Máme problémy s manželstve

denwer71
6. nov 2022

Dobrý večer všetkým. Prosím vas apm chlap a som zúfalý. Mame so zenou uz dlhsiu dobu problemy v manželstve a ona chce rozvod. Priznal som si vela chyb co som urobil . Nejake aj ona vraj pred kamoskou. Mame spolu tri deti. Teraz naposledy som bol na týždeň prec koli praci no a ked som jeden vecer spal u mamky v Prievidzi tak mi kamarat poslal sms z ktorej mi bolo tazko na srdci. Ked som druhy den prišiel domov tak som sa jej hned pýtal co je na tom pravdy. Najprv skúšala klamat ale nakoniec povedala pravdu ze je to tak. Ona sa zalubila do nejakého debilka of niekak zo ziliny a vôbec si neuvedomuje ze tym vlastne všetko straca aj ona aj ja a trpia hlavne deti. Ked som sa jej spýtal ze ci jej nevadi ze tym budu hlavne trpiet deti tak jej odpoved bola ze su este male a zvyknú si nejak. Ze je vela deti takto. Ze Nie sme jediny. Aj ked ma podviedla s druhým stale k nej citim blizko. A ja sa moc nechcem korozvadzat ale ona ano. Nedava si dokopy ze to bude mat tazke aj ona nakolko je aj po dvoch operaciiach chrbtice. A je matka troch detí. Stale ju lubim a spravil by som všetko čo sa da len aby sme boli spolu. Len mi to miestami pripada akoby jej niekto daval aj rozumy. Neviem si predstaviť život bez nej. Ona mi povedala ze uz ku mne nic neciti a ze ma nebere inak len ako otca detí a chcela by brat ako kamarata maximálne. Dnes som sa jej spýtal dvakrát ze ci by sa nesla somnou aspoň prejst po dedine a rozprávat sa . Doobeda kyvlaze mozme a teraz mi povedala že rozpravat sa môžeme aj ked pridem domov. Prosím vas je este vobec nejaka nádej ze ba naše manželstvo dalo zachrániť?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lindous
6. nov 2022

V provom rade určite nie je na mieste citovo ju vydierať tým, že hlavne deti budú trpieť (pre tie je často hroší život v nefunkčnom na silu zlepenom vzťahu ako s rozvedenými rodičmi) a bude to mať bez teba ťažké a všetko tým stratí... veľmi by ma zaujímal jej pohľad na vec ... ale nevera z jej strany určite nebola správnym riešením akýchkoľvek problémov, ktoré ste mali... zachrániť by sa to asi dalo, ak by ste chceli obaja a pracovali na tom obaja, čo ona zrejme nechce a sám to veru neutiahneš ... určite má však zmysel rozhovor, ale podľa mňa skús z toho vynechať to ako to bez teba nedá, lebo pre mňa osobne by to boli posledné klinčeky do rakvy, skôr sa opri o fakty, konštruktívny rozhovor o tom ako si to ďalej teda predsatvuje, nech nad tým sama rozmýšľa

loginexistuje
6. nov 2022

@denwer71 treba jej nacrtnut buducnost ako planuje s detmi budu v striedavej ? ako planuje financne ? zarobi na fungovanie rodiny ? atd atd deti poznaju toho jej frajera? ako saon k tomu stavia?

domkakvet
6. nov 2022

@denwer71 obaja ste spravili chyby, ale na to bolo treba myslieť skôr, čas sa vrátiť nedá.

jarmillka
6. nov 2022

Najhorsie co teraz mozes urobit je, ze sa jej budes vnucovat..To ju este viac odradi.. Nechaj ju ist.. Presne ako hore pisane, si je tebou az prilis ista.. Ak je teraz namotana na ineho, nepomozu ani rozhovory..nic.. Skus sa spravat uplne inak ako doteraz.. Podpis jej papiere, dohodnite sa ohladom deti a fungovania dalej..zbytocne jej nevolaj, nevypisuj, nevycitaj.. Mate tri deti..ak doteraz mala tajny pomer, bolo to bez beznych starosti, bez toho aby sa on musel nejako angazovat v starostlivosti o nich atd.. Maloktory chlap zvladne tri cudzie deti.. Nechaj ju nech na to pride sama.. Otazka je, ci po par tyzdnoch-mesiacoch keby jej to krachlo a chcela ta naspat, by si to este chcel aj ty..

