Máme 9 mesačné bábätko a manžel chce od nás odísť. Čo robiť?

14. sep 2021

Ahojte, chcela by som od vás radu pripadne povzbudenie co robiť.
S manželom sme 11 rokov spolu z toho 6 rokov manželia a máme 9 mesačnú dcérku ktorú obaja nadovšetko ľúbime.
Bohužiaľ 3 mesiace dozadu som našla v manželovom mobile správy s mladou kolegyňou ako si ma ujú svoju budúcnosť, ako sa zvádzajú, ona mu posielala polknahe fotky on sa nebránil. Dokonca si písali ako sa do seba zakubili. Odvtedy je doma peklo manžel má necháva v neistote co bude. Vraj si to chce premyslieť ci zostane s nami alebo pôjde za ňou. Hľadá milión dôvodov a milión výčitiek na mňa ze za to môžem aj ja keď som mu pri hádke povedala ze ho neľúbim a chcem sa rozviesť. Ja som sa mu za to 100x ospravedlnila že som to tak nemyslela. No odvtedy hľadá na mne len chyby a nahovoril si aký bol nešťastný pritom sme mali naozaj krásny vzťah. Bola som u právnicky aj psychologičky obe mi potvrdili že len hľadá dôvody ako by ospravedlnil svoje správanie. Ze ja som v pozícii ktorá by si mala rozmyslieť ci chce ostať s takým mužom. Ja by som rada tomu dala šancu už len kvôli malej pretože rodina je a vždy bola pre mňa základ. Keď sme s manželom spolu tak sa nehadame ani nič podobné pokiaľ nepríde na tému ako sa rozhodol. Som psychicky aj fyzicky veľmi vyčerpaná a neviem co robiť. Stále tvrdí že ma má rád no do nej sa zaľúbil. Aj na ňom je vidieť ze sa trápi a mrzí ho to no sme v začarovanom kruhu. Zažila niektorá z vás niečo podobné? Ako ste sa s tým vysporiadali? Ako to dopadlo?

leyla1675
14. sep 2021

Nechala by som ho. :( to je najhoršie co môže byť... Véď ma inú.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maria898
14. sep 2021

Manzel by mal zmenit pracu a mozno by ste sa mali aj prestahovat. No tazka situacia, ja neviem ci by som to dokazala odpustit lebo ak sa stalo uz raz bala by som sa ze to spravi zase a nezbavila by som sa toho pocitu nikdy. Zazila som nieco podobne no neboli sme manzelia. Aj sme to znovu po pauze spolu skusili ale nakoniec skoncil u dotycnej a su manzelia. Proste neviem je to tazke.

gina17
14. sep 2021

Nedokázala by som a takým mužom už žiť, už by som mu nemohla dôverovať. Nechaj ho ísť, aj keď je to ťažké. Ale ťažko takto spoza klávesnice radiť. Každopádne Ti prajem veľa síl ❤️

gdpr
14. sep 2021

ja by som tomu nedala šancu a nechala ho íst

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ariannazara
14. sep 2021

Nechaj ho nech ide 🙂 nech si užije 5 minútové poblaznenie a potom sa k tebe vráti aký bol debil 😂✌️ a to ti rucim stalo sa to mojim 3 kamoškam. Veľký frajeri ako si idú žiť nový život, poblaznenie pol roka a potom chodili vyplakavat aby sa mohli vrátiť späť 😠

anonym0001
14. sep 2021

Ak on bude ochotny prerusit kontakt s milenkou, urobte hrubu ciaru za minulostou a zacnite znova. Kvoli malej. Ak by ste sa teraz rozisli, mohli by ste to este obaja lutovat. Kazdy robi chyby a kazdy ma pravo na druhu sancu. Ale len druhu. Ak by to nezvladol, vtedy prec od neho.

