Manžel stále behá po návštevách. Som hysterická?

10. feb 2024

Ahojte,
ja teda neviem,či sa teraz vo mne prejavujú tehotenské hormóny a som len prehnane citlivá alebo reagujem normálne. Proste ma mrzí a trápi, že napr. dnes keď je sobota,voľny deň a môžme niečo podniknúť spolu tak on ide jednému kamarátovi na kávu,potom ide ďalšiemu Povie,že ide len na chvíľu a hodiny ho niet. Potom hrá hry na PC a večer zas zmizne kamarátovi. Ja samozrejme som doma lebo máme dieťa, ktoré samé nechať nemôžem. Je mi smutno,už som si aj poplakala. Nie, dohovor nepomôže. On sa ma síce opýta, či môže ísť,ale čo mám dospelému chlapovi zakázať? To on musí sám prísť na to.Alebo fakt treba chlapom zakazovať? Ja nechodím nikam,keď som chodila tak s tým bol problém a teraz s bruchom sa mi naozaj nechce flákať sa. Mám pocit,že on nedokáže so mnou vydržať doma a radšej pobehuje🤷‍♀️. Preháňam alebo je normálne, že mi to vadí?

anjelicek26
10. feb 2024

Treba mu pribalit aj dieta a poslat k babke na navstevu ci do parku... a ano, je uplne normalne, ze ti to vadi... vikendy ma rodina travit spolu... jasne kamosi obcas, sport, to k tomu patri, ale nie, ze jeden furt v keli a zena nech doma navari, poperie a o dieta sa postara, takto to nema fungovat... oddychnut si mate obaja, na striedacku - obaja.

ankare
10. feb 2024

Fakt si si s ním ďalšie dieťa spravila? 😔

autor
10. feb 2024

@anjelicek26 on navarí, uprace,postará sa,vezme dieťa, porobí doma,nie je lenivý. Nemôžem povedať jedno krivé slovo na toto. Mňa trápi to,že je schopný byť cez deň hodiny u kamarátov, ešte aj večer tam ide. Dnes sme boli spolu dokopy asi 2 hodiny. Buď bol u kamaráta alebo sedel za pc🤷‍♀️

reanda
10. feb 2024

ty chces asi radsej pocut, ze prehanas, ze.. jasne, ze je normalne, ze ti vadi, ze chlap s tebou nechce byt.. ale co s tym narobis.. ako pises, zakazovat mu nebudes... no je to blbe, no ☹ .. aspon kedysi s tebou byt chcel, ci to bolo vzdy takto?

anjelicek26
10. feb 2024

Ono je rozdiel "odmakat si svoje aby sa nepovedalo" a chciet travit aktivne cas zo svojou zenou a dietatom... neviem no, skuste si nastavit aspon rodinne nedele, proste ten cas pre vas... moj travi vela casu mimo domu, ale to aj ja, nie sme si moc dlzny, prestriedame sa a po certoch si davame pozor mat cas aj na seba ako par... nechceme sa "stratit" niekde medzi dverami a povinnostami... a to uz 20 rokov o par dni...

barbora0308
10. feb 2024

Nie, neprehanas 🫤 ja by som takto nemohla fungovat.

autor
10. feb 2024

@reanda skôr chcem počuť ako to vnímate vy. Napr. kolegynin muž sedí len doma a aj to mi príde až moc extrém. Mne nevadí ani to,že ide niekam,ale neznášam "idem len po jablká k rodičom" a hodiny ho niet. A toto robí vždy, ide len niečo zobrať,ja ho čakám a proste príde až po hodine,dvoch alebo až keď mu zavolám či sa stratil. Už si pripadám ako stíhačka keď mu musím volať 🤣

autor
10. feb 2024

@reanda keby spravím ja také, že idem do obchodu,čo je 10 km od nás a prídem po 2-3 hodinách tak by si myslel,že niekoho mám.

reanda
10. feb 2024

ja to vnimam tak, ze ho nebavi sediet doma (ci aj ist niekam) s malym deckom a tehotnou zenou... nudi ho to, otravuje.. preto si hlada zamienky, ako vypadnut.. preto sa pytam, ci bol takyto vzdy, alebo sa to zmenilo casom.. ako a kolko casu ste spolu travievali kedysi.. a tiez, preco bol problem, ked ty si chodila von 😝

reanda
10. feb 2024

aha, tak to uz citam, ze on ziarlivec, ty mas sediet doma, ale jeho to s tebou neba.. no, co na to napisat

