Manželova sesternica

4. aug 2023

Ahojte baby, strasne mi uz ide na nervy muzova sesternica, vsade bola, vsetko videla, vsetko vie najlepsie. Zajtra ideme na rodinnu oslavu a uz teraz sa netesim, ked viem, ze zasa celu pozornost strhne na seba a bude rozpravat a rozpravat. Ona ked nieco rozprava, tak sa az postavi, asi aby na nu vsetci dobre videli alebo co, ja neviem. Tak zasa tam bude stat a v podstate sa len chvalit na kolku dovolenku tento rok uz idu, ake je jej dieta najmudrejsie na svete a ine veci (fuuha, teraz to tak vyzera, ze zavidim 😀). Pricom vsetko co ma, ma vdaka manzelovi, ktoreho vie iba ponizovat, nic ine.
Ale nie vazne, nezavidim, aj my sme boli na jednej dovolenke, jedna este v auguste, moj syn mal 2 roky a poznal pismena, cisla, farby - to sa teraz nechvalim, ani som to veru nikde nerozpravala, len tak pre porovnanie, ze aj ja by som sa mala cim "chvalit", ale taka nie som. A s ostatnymi sa potom ani neporozpravame poriadne, lebo iba jej tam bude plno. Minule sa ma teta pytala nieco o mojej praci (myslim, ze celkom zaujimavej), tak som zacala rozpravat, skocila mi do reci a zacala no a to ako u nas v praci a uz isla. Kazdy z rodiny nad nou len pokruti hlavou. Ved aj ja v podstate, len zas o nej rozmyslam kvoli zajtrajsku.
No a nemate daku radu, ako s takym clovekom? Nechat len tak asi, ze? 😀

martul
4. aug 2023

Platí posledná veta čo si napísala. Nezmenis ju, ani není dôvod, ignoruj. Každý máme v rodine, okolí takého úžasného dokonalého človeka. Ignoruj ju a stretávaj len keď je to nevyhnutné, ako tá oslava.

pribinak
4. aug 2023

Ignorovať.

mikadooo
4. aug 2023

Tiež máme takú tetu zas. Je to otrava, nikto sa tam neteší, vidíme zo slušnosti raz za rok. Neboj sa, všetkých to otravuje, nie len teba. Ja by som proste nereagovala na ňu nijak a nejak to pretrpela. Evidentne má dotyčná obrovské komplexy (bodaj by nie) a takto si to kompenzuje. Keby mi skočila do reči, tak by som ju slušne poprosila "prepáč, nechala by si ma dohovoriť?". Ale či to u takejto sebestrednej osoby k niečomu bude... Asi skôr nie. 🤷. Ja už sa ani nesnažím, len to nechávam plynúť.

letfenixa
4. aug 2023

Mám takeho uja. To, čo on zažil, je nad zážitky ostatných. Rád sa počúva. Zväčša ho každý ignoruje, nech sa vyrozpráva. Ja mu potom niečo ustipacne poviem, tak na chvíľu zmlkne. Teraz začal dodržiavať diétu pri cukrovke, tak o tom rozprával ako svedok Jehovov. Tak som mu povedala, že no konečne si priznal, že je chorý, po tých rokoch rokúcich čo to ignoroval.

anos18
4. aug 2023

Ja mám takú kamošku, všade, kde bola ona, bolo najlepšie, všetko má ona najlepšie, všetko vie ona najlepšie. Niečo sa ťa spýta, no nenechá ťa odpovedat, odpovie za teba. Riešenie bolo: obmedziť kontakt na minimum.