tinka_1807
14. sep 2021

No v prvom rade by mal on sám začať riešiť situáciu. Ak chce ostať s tebou a rodinou - ak mu na vás skutočne záleží, tak bude hľadať cestu, ako sa z toho zalubenia dostať. Hoci by ho to stálo aj zmenu práce. Zaľúbenie do inej osoby sa v manželskom živote môze stať, ale vtedy práve je dôležité, aby sám ten človek si určil tie hranice a prípadne urobil všetko pre to, aby sa "odlubil" od inej osoby. V skutočnosti sa s tou druhou ani veľmi nepozná ... Porovnať nejaký čas v práci s 11 rokmi s tebou je niečo úplne iné. Aj preto je možno trochu poblazneny. Ale ten krok k tomu, aby zostal s vami musí urobiť on. A svedčí to o tom, či mu na vás záleží, alebo nie.
Ak sa o to nebude snažiť, tak zjavne nie ste pre neho prioritou a v tom prípade by som sa prikláňal k odchodu. Nebudeš šťastná ani ty a potom ani dcérka.

ckocka
14. sep 2021

Stanovila by som lehotu dokedy sa musí rozhodnúť. Krátku.

pininka1
14. sep 2021

Joj kolko takych poznam, hrdinovia cez pisanie si, ale ked ma dojst na lamanie chleba.... Ak by bol ozaj taky zalubeny doma uz davno nie je, on vie co vsetko doma ma a nechce to to prist, resp nie je si isty co druha strana. On odide,pride o vsetko a tamta ostane s muzom. Je to zbabelec. Dala by som som mu cas tak tyzden a potom nech ide kade lahsie. Podaktori by chceli vsetko aj doma mat full servise aj frajerku.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
21oktober
14. sep 2021

zásadná chyba žien je že prosia . Opýtaj sa ho kedy sa teda sťahuje aby si si mohla zorganizovať život. Ešte len potom začne mekotať , že on nevie a čo ho silim . Daj mu nejaký čas , pol roka - rok na vrátenie sa a potom rozvod.

jvasenka
14. sep 2021

Zbalit kufre a otvorit sampus...bez dakeho panka vam bude lepsie;)

maryon1
14. sep 2021

každý vzťah je iný, a to, že ti tu 50 % žien napíše, nech ho pošleš kade-ľahšie, a druhá polovica nech kvôli dieťaťu zostanete spolu, ti nijak nepomôže.

ty dúfaš, že čím viac času mu dáš na rozmýšľanie, a čím viac bude s tebou, dcérou, že sa rozhodne pre teba - ale nemusí to tak byť. na tvojom mieste mu dám ultimátum, už mal dosť času si rozmyslieť, čo chce, ak teda tú mladú pipku, tak prosím - nech za ňou beží, ak teba, tak bude lepšie, ak si nájde inú prácu. neverila by som mu, že dokáže za tým poblúznením/zamilovaním urobiť takú silnú čiaru, že bude chodiť okolo nej v práci akoby nič.

to, že chceš pre dcérku rodinu, je pekné, ale tá rodina by mala byť fungujúca, nie nešťastná mama a tatko si behá za pipenkami.

verunca
14. sep 2021

Poznam podobny pripad, polroka to manzelka (teraz uz exmanelzka) vydrzala zit v tej neistote - potom to vzdala a odisla s dietatom k rodicom - neustale pipanie SMSiek a cakanie na to ked sa milostpan rozhodne pre jednu alebo druhu na dobrej nalade ziadnej maminke neprida - Jemu to momentalne vyhovuje - chcu ho dve zeny, ma full service. Ako baby radili stanov mu termin dokedy sa rozhodne a hotovo. Potrebujes mat klud pre dieta - aspon budes naistom a nie v neistote a rozmyslat nad tym, kde je a skym ked sa zdrzi v praci. Dala si mu sancu, vyzera ze si ochotna odpustit a pokracovat vmanzelstve dalej- nech sa uz on konecne vyjadri.

miniminka
14. sep 2021

Áno zažila. Len ho pojal a pošli preč. On si to až potom rozmyslí co chce. Kym razantne nezakrocis tak ťa bude držať stále v šachu a bude dokola akože premýšľať.

