Máte naplánovaný odchod od manžela, keď deti podrastú?

27. apr 2023

Samozrejme tie, co ste tu bez fotky, anonymne.
Ste rozhodnute že hneď len co to bude mozne s financiami a detmi, idete prec? Nepisem ak vas bije, to je najlepsie odist hned alebo ho poslat do basy ale ked vam vadia nejake povahove crty alebo sa stali udalosti kvoli ktorym uz nechcete pokracovat vo vztahu a povedali ste si, ze s tymto clovekom nechcete zostarnut ani omylom.
Raz tu jedna zienka pisala ze s muzom nespava ale ziju spolu, nejaky cholerik.
Tak som nad tym premyslala ze sa to tu casto odporuca, setri s potom odid...

hopamato
27. apr 2023

Tak ak to plánuješ ty, tak prosím ťa porozprávaj sa o tom s ním a rozveďte sa hneď. Neber mu prosím roky života, keď ho nemiluješ takého aký je. Môže mať ženu, ktorá ho bude milovať takého. Ty si s ním len z vypočítavosti a je to choré. Na čo si si ho vôbec brala a sľúbila v dobrom aj v zlom?

doriiis
27. apr 2023

Choré toto

liljana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tenerifka
27. apr 2023

no system jej kaze byt s kazdym deckom 3 roky na MD a RD, lebo samcova praca je tak dolezita, ze on sa nemoze postarat o chore deti, tak drzi a caka, kedy to bude " spolocensky korektne"

dizajnerka
27. apr 2023

Ale ty s ním (zo)starneš, každým dňom a nevieš ktorý je Tvoj posledny. Preco ratas s tým, že o 10-15 rokov to pôjde? Preco to nejde hneď?

svetlonos
27. apr 2023

@dizajnerka
Myslim, ze hned to nejde tym s malymi detmi. Ak ma dve najlepsie do 4 rokov, kludne ich moze dat do skolky, jasli - teoreticky. Prakticky byvaju take deti casto chore. Ked aj da rodicak na jasle skolku, dokaze zo zvysku vyplaty uplatit najom a zakladnu stravu plus vypafok mzdy pocas marodky?
Pre mna je to stav ohromnej materialnej nudze.
Kto by jej bol s chirymi detmi doma na ocr? A ktory nafseny sef by to dlhodobo toleroval?
Toto nie je je vychcanost, ked ostane pri muzovi. Je to nutnost. Samozrejme pokial tam nie su bytky.
Aspom ja to tak vnimam.

dizajnerka
27. apr 2023

@svetlonos nepísala koľko majú deti, ja som si predstavila trošku väčšie už ako škôlkarov. Takže neviem poradiť. Samozrejme ak by mala prácu, dá sa o odchode premýšľať. Dovtedy skôr nie.

elzus
27. apr 2023

Moja mama čakala tak dlho, až keď konečne sa odhodlala, tak ma oco zdravotné problémy a je možné, že sa bude musieť vrátiť k nemu pomáhať mu. Ale povedala keď rok, tak aspoň rok si užije. Odporúčam, čo najskôr.

viestta
27. apr 2023

Kedy su tie deti dostaocne odrastene? Po nastupe do skolky? Po nastupe do skoly? Po nastupe na strednu? Ked spromuju ci ked sa odstahuj, vydaju, ozenia ci kedy? Oplati sa 15 rokov pred dochodkom zakladat si novu domacnost? Oplati sa s nastupom do dochodku sa osamostanit?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sante81
27. apr 2023

Čakala som pokým pôjdem po rodičo.dovolenke do práce a dcéra do škôlky, prvé roky masaker, ale dala som to. Príčina rozvodu nevera

heidy222
27. apr 2023

@elzus a on by k nej išiel naspäť jej pomáhať kebyže ona ochorela?

sissy27
27. apr 2023

Nastastie cely zivot fungujem tak, aby som nemusela s chlapom zostavat “kvoli dietatu” alebo teda v preklade uprednostnit aky-taky komfort pred vsetkym ostatnym. Takze ked mi chlap bude na obtiaz, tak si pekne krasne pobali veci a moze ist…

nikpa
27. apr 2023

@viestta keď sa na to pozriem tak, že či si mám 15rokov do dôchodku zakladať novú domácnosť a konečne sa po rokoch oslobodit alebo zostať ďalej až do smrti prežívať pri mužovi ktoreho nechcem... Tak určite idem to toho, beriem nový život.

elzus
28. apr 2023

@heidy222 pochybujem preto odchádza, pre jeho povahu a ľutuje, že nenabrala odvahu skôr. Kým ešte bol ok a mohol začať nový život aj on. Preto je lepšie ísť čím skôr.

autor
28. apr 2023

@tenerifka ty sa chod bicyklovat s tvojimi "deckami" a daj si pesticidovu zmrzlinu. Na zdravie.

