Manžel zakazuje mojej rodine, aby ma navštevovala. Dom je jeho

gloglo77
6. júl 2024

Ahojte, pisem za kamosku z prace. :(

Byvame s manzelom v jeho dome (postavil si ho,ked sme este neboli manzelia, ja som platila kupelne, obyvacku, vchodove dvere - par tisic eur).
Tri domy dalej byvaju jeho rodicia. Je s nimi kazdy den, posiela deti k nim (niekedy ich aj nuti tam ist).
Moju rodinu - brata, sestru, mamu, otca neznada - trpi. Trikrat za rok ich mozem navstivit na par noci s detmi. Som na materskej, ked po mna pride otec a idem niekedy k nasim pocas dna, hned mu to svokrovci volaju do prace. Minuly rok som bola tehu, pocas zimnej navstevy vysvitlo, ze maju v rodine covid. Chcela som zostat u nasich dlhsie, ze ci aj on sa nenakazil, tak mi volali (s jeho msmickou), ze ak nebude mat decko do vecera doma, posle na nadich policajtov, ze mu branim v styku s detmi.
Po tych jeho vystupoch ma nasi zacali navstevovat - ked nemozem ja z domu,tak pridu oni za mnou. Parkrat sa pochytil s bratom - studuje za knaza, je od neho mladsi 6 rokov ale velmi inteligentny a rozhladeny, ma ing.zo strojariny. Nepacilo sa mu, ze hresil po mne, vrieskal a pod.
Tak a odvtedy (2 tyzdne) ma nesmu navstivit. Ze dom je jeho a ja nemam ziadne pravo. Ak chcem, mozem ist ale bez deti - jeho mamka,ze sa lepsie postara. Manzelovi surodenci via,co sa z neho vyklulo ale pre pokoj v rodine sa nechcu do nas starat. Brat ma prisiel navstivit aj napriek zakazu, moje deti ho miluju. No svokra hned volala muzovi do prace a vecer vrieskal ako nepricetny.
Hned by som odisla, nechcem ani cent za to co som nakupila...ale oni maju peniaze a znamosti. Bojim sa, ze by podplatil pravnikov a deti by nechali jemu a jeho mame. :( Stal sa z neho zly, toxicky tyran a podla pov.crt psychopat...

Nepomozete mi, chcem sa preto len opytat, je nejako pravne podlozene, ze ak byvam v dome hoc aj muzovom, mam pravo si pozvat navstevy?
Vdaka

jeho ma postara ako ja.

dadka1997
6. júl 2024

@gloglo77 ty fakt riešiš navstevy??????????????????? To nemyslíš vazne, žena kde máš oči? Este aj s takym chmulom si decko robíš? Ktori ti dava ultimatum alebo sa ti vyhraza policajtami len preto lebo ides rodinu pozrieť?

dadka1997
6. júl 2024

@gloglo77 si uvedomuješ, ze si psychicky týrana? Ty sa nestaraj o to, ze ci maju alebo nemaju peniaze.. okamzite chod do centra pravnej pomoci, poziadaj o pravnika ( budes mat zadarmo) a podaj o rozvod a stsrostlivost o deti a nebudes SPROSTÁ

miskakyska
6. júl 2024

@dadka1997 ona nie😁 kámoška...autor jej to odkáže 😶

pribinak
6. júl 2024

Kriste …..zutekala by som od takého kretena

abbey1
6. júl 2024

@gloglo77 V pondelok smer právnik a utekať z JEHO domu pre záchranu seba i detí.

gloglo77
autor
6. júl 2024

Poznam jej manzela, viete, na zaciatku mi bol sympaticky - charizmaticky, k cudzim usluzny, usmievavy, stedry, este ma aj zdrobneninou oslovoval... a potom som spoznala jeho pravu tvar.

zmrzlinka2021
6. júl 2024

@gloglo77 prečo si ho kamoska vzala? Kvôli majetku?

cacianka
6. júl 2024

Podpor kamošku, vyhľadaj tu na MK podobne príbehy a možnosti, ako odísť, nebáť sa je reči, vyhrážanie, .
Centrum právnej pomoci, azylovy dom , skupiny pre týrané ženy = títo všetci + iné skupiny jej môžu veľmi pomôcť, psychicky, právnicky.
Jeho rodina a hlavne on je toxická, psychopaticka, musí odísť a nedať sa, nebáť sa.
Toto nie je život, toto je psychiatria proti nej.

