Manžel ma vydiera kvôli vianočnému večierku

8. dec 2024

Manžel si neželá aby som išla na Vianočný večierok u nás vo firme. Hovorí, ze ak pôjdem tak pôjde aj on ku nim a príde domov az ráno na druhý deň. Myslí si, že si do prace chodím hľadať milencov alebo čo, že on vie ako to funguje vo veľkých firmách.
Žiarli, vadí mu aj ako sa obliekam (samozrejme sa neobliekal vyzyvavo) a vadí mu aj že sa do práce ráno upravím… ja už neviem čo robiť, neviem prečo mi toto robí…

janai1
8. dec 2024

Tak ty choď na večierok a on nech ide na večierok...

pribinak
8. dec 2024

Chod a nech si ide aj on.
Inak život so žiarlivcom Tá baví? Lebo toto musí byt ťažké

lindous
8. dec 2024

A aký je problém s tým, že pôjde aj on an ich večierok a bude do rána? Obaja pôjdete na svoj a bude.. ale teda tá žiarlivosť aj mimo večierka, to je niečo čo by mi vadilo, mala som možnosť ochutnať to v relatívne malom merítku a nedávala som to, koniec bol veľmi rýchly...a prečo to robí? nízke sebavedmonie alebo žeby podľa seba súdil teba?

mamamasama
8. dec 2024

A tebe vadí, ak by šiel aj on na večierok? Nechápem. Ak áno, tak ste rovnakí.Ak nie, tak aj môj ex takto začínal,nakoniec som podľa neho ani nechodila do práce, ale za inými, skončilo to fyzickým násilím. Nech navštívi psychológa,môže to eskalovať. Každopádne. Nechápem túto pointu vianočných večierkov. V našej firme je to totálne dno.

lenkakravcova
8. dec 2024

Vadí mu ako sa obliekaš a zároveň sa neobliekaš vyzývavo?
Minule niečo také písala žena, ktorá nosila upnute blúzky, legíny a maľovala sa ako kraslica.
Však normálne sa ho opýtaj, čo konkrétne mu vadí. Evidentne v tebe nemá dôveru. Prečo? Stalo sa niečo v minulosti prečo ti neverí?

mariynka
8. dec 2024

@lenkakravcova to neni o nej, ale o nom...

helenbozka
8. dec 2024

Robí to preto, že má sám zo seba mindráky a vie, že nie je žiadne terno, tak je žiarlivý až nepríčetný... Opýtaj sa ho, či Ti po tých rokoch, čo ste spolu naozaj vôbec nedôveruje. A že podľa čoho on hodnotí, čo sa deje na takých večierkoch? Podľa vlastných skúseností? Takže to znamená, že keď on pôjde na večierok k nim do firmy, tak tam určite nejakú prekotí? Ak mu budeš v tomto po jeho psycho - vôli, tak to bude časom len horšie... Dohodnite sa, že ťa príde vyzdvihnúť o polnoci a hotovo...

mariynka
8. dec 2024

Mna muz chvali, ako sa obliekam, ze sa malujem, staram o seba. Podporuje ma v tom. Ked som v piatok prisla z vianoc.vecierku o 23hod.-cudoval sa, ze preco tak skoro😆

lenkakravcova
8. dec 2024

@mariynka môže mať aj on nejaký problém s nadmernou ziarlivostou. Ktovie.. najlepšie by bolo keby sa nehadali a normálne sa o tom porozprávali konkrétne a dohodli sa na nejakom kompromise.

konikmodry111
8. dec 2024

Ja by som mu povedala že fajn miláčik pojdem teda, môžeš ist aj ty s kľudným svedomím, aj na týždeň 😂 aspoň budeš mat doma svätý pokoj 😅

marianarem
8. dec 2024

@lenkakravcova Chorobny ziarlivec vacsinou neveri hlavne sebe. Aj keby sa zena obliekala ako mniska, aj tak si nieco najde.

mamamasama
8. dec 2024

@lenkakravcova opäť ty a tvoje názory, že žena môže za žiarlivosť muža, za obchytkávanie, za znásilnenie kvôli tomu,čo si oblečie? Lena, stačí. Nie si v Saudskej.

ysseba
8. dec 2024

Keby mi toto manzel povedal, tak by som na ten vecierok isla uz len z principu. Teraz ked ustupis, tak bude vediet, ze vyhrazanie je cesta ako ta dostat tam, kde potrebuje 🤷🏼‍♀️ a on vie ako to vo velkych firmach chodi? V kolkatich velkych firmach robil? Ak v nejakej robil, tak este JA by som sa urazila, ze ahaa aspon viem co on robil v praci ked teda “vie”, ze asi ma osobnu skusenost. A este by som mu povedala, ze pretahovat ma moze chodit aj sused, ze na to ani na firemny vecierok nemusim chodit. Ci mi zakaze byt aj doma? Ale taku poznamku by tvoj ziarlivec asi nerozdychal 🤣

sasa1310
8. dec 2024

manželovi povedz, že všetci milenci sú už zadaní. A vieš ako sa hovorí "zlodej kričí, chyťte zlodeja!" Aby si nakoniec ty nemala byť tá žiarlivá

vroni
8. dec 2024

Nuz, ja som milá a nekonfliktna povaha, takže by som mu povedala, že ešte raz pípne sprostosti, čo on "vie" o veľkých firmách, tak na ten večierok pôjdem nahá a vrátim sa o týždeň. A bolo by vymaľované. Že pôjde na svoj firemné večierok považujem za samozrejmé. A ja pôjdem na svoj. Bez jeho debilných poznámok. Tie nech riesi so svojím psychiatrom.

