Manželstvo bez hádok

29. dec 2024

Ahojte, zaujimalo by ma, ci nieco take existuje. Nemyslim teraz uplne ze sa nehadaju manzelia ale ci existuje harmonicky vztah kde ludia napr na seba nekricia, nevybuchuju, vedia sa dohodnut, respektuju sa, maju sa navzajom v ucte, aj po rokoch sa lubia stale rovnako. V poslednom case, kam sa pozriem, tam su hadky problemy, u mna doma to iste. Existuje vobec manzelstvo kde su ludia stastni aj po rokoch? Kde nepoznaju nadavky?

doriiis
29. dec 2024

Samozrejme,že existujú.Poznam niekoľko.Ani my sa nehadame vobec

lindous
29. dec 2024

Každý môj vzťah bol bez nadávok, výbuchov, kriku, akejkoľvek agresie, ja by som to nezniesla, nemohla by som byť s človekom, ktorý rieši problémy týmto spôsobom... a myslím, že mám okolo seba dosť takých vzťahov

denkabemommy
29. dec 2024

Ani takmer pred rozvodom sme sa nikdy nepohádali, veci prediskutovali a žijeme ďalej v krásnom harmonickom vzťahu. Nikdy sme si nenadávali a skrz všetky udalosti v našom vzťahu sa ľúbime viac ako v začiatkoch 😊

ivik4
29. dec 2024

S byvalim som bola roky a fakt sme sa nepohadali ani jediny krat 🙈. Nemam namysli len velke hadky, nejaky krik a podobne ale tak vobec

felycity
29. dec 2024

skromne sa hlásim, že mám to šťastie v živote, ale tiež chvíľku trvalo naučiť sa spolu fungovať, isté životné udalosti spôsobili, že si nesmierne vážime, že máme jeden druhého, takže áno existuje, v živote sme si nepovedali na seba škaredé slovo, vieme sa ospravedlniť, máme úctu a zdravú hranicu tolerancie a takisto ak ni eje niečo ok sme sa naučili si slušne odkomunikovať a vedieť nájsť riešenie... takisto by som nevedela fungovať v nefunkčnom vzťahu...

carduelis
29. dec 2024

S vďačnosťou môžem povedať, že naše manželstvo je pre nás veľmi naplňujúce, intímne a dôverné. Sme priatelia od detstva, vychovávaní v rovnakom duchu, skoro rovnakom rodinnom prostredí, máme podobné záujmy, rovnaké priority a hodnoty a veľký rešpekt a úctu voči sebe aj po rokoch a deťoch. Nikdy by som si nedovolila povedať manželovi, že je hlupák, blázon…Máme k sebe absolútnu dôveru vo všetkom, zdieľame spolu všetko, môžeme sa o všetkom porozprávať, o našich túžbach, ale aj ťažkostiach čo prežívame. Sme k sebe úprimní a ak ten druhý povie kritiku snažíme sa to prijať s otvorenou mysľou. Rokmi nám je spolu stále lepšie a lepšie.

veverka84
29. dec 2024

Nie som sice v manzelstve rozviedla som sa po 17 rokoch,ale teraz mam snubenca sme spolu 4 roky nikdy sme sa nepohadali nekricali na seba,moje deti dokonca hovoria ze by ho uz chceli pocut kricat😂takze ano existuju aj muzi ako z rozpravok dokonaly.

autor
29. dec 2024

Ja som v manzelstve nestastna a kazdy mi tvrdi ze taketo “spravanie” zo strany partnera este nieje dovod na rozvod, ze jedine nevera alebo dlhy. Ze kazdy sa hada, ze aj nadavky su norma. Mne to vobec nesedi, nepride mi to v poriadku a tiez takto neviem zit

veverka84
29. dec 2024

@carduelis drzim vam palce aby to tak zostalo navzdy♥️je krasne to citat

denisah6
29. dec 2024

Ja patrím skôr k tým hádavejším, ale zase aj si to uznám.

No ale k veci... nemyslím si, že v každom jednom prípade platí, že kto sa nepoháda je super šťastný. Niekto sa neháda preto, lebo vo všetkom súhlasí so svojou polovičkou a niekto sa neháda preto, lebo mu je to jedno - nezáleží mu na tom, resp. ho to nezaujíma, prípadne radšej je ticho lebo xy dôvodov a ten druhý si myslí, že všetko je mega super, to tiež nie je žiadna výhra.

sissy27
29. dec 2024

Mam pre teba dobru spravu - dovodov na rozvod je ovela, ovela viac ako len nevera a dlhy. A zrovna tieto dva dovody vobec pre niekoho nemusia byt dovodom na rozvod. Ak by mi partner nadaval, urazal ma, ponizoval, a necitila by som sa v tom vztahu stastna, tak to ukoncim. A mozu s nim zit ti, pre ktorych je toto v poriadku a nemaju s tym problem.