muchacici
10. feb 2024

Mňa zaujala tvoja veta "To on musí sám prísť na to". No veru nie, nemusí. Vy dvaja sa máte dohodnúť a jasne mu to máš vysvetliť, polopatisticky, on sa sám nedovtípi, ak sa mu to ani doteraz nepodarilo. Mne by to určite vadilo, hlavne, keď už máte na ceste druhé! Môj muž ide normálne, väčšinou mi dopredu povie, že napríklad to bude tak na 2-3 hodinky, a ak sa niečo deje, že sa zdrží, tiež mi väčšinou dá vedieť. A ja tak podobne

reanda
10. feb 2024

@muchacici on by na to nemal prichadzat, mal by to tak mat prirodzene, ze chce travit cas aj so svojou zenou a dietatom.. toto sa predsa nikomu neda 'vysvetlit' .. a take 'vysvetlene', vynutene travenie spolocneho casu za to ani nestoji.. aspon teda mne by nestalo..

autor
10. feb 2024

@reanda ja totižto u nás v okolí počúvam,že nesmiem chlapa držať doma lebo si nájde milenku 🤣 má takého múdreho kamaráta,ktorý na manželku kašle. Chodíme do prace obaja takže toho času veľa nie je,prídeme niekedy až o 17, ideme sa učiť, niečo poupratujeme/porobíme,dáme večeru,on sa ide hrať na pc s malým a už je večer

autor
10. feb 2024

@reanda neviem doplniť do komentu tak musím dopísať v novom. Preto, že cez tyzden veľa času nie je tak je pre mňa dôležitý víkend. Ale teda zjavne len pre mna

autor
10. feb 2024

@reanda
@muchacici
@anjelicek26 on čo sa týka dieťaťa trávi s nim dosť času,hrajú spolu hry na pc.Syn je malý tak nevie prejsť niektoré pasaže. Samozrejme ja tehotná unavená, niekedy už od 5 hore lebo malé má zobudí tak zaspím niekedy skôr tak vôbec pride do spálne čiže cez týždeň je to fakt minimum

reanda
10. feb 2024

no chlapa doma neudrzis zakazmi, to je jasne... chlap sa doma drzi inymi vecami.. a to tym, ze chce byt s tebou, s rodinou, lebo ho to bavi, lebo vam je spolu dobre.. .. bavi vas to spolu? je vam spolu dobre? bolo to kedysi ine? - to si furt nenapisala.. evidentne nie ste spolu kratko, ked uz mate skolaka doma.. a ze casu nie je vela - no to je problem v mnohych rodinach, preto sa aj partneri casto odcudzia, lebo sa stratia 'v beznej prevadzke' .. preto sa stale pytam, ako to bolo na zaciatku, ci vobec mate na com stavat a k comu sa pripadne vratit

betulinka1
10. feb 2024

Ved mu normalne povedz, ze nechod za kamosom, bud s nami doma, Ved si bol uz za jednym na káve. Co je na tom??? Ked sme spolu zacali moj posadnutý rybami. Tak som mu normalne povedala, ze urcite sa mi nepaci, ked ide 5x do tyzdna na ryby, ze takto si to vo svojom zivote nepredstavujem. Pochopil a ide tak 4x do mesiaca, ked idu dravce, na dve hodinky alebo ideme spolu. Ja som mu nic nezakázala nikdy, iba som mu vysvetlila ako to vnímam ja. Niekedy mam pocit, ze zeny zbytocne chodia okolo chlapov po špičkách, pricom normalny chlap, ked sa mu normalne povie, tak sa vie prisposobit.

autor
10. feb 2024

@reanda keď sme spolu nežili, tak tam som to neriešila. Začali sme spolu žiť keď sme sa vzali cize 7 rokov a hej bolo to takéto vtedy už,ja doma celé dni,on v práci dlho, potom z práce na stavbu a keď nebol ani tam ani tam tak bol u kamošov, čiže doma nebol skoro vobec. Keď sa postavil dom tak sa to zlepšilo lebo odpadla jedna povinnosť. Jasne,boli aj zle časy a to práve kvôli tomu,že ja som začala konečne chodiť von a začala robiť to čo on,čiže kašľať na partnera. Konečne voľnosť a trochu oddych od prace a povinnosti ,ale to sme si vydiskutovali. Preto sme sa aj rozhodli pre druhé dieťa. Ja osobne nevidím problém v ničom, čo doma mám len v tomto, že chlapi asi vnímajú inak ten spoločný čas ako ženy. Keď on to neberie tak,že chce byť doma s rodinou tak ja ho to asi nenaucim

autor
10. feb 2024

@betulinka1 ja som mu povedala,že celý deň niekde behá,buď kávičky alebo pc hry, dnes sme spolu ani neboli poriadne neboli. Vlastne dnes bol viac s kamarátmi ako so mnou🤷‍♀️ on by zostal doma keby mu poviem,že nikam nejdeš, ale aký má toto zmysel? Aby bol doma nasilu?