dadka1997
8. dec 2024

Isla by som a nech si ide aj on ... nepacia sa mi vztahy ak jeden druheho držia na uzde a vysvetlila by som mu to ručne stručne, ak sa mu niečo nepáči nech sa zbali a odide, toto sa nedá tolerovat v žiadnom vzťahu..

macatt
8. dec 2024

Tiež som mala vzťah kde vadilo všetko, aj keď ma niekto na ulici pozdravíl, ale bolo to preto, že ma každom rohu on podvádzal a preto mi neveril ani že dýcham a nemohla som sa ani 5 min zdržať, lebo už bol oheň na streche..
Teraz mám vzťah, že mi popraje pekný večer a povie že je rád, že sa idem zabaviť a ráno dostanem este raňajky do postele, lebo chúďatko som prišla ráno😃
Takže by som zbystrila..

maminkadeticiek
8. dec 2024

Strasne ste trapni.Tvoj muz lebo ta nechce pustit (??!!) ,ty lebo ti vadi ze by bol do rana.No nech ide aj do psej matere.Co ja s tym?Aby mi niekto zakazoval?To kde si ho nasla?!

tetapetra
8. dec 2024

Choď, snáď to mladý muž prežije.

jaond19
8. dec 2024

Správanie nezlucitelné s manzelstvom/partnerstvom.

alex49
8. dec 2024

ak máš 18 plus, čo asi máš, ked si vydatá, tak sa nikoho nemusíš pýtať či niekam môžeš ísť. Ja by som išla a tiež by som prišla na druhý deň, aj keby som mala prespať v hoteli. Manželstvo je o dôvere, na večierok sa chodí baviť a nie spať s kolegami. Ak si to chlap o tebe myslí, tak to asi robí sám.

lienka.7
8. dec 2024

@autorka koľko máte rokov?

maminkadeticiek
8. dec 2024

Tvoj muz je chory a je mi ta uz teraz luto.

rebi789
8. dec 2024

Má peknú manželku a on je nesebavedomý🤷🏻‍♀️

3petka
8. dec 2024

Išla by som ani by som neváhala. A kľudne nech aj tri dni nepride domov…🤦🏻‍♀️
Manželstvom tvoj slobodný život nekončí a keď niekam chceš ísť tak rám chod.

simona92101
8. dec 2024

@lenkakravcova a ked je zena mlada,s peknou postavou tak sa ma ako obliekat?vytahane svetre a a teplaky?co je zle na leginach a bluzkach?pokial sa jej nevylievaju 🐐🐐 z vystrihu a zadok nema 5XL tak nevidim problem.tam bude problem s chlapom nie s obliekanim!

haggard_222
8. dec 2024

Ak chceš mať kľudnú domácnosť a cúvnuť, tak by som nešla. Ale potom by som rozmýšľala, čo to je za život, kde nemám slobodnú vôľu. Manželstvo nie je klietka, kde má jeden väzniť druhého ako zlatého slávika.
Ak si chceš stáť za svojou slobodou, tak by som išla, aj keď by to malo mať nejaké následky vo forme že manžel bude na svojom večierku vyvádzať.
Každopádne ak je toto nejaký dlhodobejší a vážnejší problém u vás, rozmýšľala by som o tom, či to manželstvo stojí za to, či to fakt nie je viac väzenie ako krásny rodinný život.

Inak baby, zaujímalo by ma, ako končíte s takýmito žiarlivcami. Oni na začiatku nevykazujú žiadne známky toho žiarlenia, až neskôr vo vzťahu? Alebo cez ružové okuliare ste to na začiatku vzťahu odmietali vidieť? Lebo tipujem že od takého je aj ťažko utiecť, prípadne môže robiť problémy po rozchode/rozvode. Normálne som rada, že som slobodná, pri takýchto témach.

tenerifka
8. dec 2024

autorka, tak tu mas jednoznacne nazory na situaciu, ale otazka je, co s tym urobis ty?

lucia13022023
8. dec 2024

Myslím, že vianočný večierok je u vás ten najmenší problém

anketkarka
8. dec 2024

Ako malé deti. Vydierať účasťou na večierku 🫣 Takže keď pôjdeš, tak zákonite ideš preto, aby si mu ublížila a Ty zrejme nechceš, aby tam išiel on, lebo sa tam nejde baviť, ale ubližovať Ti. Dobre som to pochopila?