katka700
6. nov 2022

@denwer71 Závisí aké hlúposti si porobil. Bola tam nevera z tvojej strany, drogy, dlhy, domáce násilie alebo niečo iné? Ak nie a len sa zaľúbila tak možno rýchlo príde vytriezvenie keď si uvedomí čo pre ňu rozvod znamená. Môžno ten jej nový ani nevie že má 3 deti alebo neberie ich vzťah rovnako vážne ako tvoja žena. Tak ako ti radia naoko súhlas s rozvodom s navrhni jej ako rozdelite spoločný majetok, vyriešite bývanie a starostlivosť o deti.

scorpionflower1
6. nov 2022

@jarmillka "Nechaj ju nech si to vyskusa" no, lenze s nou to budu skusat aj tri male deti, o ktorych ona povedala, ze "su este male a zvyknu si, ze vela deti takto funguje". Ano, to je pravda, ja som tiez s nasimi takto fungovala, ked som bola dieta a neviem im to zabudnut doteraz ako sa spravali. Moj otec si nasiel frajerku pocas manzelstva, laska az za hrob to bola, ktora vydrzala az 4 roky a za 20 rokov od rozvdu ma uz piatu frajerku. Ani jedna sa nikdy o mna a o sestru nezaujmala a nikdy nas s nimi nezoznamil. Dospela zena, ktora ma tri male deti by mala trosku viac premyslat. Ak je jediny dôvod rozvodu, ze sa nudi so svojim chlapom a do cesty jej prisiel iny muz, tak to by som asi na jej mieste viac zvazila. Ale poznam len jednu stranu pribehu, takze sa tazko sudi.

jarmillka
6. nov 2022

@scorpionflower1 takze ked tam ostane, hadky, dusno - deti to nebudu vnimat? nestastny jeden-druhy… to je este horsie ako keby odisiel… Ci myslis, ze by to bolo v tvojom detstve lepsie ak by pri vas otec ostal a zazivala by si to denne?

scorpionflower1
6. nov 2022

@jarmillka Riesenie je len odist alebo ostat v zlom manzelstve? Cesta je problemy v manzelstve nejak riesit. Ci najlepsie je letiet z jednej postele rovno do druhej aj s detmi? Poradnu uz skusili? Najlepsie v mojom detstve by bolo, keby si vyriesili moji rodicia problemy, ktore mali, ako civilizovani ludia a mali k sebe aj k nam kusok empatie a keby moj otec nemyslel len na svoje potreby a sebecke pohnutky. Mama nebola nevinna, niekedy bola neprijemna, ale nikdy nebola taka bezchrbtova podrazacka a sebec ako otec, ona bola schopna mu vselico odpustit, ale prenho nebolo nikdy dost. Proste mu nebola dost dobra. Navyse, ked sa rozisli, mala som väcsie peklo zo zivota ako ked boli spolu. Lebo otec nam vzal aj vsetky peniaze a ledva platil vyzivne. Ja nehovorim, ze manzelstvo sa nemoze rozpadnut, ked uz su vycerpane vsetky riesenia. Da sa to aj s kludom, ked su obaja rozumni. Ale urcite by som si pocas manzelstva nehladala druhu znamost. Nevera nie je nejaka nahodna situacia, ktora sa prihodi. Nevera je vzdy rozhodnutie jedneho z manzelov. A ak veri tomu, ze stretla teraz akusi osudovu lasku, tak sa podla mna velmi sklame a zas bude trpiet. Ked uz sa teda rozidu, tak v prvom rade by mala mysliet pri tom na deti, aby mali co najmensiu traumu a nemala by argumentovat ako blba, ze "su male a zvyknu si" Cim su mensie deti, tym je pre ne rozchod horsi, ak si matka mysli, ze si to nebudu pamätat, tak sa myli, ovplyvni im to cely zivot. A ci ma zostat v manzelstve, ked je nestastna? Byt stastny je aj vedome rozhodnutie, nielen cakat na to, ze mi stastie z neba padne, treba na tom pracovat, hlavne, ak som si s dotycnym urobila tri deti.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jarmillka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
daniela2202
6. nov 2022

@denwer71 nechaj to tak, možno sa rozvedie a potom vráti.... s prosbou.... aj to sa stáva

janickacrazy
6. nov 2022

@denwer71 ak je zamilovaná, tak neurobíš nič. Zbal jej kufre a deti a nech ide za hlasom srdca. Dúfam, že nie je ženatý a nemá deti. Uvidíš, že tá ich idylka sa s 3 deťmi veľmi rýchlo rozplynie, lebo milenec bude musieť riešiť deti, škôlku, školu, vrieskanie, neposluchanie, rozdielne názory na výchovu, atď. Na sex chudák nebude mať ani pomyslenie. Ty len v kľude čakaj, do dvoch - troch mesiacov ju máš doma aj s deťmi.