nikpa
6. júl 2024

@gloglo77 ty sa považuješ za svojpravneho človeka? V akej krajine žiješ? Pokiaľ voľákde v arabskom svete, Turecko a pod. tak tam sú bohužiaľ, takého veci bežné, nie však u nás na Slovensku. Prvá veľká chyba bola investovať niečo do nehnuteľnosti ešte pred manželstvom a ktorá je stále len jeho. Keď si jedného pekného dňa zmysli, tak ta vyhodí na ulicu s jednou igelitkou a nič si nepomôžes. Ženy vy ste fakt nepouciteľné 🙈 Predpokladám, že takýto bol aj pred manželstvom a predtým ako si si s ním spravila deti. No teraz si buď postavis hlavu a budeš trvať na svojich právach alebo sa poddáš. Toto si treba vyrozprávať najprv doma. Ci ako si to právne predstavujes, budeš sa s ním súdiť či čo? A naďalej počas toho budete žiť pod jednou strechou a tváriť sa, že ste manželia? Tvoj muž je despotický ignorant a už dávno si mala byť rozvedená. Pekný život pri ňom nečakaj.

gloglo77
autor
6. júl 2024

@zmrzlinka2021 Ona fakt nie je na peniaze - otehotnela s nim.
Byvanie nie je problem - ma kde ist, ma aj svoje peniaze, nepotrebuje azylak a pod.
Tu ide o neho, ze on (na rozdiel mozno od niektorych chlapov) deti chce - mat, vlastnit, dirigovat im zivot.
Ked porodila druhe dieta a nechcela ist domov ale k svohej mame (jeho mama mala nejaku virusovu chorobu uz nepamatam co) tak jej vravel, ze moze ist ale decko pojde s nim domov. A svokra sa k nemu pridala, ze deti maju trvaly pobyt u nich v dedine, tak nemaju co vyspavat inde.

januska12323
6. júl 2024

Návštevy ťa majú trápiť najmenej, si týraná a aj tvoje deti. Utekaj čo najďalej.

gloglo77
autor
6. júl 2024

Vie,ze je to chorytoxicky, zakomplexovany muz, bez stipky empatie, sucitu a sebareflexie....

Jej oporou je jej rodina.

Preto sa este raz pytam, moze jej zakazat prijimat navstevy? Prenocovat brata,sestru a pod.? Navstevu kamaratiek?

isis234
6. júl 2024

@gloglo77 dúfam že má doklady, čo všetko investovala do toho domu. Nech trvá na tom, aby bola i ona zapísaná na katastri ako spolumajiteľka toho domu- veď sú už manželia. Ak ju ľúbi, aj ich deti, napíše ju do katastra ako spolumajiteľka.
Centrum právnej pomoci nech navštívi a poradí sa s právnikom. To, čo on prevádza aj jeho rodičia, je týranie (aj telefonáty )

roja01
6. júl 2024

@isis234 nemas pravdu. Ak partner postavil dom pred sobasom, tak je sam vlastnik a jeho manzelka si pri majetkovom vysporiadani moze narokovat iba podiel z toho, co sama zainvestovala (ak to vie dokazat). Vobec ju nemusi zapisat do listu vlastnictva ako spolumajitelku aj ked su manzelia.
Napisala si...ak ju lubi....robis si srandu? Takto sa nelubi.
Ja si myslim, ze by sa mala poradit ako dalej postupovat. Ak ma kde byvat a svoj prijem, ze by jej zobral deti sa bat nemusi. No vzdy bude problem s vychovou deti, nakolko bude do nej bude negativne zasahovat, najma ak sud rozhodne o striedavej starostlivosti.
Ona sa musi rozhodnut, ci bude pre nu a deti lepsie byvat samostatne.

janickacrazy
6. júl 2024

@gloglo77 skôr jej poraď, nech požiada o rozvod a hlavne zverenie deti do svojej starostlivosti a nech to urobí čo najskôr, kým sú deti malé. Lebo keď budú a takým otcom dlho, úplne ich zblbne a bude ich uplácať darčekmi a potom už možno budú chcieť ostať u otca. Mojej známej sa stalo podobné a jeden syn už puberťák ostal u veľmi toxického otca a jeho matky, druhý je s ňou. Tu nie je načo čakať. Návštevy by som fakt v tejto situácii neriešila.

januska12323
6. júl 2024

@gloglo77 áno, môže hocikomu cudziemu zakázať prísť do jeho majetku. Keď ťa len toto trápi. Je to len jeho dom, bez jeho dovolenia tam nemá nikto byť môže aj políciu na nich zavolať. Jediný dôvod tam byť má on, jeho žena a deti keď tam majú trvalý pobyt.

kika572
6. júl 2024

@gloglo77 odkaz kolegyni, že žije s odborným narcistom a manipulátorom a najlepšie urobí ak sa k tej svojej rodine od neho odsťahuje a rozvedie sa s nim

katka533
6. júl 2024

@nikpa netrep debiliny o Turecku prosím ta

gloglo77
autor
6. júl 2024

@januska12323 vdaka za odpoved. Takze podla zakona ju moze zamknut na klucik a nikoho k nej domov nepustit. Strasne. Jedine na ulici moze pozdravit mamu, otca.

