Manžel sa nevie odpútať od brata a otca

bibuska123
18. aug 2024

Ahojte,
Chcem sa posťažovať a poradiť čo robiť, čo robím zle aj ja sama.
Na úvod - S mužom sme manželia niečo málo vyše roka deti nemáme, pred tým sme spolu chodili 2 roky, spolu sme nebývali tak som si veci ktoré ma teraz trápia nemala možnosť až tak dobre uvedomiť. Bývame v prerobenom rodičovskom dome spoločne s jeho rodičmi, kde každý má samostatný vchod a podlažie.
Problém je v tom, že ja s mužom netravim žiaden spoločný čas a ak áno, tak je to tým že vymyslím nejakú aktivitu a doslova ho odtrhnem od jeho rodičov a brata a ideme niekde prec. A aj to mu zvoní telefón, a volá otec alebo brat pre hocijakú blbosť. Všetok voľný čas trávi s nimi. Príde z roboty, najje sa, v rýchlosti vypije kávu a už uteká dole k rodičom. Ešte aj auto parkuje dole v garáži pred ich vchodom do domu, aby mohol vždy pri odchode z domu isť cez rodičov a vrátiť sa do domu zasa cez rodičov. On hore nemá ani papuče, ani topánky, všetko má dole u rodičov.
Keď ma voľný deň, alebo je víkend, stále je len dole, s bratom alebo otcom, so mnou nemá záujem tráviť čas. Raz za čas vybehne hore a hneď uteká zasa nazad k nim. Každý večer je s nimi, popíjajú víno vo vínnej pivnici, a rozprávajú o zbytočnostiach, stále o tom istom...nenapadne ho urobiť si spoločný večer so mnou, otvorit si to víno so mnou a venovat mi svoj čas. Posledné dva dni som sa snažila, volala ho že si spravíme spoločný večer, samozrejme skončilo sa to hádkami. V piatok jeho brat poľovník priniesol divinu, tak mu išiel hneď pomáhať aj s otcom, a vôbec ho netrápilo že sme sa dohodli že spolu strávime večer. Ešte doplním že celé doobedie strávil spoločne s nimi, prišiel akurát sa naobedovať a poobede zasa utekal s otcom do lesa...nás spoločný večer sa teda začal po 21.00. Aj to som na neho už musela kričať z balkóna kde je a kedy sa mu uraci prísť za za mnou. Hodinu vydržal so mnou a potom utekal zasa dole, že
si nepogratulovali k úlovku. A takto je to pri všetkom.
Ešte doplním že jeho brat byva o 3 domy ďalej, má ženu a 2 malé deti, ale tak ako aj môj muž, všetok čas trávi tu u rodičov. Jeho žene to tiež lezie na nervy a uteká od neho k jej rodičom aj s deťmi, prípadne prichádzajú jej rodičia za ňou. Inak je v tom dome taktiež stále sama.
No a ďalšia bodka je, že nech hocičo robíme, vždy sa to musí najskôr páčiť rodičom a bratovi, na mojom názore nezáleží, keď oni povedia že múr bude vysoký 1,2m tak muža nepresvedčim že má byť vyšší ani o cm, nezáleží na tom, že pred vchodom budeme mať sklon a nie rovinu, hlavne že jeho rodičia majú pekne rovno 🙂
Všetko toto som sa už miliónkrát snažila riešiť, hovorila som mu o tom už nespočetne veľa krát, vždy len hádka z toho vznikla. Začne má urážať že nech si nedovoľujem hovoriť o jeho rodine, že som sprostá, vygumovana chudera a podobne. Pár krát má už pre podobne hádky vyhadzoval z domu.
Dom je napísaný na neho a jeho rodičov - ja som sa snažila až sme na tej hornej polovici kde bývame napísaný spolu, ale márne. Nechce o tom ani počuť. Už keď sa riaiela hypotéka na dom na prerábku nechcel ani počuť o tom, žeby som mala byť na nej napísaná aj ja, aby som bola následne pripísaná aj k domu.
Naposledy som teda spomenula, nech si zaobstarame sami chatu. Najskôr nechcel a teraz, už chce, ale spoločne s jeho bratom, ja sa do toho nemám starať.
Viete ja vo vnútri cítim čo mám robiť, ale po roku manželstva je to ťažké, navyše brali sme sa kresťansky, obaja sme veriaci....našim doma som nič nehovorila o našich problémoch, nechcem aby sa nad tým trápili, oni majú za to, že manžel je dobrým mužom...a vrátiť sa nazad k nim tiež nechcem...
Poraďte prosím čo robiť, prípadne čo nerobiť, ja už som zúfalá...


si ževraj ešte s bratom nepog k ulovku.spoločný večer sa teda začal po 21.00£

zmrzlinka2021
18. aug 2024

@bibuska123 a ty si si dobrovoľne vzala človeka pre ktorého si sprostá chudera?
No už nijak, išla si do toho vedome. Musíš sa naučiť s tým zit

zmrzlinka2021
18. aug 2024

Alebo mu navrhni presťahovať sa. Buď ide s tebou, ale ideš sama

lukbe
18. aug 2024

To je strašné. A na chate by zase bol len s "jeho" rodinou.

