Ahojte baby chcem sa spýtať či dlhodobejšia ( napr. 2 roky a viac) snaha o dieťa vám rozbila bezdetné manželstvo alebo hoci aj zhoršila vzťah, zhoršila komunikáciu veľmi škaredými hádkami kvôli zmene priorít a hodnôt, proste ste sa pri mužovi necitli dobre(akoby nedospel) ani po dlhsej dobe rovnako ako žena a Vaše snahy a potreby neboli naplnené? Viem že to nepožaduje každá ale ste stále láskané? Slovami, dotykmi, úsmevom, povzbudenim, empatiou? Vedia to aj po rokoch vaši muži nejako automaticky? Alebo ste si stanovili nejaké body ktoré pre seba budete robiť, plniť? Aj keď prídu zničený z práce, z domu, z fušky? Samozrejme nie 24/7 ale nemusíte si to ani akoby vynucovať?
Už dlhšiu dobu sa trocha strácam v našom manželstve nieje to stále zle ale toho zlého pribúda čoraz viac, a netuším ako tomu pomôcť mimo zakomponovania tretích stran načo by manžel nikdy nepristúpil.
Ďakujem za hocijakú odpoveď....
@anna777115 viaceré sme také co sme nepochopili
1.august, je vo Švajčiarsku sviatok🫡
Ze ci vam nemoznost otehotniet pokazilo dovtedy laskyplny vztah
Ak sa dvaja ľudia milujú, tak aj po rokoch sa vedia pohladiť, pritulit, pomojkat bez toho, aby jeden z nich musel o to žiadať. No občas sa stáva, že láska zo vzťahu vyprchá a tým pádom vyprchá aj spoločná blízkosť. Záleží aké dôvody máte na hádky a ak sú na dennom poriadku,tak taký vzťah asi ok nie je
Ked sa zena upne len na plodenie a muz sa citi ako darca spermii, tak to potom moze riadne zamavat so vztahom. Nie je to vas pripad?
Ja som pochopila tvoju otázku, a myslím si, že bezdetnost dá zabrať manželským parom a ano, veľakrát nastane odcudzenie skrz bezdetnosti.... Iných to zas posilní.
Ak aj tvoj manžel nie je ochotný ísť na párov terapiu, psychologickú poradňu, chod ty sama. Aspoň si ozrejmíš , či sa dá pracovať na tomto vzťahu, alebo predsa to nie je človek, s ktorým si chceš založiť rodinu. Lebo príchodom deti pribudnú aj starosti, frustrácia, nervozita a netrpezlivosť, skrz nespavosti. Je to veľká zmena. A keď sa už teraz hádate, asi nie je najlepší čas na plodenie detí.
My sme s manželom spolu 16 rokov, deti nemáme. Áno, v čase, keď sme riešili prečo sa nedarí, riešili lekárov, centrá a neúspechy to bolo zlé. Ja som mala pocit, že manželovi je to jedno. Pravda bola však taká, že on ma nechcel ešte viac trápiť, tak sa snažil tváriť, že je s tým v pohode. Ale potom sme si to vysvetlili a máme šťastné aj keď bezdetné manželstvo.
Nie, nas to zblizilo.
Praveze teraz s detmi sa zaciname dost hadat
Môj vzťah s manželom je náš a nie neexistujúceho potomka, takže nie vzťah nám to nepokazilo.
Veď ani jeden z nás za to nemohol.
Ja si myslím, že skôr dieťa je ten element ktorý vzťah môže narušiť než neplodnosť.
Išli sme do toho s tým, že to výjsť nikdy nemusí a ostali sme racionálni aj potom čo to vyšlo.
Ja, neviem , ale ja som sa úplne stratila v tvojom príspevku a neviem na čo sa pytaš a na aku temu chceš diskutovať.