Manželstvo so mnou nechce

lenka9752
25. nov 2023

Môj priateľ mi jasne povedal že on si ma nikdy nevezme lebo manželstvo neuznáva, ale chce prežiť život so mnou. Toto mi oznamil ked sme zistili že som tehotna a neviem co si mam o tom vsetkom myslieť lebo ak som sa ho spytala na dôvod tak žiaden rozumny nemal. Ste niekto natom podobne ?

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
klarissa25
25. nov 2023

My sme s priateľom 10 rokov mame 7 ročného syna. Manželstvo neplánujeme (netvrdím ze možno niekedy nebude ) pre nás je to len papier. A to ze si niekoho zoberieš neznamená ešte ze s tým človekom aj ostaneš do konca života a budeš s nim šťastný. Je to len formalita.

palculienka40
25. nov 2023

@lenka9752 tak odporucam meno dietata v tomto pripade ponechat tvoje. Nebude sa predsa tvoje dieta volat po nom. A v pripade ak by ste sa rozisli vyhnes sa inym problemom..mozno si ta aj vezme. On nepotrebuje papier neuznava manzelstvo? Ty neuznavas jeho priezvisko.musis len takto a stat si za svojim. Viem o com hovoris. Ked je to len papier rozvoest sa da vzdy. Takto nie si chranena ak by zomrel alebo sa mu nieco stalo.

deti95060810
25. nov 2023

to ako keby povedal keď spoznám krajšiu a mladšiu dámu - pôjdem za ňou....
mňa by to mrzelo...
o manž. ste sa začali baviť až keď si zostala tehu? či aj predtým mal takéto názory....

barbora0308
25. nov 2023

@lenka9752 A pred tehotenstvom ti tvrdil, ze si ta vezme? Ak nie, tak si vedela ake ma nazory.

klarissa25
25. nov 2023

@deti95060810 keď spozná mladšiu krajšiu tam môže ísť za ňou aj keď bude ženatý... manželstvo nie je záruka vernosti

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinkatinka
25. nov 2023

Tak pre mna to teda neznamena len papier. Nebude nejaky zasadovy, kedze ste sa ani pred ttehotenstvom o tom nerozprávali. Ak by to s tebou myslel vazne, vzal by si ta, pretoze evidentne nema nejake zavazne dovody, ze preco nie. Je to velmi smutne, ked sa takto vytracaju hodnoty a teda mnohi to beru len ako papier.
Velmi by ma to mrzelo.

dusankomoj
25. nov 2023

@klarissa25 nemáš úplnú pravdu s tou formalitou. Tiež som sa nechcela silou-mocou vydávať,veď načo. Ukecal ma🥰 A keď zomrel,tak som zistila, že manželstvo nieje iba formalita. Bolo o mňa postarané aj potom.

blondiee83
25. nov 2023

Nebola, lebo tak dolezite veci ako manzelstvo, sme preberali este pred otehotnenim. Resp.ani nie preberali, ale ono to automaticky vyplynulo z rozhovorov a nasich postojov, ze pre oboch je manzelstvo akasi vstupna brana k zalozeniu rodiny. Neviem si predstavit, ze by som sa volala inac ako moje deti a ze by som nemala status manzelky, ze by si ma muz a otec mojich deti nechcel vziat.
Ale kedze babo v brusku a teba postavil pred hotovu vec, postavila by som pred hotovu vec aj jeho - ako pisali vyssie - priezvisko po mne a nedebatujem. Ak sa bude chciet volat tak, ako my, zoberie si ma. Ak nie, tak nie.
Ale zvlastne, ze manzelstvo neuznava - ako to maju v rodine? co jeho rodicia, surodenci?
Pretoze bud niekoho milujem natolko, ze ho chcem se vsim vsudy, alebo ani nie, pretoze nejake tie zadne dvierka si ponecham, vsak je lahsie zbalit si veci a odist, ako sa rozvadzat a natahovat sa na sudoch.

klarissa25
25. nov 2023

@dusankomoj áno tomuto rozumiem a ak sa niekedy budeme brať tak asi len kvôli takýmto veciam...

lili929
25. nov 2023

@palculienka40 presne toto, ak manzelstvo neuznava, nedaj sa oblbnut a nedavaj dietatu priezvisko po nom. Pretoze strasne vela takych muzov poznam, co si partnerku vziat nechceli, ale na priezvisku po nom pre dieta trvali.
Svagrina tiez tak dala po otcovi priezvisko, rozisli sa a potom same problemy s tym mala, nakoniec ho dcere menila, vydupala si u byvaleho suhlas, ale boli to nervy.

melanta
25. nov 2023

@klarissa25 možno by si mala iný názor, keby tvoj partner mal vážnu nehodu, bolo by potrebné rozhodnúť o ďalšom postupe a lekári by akceptovali názor jeho rodičov, hoci tvoj názor by bol úplne opačný. Ale keďže z právneho hľadiska si nikto, lekári by tvoj názor do úvahy nemohli brať. Pretože aj o tom je manželstvo.

