Manželka sa zaľúbila do kolegu

milan26milan
15. jan 2024

Ahojte všetci prosím vás o radu čo mám robiť.Z manželkou sme už spolu 18 rokov máme spolu 2 krásne detí 12rocneho chlapca a 13 ročne dievčatko.Naš vsťach bol zo začiatku krásny boli sme do seba zaľúbení,ale postupom času sme sa dostali do takého štádia že sme už sme žili v stereotype.Pred tromi mesiacmi som zistil že si vypisuje z kolegom zúril som.Pytal som sa jej prečo že ani je jej dobre že si rozumejú a že asi niečo medzi nimi je.Teraz mi hovorí že je doňho zaľúbená a že ho nevie pustiť z hlavy.Povedala mi že mňa má už má iba rada ale láska to není.Problem je ten že ja ju ešte stále ľúbim.

anjelicek26
15. jan 2024

Bohuzial v tejto situacii toho narobis pramalo. Prilisna rutina, stereotyp a ona ma motyle v bruchu a vlhko v nohavickach, ked ho vidi... a ona to "dovolila", lebo sa necitila lubena...

Ono je otazne, co spravis ty, ako sa k tomu postavis... kazdopadne si nezasluzis, aby ta podvadzala a aby tahala vztah na dve strany, odporucila by som jej pobalit si veci a ist... ziadne hranie na dve strany. Rozhodla sa takto, tak to ma proste aj nasledky.

rybka1987
15. jan 2024

@anjelicek26 suhlasim so vsetkym co si napisala, ale do kolegu je zalubena len par mesiacov cize je to faza prvej zalubenosti, ktora vyprcha po case. A koli tomuto opustit rodinu s 2 detmi....neviem...skor manzelska poradna?

milan26milan
autor
15. jan 2024

@anjelicek26 už chcela odísť ale vravela že bez detí neodíde.A ja nechcem aby som prišiel aj odetí.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
15. jan 2024

@milan26milan kam chce tie deti zobrat? Ma uz vlastne byvanie? V tom veku sud zohladnuje rozhodnutie deti do velkej miery. Predpokladam, ze tie menit byvanie, skolu, kamaratov a prostredie v tom veku absolutne nechcu... mas rovnake pravo si nechat deti ako ona... podla mna sa rieseniu situacie vyhnut neda, ak ona ten vztah chce dalej drzat (resp. pustila uz v hlave k vode ten vas), tak musis na sud na zverenie deti do tvojej starostlivosti... a urobit to skor, ako ona a potom jej ukazat dvere...

queen_mary
15. jan 2024

@miriam11 ehm, si to napisala akokeby to bola jeho chyba 😀 toto nie je reakcia dospeleho cloveka ale presne tej zenskej, ktora podviedla.

Mala sa aj ona chovat ako dospela a komunikovat, riesit nudi vo vztahu. A nie hned naskocit na prvy kolik ktory stretne.

milan26milan
autor
15. jan 2024

@anjelicek26 Som sa jej aj pýtal prečo mi nikdy nič nepovedala že sa sa jej niečo v našom vzťahu nepáči.Teraz prečo nemá ani trošku snahu aby sme to dali do poriatku.Povedala že snaží.. že je ešte tu.Kôli deťom je ešte stále doma

sima234
15. jan 2024

@miriam11 prečo on sa spamätal? Prečo je stále na vine len chlap? Či si nájde milenku, či si žena nájde niekoho, vždy je na vine len chlap? A ona kde bola tých 18 rokov? Manželstvo, či partnerstvo je vždy o dvoch ľudoch, obaja sa v tom vzťahu musia snažiť rovnako. Väčšina vzťahov po rokoch upadne do stereotypu, ale to je dôvod hneď sa zaľúbiť do prvého, čo sa na mňa usmeje?

h2
15. jan 2024

@queen_mary To je typický koník, vždy je vinný chlap. Chlap si nájde milenku? Je to hajzel! Žena si nájde milenca? Čo mala, chudiatko, robiť, keď ju muž zanedbával a nedával jej najavo lásku? Jeho chyba! 🙃

sima234
15. jan 2024

@milan26milan deti sú len výhovorka, kto vie, či aj ten kolega je zaľúbený do nej, či nemá doma ženu a deti a ona si ťa necháva ako poistku, aby neskončila sama.

sissy27
15. jan 2024

@miriam11 jasné, lebo určite to bola len a len jeho chyba a pani manželka sa celý čas o vzťah pekne starala... len aby to nebola jedna z tých, čo po pôrode mali muža len ako chodiaci bankomat, lebo svoju úlohu už predsa splnil oplodnením...