0silvia0
18. aug 2024

@bibuska123 zbal sa a odstahuj, ktovie po kolkych dnoch si to pan novomanzel vsimne.
A preco sa chodi na horne poschodie najest? Mamicka zle vari? Nech uz obeduje u mamicky, aj tak je tam stale strceny, aspon nebudes musiet varit.

Sama si toto dopustila, treba sa zariadit.

banalu
18. aug 2024

Sama dobre vies, ze sa nezmeni, ak by chcel, tak uz sa ti davno venuje... ked budu deti, bude to este horsie.
Nebola by som s muzom, pre ktoreho niesom na prvom mieste a uz vobec nie s takym co by mi nadaval.
Mas len jeden zivot... mozes ho pretepiet alebo zit.

danica2711
18. aug 2024

jedno, že ste spolu pred svadbou nebývali, takto sa musel správať vždy. Za ten čas, čo ste spolu chodili, ti MUSELO byť jasné, ako je viazaný na rodičov. Napriek tomu si sa zaňho vydala a aby nebolo dosť, nasťahovala si sa do ich rodičovského domu (je úplne jedno, že máte zvláštny vchod, aj tak ho nepoužíva). Tak čo teraz, dopekla, riešiš? Máš, čo si chcela, resp. čo si musela vedieť, že budeš mať!

pbra40
18. aug 2024

Odstahovala by som sa, najlepsie sama niekam do podnajmu. Zatial sa nerozvadzaj. Mozno mu udre z riti do mozgu, ked ta tam nenajde.

aliziana
18. aug 2024

@bibuska123 Ty máš šťastie, že už teraz na príklade švagrovcov vidíš, ako to bude, keď budú deti. Rozhodnutie je na Tebe, ak len pre "kresťanskú svadbu" a prípadnú následnú "hanbu" to nechceš riešiť, dopadnete pravdepodobne podobne ako oni.

egonsk
18. aug 2024

@bibuska123 no tak zobral si asi kucharku, upratovacku, matrac, alebo jednym slovom gazdinku, ktora sa mu postara o domov, zatial co on si moze uzivat zivot podla svojich predstav. Nebudem jeho ani teba sudit, ze kde kto urobil chybu, ale podla mojho nazoru je este dost nevyspely jedinec a pocitaj s tym, ze ked splodite potomka, bude plne v tvojej rezii a on sa nim bude len chvalit. Ci sa to casom zlepsi netusim, niekto ostane taky az do smrti. Ale pozri na to aj z tej lepsej stranky - pokial nemas na pleciach bremeno nejakej hypoteky, tak v pripade rozpadu a rozvodu si aspon nebudes najblizsich 25 rokov buchat hlavu o stenu pri splacani hypoteky.

ivangeline
18. aug 2024

No buduj intimitu. Čosi sa môže zmeniť a prelomiť. Na jednej či druhej strane. Veď možno sa ti bude páčiť tráviť s nimi tiež čas. Alebo naopak manžel ho viac venuje aj tebe, prípadne budúcim detom.

canany
18. aug 2024

Ja nechapem, ze toto tak dlho trpis. Ako uz bolo uvedene, na pripade svagrinej vidis kam to bude smerovat. Ak si tam nenavrazala svoje peniaze, ja osobne by som sa zbalila a rozviedla. Len raz by am nazval hlupou chuderou, este by dostal panvicou po hkave a rozvodove paoiere na stol. Hlupa si len preto, ze to trpis a este takto dlho. A ziadne deti s tymto chujom. Bud rada ze to budu len 3 roky.
Ziadnu sancu by som takemuto cloveku nedavala, ani keby suhlasil s odstahovanim. Lebo on bude viac u rodicov a mozno bude dochadzat len na prespanie.
Tu len zavriet dvere a neobzerat sa spat.Tam vonku na teba caka chlap, co ta bude milovat a vazit si ta.

januska12323
18. aug 2024

Ja len rozmýšľam čo ťa presvedčí, že toto nie je chlap pre teba, bitka? Netrávi s tebou čas, jedine keď má prázdne brucho a plné gule, nadáva ti, neváži si ťa...

