Minulosť môjho priateľa

2. jún 2024

Včera sme sa s priateľom pohádali. Dôvodom bolo, že sa mi po roku a pol vzťahu priznal, že jeho predchádzajúca partnerka v čase keď spolu boli s ním otehotnela a dohodli sa na tom, že si to dieťa nechá zobrať (nie zo zdravotných dôvodov, ani zo žiadnych iných vážnych dôvodov, obaja sú nadštandardne zabezpečení). Mňa to nahnevalo, pretože mi to povedal ako keby o nič nešlo a keďže ja deti chcem, začala som mať obavy. Od včera sa na neho už nedokážem pozrieť tak ako predtým. Bojím sa, že ak by sa niečo také stalo, že by opäť uvažoval o tom, že to dieťa nechce, aj napriek tomu, že mi tvrdí že to tak nie je. Dokázali by ste byť ďalej s takým človekom? Myslíte že ma to takto trápi len preto ze je to ešte čerstvé keď som sa to dozvedela len včera a ze časom ma to prejde?

autor
2. jún 2024

Veľmi ma to zarazilo, nepovedala by som na neho, že sa k takýmto veciam takto postaví

minenkak
2. jún 2024

A teraz čo ako spravíš,buď akceptuje alebo ho nechaj nech ide k druhej a nech ma kľud.Naco je dobré toto teraz riešiť

maranco
2. jún 2024

Možno si chce užívať život slobodný a bez záväzkov. K záväzku manželstva sa ako vyjadril?

majka36912
2. jún 2024

Hmm, na tvojom mieste by ma asi zaujimalo len to, preco dosli k takemuto rozhodnutiu. Mozno uz vtedy vedel, ze si s nou nechce spajat svoj zivot, ze ona nie je materinsky typ, lebo ledva sa postara sama o seba (emocionalne, nie financne) a vedel, ze by sa to dieta v kombinacii nich dvoch ako rodicov len trapilo.

autor
2. jún 2024

@maranco to chce, údajne aj deti chce, ale moja dôvera je už po včerajšku nalomená kvôli tomu, že keď sme sa o tom bavili predtým, stále tvrdil ako veľmi chce a teraz až po takom čase priznal toto

stanulienkat
2. jún 2024

Tak zrejme vtedy ani jeden z nich dieta nechcel. Za mna mudre rozhodnutie. Dieta by mali mat po vzajomnej dohode, zrelosti, pripravenosti. Nie len preto, ze sa im smyklo.

autor
2. jún 2024

@majka36912 ťažko povedať, nechcel sa k tomu veľmi vyjadrovať, povedal len toľko že si nebol úplne istý či s ňou bude chcieť zostať

asia83
2. jún 2024

Minulosť nechajte minulosťou. S bývalou dieťa nechcel, s vami chce. Nepokazte si perspektívny vzťah. Muži sú praktickí, pragmatickí, žiaľ, až bezcitní. Neuvažujú ako ženy-matky. Česť výnimkám v oboch prípadoch.

autor
2. jún 2024

@stanulienkat jasne, možno to nebol dôvod na hádku, ale mňa to tak zaskočilo, že sme sa do seba pustili

autor
2. jún 2024

@stanulienkat a žiaľ ako prvé mi napadlo, že ak by sa to stalo v našom vzťahu ci by sa nezachoval rovnako

zmrzlinka2021
2. jún 2024

Nechcela by som muža, čo dal vedome zabiť vlastné dieťa.

colsami
2. jún 2024

Neviem ci Ta to trapi len preto ze je to cerstve, podla mna nazor a pohlad na interrupciu ako taku (a uz si to nazvite ako chcete tie ktore to neberu ako zabitie dietata ale prerusenie tehotenstva) je celkom principialna otazka v zivote, takze mne by prekazalo keby moj partner ma na to iny nazor ako ja.

Tj ak je pre mna dieta dar, ano, mala by som problem prekusnut ze partner je lahostajny v tejto veci a ked mu to nevyhovuje, tak nad zivot dietata povysi ine veci.