rhodesian
28. apr 2023

@autorka čakala som presne na prvu výplatu (malý nastúpil do škôlky v 2.5r)
V deň keď mi cinkla výplata som s neuveriteľným oslobodenim buchla dverami, malého dala k starkej a išla konečne po rokoch teroru na políciu. Najkrajší deň môjho života 👌 bývalý dostal 12 rokov, ja mam dnes obrovský dom s ešte väčším pozemkom a krásnu, novu, šťastnú rodinu. Začínala som od nuly, veľmi poznačená predchádzajúcim vzťahom. A som rada že som na ten deň počkala

tinqua
28. apr 2023

Ziadny cas nie je dokonalý. Ked ti je tak zle, ze v rozchode vidis jedinu moznost, tak to treba urobiť. Deti su uzasne prisposobive dokonca by som povedala cim mladsie tym lepšie, adaptuju sa na situaciu rychlo. Neber si zbytocne roky ani jemu, problemy sa casom len zväčšujú, poznam pary ktore si skorsim konanim mohli usetrit kopec horkosti. Ked sa z partnera stane nepriatel vsetko ide tazsie.

heidy222
28. apr 2023

Autorka: vysvetlis mi prosím to s tou pesticídovou zmrzlinou a bicyklovaním? Ďakujem

heidy222
28. apr 2023

@elzus podľa mňa nemá žiadnu morálnu povinnosť mu pomáhať

elzus
28. apr 2023

@heidy222 nemá ale jej to nedá. Lebo vie, že nemá mu nik iný ako pomôcť len ja a ja som ďaleko.

ravador
28. apr 2023

@tenerifka Jasné, však radšej drbni ročné mimino do jaslí a choď zarábať veľké peniaze.
SLAY QUEEN!!! 🥳🥳🥳

tenerifka
28. apr 2023

@ravador a preco chces "drbnut rocne mimino" do jasli?
To rocne mimino ma mamu aj tatu.
Tyzdeñ ma 5 pracovnych dni, t.j.4 dni su s "rocnym miminom" mama aj tata.
Zostavaju 3 dni, kedy sa da praca poriesit na smeny, a v krajnom pripade opatrovatelka. Ja som pracovala od 1 roka deti a nikdy nechodili do jasli, ale boli do 3 rokov doma, lebo sme si to s muzom vedeli zariadit-podelit pracu a takisto kolobeh v domacnosti. Nemali sme opatrovatelku, striedali sme sa pri nich. bolo to len par rokov, pokial nesli do skolky, potom uz normalne fungovanie.

ravador
28. apr 2023

@tenerifka Neviem, či si to uvedomuješ, ale väčšina ľudí si nemôže len tak povedať, že: "Budem chodiť do práce v sobotu" alebo: "Nebudem v práci od 8 do 16, ale od 14 do 22".
Nežiješ veľmi v realite.

tenerifka
28. apr 2023

@ravador vies, ono je velmi pohodlne "nevediet" si to zariadit. Vacsina ludi jednoducho nechce vystupit zo svojej konfortnej zony, ani s vedomim, ze je to len docasne. Mojho muza tiez nebavilo varit kasicky, chodit na preliezky a luxovat, lenze inak sa nedalo, je rozdiel mat plus tu jednu vyplatu alebo nemat. Aj praca na smeny sa da zariadit aspoñ na nejaky ten rok-docasne zmenit pracu, pokial dieta ako tak vyrastie a bude sa to dat zariadit inak. Kde je vola, ta je cesta.
A ver mi, zijem viac ako v realite, nemas sajnu, co vsetko sme my s muzom museli zvladnut, co by hocijaky rozmaznany priemerny clovek nedal ani z 10%

doriiis
28. apr 2023

@tenerifka ...,,vystúpiť z komfortnej zony'' to je pre niektorých pojem horší ako rakovina alebo daňová kontrola.

ravador
28. apr 2023

@tenerifka Nie, nedá. Zamestnávateľ ti z dobrej vôle, kvôli tomu, že máš dieťa, nebude dávať víkendové, alebo nočné príplatky za prácu, ktorú môžeš urobiť cez pracovný týždeň v normálnom pracovnom čase.
To sa na teba skôr pozrie ako na debila a spýta sa ťa: "Prečo nie je tvoja žena na materskej ako každá normálna žena?"
Poviem to znova. Nežiješ v realite. Ak nechceš byť matkou, nerob si dieťa.

tenerifka
28. apr 2023

@ravador Prečo nie je tvoja žena na materskej ako každá normálna žena?"

Lebo nechce byt zavisla? Lebo ju vydeluje? Lebo ju ponizuje? Lebo ju ma za hh…o, ale on ruku k staraniu sa o dieta neprilozi?
Citas to kvantum diskusii , co sa objavuju na MK kazdy deñ?
Zmenit pracu na par rokov moze kazdy, spickovy a nenahraditelny riaditel zemegule je mozno 1 z 10 000

viestta
28. apr 2023

@ravador prečo nie si na meterskej ty ako každý normálny zodpovedný otec, ktorý využije to co mu zákon umožňuje. Ci ísť na materskú vám chlapom doživotne zníži produkciu testosterónu?

tenerifka
28. apr 2023

@viestta keby len znizi testosteron, ale normalne z nich ubudne, a ta posliapana hrdost....