Manžel sa zmenil

17. dec 2024

Poznáme sa cez 10 rokov, mame 3 ročnú dcérku, byvame sami, sne obaja 30+.
On bol vždy ten kľudný, ja som bola ta temperamentná, ohnivá a vznetliva. Ja mam menej trpezlivosti, ľahko sa na hnevám a emócie somnou niekedy veľmi mávajú. Ale aj cez to sa veľmi snažím s tým pracovať, totiž v mojej rodine to bolo ako u talianov, fakt sa snažím nerobiť to ako oni..
Manzel asi pol roka dozadu zacal viac kričať. Až ma to prekvapilo lebo nikdy som ho nepočula takto kričať, a včera dokonca zjapat. Co bol do teraz on ten nad vecou, tak začal kričať na dcérku, keď niečo pokazí alebo urobí niečo zlé. Predtým to vždy otočil bud na detskú srandu, alebo nejak to preglgol.
Všetko ho veľmi rýchlo nahnevá, každá drobnosť, ja čokoľvek poviem, čokoľvek urobím, na všetkom nájde chybu, všetko odomna zneguje, vo všetkom mi oponuje, cítim sa ako na obhajobe práce pred oponentom. Ide z neho take negatívne niečo, take agresívne, je namosureny, uráža sa. V ničom niesom dosť dobrá, a pri hádke mi vyhadzuje na oči bezpredmetné veci z minulosti.
Ano mam uz aj strach. Lebo sa pri ňom cítim ako mala sprostá školáčka co vie prd, a všetko pokazí, co nemá nič v hlave a vsetky moje nápady ci myšlienky sú nesprávne. Akoby len on mal ultimatnu pravdu, tu správnu odpoveď na všetko.
Co mam robit?

autor
17. dec 2024

Neviem co sa mu stalo, nič sa neudialo ani v rodine ani v práci. Ale on sa úplne zmenil, je neuroticky, ked sa o niečom rozpravame tak pôsobí arogantne, drzo, úplne až hnusne a mne je z toho veľmi zle. Ma hnusne pripomienky, také až zákerné...

tiezjedna
17. dec 2024

nemá nejakú babu?

vorkola
17. dec 2024

Toto je ako na mojho vysite..Ale moj uz dlho nereve, lebo ho zastavim , Nema nahodou nejaku tajnu bokovku?, lebo takyto zvyknu byvat po case velmi nervozni aj ked mucha preleti

romiada
17. dec 2024

Nepovyšili ho v praci? Mojej kamoske sa takto zmenil pred očami priatel ked ho povyšili.

nin12345
17. dec 2024

Ja ti poviem z opacnej strany - mozno mu uz na tvoje vybuchy dosli nervy a uz sa odmieta prisposobovat a byt stale ten kludny a nad vecou a rozhodol sa pre metodu aky pozic taky vrat

janickacrazy
17. dec 2024

Skús naozaj porozmýšľať, čo sa stalo pol roka dozadu. Nenastúpila si napríklad do práce a dieťa do škôlky? Nežiarli na teba? Možno máš naňho menej času?

tiezjedna
17. dec 2024

ešte mi napadá zdravotný problém, o ktorom zatiaľ nie je schopný z nejakého dôvodu s tebou hovoriť...

benimnadir
17. dec 2024

Mňa prvá napadla milenka, ani nie skrz toho kriku ale skrz toho, že na tebe stále hľadá už len chyby

gribka1
17. dec 2024

Rozhovor asi ešte neprebehol ....

autor
17. dec 2024

Nepovysili ho, a ci niekoho ma, to neviem. Ked je veľmi zle, pytam sa ho na to, vždy povie ze nerobí žiadne hlúposti.
On inak pomáha v domácnosti, stará sa o dcérku, vie ma plne zastúpiť, ale keď ju večer uspime, doma je ticho, nemáme sa o com baviť. Úprimne ja už sa aj bojím čokoľvek nacinat, lebo to vždy dopadne hadkou, ci sa bavíme o filmoch alebo o nákupe. Riešime len veci ohľadom domácnosti a logistiku. To je cele. Odišla aj intimita, mne sa s ním vôbec nechce maznat ani nič, ked stale mam v ušiach ten jeho krik, stále vidím ako ma buzeruje, nemam chuť na nič s nim. Áno jemu toto mozno chyba ku kludovemu režimu, ale ja proste nemôžem. Viem ze ho stále lubim, ale v istých chvíľach sa mi až hnusí, ta jeho arogancia a tie slová co bodaju, to je hrozne
3 mesiace už chodím do práce. On nebol ochotný upraviť svoju prácu tak aby sa stíhala skolka, ja som si musela vypýtať skrátený úväzok aby som stíhala po malú do skolky.
Neviem co ma nejaky zdrav problém ktorý tají, viem o všetkom čo sním je.
Žiarli? A načo? Ze po 3 rokoch materskej som ako z jaskyne vysla konečne medzi ludi, aj to musím utekať z prace skôr ako vsetci ostatní? Neviem ci tu ma na čo žiarliť...