zmrzlinka2021
25. nov 2023

@klarissa25 nie je formalita a to ti píšem ako vydatá zena

martinkatinka
25. nov 2023

@melanta ved prave, manzelstvo je aj o zodpovednosti a starostlivosti o toho druheho

zmrzlinka2021
25. nov 2023

@lenka9752 manželstvo je veľmi vážne životné rozhodnutie, záväzok a proste priateľ nevníma, že si trúfa na tento záväzok s tebou. Dieťa mu porobis, budeš ako manželka ale on stále bude slobodný muž.

syslik81
25. nov 2023

hlavne prosim daj dietatu svoje priezvisko a ak bude namietat povedz ze na to aby dieta malo priezvisko oboch sluzi prave manzelstvo,.. nariekat uz je neskoro-dieta je uz spravene ale kedze vase nazory v tom najdolezitejsom su rozne -dlhu trvacnost vam nedavam

subartic
25. nov 2023

@chodec15 očividne ktorej ? Asi myslíš u tých nevýhod muža. Stále si ženatý , do rozvodu sa akosi nehrnieš , tvoja ešte manželka žije zrejme spokojne aj bez teba. Manželstvo je inštitút pre dvoch vyzretých ľudí a nie pre muža pre ktorého jedinou výtkou je to ako ho žena ošklbe pri rozvode . Zoberie si len polovičku z toho čo ste spolu nadobudli , manželstvo chráni toho slabšieho a znevýhodnenejšieho počas obdobia kedy nie je pracovne činní napr.materská , choroba atď.

medda_beda
25. nov 2023

Nie, tému svadba sme mali prebratú 2 roky pred ňou.Manžel svadbu nechcel z iného dôvodu.Myslel si, že musí byť drahá a veľká a on na také ovácie nie je.
Po vysvetlení ma sám požiadal o ruku.
Kvôli tomu, že je to z hľadiska mejetkov, zdravotného stavu, detí lepšie byť rodina aj papierovo.
Vzťah to neudrží, ale to, že si ma vzal pre mňa znamená, že som viac ako jeho ex pre neho a on je premňa tiež viac ako nejaký frajer.

Každý by mal mať tému svadba/deti prebratú ak má ten vzťah perspektívu.Hlavne názory sa musia zhodovať.

simsalabim
25. nov 2023

Manzelstvo nie je len gormalita, este stale chrani manzela/manzelku aj deti viac, ako ked ziju na hromadke. A dievcata ti dobre radia, priezvisko dietatu urcite iba tvoje. Preco by sa tvoje fieta malo volat inak, ako ty? Ak sa to buducemu tatkovi nepaci, velmi lahko to vie zmenit tym, ze si ta vezme.

medda_beda
25. nov 2023

@chodec15 To si ako na to prišiel? Jedna aj druhá strana má nárok buď na to čo nadobudli pred manželstvom alebo na to čo nadobudli spoločne.
Každý polovicu.
Neviem o tom, žeby jedna alebo druhá strana mala výhodu pri rozvode.Mám rozvedených rodičov.

larisa
25. nov 2023

Niečo na tom bude keď si ťa nechce zobrať za manželku. Ale dieťa ti robiť vedel. To dokáže každý chlap spraviť dieťa, ale vychovávať a starať sa o neho je veľká zodpovednosť. Preto ti radím dietatu daj svoje priezvisko. Pre teba bude to najlepšie aby malo len a len tvoje priezvisko .

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamina7070
25. nov 2023

nedala by som dietatau jeho priezvisko ak ho on nechce dat tebe

a ako to mate poriesene financne ? asi by som trvala na vyzivnom na seba aj na dieta plus kym sme spolu nech on financuje vsetko a ty si rob rezervu

subartic
25. nov 2023

@chodec15 lebo polovica mužov je nezodpovedných , stále chcú byť free, mnoho príležitostí na okolí , prístupný internet , prístupné volnejšie ženy , no načo by sa preboha viazal , keď má doma partnerku čo operie , navarí a ešte mu aj dieťa porodí .
No ale nie všetky ženy sú také , mnoho z nás nie je ochotných rodit deti do voľných vzťahov, starať sa o priateľa ako o manžela.

bessie12
25. nov 2023

@chodec15 nastastie moj muz patri k tym, ktori chcu svadbu a to uz zenaty bol. A predsa chce dalsiu svadbu. Ja som bola ta, ktora bola proti svadbe, lebo som sa uz niekolko krat v zivote v tomto sklamala.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
subartic
25. nov 2023

@chodec15 štatistika pre rozídené páry neexistuje. Inštitút manželstva je dobrý , ľudia čo do neho vstupujú nie sú na neho často pripravení , teda hlavne muži .

lenkahvh
25. nov 2023

@klarissa25 Cisto teoreticky, keby ti na zaciatku vztahu tento terajsi partner povedal, ze si ta chce vziat za zenu, kupil ti velky diamant a nastojil na manzelstve, naozaj by si si ho nevzala? Proste, ze on to takto chce? Odmietla by si aj vtedy? Za cenu, ze by si potom hladal taku, ktora by neodmietla? 🙂

januska12323
25. nov 2023

Prečo sa o manželstve rozprávate až keď si tehotná? To ste mali mať vyriešené dávno predtým.