mikadooo
6. nov 2022

@denwer71 jednoducho ťa už neľúbi a nechce... Ja jej rozumiem. Aj tak má s tebou ostať, aj keď k tebe nič necíti? Prečo? Lebo ty to chceš? Deti nechaj bokom, deti si naozaj zvyknú na novú situáciu, stačí im normálne vysvetliť, čo sa deje (primerane veku) a neokydávať sa navzájom či robiť si napriek.

denwer71
autor
7. nov 2022

@loginexistuje nie deti ho este nevideli mne povedala ze sa poznaju tri teraz uz 4tyzdne

denwer71
autor
7. nov 2022

@katka700 ziadny alkohol ani drogy a vonkoncom by som nesiahol na nu dlhy mame ale daju sa riesit

denwer71
autor
7. nov 2022

@scorpionflower1 tak ona mi zazlievala take veci ze stale alebe vacsinu casu sme doma nikam.nechodime ziadne vylety a taketo veci okolo toho. Ze vraj som ju malo pocuval aj . Ale 70percent casu som bol v praci stale ak nie viac

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denwer71
autor
7. nov 2022

@mamula20 ale dakto musel robit. Ona po dvoch operaciach chrbtice teraz sa takblahko nezamestna

katka700
7. nov 2022

@mamula20 Ale to je podobný dôvod na rozchod ako keď si chlap nájde bokovku lebo žena je doma s 1-2 deťmi pod 3 roky a už nevyzerá tak dobre ako pred svadbou. Nového frajera pozná necelý mesiac, poriadne o ňom ešte nič nevie, takže sa môže kľudne stať že príde "vytriezvenie" z oboch strán (ona zistí že frajer má nedostatky/vlastnosti nekompatibilne s rodinným životom, on nebude ochotný starať sa o 3 cudzie deti a podobne) a žena sa vráti domov. Otázka je či ju autor príspevku ešte bude chcieť a či zvládne pri prípadnej hádke nevyhodit na oči že ho podviedla.

katka700
7. nov 2022

@denwer71 Kto sa o ňu staral keď bola po operácii? Kto vám pomáha s deťmi?

denwer71
autor
7. nov 2022

@katka700 tak po operaciach ked som tu nebol ja tak bud prisla kamaratka spolocna alebo svokra

jarmillka
7. nov 2022

@denwer71 a fakt si myslis ze chlap, ktory pozna zenu 3-4 tyzdne, si ju zavesi na krk aj s troma detmi a este k tomu taku co nemoze pracovat? 🙈 Ako hovorim.. nechaj ju ist 🙂

denwer71
autor
7. nov 2022

@katka700 myslite ze byvtake daco.bolo mozne?

denwer71
autor
7. nov 2022

@mamula20 myslite ze by sa aj to mohlo stať

janickacrazy
7. nov 2022

@denwer71 A ako si to manželka predstavuje? že teraz sa presťahuje s 3 deťmi k milencovi? Už vidím jeho nadšenie. Len ju nechaj ísť. Poznajú sa mesiac, to je nič, prvotné poblúznenie rýchlo prejde a príde realita.

denwer71
autor
7. nov 2022

@jarmillka niektori mi radili ze nechat to tak nech ids a ze si mam aj ja najst druhu partnerku. Ale momentalne na take veci ani nemyslim.

jarmillka
7. nov 2022

@denwer71 nie koli tomu aby si si nasiel inu.. 🙈 Daj jej rozvodove papiere na stol.. Povedz jej ze nech to cim skor podpise a dohodnite sa ohladom deti.. Uz len tie papiere realne ked ich bude drzat v ruke, ju donutia trochu rozmyslat.. A podla mna ten chlap ani netusi po takom kratkom case, ze tvoja zena ho vidi ako partnera do zivota 🙈 raz dva sa to same poriesi…

denwer71
autor
7. nov 2022

@jarmillka
Povedala mi ze ked odídem do roboty a vratim sa z turnusu tak vtedy sa to bude riesit. Ze dovtedy počká

janickacrazy
7. nov 2022

@denwer71 hlavne sa jej nedoprosuj, aby ostala s tebou kvoli deťom a podobne, to ju skor odradí