Mamičky, ktoré sú na deti samé - ako rišite zladenie práce a škôlky?

8. feb 2021

Ahojte, maminky čo ste na dieťa same, prosím môžete mi napisat ako u vás funguje zladenie škôlky a práce? U nas je to tak že vstávam prvá a uz pred 7 som v praci, partner vstava neskôr a vozi malu na 9 do skolky...ja koncim 15:30 a vyzdvihnem ju...cesta mi trvá pol hodinu :/ pre obrovske a dlhodobé nezhody chcem vztah ukoncit, mám v podstate premyslené všetko okrem tohto... ako to riešite vy? Ďakujem🙂

ladyvi
8. feb 2021

Existuje myslim aj ranna druzina.
Ako studentka na VS som si privyrabala u susedy lekarky, ked chodila na ranne zmeny, nosila som deti do skolky/skoly. Pred 7mou som prichadzala, ranajky, obliect sa a odniest jedno do skolky,druhe do skoly. Ale vsetko sme mali pesou chodzou. A ja som byvala v susedstve, takze dokopy som u nich stravila tak 1.5hod. Mala som ich kluce.

meluela
8. feb 2021

Jedine pomoc niekoho dalsieho. Vo velkom meste to v dobe otvorenia skolky/skoly/druziny proste neotocis alebo len velmi natesno. Staci jedna zapcha a si v keli.

patrica8
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
patrica8
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
heidy222
8. feb 2021

Ako sa presuvas? Ja som usetrila cas Ked som si kupila e bike a Tak hodim deti do skolky velmi rychlo

autor
8. feb 2021

@heidy222 presuvam sa autom lebo inak by to všetko trvalo 3 hodiny, sme v BA a od domu mám škôlku ďaleko a zas na opacny smer robotu...

autor
8. feb 2021

@patrica8 ak pridem do prace o pol 8, co neviem ci sa mi vonec podari pri rannej zapche, skoncit môžem najskor o 4 a to zas začína najväčšia poobedna zápcha...

patrica8
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janage
8. feb 2021

Môžeš sa dohodnúť s mamkou spolužiačky/ spolužiaka, že by deti boli poobede u nich kým dôjdeš. Najlepšie jedináčik, potešia sa kamošovi.
Študentka, či dôchodkyňa.
Oveľa väčším problémom by ale mohlo byť čo s dieťaťom počas choroby. Ja síce muža mám, ale veľa bol mimo domu po služobkách.

autor
8. feb 2021

@janage počas choroby som doma, ale toto je výborný nápad osloviť nejakú mamičku....len sa nejak zvlášť nepoznáme akurát sa pozdravime, ale to chce možno čas 🙂

janage
8. feb 2021

Skus sa malej spýtať s kým sa rada hrá, pozvi najprv Ty ich, alebo si dajte po škôlke ešte prechádzku, uvidíš ako si sadnete. Pripadne môžete mať takých kamarátov 2,3. Nemusí byť jeden.
Pripadne spoločný krúžok po škôlke, kde ich mamka spolužiaka odnesie a Ty vyzdvihneš.
Pripadne na oplátku vezmeš obe deti Ty cez víkend k vám ako protislužbu za stráženie cez týždeň.

janickacrazy
9. feb 2021

No u nás je škôlka od 6:00 ráno otvorená. Takže ja ráno deti zapracem do školy/škôlky a v pohode stíham prísť do práce na 7 alebo 7:30. Poobede ich vyzdvihuje buď najstarší syn alebo ja, keď stíham. Prinajhoršom máme v zálohe babku, ktorá ale býva v inom meste, čiže to fakt výnimočne využívam.

ewka0012
4. mar 2021

Ja musím byt pred osmou v práci 😌takze vstávali sme cca 6.15, syn už o siedmej v škôlke, pracujem 20km autom takze to trva 20-30 min za normálu , z robotu najneskôr 15.50 aby som bola 16.20 v škôlke, ráno to dávame v pohode a poobede ak viem že nestíham alebo musím byt nadčas , volam mužovi , babke , svokre , krstnej, kto môže vyzdvihnúť zo školky