sima338
14. sep 2021

Ahoj, zažila som podobnú situáciu, pokojne napíš aj SS. Môj manžel od nás odišiel, keď mala dcéra pol roka, ale u nás to nebola nevera, ale čisto fakt, že sme sa odcudzili a môj manžel je workoholik. Po čase som mu našla aj fotky mladej baby, to dievča mohlo mať 20 rokov a erotiky a sexi fotiek bolo v tej konverzácii milión. Teraz žijeme každý svoj život, na dcéru prispieva, stará sa, kúpil nam byt, on si žije svoje, ja svoje. Nedopadlo to ideálne, ale stále si vravím, že mohlo byť aj horšie. Pokiaľ je plnohodnotný otec našej dcéry, tak neriešim, je tu pre ňu a ja ho už k životu nepotrebujem.

riamia91
14. sep 2021

Zbaliť veci a keď príde z práce tak nech hneď povie, či ostáva alebo odchádza, že zbalené už má. Ale radšej by som bola, keby odišiel. Ty sa s tým musíš zmieriť, ak to urobil teraz, urobí to aj potom. Niektorí muži si myslia, že písanie si s inými nie je nevera.

thereisabear
14. sep 2021

Keby vôbec uvažoval, že chce s tebou ostať, tak sa plazí na kolenách a prosí o odpustenie. Takto to len naťahuje a provokuje ťa, aby si bola ty tá zlá a on, chudáčik nešťastný, mohol odísť s čistým svedomím. Alebo to druhá strana nemá doma ešte celkom zariadené... Ty sa nemáš čo ospravedlňovať, jedine zbaliť kufre.

miadi
14. sep 2021

Je to blb co teraz spekuluje kde mu bude lepsie. Ci si necha vrabca v hrsti ci holuba na streche. Teba mà “istu” overenu no Ta holubica ho laka ibaze co ked mu odleti a jemu neostane nic ? Poslala by som ho do ..

sili82
14. sep 2021

Uff, ja by som s takým človekom nemohla ostať. Teraz si masíruje ego, že ho chcú dve ženy. Ak si vyberie teba, aká je asi pravdepodobnosť, že sa to nezopakuje o rok, dva, tri? Myslíš, že si ešte schopná dôverovať mu natoľko, že dokážeš byť šťastná po jeho boku? Dieťa potrebuje šťastnú mamu.

7lenka11
14. sep 2021

psychologička a právnička majú pravdu.. hľadá ospravedlnenie sám pre seba, aby necítil zodpovednosť za to, že opustil rodinu.. inak sa tomu povie aj sebeckosť... na druhej strane ťa rozumiem, môj muž mal tiež románik s kolegyňou, taký letmý (vypisovačky a flirty na whatsappe), ale ustáli sme to.. sám povedal, že si uvedomil, čo má doma a že kolegyňa mu len pomotala hlavu a nevie si s ňou predstaviť budúcnosť.. podľa mňa je problém v tom, že ľudia nerozlišujú medzi láskou a fyzickou príťažlivosťou.. preto sa veľa rodín rozpadá a muži s milenkami aj tak dlho nevydržia.. jednoducho sú to len ženy, ktoré ich fyzicky priťahujú, ale nie sú to ženy do skutočného života.. na tvojom mieste si nechám pár dní na premyslenie a zariaď sa podľa seba.. nie ty máš čakať na jeho rozhodnutie, ale on na tvoje... a pokiaľ sa rozhodne odísť, tak prepáč, ale je to magor.. má doma ženu a dieťa, sám si neskôr uvedomí, o čo skutočne prišiel...

lubina
14. sep 2021

Hlavne by som sa urcite neprosila ani nic podobne, on urobil zle a teraz to chce hodit na teba?? To by som nedovolila. Dala by som ultimatum. Ak chce ostat, mozno som ochotna to pripustit, ale musi sa rozhodnut dovtedy a dovtedy a nie mna trapit. Potom ale musi pohnut veci, ked sa rozhodne, ze ostane, tak musi ukoncit to co robil, dotycnej povedat, ze je koniec predo mnou s dietatom na rukach, nech ta mladaska vidi, co chce robit...a ak chce odist, tak odist, ale co najskor....