autor
17. dec 2024

@gribka1 s nim sa nedá poslednú dobu vôbec rozprávať o nás..

gribka1
17. dec 2024

Ak sa normálne neporozprávate, bude to hádanka. Ono kľudne mohlo dôjsť na jeho hranicu. Vydržal veľa a už dosť. Už je to cez a sám sa nevie vrátiť do pôvodného stavu.

gribka1
17. dec 2024

Tak nie práve o vás, ale ak si sa ho opýtala, čo je taký nervózny stále, áno náznak ničoho, čo tvrdí. Či sa len otočí a ignor?

autor
17. dec 2024

@gribka1 reaguje podráždene a agresívne a odvrkne, zd mu nič neni. To je cele

nin12345
17. dec 2024

@gribka1 presne toto si myslim aj ja pretoze napriklad presne takto sa to prejavovalo u mna ked som si vo vztahu povedala ze A dosť!

nin12345
17. dec 2024

@gribka1 uz clovek prestane brat neustale ohlady

gribka1
17. dec 2024

@nin12345 Áno, aj u mňa.

bystrozraky
17. dec 2024

Ako to, ze sa nic nezmenilo. Vsak ty si zacala pracovat. Nebolo vsetko dohocnute ohladom tvojej prace zhruba 6 mesiacov dozadu? Mozno ho to tak vzalo(aj ked tomu tazko verit)? Chodi domov tak ako pred tym, alebo ma menej casu. Obycajne taketo spravanie vyplvynie ak je clovek pod velkym tlakom, alebo ma problem ktory nevie riesit. Nemozes sa spytat, ze vidis tu zmenu a rada by si vediet, ci nemozes nejako pomoct?

janickacrazy
17. dec 2024

Napríklad môj muž takisto začal trochu žiarliť, keď som nastúpila do práce, lebo zrazu musel aj on sa viac starať o deti a o domácnosť, zrazu už som nebola väčšinou doma, keď prišiel z práce, zrazu som bola v spoločnosti iných dospelých mužov a aj keď nemal vôbec žiadny dôvod, tak proste žiarlil. No musíte si to vydiskutovať, lebo to váš vzťah položí. Keď už nemáte ani intimitu, je to zlé. Buď má milenku, alebo je nervózny, pretože nemá sex. Je to taký začarovaný kruh. Možno manželská poradňa? Inak to nedopadne dobre.

livia341
17. dec 2024

Nezmenila ho robota ked zdiape, ze je nespokojny s kolektivom ci platom.

ahhola
17. dec 2024

To ste vy traja a v sirsej rodine ako, nedeje sa tam nieco o com nevies, transfery😅majetku, preferencia ineho u rodicov, nedajboh jeho gemblenie? Vyxstihni momentykedy nebude mat nervy na pochode a opytaj sa ho, kedy bol na odberoch u obvodneho, ze na teba posobi, ze mu nieco je a das mu chrobaka do hlavy, nech sa riesi, krvny obraz mu neuskodi a mozno ma nizsi hgb, vyssi cukor, nejak musis zacat a mozes to zaobalit, ako ti na nom zalezi💖

hankab
17. dec 2024

Tiez som velky kludas, neznasam hadky a dotahovacky. Zato moj je “rodeny talian”, robi z komara somara, spara sa vo veciach a casto vyryva. To, co som 3 roky prehltala a neriesila aby sme sa nehadali u mna prerastlo do takeho stadia, ze ked sa teraz pohadame, tak kricim, zjapem. Lebo inak sa nezastavi a bude vyryvat a rypat az kym ma nevytoci do vyvrtky. Skratka mi rupli nervy a nemam chut sa donekonecna dotahovat. Mozno aj tvojmu muzovi uz pretiekol pohar a nenecha si skakat po hlave. Alebo ma velku ponorku a potrebuje byt sam.