@milan26milan zásadná otázka - pán kolega je slobodný a pripravený nasťahovať k sebe ženu s dvoma preňho cudzími puberťákmi, ktorí im dajú celú túto situáciu pekne vyžrať? 😀 Alebo je tiež ženatý a chce si užiť, prípadne býva ešte u rodičov v detskej izbe a chce sa nasťahovať on k nej? Alebo ako si to panička predstavuje?
Na tvojom mieste si s ňou sadnem a porozprávam sa. Určite nemá zmysel zostávať spolu "kvôli deťom", lebo to bude naozaj len formalita. Navarí, operie, bude sa s deťmi učiť ale každú voľnú chvíľu bude venovať milencovi, či už fyzicky za ním pôjde alebo si s ním bude vypisovať. Ak teda chce byť s ním, v poriadku, nech sa páči, dvere sú otvorené, ale vyriešite rozvod, rozdelenie majetku a starostlivosť o deti s pomocou súdu. Nebudeš jej predsa ty robiť koreňa, platiť náklady na život, starať sa o deti a pozerať sa na ňu ako chodí vysmiata od milenca. Aj ty chceš mať potom voľnú cestu a bez výčitiek si žiť po svojom, možno nájsť aj plnohodnotný vzťah.
Ak chceš ešte zabojovať o váš vzťah, tak smer manželská poradňa, párová terapia a uvidíte, čo sa dá ešte robiť, lebo ani pre teba to nie je jednoduchá situácia a možno sám zistíš, že jej vlastne túto zradu ani nechceš odpustiť...

milan26milan
autor
15. jan 2024

@rybka1987
@sima234 Teraz o týždeň ide na 3 mesiace do školy tak že nebudú spolu aspoň v práci 8 hodín.Nechce sa rozviesť.A nechce ani odísť vravela že sa musíme ukľudniť lebo ako sa bude môcť sústrediť na školu.A ja musím žiť takto?A starať sa o deti keď bude mať toľko učenia.Nemam problém starať sa o deti veď ich milujem,len či po tých 3 mesiacoch má neodkopne potom ona.

domi2425
15. jan 2024

@milan26milan ak vies ze nema moznost kam by ti tie deti zobrala a ze ani deti by za takychto okolnosti nikam nechceli ist, tak si ju posad a povedz jej normalne ze halo ako to ideme riesit? takto sa fungovat neda, ale nestavaj sa do pozicie ze budes v jej ociach “bojovat” o zachranu, pretoze ona je ta co spravila chybu a mala by sa snazit a ty by si jej to mal dat pocitit, lebo fakt to vyzera ze ona sama nevie co ma robit a deti su len vyhovorka

grof_monte_christo
15. jan 2024

Ak si ty dobrák a nespravil si vo vzťahu žiadnu zásadnú chybu, tak tvoja žena stretla alfa samca, s týmto nespravis už asi nič.

anjelicek26
15. jan 2024

@milan26milan bohuzial dalsie kroky su na tebe, aj ked to boli. Ale na dve strany sa hrat neda. Vybrala si, city a hlavu ma inde, toto si proste nezasluzis, opakuj si to...nech bolo co chcelo, poradie je vzdy - normalny slusny rozchod a az potom si hladat ineho partnera...

milan26milan
autor
15. jan 2024

@anjelicek26 Ďakujem vám veľmi pekne.Dufam že sa dokážem odľubit.....a žiť nový život

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
milan26milan
autor
15. jan 2024

@milan26milan
@miriam11 To preto že som tak zúfalý a tak sa trápim ako ešte nikdy

huxy
15. jan 2024

@miriam11 ja mám skúsenosť aj so ženami mrchami. Ktoré len využívajú svojho manžela, ani nevedia čo je láska, a kvôli nejakému ošiaľu sú ochotné opustiť alebo sa zaľúbil do druhého.
Už akokoľvek to bolo, je podlé a odporné začať si s niekým druhým, kým je vydatá/ženatý. Na to neexistuje žiadne ospravedlnenie. Mala sa rozviesť a tak riešiť niekoho iného. Tu je akurát príklad vychcanosti tej ženy, keďže ona sa nechce údajne ani rozviesť.

