Ahojte, mam taky problem, s manzelom si urcite chvile velmi rozumieme, je nam spolu dobre, mame sa radi - doma. Avsak vzdy na kazdej akcii, kam ideme nastane problem, lebo ma tendenciu sa pred druhymi ku mne spravat velmi zle, nevsima si ma, ked sa ozvem, vykrikuje po mne, vysmieva sa mi a vyslovene ma vzdy na kazdej akcii takto zhodi a ponizi, az tak velmi kruto, ze mi ja neviem povie, bez si domov a neukazuj sa aj tyzden a podobne. Neviem preco ma potrebu toto robit, ked doma sa sprava uplne inak a uz nam to narusilo velmi vztah, samozrejme po takychto veciach, nemam chut s nim niekam chodit, na ziadne akcie, oslavy, nikam, lebo uz viem, ze ma tam zasa len douraza a doponižuje... Pritom doma sa sprava casto ako milujuci manzel, ktory by pre mna urobil vsetko.... Co na to hovorite? Uz to vidim na rozpad rodiny, samozrejme to nerobi dobrotu, ked nemienim chodit na oslavy a podobne, ale do kedy sa mam stale na takychto akciach nechat urazat, je to podla mna logicke ze uz nemam ani chut s nim niekam chodit.... Najhorsie je, ze si nerozumiem ani so svagrinnou a tuto sobotu sa to vyhrotilo, ked na mna na oslave zasa vykrikal a najhorsie ze ona sa tomu este smiala na plnu hubu spolu s nim mne do tvare.... Naozaj sa citim urazena a ponizena a nemam chut uz niekam s nim ist a on mi doma este povie, ze to je cele moja vina, ze keby som bola ticho a nestazovala som si, nemusel byt problem...
Hmmm, zaujimave... Akysi opak nie? Pretvarky su, ze doma vystrajaju a v spolocnosti ako baranok. Ze zene by ludua ani neverili, ze doma chlap vystraja.... Co si chce vyvysit ego pred vsetkymi ci cooo
manzel robi iba to, co mu dovolis.
pomoze zruknut mu naspat, aby sa nespraval ako hovado a komplexy si riesil medzi seberovnymi chudakmi.
a svagrinej si sa mala opytat, comu sa, krava, rehoce, ze tebe sa debilnre spravanie jej brata vtipne nezda.
ale toto asi (urcite) nedas, pretoze si submisivna povaha a budes sa radsej tu pytat, ci je to OK a preco to robi - nie je to OK a robi to preto, lebo je to zakomplexovane hovado,
este pred tym ako by som ho kopla do zadku by som si s nim posledny krat vybehla do spolocnosti, kde by som ho s pokojom a usmevom na perach zhodila tak, ze by sa z toho "dopln vulgarizmus podla potreby" 😎
@nyusika a samozrejme to robi na oslavách a akciach s jeho rodinou, s mojou ked je oslava si nedovoli, vyslovene ako keby sa cítil, ze tu som doma ja a tu su moji rodinni prislusnici tak tu si mozem dovolit a to mame trojmesacne babatko... Akoze viac krat mi toto urobil, ked sme maleho nemali a vzdy som to nejako pre klud v rodine prekusla, ze nebudem taka, ze teraz k nim uz nepojdem k svokrovcom a tak... Ale uz ma to sere a fakt si uz hovorím, ze asi mu treba ukazat, ze ked sa takto spravas tak k nim s malym jednoducho nejdem.... A hlavne pozerat sa na kravu, ktorá sa mi tam smiala do ksichtu ako keby nic... To uz mi dojde uplne, ze by som isla proti sebe.....
@denden77 no asi by potreboval taku priucku.... Aby mu to jeho ego velke kleslo.... Aj ked teda velke ocividne len na oko.... Ked sa takto sprava na verejnosti ku mne
ako si nastavis hranice, tak to mat budes.
ja osobne by som ale nesla cestou "ppdme si teraz robit napriek", skusila by som sa s nim vklude a doma porozpravat, opytala by so sa ho, co ma z toho, ze ta ponizuje...a uplne jasne mu povedaka, ze tro nebudes tolerovat.
uvidis na najblizsom rodinnom stretnuti, ci si tvoje slova vezme k srdcu.
ak nie, balim sa a odchadzam.
@nyusika to som skusala, on mi povedal, ze co by on z toho mala, ze sak to som si sama vypýtala take spravanie svojimi pindami, ze som si akoze stazovala, ze cely den si ma s malym ani nevsimol...
@nyusika jednoducho som sa od neho dozvedela, ze čo ja riesim, ze to je moja vina
toto by som nedala. Aj keby si Bola submisivny typ, to neznamena, ze ta moze ktokolvek urazat a ponizovat. To plati aj pre tvojho manzela. Podala by som ziadost o rozvod.
sorry, je to idiot.
a ty si ho idealizujes, lebo toto ked niekto povie, tak je idiot VZDY a nielen na tych rodinnych oslavach.
@leuchtturm ja som sa tam rozplakala, ked po mne zacal zjapat a este henta ako sa tomu smiala a sedela vedla neho.... Naozaj hrozne som sa citila... A neviem si predstaviť, ze teraz dojde vikend a pojdem tam ako keby nic k nim a budeme sa tvarit, že sa nic nestalo a este sa usmievať aj na tu kravu a bavit sa s nou ako keby nic
@nyusika no doma byva fakt ako otoceny, ale asi to je len pretvarka alebo doma nie je na mna taky, lebo to mu asi ego nezvysi, ked nema publikum
vd tam nechod, ked takto reagujes (plac), najskor sprav nieco so svojou asertivitou.