deti95060810
18. aug 2024

chyba bola že nie si napísaná ani na hypo a vlastne keby dačo tak si s holým zadkom...
určite by som vyhľadala dobrého právnika - nech sa nato pozrie či ozaj nemáš žiaden nárok na nič - pretože predp. že hypo platíte spolu - zo spoločnej kasy ako manželia.

keby to bolo takto ako píšeš - tak idem do podnájmu - aj sama... život s takýmto človekom čo mi ešte aj nadáva veľkú budúcnosť nemá...

dúfam že ešte napíšeš ako sa snažíte o bábo... 🙄

nikoleta1234
18. aug 2024

@bibuska123 v podstate nemate nič spoločne, ani dom, ani hypoteku, ani deti. Len papier. Zbalila by som sa a odišla. Na čo ti je takýto život, keď už po roku sú takéto problémy.

princkrason
18. aug 2024

Irenko, já se ptám proč?!

evcagabi
18. aug 2024

Mam pocit, ze dnes je tu sutaz o najvacsieho debila. Nezabudni si s nim utobit decko

terezka1947
18. aug 2024

Hm,taký musel byť aj pred svadbou,za 2r chodenia človeka vieš spoznať,keď ovšem chces.
Toto je veľmi zlá situácia a neviem,či si myslím vedomujes,ale toto je o tvojom manželovi,nie o jeho pripútanosti k niekomu.
Zjavne mu vyhovuje pokračovať v lazo plážo živote a má k tomu parťáka,brata. Obaja si podľa opisu žijú ako slobodní,bezfetní páni.
Poriadny rozhovor by to chcelo.....prip.sa spojte so švagrinou.
Môže to takto zle skončiť. Ale,môžu sa nad sebou aj zamyslieť,ak budú chcieť a majú vás radi.

monvitka
18. aug 2024

Rozvod a nerob si s nim deti prosim

maranco
18. aug 2024

@bibuska123 keď ste mali kresťanskú svadbu, prežítajte si spolu 1. Mojžišova 2:24, Matúš 19:4–6, 1. Timotejovi 5:8, 1. Petra 3:7, Efezanom 5:28, 29, Efezanom 5:33 čo od neho očakáva Boh.

ada12345
18. aug 2024

Ako ste spolu fungovali pred svadbou? Ti sa ti venoval a az oi svadbe sa to zmenilo? Ci sa nevenoval ani vtedy a napriek tomu si si ho vzala?

evelyn246246
18. aug 2024

..nemate deti..odstahuj sa cim skor a rozved sa...nikdy sa nezmeni..len k horsiemu..

deti95060810
18. aug 2024

@ada12345 asi to druhé... však Pán farár ešte aj manželstvo požehnal tak to musí predsa byť dobré... 😉

terezka1947
18. aug 2024

@deti95060810 pán farár s tým nič nemá.
Hádam dospelý človek je pri vedomí a vie,čo robí,keď chodí 2r s človekom,kt.pidla mňa bol rovnaky pred svadbou a odrazu žena vidí problémy až teraz(?)
Vidí jeho rodinu,no a to,že ju má za chuderu,to necítila za tie 2r?zase netreba nechcite vidieť aj negatívne črty človeka,ľudia sa po svadbe nemenia-iba ak k horšiemu.

kika2565
18. aug 2024

@monvitka Presne to som chcela napísať... Čo najďalej od takého človeka. On sa nezmení..

thereisabear
18. aug 2024

Proste s tebou nechce byť, neľúbi ťa. Nie je to tvoja vina, nič s tým nespravíš a ani deti to nezmenia. Nechaj ho rodičom a hľadaj šťastie inde, tu ho nenájdeš.

bibuska123
autor
18. aug 2024

@zmrzlinka2021 keby sa toto dialo pred svadbou, žiadna svadba by nebola

bibuska123
autor
18. aug 2024

@zmrzlinka2021 navrhla som, povedal že on nikam nejde, že si prerobil dom a ak chcem mám ísť sama

bibuska123
autor
18. aug 2024

@lukbe najhoršie, že pred tým ani o nejakej chate neuvažoval...bol to môj nápad, ako aspoň na víkend byť sami...ale teraz po čase prišiel s tým, že on si chce chatu zaobstarať s bratom...že to budú mať dedovizeň a ja sa im do toho nemám starať

sasa1310
18. aug 2024

@bibuska123 a čo sa také iné dialo pred svadbou? vtedy rodičia neexistovali? Neklam sama seba. Mňa by tam drblo byť len na víkend