lindous
29. dec 2024

Autorka, ty s ním žiješ, nie tvoje okolie, vôbec nepočúvaj také, že iba nevera a dlhy, na to naozaj nie je žiadne pravidlo... nie som za to, že všetko sa hneď musí riešiť rozchodom, či rozvodom, ale ak si nešťastná, ten vzťah ťa vyčerpáva, chlap ti nadáva, zraňuje ťa a je mu to jedno, teda nie je to ochotný nijak riešiť a na vzťahu a sebe pracovať, tak nemá zmysel v ňom zotrvávať...

mamamasama
29. dec 2024

Naši sa "nehádali". K výmene názorov nikdy nedošlo, lebo mamina mala perfektnú povahu. Mesiac sa s tatinom nerozprávala, aj keď on chcel problém riešiť a komunikovať. Ja s manželom máme občas výmenu názorov, ale nekričíme po sebe. Komunikujeme a vždy vyriešime naše nezhody rozhovorom. Naše manželstvo je úžasné. To o mojich rodičoch povedať nemôžem. Vzťah bez hádok ti nezaručí pokojné manželstvo.

lucia13022023
29. dec 2024

Výmenu názorov mame, je to úplne normálne, nie sme jeden a ten istý človek. Ale sú to banality, ktoré ak máme ťažký deň, vyustia do menšej hádky.
Veľkú hádku sme mali len raz za 7 rokov co sme spolu, poznáme sa takmer 10. Ale zvládli sme to, veľa komunikujeme a učíme sa. Žijeme tento život prvý krát, robíme chyby.

liv1
29. dec 2024

My sa nehadame a ozaj ze viac zvyseny hlas (nie krik) sme zazili raz za 18 rokov co sme spolu. Ucta je vo vztahu nesmierne dolezita, ked sa nevieme zhodnut debatujeme az kym sa nedohodneme 😁. Ale to neznamena ze superkludne, len proste nie krikom. Ja milujem mojho muza este viac ako predtym, dufam ze ani on mna nemiluje menej. Ale to by musel povedat on. Myslim, ze niektore veci funguju medzi nami este lepsie ako predtym. Ucime sa vekom. A nadavky? Absolutne si neviem predstavit, ze by ma vlastny manzel castoval nadavkami. Nie je to ok a mala/mohla by si vam nastavit hranice, za co uz proste nezajdete. Mozno skuste manzelsku poradnu, ty skus nejake knihy, keby aj muz nechcel aspon ty chod. Zmena tvojho spravania moze priniest pozitivum do vasho vztahu. Ale ked aj toto zlyha a ty budes nestastna, ty sama vies s cim dokazes zit a co uz je pre teba neunosne. Vobec to nemusi byt len nevera alebo dlhy.

4stanka4
29. dec 2024

My sa s manželom tiež nehadame, sme spolu 16 rok a fakt si nepamätám ze by sme sa za niečo pochytili a ak áno tak koli banalite na polhodinu a potom už sme do seba štuchali 😀
Pamätám si ako mi jedna známa hovorila o manželovi ze je debil a aj horšie a mne to prišlo tak ľúto ze ja by som to o mojom mužovi nikdy nepovedala 😞 ze kde sa podela úcta a rešpekt voči druhej osobe najmä manželovi ktorého som si dobrovoľne vybrala. V dnešnej dobe je bohužiaľ moderné veci hneď vymeniť a neopravit a rovnako je to aj zo vzťahmi. Dúfam že nám to s manželom dlho vydrží aspoň tak ako doteraz lebo si naozaj veľmi vážime to ze mame jeden druhého a pri povrchnosti dnešných vzťahov už dupľom.

autor
29. dec 2024

Ja som uz tak na tom, ze pre mna to zhaslo, ale mame dceru a vsetci sa tvaria ze kvoli dietatu by som mala vsetko odpustit a ist dalej. Lenze ja nedokazem, ja mu uz neverim a nemam vobec ziaden cit voci nemu. On sa uz snazi kontrolovat a pracuje na sebe, ale je to prilis neskoro. Vsetci mi hadzu na hlavu ze rozbijem vztah a dietatu “znicim” zivot.

niekto2hy
29. dec 2024
marca12
29. dec 2024

My sme takí. Nevravim,ze sa vzdy zhodneme,ale nekricime po sebe ani si nenadavame. Ja som vybusnejsia a moj sa naucil,kedy byt radsej ticho 🤣 takisto ja ho viem upratat,ked sa nahneva. Ale u nas je to tym,ze my nemame vysoke ega,nie sme urazlivi a nepotrebujeme si nic vzajomne dokazovat. Praveze v zaciatkoch sme sa viacej hadali,teraz po rokoch mame pohodu a harmoniu.

barju
29. dec 2024

Ja som s manželom 5 rokov ale spolu sme 15 a mali sme 2 také hádky ktoré si pamätám. Jednu koli mojej žiarlivosti na jeho bývalú v začiatkoch vzťahu a druhú teraz nedávno lebo som tehotná a sibalo mi z hormonov a bolo to kvôli nejakej úplnej blbosti čo si ani nepamätám. Moji rodičia sú spolu 37 rokov a hádajú sa spolu každý týždeň aspoň dvakrát a bolo to tak vždy odkedy si pamatam. Asi sú páry, ktoré inak komunikovať nevedia, alebo im to tak vyhovuje.