maminkadeticiek
4. aug 2023

Treba sa usmiat a povedat len tesim sa s tebou a ist prec.
Musis totiz pochopit preco to robi.Skutocne uspesni ludia (v roznych smeroch)nemaju potrebu povysovat sa nad druhych.Uzivaju si co maju a nepotrebuju sa tym chvalit a vytvarat v inych pocit zavisti.Toto co popisujes robia ludia, ktori maju silne pochybnosti sami o sebe,silny pocit nespokojnosti v nejalej oblasti a kompenzuju si tym uplne nieco ine,najcastejsie sa jedna o pocit menejcennosti ktory v sebe maju alebo nespokojnosti s nejakou oblastou svojho zivota.Nie ze si to o nich myslia druhi ale v kutiku duse sa oni citia menejcenne,preto potrebuju okolo seba hikanie a bublinu.Naozaj to tak je.Ked toto pochopis,este ti jej luto bude.Naozaj sa na nu len usmej,povedz jej,ze sa teais s nou a chod prec,nech to pocuvaju iny a tlieskaju jej "aky uzasny zivot vedie".

jamimo
4. aug 2023

Asertivita. Ak ťa preruší v rozhovore napr. s tetou, slušne povedz: "Prepáč, môžem dohovoriť??? Teraz rozprávam tete Alenke ja o mojej práci, keď skončím rozprávaj o svojej...,,
Ak porovnáva deti a vytáča ťa to, povedz si v duchu a môžeš aj nahlas( pekne slušne) :" Každý predsa vie, že dieťa je individualita a vyvíja sa podľa vlastného tempa. Nie podľa tvojho vzorca a receptu na život. Nerozumiem, prečo máš potrebu riešiť to. Nájdi si iný objekt.,,
Napíšem podľa seba: ak ja mám v sebe spracovaný problém a tému som v absolútnom kľude, nevytočí ma daná osoba. (u nás napríklad bratova manželka) Aj teba to vytáča z nejakého dôvodu. Chodia na dovolenky aj 5x?Nech chodia? Že to má vďaka manželovi? Nech má, takých žien sú tisíce, ktoré sa dobre vydali.
Niekto nechodí vôbec a je šťastný, niekto chodí na Seychely 10x za rok a stále málo 😄
Spracuj si to v sebe a uvidíš, že ťa jej výlevy absolútne nebudú zaujímať ❣️

lonely66
4. aug 2023

ked kazdy nad nou uz len pokruti hlavou, cudujem sa, ze ju este niekam pozyvaju.
alebo ak vas je viac, ktori ste si to vsimli a vadi vam to, dohodnite sa, ze vzdy, ked sa pokusi o nejaky "vystup", sa niektory z vas postavi a prehlusi ju uplne inou poznamkou. ci uz: da si niekto kavu? alebo: jano, vraj planujes kupit auto, aku znacku? a zacat rozhovor o danych typoch znaciek. jednoducho zmenit temu. ocividne, normalne jej skocit do reci, aby pochopila, ze uz nikoho toto nebavi pocuvat. no a plus dobre rady dala aj
@jamimo ktora zvolila taky slusnejsi sposob. tym mozes zacat 😀 ak sa nezadari, skacte jej do reci aj vy

stanulienkat
4. aug 2023

Ja sa cudujem, ze toto dokaze niekoho rozhodit. Ved nech bola, ved nech rozprava. Nereagujem, neriesim a hotovo. Toto riesi podla mna len clovek, co to nevie stravit.

lonely66
4. aug 2023

a este mi napadlo, neviem, v akych zariadeniach sa stretavate a ci je moznost "uniku", ale keby mala sesternica prejav, tak by sme sa zdvihli a odisli do inej miestnosti, kde by sme sa pokojne zhovarali. urobite tak 2-3x a ona pochopi.

peter0123
4. aug 2023

Ja mám presne takúto krstnú, tiež samé dovolenky, super inteligentné nadané úžasné dieťa atď. a to všetko z ujových peňazí.
Na vlastnej svadbe ma fakt vytočila, ten deň ozaj nemal byť o nej. Obmedzila som kontakt.
S odstupom času ti môžem napísať, ako dôchodyňa uja vymenila za milenca pre lepší životný štandard, v súčasnosti musí popri dôchodku pracovať aby sa uživila, jej úžasný syn už dávno není taký úžasný, nevedel dokončiť vš, je to nezamestnaný alkoholik a gambler má samé dlhy. Mamička mu zohnala Job kúpila auto aj tak o všetko prišiel.

