Ako z takejto situácie von? Som na tom už zdravotne zle, ale milujem ho natoľko, ako som ešte zatiaľ nikoho nedokázala. Neviem ho pustiť, ale jeho prístup, že nie som preňho číslo 1.. ničím sa kvôli tomu psychicky
ako dlho chceš aby ťa ničil? Kamošku takto 10 rokov 🙂
Čo znamená, že nie si pre neho číslo 1? Ako sa to prejavuje?
Lebo, v podstate, by mal človek mať na prvom mieste seba- starostlivosť o svoju psychickú pohodu, svoje zdravie... Lebo len človek, ktorý sa vie o seba postarať, vie dávať aj iným.
Tým nemám samozrejme na mysli bezohľadnosť voči iným; ale zdravú sebalásku.
V akom zmysle nie si pre neho číslo jeden? Koho, alebo čo uprednostňuje?
Nie nemilujes ho. Je to závislosť presne ako píšeš. Je to všetko iné len nie láska. Nehanbi sa vyhľadať odbornú pomoc. Mne sa ľahko povie ze posli ho do prdele keď evidentne toho nie si schopná. Co by ti pomohlo? Nacapat ho v posteli s druhou? Ci aj potom by si sa nechala ukecat že si to len zle videla a namyslas si?
Preto ta matka priviedla na svet a vychovávala aby ta raz nejaký úbohý magor dostal na dno?
@unicornlady no.. presne tak ako si to popisala, má svoje koníčky, svoje športy, výlety, občas kamosov, potom mna .. akože prevažne ak kamosi, tak trávi čas aj somnou..
@simona20201309 odborná pomoc by mi pomohla sa cez to preniesť? Myslíš, že vedia až tak pomôcť?
Veď aj tie výlety či koníčky, to nie je nič také, kam by si mohla ísť aj ty?
Pretože, z toho, čo si napísala, sa mi nezdá, že by ťa psychicky ničil.
A ešte aj keď ide s kamošmi, aj teba vezme.
Určite. Neboj sa. Nie je hanba ani nič zlé.
@simona20201309 Terapeutovi ísť môže.
Avšak podľa toho, čo napísala, partner ju neničí. Len má okrem nej aj svoje záľuby a koníčky. Možno napíše, prečo netrávieva ten čas s ním.
Vôbec nenapísala, že by ju pri sebe nechcel (keďže, keď ide s kamarátmi, berie ju so sebou), tak je otázne, či majú tak veľmi rozdielny životný štýl a nehodia sa k sebe. Alebo je autorka chorobne závislá na partnerovi a nevie si voľný čas užiť aj bez neho.
@unicornlady no ja si myslím ze to druhe. Nevie ten čas tráviť bez neho len celý deň čaká kedy sa vráti z futbalu k nej. Je jedno ci ju ničí priamo ten muž alebo v tomto prípade jej závislý vzťah k mužovi. V každom prípade ju ničí vzťah a preto podľa mňa nie je na škodu poradiť sa s psychológom.
@unicornlady nevolá ma, to chápem. Ale na úkor koníčkov sa nevidime niekdy aj týždne .. neopyta sa ma čo je týždeň dlhy ako sa cítim, nepovie mi, že mu chybam.. to je všetko ok, keby sme sa aspoň vidali..
Začni milovať seba . Iba tak sa vymotas z chorého vzťahu.