milan26milan
autor
15. jan 2024

@huxy A jedno slovo už nenávidím a to je"NEVIEM"..... čo chceš teraz robiť neviem,ako to cítiš má zmysel ešte o teba bojovať neviem, Vieš si predstaviť že má opäť začneš ľúbiť neviem.Vraj to potrebuje čas ja viem že to nejde len tak ale koľko toho času pól roka rok?

denkatn
15. jan 2024

hlavne na nu netlac. koniec je vtedy ked ty si povies ze koniec. nenapadne si ju vydoby naspat. male pozornosti, pocuvaj co ona chce, co jej sa paci. to potrebujeme. LASKA JE POROZUMENIE. na to aby si jej porozumel, musis ju pocuvat.

huxy
15. jan 2024

@milan26milan ťažko je mne tebe radiť. Keďže ja mám na neveru svoj názor a pre mňa je neodpustiteľna. Ja viem, čo by som urobila, a vlastne som to aj musela urobiť. Ale ty si ty, možno odpustiť dokážeš, možno aj zabudnúť. Čiže to rozhodnutie je teraz práve že na tebe.

sima234
15. jan 2024

@milan26milan ona potrebuje čas, ale na to, aby zistila, či to s tým kolegom má zmysel a či bude ochotný ju prijať, prípadne aj s deťmi, ak je vôbec slobodný. Ak nie tak čaka, či bude ochotný sa rozviesť, alebo si len "užije" a ona sa potom bude tváriť, že všetko je ok. Nie, buď ty ten, ktorý bude rázny a rovno jej povedz, čo a ako. Ak chce byť s kolegom, nech ide. Nie, že ty budeš čakať, ako sa ona, či jej kolega, rozhodnú.

egonsk
15. jan 2024

@milan26milan srdcu nerozkazes. Ked suska zasvrbi, rozum ide bokom. Bud rad, ze nemate talianske manzelstvo doma, ostava ti len sa s tym nejako pokojne vyrovnat. Ona mozno neskor zisti, ze ten zidealizovany kolega nie je taky ako si myslela, ale ty uz do rovnakej rieky druhykrat nevstupis, na to pamataj.

anjelicek26
15. jan 2024

Zo dna na den to nebude, ale zijde z oci, zijde z mysle, bude to chciet cas... mas pravo na smutok, docasnu samotu, potom otvoris oci pre niekoho noveho... dolezite je to spravne komunikovat detom, dohodnut si pravidla a hlavne jej ukazat, ze nemoze hrat na dve strany, nie si jej "druha stabilna moznost", keby jej toto nevyjde...

milan26milan
autor
15. jan 2024

On sa už rozvádza jeho manželka to hneď vyriešila a rázne len oni nemali spolu žiadne deti

subartic
15. jan 2024

@h2 len vieš , ženy fungujú inak . Žena je dlhodobo nešťastná , frustrovaná a možno to aj riešila s autorom , ale odozva malá alebo žiadna ( zrejme is to ani on neuvedomuje ) až sa ona dostala za ten bod zlomu , kde už žena nemá chuť komunikovať s manželom o nejakom návrate.

subartic
15. jan 2024

@milan26milan riešili ste váš vz´tah v preibehu tých rokov ?

subartic
15. jan 2024

@milan26milan čo si urobil v poslednej dobe pre manželku, myslím ešte pred neverou ? Počúval si ju čo ti hovorila, zobral si ju len tak niekde vo dvojici na večeru , do kina , na prechádzku , alebo ste len tak žili jeden vedľa druhého zotrvačnosťou ?

h2
15. jan 2024

@subartic Áno, ženy fungujú inak. Muž si zase väčšinou nájde milenku, keď má doma nedostatok sexu. Ale on je za to hajzel, kým žena je v prípade, že si nájde milenca, vlastne len obeť mužovho nezáujmu (čiže zase jeho chyba). Pritom to vôbec nemusí byť tak. Sú aj ženy, ktoré majú dobrých, milujúcich, pozorných mužov. A práve preto ich priťahujú "zlí chlapci". Lebo "dobrák domáci" je nezaujímavý živočíšny druh. 😒