nikpa
6. júl 2024

@katka533 netrepem, ukludni sa prosím ťa. Budeš mať vrásky.

vroni
6. júl 2024

@gloglo77, nie. Nemôže ju zamknúť na kľúčik a nemôže obmedzovať ju ani deti. Ale môže nevpustit cudzích ľudí do domu. Kamoška môže kľudne ísť na návštevu k rodičom, bratovi, normálne s deťmi a pokiaľ debilné hovado so šialenou materou budú hubovat, kľudne na nich volať policajtov. A vôbec žvásty, koho on všetkého pozná..... No určite. Všetci sa pokakajú z nejakého somára z Hornej Dolnej, ktorý terorizuje manželku.

lucia147852
6. júl 2024

Už dávno mala zbaliť deti a navrátiť sa. Podať neodkladne opatrenie má zvetenie deti. Keď ma oporu v rodine poradí si. Chlap ma len silné reči ktorými ju tyra a vydiera.
A áno, dom je jeho. Bez jeho súhlasu tam nemôže nikto ísť. Toto je debilita žien...nasťahovať sa do cudzieho a ešte tam aj investovať

katka533
6. júl 2024

@nikpa ale trepeš

mojemenonikto
6. júl 2024

Tak to je sila. Majiteľ domu má samozrejme právo zakazovať prístup k jeho nehnuteľnosti, ale okrem toho aj jeho manželka má práva. Nemôže ju takýmto spôsobom obmedzovať. Ale toto nevyriešia policajti na zavolanie, to by bolo treba riešiť súdne. To znamená mesiace a roky dokazovania že ako to naozaj bolo. Len kvôli povoleniu návštev sa jej takýto súd neoplatí riešiť. Určite by som na jej mieste, ako tu písali viaceré, riešil rozvod a zverenie detí do opatery. Nech si čo najskôr začne zbierať dôkazy. To je šialená situácia...

domkakvet
7. júl 2024

@gloglo77 to je jedno, aj keby si tam mohla vodit navstevy, co chce byt dalej tyrana, treba odist a nebat sa.

cacianka
8. júl 2024

nechápem prečo rieši práve vstup návštev bez súhlasu vlastníka domu ? má riešiť neznesiteľný život s týmto človekom a jeho rodinou, hneď, čím skôr, kým sú deti malé a súd naklonený vzhľadom na ich vek, k nej. návrh na zverenie, návrh na psychologické skúmanie, navštíviť CPP - Centrum právnej pomoci v najbližšom meste, na nete majú pravidlá, má možnosť bezplatnej pomoci. Azylový dom spomíname kvôli poradenstvu, pomoci právnej aj psychologickej. Ako spomínaš, že má svoje rodinné zázemie, pomoc a podporu od jej rodiny, nemá problém s €, tak má polovicu vyhraté.

hope87
8. júl 2024

@gloglo77 takisto nerozumiem, preco riesi moznost navstev, ked by uz davno pri nom nemala byt. Strach je nasim najvacsim nepriatelom. Pokial je to tak, ze ma kam ist a nie je financne na nom zavisla, tak to ma obrovske plus. Nech sa pozviecha a riesi svoj odchod. Nech si da predbezne opatrenie, co sa tyka starostlivosti o deti a nech ide. Znamosti/neznamosti, ziadny pricetny sudca nezoberie deti matke pokial tam nie su vazne dovody. Ona sa v prvom rade musi od neho odputat. Neviem sice kolko rokov maju deti a teda nedokazem dopredu povedat, ci neodklepnu aj striedavku, ak by na nej trval...ale tak ci tak, deti s nim v nejakom kontakte urcite budu, ked sud urci styk a nevyhnu sa jeho despotickemu spravaniu...a mozno ano...ak deti nebudu chciet, nemozu ich nutit ist k nemu.
Mna @autorka zaujima, co si jej poradila ty...? Lebo, keby toto bola moja kolegyna/kamaratka, spravim aj nemozne, aby som jej pomohla, aby od neho odisla.

larisalarisa
11. júl 2024

@nikpa Nevieš o čom hovoríš, ak si to nezažila. Je mi zle z tebe podobných žien, čo len urážajú a tliachajú. Ak nezažiješ, nevieš. Ty ani netušíš, čím si prechádzajú tieto ženy. Ja to veľmi dobre viem, preto s ňou súcitím .

nikpa
11. júl 2024

@larisalarisa tvoj súcit nikomu nepomôže. Ale dobre, ty si zažila, ty vieš..