mikadooo
17. dec 2024

Tak ja som vždy povedala, že toto a toto konkrétne si povedal. PREČO? A on sa zamyslel a povedal, že napr. on to tak nemyslel. No ale potom moja ďalšia informácie šla, tak to NEHOVOR, keď to tak nemyslíš... Čiže keď bodne, v tej sekunde sa zastaviť a opýtať sa ho - prečo mi toto hovoríš? Alebo večer, vrátiť sa ku konkrétnej situácii a opýtať sa - prečo si ma napr. zosmiešňoval, nejak povedal, že som nemtavá, atď.? Ja neviem, možno si ani neuvedomuje, že to vypúšťa z úst, možno je to ponorka, možno zrazu je toho na neho veľa (predtým fullservis doma, teraz už nie), možno podvedome niečo rieši, ani si to neuvedomuje, (nejaká podvedomá žiarlivosť že už sa netočíš len okolo neho+dieťaťa, ani srnky netušia,...), možno milenka, možno tlak v robote,.... Milión príčin to môže mať. On sa musí vymáčknuť. Čo by som ja povedala a aj som to robila, vždy pekne vypichla, že toto a toto ma zraňuje a plus nie je to pravda. (Napríklad - otázka - ty si normálna? Áno, som normálna. Má on pocit, že nie som? Mám sa objednať k psychiatrovi, chce to mať na papieri, že som normálna? Pochybuje o mojej normálnosti? Ok, pôjdem, nech sa páči. A ak budem to mať potvrdené, čierne na bielom, tak žiadam od neho, aby ma predstal spochybňovať a zhadzovať pred našim dieťaťom, neželám si to, aby sa má pýtal, či som normálna, je to dehonestujúce, som jeho patrnerka, nie jeho decko, aby sa do mnou takto bavil). Atď. Proste si ho uprac trochu. A nie preboha, že bojím sa s ním rozprávať 🙈🙈🙈. Zároveň aj vašim muž sa naučil komunikovať veci do mnou takto - večer, mimo deti a povedať mi, čo sa mu nepáči a jasne si to vykomunikovať - A BEZ HÁDKY - nezvyšovať hlas - hovoriť vážne, ale nezvyšovať hlas. A je to super, bavíme sa ako partneri, ale žiadne slzy do toho a krik a neviem čo. Proste jasne, bez nejem akých emócií a nezaťahovať do toho deti. A stále mu dať pocítiť, že som tvoja PARTNERKA a ty si môj PARTNER, počúvam ťa a žiadam od teba, aby si ma aj ty počúval. A hľadajme spolu cestu, povedz mi čo ti vadí, ok, ale slušne a normálne, nie rýpať, podrývať a dehonestovať. A ja detto.

sonula
17. dec 2024

A co tak sa ho spytat?

mondolina
17. dec 2024

chýba mu sex, preto je nervózny.

adellbartos
17. dec 2024

Myslím,že je v tom iná žena....porovnáva vás ako sa mu žije s vami a ako by sa mu s ňou...píšem ti to preto,lebo som podobnú situáciu zažila tiež všetko vadilo...tak som začala snorit a našla som tak ja len,že skús posnorit možno sa mýlim.

gribka1
17. dec 2024

@mondolina Sex nebol, až keď trvala nervozita nejaký čas.

luccija
17. dec 2024

Človek, keď sa neventiluje začne vybuchovat.Cvici, chodíte von občas sami?Alebo ide z práce domov a tam dieťa, zase ty😉už to môže byť aj ponorka stále to isté, žiadne vzrušo.Kup mu magnézium vytiahni von a zistí čo sa deje.Kludne to môže byť aj tá zmena tvoja práca, nechceš sex...

earlgrey
17. dec 2024

Asi mu pri tebe pretiekol pohár trpezlivosti...doteraz si kričala ty...sama píšeš, že si vznietlivá a pracuješ na tom..tak ti možno nastavuje zrkadlo...a nechodí už okolo teba po špičkách...

koniarova
17. dec 2024

Ja si tiež myslím,že je v tom iná. A svoju chybu sa snaží si vybiť na tebe. Posnor trošku.