bagre
14. sep 2021

neviem ti povedať, či dať ešte šancu alebo zbaliť kufre, ale vycúvaj z pozície, že ty na niečo čakáš a že si na ňom závislá. Že čakáš čo jeho veličenstvo spraví. Chybu spravil on, svinsky sa chová naďalej on, a súhlasím s babami že ani teraz sa k situácii ktorú spôsobil nevie postaviť ako chlap ale namiesto toho sa chce vyviniť a stavia sám seba do pozície akoby on nič zlé neurobil.
Takže túto hru s ním nehraj... nech by bolo akokoľvek, neverný je on... a vaše dieťa za nič nemôže,- tomu keby bolo staršie by povedal čo?

risk66
14. sep 2021

Prepáč, ale ty vážne čakáš, kým sa rozhodne? Píšeš, že si bola u odborníkov a obaja ti povedali, že len hľadá pre seba ospravedlnenie. Chceš zachovať nefunkčnú rodinu? Nerob to, lebo v konečnom dôsledku si to odnesie tvoja dcéra.A keď píšeš, že ju nadovšetko miluješ, myslím, že sama vieš, čo máš urobiť

deti95060810
14. sep 2021

lebo on sa zaľúbil... môže sa stať že sa nezaľúbil posledný krát , ale sa mu to stane ešte x krát počas vášho vzťahu... presne takého manžela mala kolegyňa...Trápila sa roky. Jej manžel mal frajerky stále, celé ich manželstvo....

tncka
14. sep 2021

No ja by som mu to ulahcila s rozhodovanim😅ako vyssie niekto pise,pokne pobalit a paa. Do mesiaca je naspat ked mlada zisti ze musi prat jeho os.....te slipy🤣🤣🙈

miadi
14. sep 2021

Kamoska take mala .. podvadzal ju ked bola tehotna a potom rok ci dva snival este o tej babe no Ta ho nechcela .. potom presviedcal kamosku ze snou sa neda zit ze on musi odist zit sam. Nechcela verit ze je v tom ina uplne mu verila ze ona je Ta “ zla” az mu nasla konverzacie a tych bab bolo viac ., zatlkal a nakoniec ze teda pojdu od seba a on sa snazil ukecat tu do ktorej bol buchnuti ze budu spolu. Kamoska ho poprosila ked uz bol chvilku u rodicov nech sa koli detom vrati.. a on sa vratil no stale bol zalubeny do tej co nemal .. az ked zacalo oni dve komunikovat. Mlada jej pisala ze sorry ale bola to laska a ze Keby ju miloval tak Snad ju nepodvedie. A vselijak bola drza. Kamoska jej uplne slusne robila mierne vycitky ( Ja som jej vravela nech sa snou nebavi) no nieco sa zmenilo tym co Ta milenka nanho nakecala on sa nejak uvedomill ze ho chce potopit a zrazu sa odlubil. Nieco aj prifarbila., a nakoniec mu po partnerke odkazala ze takeho dedka vy aj tak nechcela Lebo bol vo veku jej otca...ostali spolu on seka dobrotu ale pre nu to je to uz ine. Nevie sa cez to dostat vztah je tym poznaceny. Tak Neviem povedz mu ze nech ide k rodicom dumat a mà tyzden na to aby vedel co chce . Mozno Budes vzacnejsia ked uvidi ze volba nie je uplne len v jeho rukach.

lucka_ke
14. sep 2021

bude to znieť kruto, ale nechaj ho nech ide k nej, nech sa tam presťahuje a zistí aké to je žiť s ňou, lebo takto na diaľku je to lákavé, zakázané, plné adrenalínu a myšlienok na ňu... neprestane to
musí s ňou žiť nejaký čas, aby zistil, že aj ona je len obyčajná žena so zlými dňami a nechuťou na sex
ak sa potom rozhodne pre teba, bude len na tebe či ho ešte budeš chcieť späť, ale hlavou je už u nej