Manžel pracuje na turnusy, chýba mi

2. aug 2024

Ahojte, nachádzam sa v novej situácii a aj napriek skúsenostiam neviem ako si s nou rozumne poradiť. Manželia sme 13 rokov, máme pekný vzťah, všetko je v norme. Od januára začal manžel pracovať na turnusy, je to veľká zmena. Chod domácnosti nie je problém, citím sa však osamelo bez neho. Mám deti, rodinu, kamarátky, kolegyne, záujmy... Ale večer keď všetko stíchne mi je smutno a pociťujem aj jeho neprítomnosť v sexuálnej oblasti, keď by sa to hodilo, tak tu nie je. Aj v tejto oblasti sme mali harmóniu, len teraz nastala podráždenosť a frustrácia,až som prekvapená z toho. Obávam sa, že ak to bude takto dlhodobo, tak sa nám môže narušiť vzťah,alebo sa stane nejaká pohroma. Hľadám niekoho kto bol v obdobnej situácii a ako si ňou poradil, tak, aby sa nenarušil citový a intímny vzťah, veľmi nám na tom s manželom záleží,ale finančná motivácia bola vysoká, tak sme do toho odlúčenia šli, ale už si nie som istá či to bol dobrý krok...

anickabasnicka
2. aug 2024

je více možností, jak tu sexuální podrážděnost a frustraci překonat
1) najít si nějakou sportovní aktivitu popřípadě koníček, který tělo unaví tak, že člověk večer padne do postele a nestihne ani zjistit, že je v ní sám
2) najít si nějakou těžší fyzickou práci, např. práce na zahradě,stavba garáže atd, která bude fungovat jako bod 1
3) začít si nedostatek sexu nahrazovat jídlem-tzv bílý sex ( s ledničkou), funguje to dobře, člověk z toho určitě neotěhotní, ale na váze se to projeví stejně
4) použít svoje zdravé obě ruce, teplou sprchu a naučit se odpustit si tlak sama sobě. nechytneš přitom žádnou sexuální nemoc a navíc se můžeš dozvědět více o sobě
5) použít studenou až ledovou sprchu.je to drsné, není to tak příjemné jako bod 4, ale získáš zase zdravou a silnou imunitu
6) najdeš si dobrého kamaráda, třeba toho, co se jmenuje robert
7) najdeš si dvounohého kamaráda

všechno chce svůj čas. je to především v hlavě, nepřemýšlet nad tím, co momentálně nemáš, ale věnovat se tomu, co je kolem tebe. děti, domáctnost, práce, atd. chvilku to bude trvat, ale zvykneš si. tak jako i jiní

maminkadeticiek
2. aug 2024

No,urcite ti tu zeny poradia ako sa zabavit po kazdej stranke.Kazdopadne z mojho okolia tych par manzelstiev,kde viem ze muz chodil na turnusy to ani jedno manzelstvo nevydrzalo.Urcite sa tu vsak najdu spokojne zeny,ktore ziju aj v takychto podmienkach stastne.

ariannazara
2. aug 2024

Moj muz tak robí 10 rokov..;) a som s tým ok

colsami
2. aug 2024

U mna by financna motivacia neprevysila pritomnost muza a otca v rodine. (Keby som na to nebola vyslovene odkazana, co je uplne minimum ludi). Ale za nrjaky mierny nadstandard, dovolenku ci lepsi nabytok a auto by mi to teda nestalo.

Ale ako je pisane vyssie, su take, co su s tym ok. Toto je len moj nazor a moje pocity, ako to v rodine chceme my.

Poznam takych ktorym to tie vztahy veru rozbilo - ale zas poznam takych co si zvykli. Vacsinou si sice zena s detmi ziju svoj zivot, a kamoska mi povedala naposledy "ja uz sa aj tesim kedy zacina turnus lebo my tu mame urcity system a ked pride chlap ho rozbije". A dakujem, neprosim, taketo manzelstvo a rodinne fungovanie 🙂 ani za velke peniaze.

zuzidr
2. aug 2024

@colsami zdielam tvoj názor, nevedela by som tak žiť...

retatka
2. aug 2024

Treba rátať aj s takou možnosťou ,že sa odcudzíte a váš vzťah pôjde dole vodou .Žial poznám pary ,čo to neustáli.Žiadne peniaze by mi nestáli za odcudzenie sa a následné rozbitie vzťahu ale každá sme iná…

doriiis
2. aug 2024

Finančna motivácia predbehla všetky iné motivácie.Gratulujem.💪🏻

maca1984
2. aug 2024

Ja osobne si neviem predstaviť takto fungovať.
Chvalabohu ani manžel.
Mal už viacero ponúk do At, do Nemecka , aj mu ponúkli možnosť týždeň tam, týždeň home office, nevzal to.
Peniaze sú fajn, otvárajú možnosti ale...
Za akú cenu.
Poznáme len jeden pár čo fungoval na turnusoch ( chlap išiel), kvôli peniazom..
Predtým spokojné, a dovolím si tvrdiť štastné manželstvo to nevydržalo.
Ale tým nechcem povedať, že takto dopadnú všetci.
Držím palce

autor
2. aug 2024

No, ja sa stotožňujem s tým, ze rodinu nedelit a vzhľadom na to, ze mame pekny vzťah sa toto rozhodnutie nerobilo ľahko. Ide o ročnú stáž a keďže ide o vysoko kvalifikovanú prácu, tak ta finančná stránka je zaujímavá. Väčšinou si čítam diskusie ohľadom deti, teraz som zariskovala a zaujímala sa o skúsenosť iných, ďakujem za korektné príspevky, ostatné neriešim, vedela som ako to tu funguje😉.

ankare
2. aug 2024

Nevedela by som tak žiť. Vo veľa prípadoch je to začiatok konca. Mozno ziskas peniaze, ale stratis niečo hodnotnejšie.

lenka095
2. aug 2024

Keď je to na rok tak sa neboj, ono to rychlo prebehne aj keď teraz je to ťažké…

juliet86
2. aug 2024

rok sa,da prezit v pohode dbry vztah rok zvladne

pestenuliky
2. aug 2024

Rok v pohode zvládneš. Mi máme 3 deti (3r,4r,12r), veľký dom, psa, dvor…za tie roky som si zvykla. Na všetko som sama. Bez pomocí rodiny. Ale nám to vyhovuje. Mám kamarátky ktorým muž chodí ráno do roboty, vracia sa večer, doma len cez víkendy…aj to nie vždy….ja by som nedokázala fungovať zas takto. 😉 zvykneš si

fido69
2. aug 2024

@doriiis Každý máme svoju cenu. Niekto vyššiu a niekto nižšiu. Ale nakoniec je všetko len otázka ceny. 😉

koniarova
3. aug 2024

Ako často chodí domov?