domkakvet
4. aug 2023

To su problemy, tak si to nevsimaj.

ysseba
4. aug 2023

Po jej prednese, ktory bude viest po stojacky by som sa jej v chvilke ticha opytala “a nebolia ta nohy, nechces si sadnut?” Alebo kasli na nu, chod prave vtedy na wc, vezmi syna bokom a venuj sa mu.

daniela2202
4. aug 2023

Poznáme.... buď ignorovať, alebo zaútočiť otázkami, hlavne o nej samej 😂😂😂 ... najviac neznášam, keď niekto skáče do rozhovoru, aby na seba upútal 👎👎👎

erikavesela
4. aug 2023

My sme raz zazili zenu, kt. neskutocne vychvalovala svoju dceru...vserko vie, vsade bola, vsetko videla...naozaj sa to nedalo pocuvat a dotycna sa za stolom len prsila, aka je dokonala...moj manzel uz mal toho plne zuby, tak ako vsetci...pozrel na dotycnu, o kt.bola rec a hovori...Evicka, a po tom vsetkom, co sme tu o tebe poculi sa s nami normalnymi este bavis?...🤣🤣

louise
4. aug 2023

Aj my máme v rodine takú osobu a jedným uchom dnu, druhým von. Vždy si poviem, že s radosťou po návšteve zamávam a a mám kľud.

cacianka
4. aug 2023

to ju nikto nevie zastaviť alebo v súkromí umravniť ?! všetci iba trpia ?!

h2
4. aug 2023

A ako často sa s ňou stretávaš? Môj muž v živote žiadnu moju sesternicu, ani bratranca nevidel, ja jeho asi raz, alebo max dvakrát. Toto naozaj nie sú ľudia, s ktorými by sme sa často stretávali. Ale tak beriem, že iní ľudia to môžu mať inak. Ak by mi takto nasprosto skočila do reči, skočím jej naspäť a poviem "Dovolíš? O niečom sa tu rozprávame. Tebe sme do reči neskákali, keď si rozprávala ty."

hladamematku
4. aug 2023

poznam takych ludi, irituju ma, je ich dokonca plny MK vsimni si tieto fora su idealne pre takychto truhlikov, mam ich aj v rodine ale po case citim k tym ludom skor lutost, oni su strasne prazdni, smutni a zakomplexovani vnutri. Ja to riesim tak, ze minimalizujem stretavanie s nimi, zivot je prilis kratky na to aby sme....Ked uz tam zajtra musis ist, tak si proste uvedom aka ju nestastna si vezmi ako hrozne musia byt tito ludia nestastni ked a potrebuju takto prekrikovat, vystatovat, ponizovat manzela! preboha ved to je hrozne ponizovat niekoho....ked uz tam ides tak si najdi cloveka s kt budes viest prijemnu konverzaciu

akiana
4. aug 2023

Tiez som mala cest s takou babou pred par mesiacmi, akurat to bola milenka muzovho kamarata, isli sme s nimi na veceru. Ano, je tam taka situacia, ze on s nou ma vztah 4 roky, promenaduje sa s nou na verejnosti, ale za ten cas sa "zabudol" rozviest a manzelka s detmi ho cakaju doma a o vsetkom vedia. Na inu debatu, kazdopadne, tato zenska (asi 42 rokov) bola nieco neuveritelne. Nonstop skakala do reci, davala dole moju pracu, chytala mojho muza za ruku, ked som ja nieco rozpravala, tak uplne mimo temy vytiahla mobil a mojmu muzovi zacala ukazovat fotky seba v nejakom sexi kostymceku. 2 hodiny tocila o svojej niekdajsej kariere "hostesky" na Ibize (rozumej k*rvy). Potom vytiahla fantasticku historku o nejakej svojej magickej intuicii, ze ona vie diagnostikovat ludi z aury, ked lekari nevedia nic zistit a podobne.

Na konci vecera doslo v klube k incidentu, kedy isla von fajcit a medzitym si nejaka neznama baba vzala stolicku vedla jej chlapa, ona sa urazila a odpochodovala ozrata domov.

