Máme pred rozvodom

29. jún 2021

Ahojte dievčatá, určite ste tu také ktoré si tým prešli alebo prechádzajú a vedia už povedať viac... Od zajtra riešim u právnika papiere k rozvodu samozrejme doma sa snažíme o tom pred deťmi nehovoriť ale už som si vypočula výčitky od budúceho ex ako tým poškodim naše deti a ze určite budú mať tým trvalé následky do budúcna... Veľmi mi to včera utkvelo v pamäti a snažím sa na to nemyslieť ale... Chlap je dosť manipulátor a vydierac všetko rieši cez deti... Vie ze sú moja slabá stránka... Ale už to takto ďalej nešlo... Proste som nabrala silu a hrdo idem do cieľa s titulom rozvedená... Doma bol stále krik medzi nami už žiadna láska nic hádky kvôli peniazom a najnovšie zistenie že mal niečo s mojou najlepšou kamarátkou ktorej som sa spovedala co ma trápi a takto sa na mňa bavili keď sa riešili.... Deti samozrejme nie sú hluché počuli a videli ako žijeme a preto to nechcem aby zažili ďalej takýto život nech si nemyslia že je to normálne...chcem teda vedieť ci vase deti ktoré si tým prešli že boli pri rozvode ako sa teraz z odstupom casu správaju.. Sú nejaké zle v škole v škôlke? Horšie sa učia? Vyčítajú vám to? Nechcem im rozbiť rodinu ale ja už z ich otcom nedokážem fungovať

stefi_k
29. jún 2021

Nepišeš jak stare su deti, ale bud k nim uprimna a povedz im čo sa deje, primerane veku. Deti sú vnimave a často vedia, že veci nie sú v priadku. A čakaj beh na dlhe trate, ten rozvod nebude zo dna na den, ked sa k vec stavia takto.

kitycat
29. jún 2021

Nechapem, ze od nas potrebujes pocut posvatenie... Ved si v podstate jednym dychom napisala, ze buduci ex je manipulator a robi to cez deti - teda ti vravi, ze TY pounacis deti, ze TY si ta co rozbija rodinu a ze ON je chudak. NIE JE. Iba zase hra tu jehjo manupulatorsku hru. Moja mama je 2x rozvedena, 7x sme sa stahovali. Nie som nijako poznacena iba co vztahy s otcom, nie manipulatorom, su na bode mrazu.

K tomu uceniu, VSnemam ale maturitu a pracu ano. Aj byt na hypo.

Chod si za svojim, ten chudak ti zase len mota hlavu lebo vidi, ze to na teba plati. Nepodlahni, ved uz si ho konecne prekukla 👍

tosomja
29. jún 2021

My sme sa nehádali, ale my sme ani nežili. Prežívali sme dní vedľa seba odkedy som mu povedala, že som tehotná. Vydržala som s ním 14 rokov. Bez života. Nebil má, ani neurazal. On necítil nič, ani ku mne, ani k dcére.
Jedného dňa som mu povedala, že sa rozvádzame. Vtedy sa spamätal. Neskoro.
Odvtedy sa k dcére správa, ako keby bol otec storočia. Vyplakaval a vykrikoval mi pod oknami, že som mu vzala jedine, čo mal. Že som mrcha, že som ho zničila.
Vyplakaval dcére, dcéra mu uverila. Uteká k nemu, aby nebol sám, aby nebol smutný. Nikdy jej nič nekúpil. On nemusí, lebo ja som ho obrala aj o peniaze (ktoré mi samozrejme patrili) musel zobrať úver. On je chudáčik. Dcéra príde za mnou keď niečo chce, keď poviem, aby išla za otcom, radšej nechce, lebo on nemá. Dcelych trinásť rokov má klamal, okrádal o peniaze, keď som odchádzala, smial sa mi do tváre, že mi nič nedá.
Všetko rieši cez dcéru. Hucka ju proti môjmu priateľovi. A dcéra sa zmenila. Správaním ku mne. V škole je šikovná, kamarátov má stále. Len nevie, kde má domov. Chce byť pri mne, ale zároveň uteká tam, lebo ho ľutuje. Nemáme určený styk. Nechcela som ju oberať o otca.

sapetka
29. jún 2021

Zalezi aj od toho ako to cele bude prebiehat. Hlavne neosocujte jeden druheho pred detmi. Stale o sebe pekne a vase spory si rieste tak aby to deti nepoculi. A tak mozno (!) to bude bez ujmy

luccija
29. jún 2021

Či chces či nie každý rozvod deti zmení...lepšie, keď sú maličké.Neskor sa môže stať čo u autorky hore deti sú ľahko zmanipulovatelne a často sa priklonia na stranu chudáčik, ktorého treba ľutovať.Ak si rozhodnuta treba to tak, aby deti neboli do toho vtiahnuté, ale čo im narozprava druhá strana nevieš.Vzdy je to krok do neznáma a stres

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deti95060810
29. jún 2021

nepíšeš vek detí... deti do 3 rokov si rozvod rodičov ani nepamätajú...

elizabet173
29. jún 2021

budúcemu exovi treba povedať, že vaše deti viac poškodzovalo vaše spolužitie, v ktorom deti nevideli vzájomný rešpekt a lásku a je len na vás, ako to vaše deti vezmú. Ak sa dohodnete ako dvaja dospelí rozumní ľudia a deťom to spolu vysvetlíte, budú vidieť, že spolu komunikujete slušne, bude všetko v poriadku. On ťa chce tými rečami iba vydierať.

naloxon
29. jún 2021

@tosomja Ahoj akoby som čítala o mojom ex. Dcéra má len 4 a on pred ňou hraje neskutočné divadlo hlavne keď sa lúčia a sú na ulici....vždy budem tá zlá čo rozbila rodinu. Ale nevadí dcéra časom zistí aký v skutočnosti je. To sa fakt nedá celý život žiť život niekoho iného. Ja som mu dokonca napisala aj diplomovku on bol väčšinou PN, nezamestnaný a nikdy za nič nemohol. Urobil zo mna jeho mamu ale našťastie som si povedala dosť.

autor
29. jún 2021

Deti majú 5 a 2 a pol roka

buberova
30. jún 2021

Odpoviem iba na posledné otázky. Som z rozvedenej rodiny. Mala som necelých 7. V škole som mala väčšinou 1, chodila na súťaže a teraz mám normálny a usporiadaný život, stabilnú prácu, byt, manželstvo..

autor
30. jún 2021

@buberova ďakujem za odpoveď no on skúša snaží sa aby som si to rozmyslela ale ma smolu ... Som zvedavá ako s a bude tváriť keď dnes zistiť ze nie som doma a išla som k tomu právnikovi lebo on to nejako stále neberie... Aj mne je ľúto deti ale radšej sama ako s idiotom

autor
30. jún 2021

@kitycat ved už motá už mi rozpráva že si to mam rozmyslieť... Ze nedopadne to dobre a bla bla bla.... On si ide len svoje a mňa dostáva do pochýb ci je to správne alebo nie