@nyusika presne, nepojdem tam, az ked budem pripravena, im nieco povedat, keby nahodou zasa nejaka taka situacia
Manzel by mal navstivit psychologa, evidentne si na tebe vyvrsuje svoje nizke sebavedomie. Nema problem v praci? Jednoducho takto to nemoze fungovat, niekde je chyba, ale urcite nie v tebe. Nema pravo sa takto spravat k nikomu. Skuste sa o tom doma porozpravat. Vysvetli mu, ze ti to ublizuje a ak chcete spolu fungovat tak s tym musi skocit. Toto mi uz pride alo psychicke tyranie
@mirkava v praci urcite nie, pracu ma super, aj je spokojny, tam vsetko klape.... No ja ked mu poviem, ze mi to ublizuje, on mi zasa povie to iste, ze sak si mala byt ticho a spokojne sediet a nemuselo ti nic ublizovat... Proste mala som cely cas ticho sediet a neriesit, ze on si nas ani nevsimne a potom spokojne ist domov, ako keby super oslava asi....
@mirkava to nehovorim o tom, ze ja som cely cas na tej oslave sedela u ineho stola, manzel spolu s tou svagrinnou a bratrancami a tak u jedneho a ja jedina ako vyhnanec u druheho stola a mala som byt spokojna a tichi
ale uz presatan furt riesit, co bolo, teraz to uz nezmenis....asi sa rada lutujes.
popracuj na sebavedomim, na asertivnom spravani a nerob to, co ti vadi.
Uff to akoze ty mas byt ticho??? Nooo tak toto neviem ako by som riesila. Urcite by som tam uz nesla a riadne dlho. On si musi uvedomit co robi zle. Pripadne experiment skus mu to urobit ty u vasich. Normalne sa porozpravaj s mamou a priprav ich na to, aby neboli prekvapeni
Trosku by si nám mohla viac opísať situáciu ?
Ideš na oslavu sedíš inde ? A on zjape po tebe cez 3 stoly len tak ?
Či o čo ide ?
Alebo ideš s ním na oslavu odujes sa že sa ti nevenuje a sadnes si vedľa ?
A ked na teba takto vyskoci nevies mu oponovat? Napr: zamysli sa ty nad sebou (nahlas pred vsetkymi takto zo seba) a razne! Ide o teba bran sa!
@mirkava k nim nepojdem riadne dlho, to ano, presne aby videl, ze taketo jeho spravanie bude mat aj dosledky.... A toto tiez nie je zly napad, dostat ho do rovnakej situacie u nas, ci by sa mu to pacilo... Ked ho tak zhodim pred ludmi, ktori patria ku mne v prvom rade
No takto... ved s trojmesacnym babatkom predsa nemusis chodit na kazdu oslavu, dokonca aj vikend by som si predstavovala inak ako na navsteve u muzovej rodiny... ved je to male babatko, naco sa niekam trepat, staci sa vyhovorit, ze maly dnes nie je vo svojej kozi, to predsa musi kazdy pochopit a mas vybavene na dlhe mesiace... proble to sice nevyriesi, ale mozno im dopne, ze tam nemas k nim preco rada chodit...
@stela01 isli sme na oslavu, bol jeden stol a druhy, jeden bol u kotla, tak som si sadla s malym k druhemu, lebo tam bolo velmi horuco, on si hned sadol zasa k tomu druhemu k svagrinnej, bratrancom a spol, zacal tam s nimi popijat... Neriešila som najskorej, ze sak urcite za chvilu pride sadnut aj za nami, alebo niekedy aspon odskoci za namo, ved maly je aj jeho, nie iba moj... No nakonalo sa, cely cas si sedel vedla ako keby som tam ja s malym ani nebola, ani si nas nevsimol... Tak som potom uz mala samozrejme nahnevany vyraz tvare a o siedmej som vstala, ze ideme domov, ze maleho treba kupat, zacal po mne zjapat ze si mam ist a nemusim sa aj tyzden ukazovat, ironicky mi maval, ze papa a smial sa a ze on nikam nejde, ze nejake moje nahnevane vyrazy tvare si mozem robit u mojej rodiny a podobne... Jeho sestra sedela vedla neho a smiala sa pri tom na plne usta aj s jej frajerom... Este mala aj nejake blbe pripomienky, ja som ale bola dalej tak som ich nepocula... Tak som sa potom uz rozplakala, ked hentak po mne vyvreskoval a isli sme domov.... A on mi povie, ze cele to je moja vina, lebo nemala som sa tvarit nejako, mala som byt ticho a spokojna
@hori ved teraz to tak aj budem robit... Len sa bojim, aby manzel nebol schopny urobiť, ze maleho zoberie a pojde s nim k nim a mne povie ze sak ty nikam nechoď, tvoj problem
no nech zoberie, bude sa tam musiet muzicek o neho starat a nie popijat s bandou...
vies, kolko vztahov funguje na systeme - neznasam tvoju rodinu, nikdy tam nepojdem a ked chces, nanajvys zober k nim obcas deti... nie je to idealne samozrejme... ale to si treba s muzikom vydiskutovat a vopred doma nastavir hranice...
@hori nebude sa, smaril by ho svokre a bolo by....
@hori to je pravda, asi vela rodín tak funguje, ale doslo by mi teda aj od neho zle, zobrat trojmesacne dieta na cely den od matky niekam
a ty si sa a tej oslave aj s niekym bavila, ci si cakala, ze ta bude manzel zabavat ?
netvrdim, ze je jeho spravanie OK, ale aj ty sa mozes zapojit do zabavy, nie ?
Manžel má evidentne problém sám so sebou a svoje nízke sebavedomie si potrebuje podvedome naprávať tým, ze pred ľuďmi robí zo seba "mača" co si vie urobiť poriadok so svojou ženou, no frajer strašný 🤦♀️ By som ho do riti kopla, prepáč.