reanda
10. feb 2024

a ked ste spolu chodili, tak ako ste travili cas? mate nejake spolocne zaujmy? ci to bolo len take 'randenie' a sex?
no nenaucis, jasne, ale to nemaju tak vsetci chlapi.. su aj rodinne typy muzov, su aj taki, co im staci byt iba s partnerkou, su aj spolocenski, ale chodia spolu s rodinou.. len to si treba vsimat pred vstupom do manzelstva, aky ten clovek je a ako sa nam bude spolu zit.. teraz uz neskoro take riesit, ked on nie je na tie veci, ktore ty od neho chces.. mozte o tom diskutovat, moze sa snazit ti vyhoviet, ale ako pises, bude to take nasilu..

autor
11. feb 2024

@reanda ked sme spolu chodili tak sme neriešili nič. Išli sme do kina,na pizzu, von s kamošmi,obaja sme bývali s rodičmi takže tam moc toho neurobíš. Boli sme spolu cez víkendy ,občas cez týždeň. Aj vtedy mal naprd time management🤣 Ja som taka,ze si kamošky a veci vybavím vždy všade keď je v práci alebo nie je doma,má povinnosti čiže neuberam zo spoločného času. On je taký,že ja som v práci, mám prísť domov už a vtedy ide na kavu. Jemu to proste nedôjde 🤷‍♀️

reanda
11. feb 2024

tak ak mu to len nedojde, s tym sa da pracovat.. time management sa da zlepsit 🙂 .. ak to robi vedome, lebo chce byt radsej na kave s niekym inym, ako doma s tebou, to uz je horsie.. ale to vies len ty vycitit ako to je.. a na pizzu a do kina mozte ist aj teraz predsa.. robite si nejaky plan na tie vikendy? ci len ze budeme doma a nic.. ak by ste mali v plane niekam ist, tak asi by nesiel miesto toho kamosovi na kavu, ci?

autor
11. feb 2024

@reanda inak som zvedavá kedy príde domov lebo dosť prší a išiel pešo 😅 išiel o pol 11 z domu..

autor
11. feb 2024

@reanda ja vlastne neviem ako to berie, nevidím mu do hlavy. On to podľa mňa neberie,že uteká z domu od nás ale proste chce ísť kamarátovi ale neuvedomuje si,že tehotná manželka by sa mohla uraziť alebo byť smutná. Pre mna je to naopak dosť dôležité keď sa mi nevenuje cez deň aby bol doma večer. V lete sme chodili stále niekam ,výlety, more, stanovacka,ryby a tak. Teraz sa bojím chodiť do kina ale keď bolo nieco schopné tak sme išli,aj na pizzu, večeru vybehneme hocikedy

deti95060810
11. feb 2024

toto keď čítam tak mi je smutno.. nedopadneš dobre... v tom vzťahu budeš neskutočne trpieť. Začni mu konečne dávať najavo že nesúhlasíš s jeho flákaním...

miadi
11. feb 2024

Preco sa bojis ist teraz do kina ? Si tehotna nemas lepru. A to co u vas ludia hovoria ze ked ho budes drzat doma najde si milenku je teda dobra ovečkovina. Ved normalne komunikuj ze ti vadi ked celu sobotu len beha po kamošOch ( Keby chcel moze byt u milenky) tak buducu sobotu nech je on doma s malym cely den a ty si pobehas kamosky rodinu atd . Nie ze ty len cakas doma nanho ako psik, a nedelu si urobite rodinnu vylet atd cely den spolu .

ivik4
11. feb 2024

@ankare presne ma toto iste napadlo ako prve

0silvia0
11. feb 2024

Preco bol problem, ked si niekam chodila? A preco mas problem chodit s bruchom? Ved nieco naplanuj, povedz mu zajtra ideme cela rodina do kina aj so starsim dietatom, kupila som listky a vybavene.
Ja by som necakala kym niekomu nieco dopne...
To chuda starsie dieta trci doma lebo otecko beha po kavickach a maminka ma brucho?

aurora33
11. feb 2024

To že hra s dieťaťom hry na pc je podla teba trávenie času s dieťaťom? No dobre vedieť. Ja som si pod tým predstavovala niečo úplne iné. A že on ma kamaráta, ktorý kašle na ženu? Ved on je upne taký istý, tiež na teba kašle. Dieťa radšej naučil na pc aby s ním ,,trávil čas” a ty teda máš byt doma tichučko. Nuž, čo si si našla, to máš.

matkav21
11. feb 2024

ved zakazovat mu nemusis, ale vyjadrit sa ze ti to vadi a bola by si radsej keby s vami travil viac casu mozes. Ked mu zakazdym povies len, ze moze ist, tak jasne, ze ide ked mu to tak vyhovuje