Na druhu stranu ak by som si o tom myslela svoje ze je mi to fuk a bud sa mi dieta "hodi alebo nehodi", asi by som krutila ocami nad clovekom vedla seba, ktory by tvrdil opak.

Takze ja osobne by som vyriesenie tychto otazok a zivotnych postojov nepodcenovala. Ved to su zasadne veci ktore treba mat vyrozpravane, ako mnohe dalsie ine - ci uz ide o minulost alebo sucasnost a buducnost.

A ako sama hovoris, ak raz sa tak zachoval, nemusi mat zabrany sa k tomu postavit rovnako ani druhy krat. Proste jeho konanie vyjadrilo jeho postoj k tymto veciam.

stanislavicenka
2. jún 2024

@autorka neprehanas trochu? Mimochodom, toto by som nikomu nevesala na nos. Je to sukromna vec ich dvoch. Ale ked ti to uz povedal, ty z toho spravis dramu, ktora neexistuje🤷

lonely66
2. jún 2024

autorka, niežeby si bola rada, že nemá záväzok vo forme dieťaťa, ale ty ešte skáčeš. tak zrejme to dieťa nechcel ani jeden z nich. stále lepšie rozhodnutie, než keby si ho ona z trucu nechala a dodnes by sa naťahovali o striedavú starostlivosť alebo peniaze alebo hoci by mali len názory na výchovu odlišné. trpeli by aj oni, aj dieťa. takto je to v poriadku. zrejme to dieťa/deti chce s niekým iným. avšak ak budeš takto skákať a takto k tomu pristupovať, tak ich nebude chcieť veru ani s tebou. on sa ti v dobrom zdôveril a ty si to zneužila prakticky proti nemu. byť ním, nechcem u takú partnerku, ktorá takúto informáciu či už zneužije alebo začne byť hysterická.

viestta
2. jún 2024

Autorka, a ak by sa nieco take stalo dala by si sa donutit na potrat? Asi nie. Ale ked mu uz nedoverujes a je to pre teba vlemi zavazny rozkol, tak to ukonci.
Inac nemusel ti to nikdy hovorit, spokojne by si zila. On sa ti zdoveril s tou najintimnejsou zalezitostou, asi ti doveruje natolko, ze dufal, ze to budes akceptovat ako jeho zalezitost z minulosti, ktoru uz nejde zmenit. Ty si reagovala ako si reagovala, uz o tom ako bude pokracovat vas vztah nebudes rozhodovat len ty. Kludne to moze skoncit aj on.

niki78281
2. jún 2024

Podľa mňa to až moc prežívaš. Veď sa rozišli nechceli spolu predsa manželstvo a rodinu. A s tebou je to možno iné. Možno našiel pri tebe čo potrebuje. Tak možno aj manželstvo a deti.🤷‍♀️ Neviem či jeho minulosť je vôbec dôvod na hádku. Riešiš zbytočne veci z dávnej minulosti. Od vtedy za ten čas mohol už aj dozrieť.

januska12323
2. jún 2024

Bolo to rozhodnutie ich dvoch, skúsila by som zistiť ako k tomu rozhodnutiu došli a potom sa podľa toho zariadila.
Keby si ty otehotnela a on chcel zase potrat tak bude rozhodnutie na tebe, nemôže ťa k potratu nijak donútiť.

ankare
2. jún 2024

Nerieš jeho minulosť. Čo bolo,bolo. Už sa neodstane. Nikoho nesud. Teraz je v inej situácii, s inou ženou. Ak by si aj ostala tehotná, nijak Ťa neprinuti ísť na interrupciu.
Buď rada,že bol k Tebe úprimný.
Takže zabudni na to, bol to úplne iný život pred Tebou, vzťah jeho a Teba to nemusí nijak poznačiť.
Drž sa!

autor
2. jún 2024

Áno, možno som z toho urobila zbytočne drámu, ale neustále sa mi od vtedy vynárajú rôzne otázky. A ono nestalo sa to až tak dávno. A hej, vážim si ze sa mi s tým vôbec zdôveril.