basulaak
29. dec 2024

Psychologovia tvrdia ze pre vztah je zdrave sa raz za cas tak normalne pohadat a nasledne udobrit. Vztahy bez konfliktov a hadok mi pridu zvlastne, take nevyvazene.

michaela329
29. dec 2024

Nemusíme sa zhodnúť na všetkom, hlas vieme tiež zvýšiť a predsa sme si nikdy za tých 15 rokov nenadávali. A ľúbime sa ako kone, pričom sme prekonali naozaj ťažké veci spolu. Idealni teda nie sme, lebo sme ľudia a ľudia nie sú dokonalí.

annamivo
29. dec 2024

S mužom sme spolu takmer 13r(3+10) a nadávky nepadli nikdy. Áno pár x bolo dusno pre nedorozumenie, ale vieme si to vydiskutovať. Máme 3deti, nenudime sa, starosti je dosť, ale snažíme sa obaja. Obaja máme chyby , kto ich nemá a áno ľúbime sa aj po rokoch. Za mňa nie je problém v tom, že sa ľudia pohádajú, ale či si to vedia vykomunikovať a poučiť sa z toho, zbytočne sa v tom zas nevrtať. Napraviť chybu. A potom to udobrovanie 😉

mnamko
29. dec 2024

Moj brat také manželstvo mal.Bohuzial pred 3 rokmi zomrel.

20erika07
29. dec 2024

S manželom sme spolu takmer 19rokov, prvé roky boli búrlivé, viac menej som ja bola večne nespokojná a manzel bol vždy z toho prekvapený. Mali sme dve väčšie krízy, od poslednej je to 7rokov a odvtedy je to dosť ustálené. Museli sme zapracovať hlavne na komunikacii,bez dobrej a plodnej komunikácii to nejde. Čím sme starší, tým viac sa jeden o druhého staráme a robime si navzájom radosť. Deti sú väčšie tak mame na seba dosť času. Manzel je vybusnej povahy , ale nie na mňa ani deti, no ak by som ho vyslovene provokovala slovne ja, myslím, že by rovnako komunikoval tiez. Nemám rada hádky tak ich nevyvolavam, snažíme riešiť veci v kľude aj keď niekedy mám 100chuti len buchnut po stole a vyriešené 😁 ale chcem ísť veľmi príkladom aj deťom, až nas počuli 2x za život sa hádať tak aj to je veľa. Je to proste už dlhšie omnoho harmonickejsie, sme starší, vyzretejsi, neriesime vyslovene pindoviny, poznáme sa dokonale a vieme co ako kedy ,aby dobre bolo. Neublizujeme si, milujeme sa, oveľa uvedomelejsie.

loliki
29. dec 2024

On sa kontroluje a pracuje na sebe... A čo ty? Prečo sa hádate?

autor
29. dec 2024

@loliki Tak teraz od kedy sa kontroluje sa praveze skoro vobec nehadame, bolo len zopad hadok aj to preto ze sa mu nepaci ze mu nechcem vsetko odpustit a posunut sa dalej, on by chcel aby vsetko bolo znovu ok. Raz za par tyzdnov vyvola hadku tak ze pride a huci a huci a ked nereagujem tak vybuchne nech sa teda rozvedieme a ked suhlasim tak sa mi zacne vyhrazat vsetkym moznym aj nemoznym. Okrem takychto “vybuchov” hadky v poslednom case nemavame, ale je to naozaj zla situacia momentalne. Ja nic neriesim, nic ma nezaujima atd

loliki
29. dec 2024

Tak keď nechceš odpustiť, ťažko sa dá zlepšiť situácia. A načo je to dobré, neodpúšťať?

autor
29. dec 2024

@loliki To nieje nejak vedome rozhodnutie ze som si trucovito povedala ze nechcem, jednoducho to tak uz necitim, som unavena, ubolena, sklamana. Mam pocit ze cely vztah ma mal len ako “boxovacie vrece” a ze si ma ani trochu nevazil - co z casti aj priznal. Tazko sa odpusta roky zleho spravania.

lenkakravcova
29. dec 2024

Ono je Hádka a Hädka.
Jedno môže byť len agresívne okrikovanie sa s nadávkami, ktoré je totálne odveci. Druhé je hlasnejšie výmena názorov pri ktorej pár dospeje - a mal by - k nejakému kompromisu alebo konsenzu. Proste len hlučnejšie vykomunikovanie si veci. V tom druhom problém nevidím. Hlavne nie všetci ľudia sú tichí pri prejavovali svojho názoru, takže je normálne že zvýšia pri niečom, na čom im záleží, svoj hlas.
Ale teda vždy by mala hádka viesť nakoniec k nejakému zlepšeniu, dohode alebo aspoň vyjasneniu si postojov dobuducna. A nemyslím si, že kvôli takejto hádke by sa mal pár rozvádzať. Minimálne nie, keď je to pre nich normálny, len hlučnejši, komunikačný kanál.