Tito ludia sa takto spravaju preto, lebo su neuveritelne neisti. Preto je najlepsie to uplne ignorovat.

jana_eyre_2
4. aug 2023

Ja som taká rada že som introvert a podobní ľudia ktorí strhávajú pozornosť su premna žiaduci aspoň nemusím vynakladať nechcene úsilie o rozhovor s ľuďmi s ktorými si nemám čo povedať.. mne vôbec neprekáža ak sa niekto chváli, v hlave mi beží milión myšlienok ktoré ma bavia aj keď niekto neustále rozpráva..

deti95060810
4. aug 2023

ja by som sa obrátila k sesternici chrbtom a začala sa rozprávať so svojim najbližším susedom pri stole... a sestern. nech si tára čo len chce...

ahhola
4. aug 2023

Oooj, ved zabávač zadarmo. Pozostatok minulých čias, keď všetci vykvakali všetko, účtovníčka v podniku, koľko alimentov platí XY, vedúca na poste, komu chodia obsielky zo súdu, koľko sa dal úplatok na Favorita. Dnes sú práveže všetci tajní agenti a hentaka tlchuba je požehnanie, keď zábava viazne a už ste ohovorili ygora, zhula, inseminatora. Len ju pekne nechaj😂

toskanka
4. aug 2023

Oslavy v reštauráciách si väčšinou odtrpim a je mi jedno, kto tam čo stvára 😃. Ale ak táto sesternica vadí všetkým, nechápem, prečo ju každý pozýva, prip. ju nikto nevie usmerniť? Možno si to len neuvedomuje a si myslí, že je zábavná.

rusalinka
4. aug 2023

A ja by som jej po tom jej príhovore zatlieskala, zagratulovala... a ešte just sa začala pýtať otázky presne o tom, o čom hovorila. Udivene, že híííííí, to vážne? Čože? Naozaj?? Nieeee, povedz nám to ešte raz!
😀

lonely66
4. aug 2023

@akiana 😀 boze 😀

0silvia0
4. aug 2023

@jana_eyre_2 presne toto som aj ja chcela pisat. Ja som rada za taketo tlčhuby, aspon nemusim nic hovorit ja. Len pozorujem, pre introverta idealna zabava na oslavach, len pozorovat tie scenare a povahy a osobnosti😅

akiana
4. aug 2023

Tito neisti ludia nemaju v sebe vedomie, ze su dost dobri, uspesni, inteligentni, vtipni. Musia si validaciu vynucovat od okolia a preto na seba casto za kazdu cenu strhavaju pozornost. Sebavedomi ludia sa naopak zaujimaju o to, co hovoria druhi a nepotrebuju byt stoj co stoj stredobodom pozornosti.

hankab
4. aug 2023

Ja naopak nesuhlasim s tym, co tu vsetci tvrdia, ze tito ludia su neisti. Skor maju pocit, ze su najuzasnejsi na svete a nad nich niet. Kazdy z nas ma v okoli minimalne jedneho takeho, ja tiez a dokonca je to rodic - otec. Nevydrzim s nim dlhsie ako polhodinu, lebo to je chvalenie nad chvalenie, kde uz bol, kde odchadzka a kde este len pojde, ake auto si kupi buduci mesiac a s ktorym kamosom pojdu na lod/na motorku/na dovolenku/do hor. Tymto ludom nedochadza, ze keby jedneho dna nemali peniaze alebo sponzora (bohaty muz, rodicia), tak by boli uplne rovnaki smrtelnici s priemernym platom a priemernymi zalubami ako my ostatni. Maju stale potrebu sa tvarit, ze su viac nez 99% populacie.
Mne je z nich blivno, no radsej si budem zit priemerny zivot a chodit na dovolenku raz do roka, alebo vobec, nez na cele svoje okolie a rodinu posobit ako otravny trud.

rorino
5. aug 2023

Keď začne rozprávať otoč sa odíď ďalej a nezávisle na jej prednese sa začni rozprávať s niekým inym