syslik81
2. jún 2024

zbytocne hystrcis-kazdy mame minulost-bola by si radsej keby mal dieta so zenou a s nou spojeny navzdy a mozno by ti robila naprieky .. je to ich rozhodnutoe a oni vedia preco to spravili ... nesud ked si nebola na ich mieste ..ak ta priatel miluje a mate vazny vztah tebe sa to nestane .. a aj keby sa rozhodol ze dieta s tebou nechce -ved posledne rozhodnutoie ho mat je aj tak vzdy na matke

sissy27
2. jún 2024

Oni dvaja sa takto dohodli a rozhodla sa hlavne ona ako zena. Chlap v tomto moze akurat tak povedat svoj nazor, ale posledne slovo bude mat zena.
A ci sa taketo nieco nebude opakovat vo vasom vztahu? Tak hadam pouzivate antikoncepciu a tehotenstvo nebude len nejaka nehoda ale bude to planovane, nie??
A oduvat sa a robit sceny za to, ako a co on mal v minulom vztahu, je pre mna uplne na hlavu.

vroni
2. jún 2024

Sama píšeš, že sa s bývalou dohodli. Takže ju nenútil s pištoľou v ruke ani na nu nepostval bandu cecencov, bolo to rozhodnutie dvoch dospelých ľudí. Bolo aké bolo a vzťah to (či už preto alebo pre iné) nevydržal. Ty sa hlavne po roku a pol vzťahu snaž, aby si neotehotnela ty. Po čase uvidíš, či to je vzťah, v ktorom sa budeš posúvať alebo zostanete na polceste. Keď to bude to druhé, je to rozhodne jednoduchšie bez dieťaťa.

tim23
2. jún 2024

Je to ich vec prečo si to dieťa dali zobrať. Opýtať sa môžeš ale určite nemáš právo byť nahnevaná. Jedine čo môžeš urobiť ty, je sadnúť si s mužom a porozprávať sa o budúcnosti, či teda chce mať deti.. Ale do jeho minulosti a do toho prečo sa tak s priateľkou rozhodli sa nemusíš starať

zorkahorka
2. jún 2024

A povedal ti, preco sa tak rozhodol? A rozprávali ste sa niekedy aj o vasej buducnosti a detoch?
Pises o nom, ako by si ho spoznala vcera. Snad mate v tomto jasno...

autor
2. jún 2024

@zorkahorka samozrejme ze sme sa rozprávali o našej budúcnosti a k tomu prečo sa tak rozhodol mi povedal len tak stručne ze si neboli istí ich vzťahom do budúcna a preto sa tak rozhodli, že preto lebo to nebolo plánované (a teda asi sa zľakli takého záväzku)

stanulienkat
2. jún 2024

Presne ako pises, je to vazny zavazok. Ste spolu kratko, snad sa chranite. Dieta sa ma planovat, nie konat pudovo a nerozvazne.

betulinka1
2. jún 2024

Autorka ale v podstate o nic neslo. Proste nechceli aby ich spájalo dieta. Resp. to este nebolo dieta a ani neni nikde istota, ze by aj tak vobec donosila. Urcite lepsie rozhodnutie ako nechcene dieta. Za mna si to zobrala moc osobne a nema to s tebou nic spolocne. Nechapem ten cirkus okolo toho.

autor
2. jún 2024

@stanulienkat práveže teraz ma zaskočilo to, že napriek tomu že sa mu toto stalo na tú ochranu nejako nedbal ani na začiatku nášho vzťahu (keď som toto ešte ani len netušila). Ale tak teraz mi to otvorilo oči a asi na to budem viac ja tlačiť, aby sme sa viac chránili, lebo jemu akoby to bolo jedno.

autor
2. jún 2024

@betulinka1 to nebol žiadny cirkus, ja som to nazvala síce ze pohádali sme sa, ale v skutočnosti to bolo tak ze ma to zaskočilo a že možno som chvíľu bola odmeraná, ale to preto ze som toto nečakala

autor
2. jún 2024

@betulinka1 lepšie povedané je ze ma to rozrusilo