Ahoj, myslite ze riesim blbosti ked mi vadi ze moja mama nerespektuje moju “ vychovu” ? Napr. ked ide s mojou dcerou na dopravne ihrisko neda jej prilbu aj ked ju dorazne ziadam nech ju tam ma lebo uz som tam videla skarede “ strety” deti? alebo ked bola babo, mavala reakciu na hrozno a aj tak jej ho dala lebo “ co ma potom jest “ akoby ja som len tak nechcela z rozmaru aby jedla hrozno 🤦🏼♀️, zmrzlina ked je este chora atd. … proste robi si co chce a potom sa cuduje ze nechcem ju pustit na kupalisko s dcerou bezomna lebo “ robim z nej neschopnu “ co sa nevie postarat o dieta … a mne este vyhodi na oci ked jej poviem ze ma nerespektuje ze keby ja som bola taka matka ako sa tvarim .. ze na ihrisku neviem kde mam deti atd. 🤦🏼♀️ uplne nefer veci.. mam pocit ze si dceru kupuje lebo ziarli na druhu babku lebo ma stale v hlave ze je tam viac co nie je pravda ale ja jej to vysvetlovat nebudem lebo stale si pojde svoje. Kupuje si jej tym ze tam moze vsetko, nezakaze jej NIC
Čo sa týka bezpečnosti a jedenia potravín, na ktoré je dieťa alergické, tam je nulová tolerancia na porušovanie. Takže narovinu odkomunikovať, že buď budú 100% dodržiavať tvoje nastavenia (nie preto, že ty to tak chceš, ale preto, že je to tak správne pre dieťa), alebo vnučku viac nedostanú. A potom to ale na 100% dodržať.
nejake tie pravidla by mali isto platit. ako nepoviem, starki velmi radi dopraju svojim vnucatam vsetko, ale proste mala by respektovat tvoju vychovu a nie ist proti nej. normalne by som ju v klude zavolala niekam na kavu a mali by ste sa o tom porozpravat
@melanta
@hallka no bodaj by sa s nou dalo takto hovorit .. ale ona hned zacne na mna kydat a iba sa to stupnuje … ale uznavam ze aj ja by som mala popracovat na forme ako jej veci hovorim … ale ked zacne hned porovnavat ze druha babka moze vsetko a blbosti co vobec nie su pravda a ja nemam energiu jej to vysvetlovat tak len vybuchnem. druha babka hned pochopi ked si nieco s muzom nezelame… a navyse kava a konstruktivna kritika neexistuje … teraz bude sfucana aj rok cakat kym sa priplazim ja, lebo taku este nehrali zeby si ona nieco uznala a ospravedlnila sa ako prva 🤷🏼♀️
To nie je o nerešpektovaní výchovy, to je o nedbaní na bezpečnosť. Neviem, čo máš robiť ty, ale viem, čo by som robila ja. U mňa cez toto vlak nejde, po prvom raze seriózny dohovor, po druhom koniec samostatných výletov. Dieťa môže babičku vidieť do ľubovôle, ale len s rodičom. Ja som veľký flegmoš, keď ide o prkotiny ako zmrzlina, sladkosti, režim a podobne, ale raz by mi niekto tvrdil, že dieťa nepotrebuje prilbu na bicykel/odrážadlo/kolobežku a pod, už by sa s ním dieťa samé voziť nešlo.
Tak nevysvetľuj. Nevysvetľuj veci, ktoré vieš, že druhá strana nemá záujem počuť a vnímať. Zbytočná energia a stres pre teba. Prečo sa "priplazíš"? Nerob to. Ak ona nerešpektuje bezpečnosť a zdravie dieťaťa, nech je ofučaná. Ona vidí, že ty vždy prídeš a zase jej to dieťa dáš. Tak prečo by niečo menila? A hlavne, ak si to skúsila viac krát a nerešpektuje to, proste jej dcéru nedaj. Nech ju vidí keď prídu na návštevu alebo vy k nim na návštevu. Ale nedávaj jej to dieťa ak ťa nerešpektuje. Niektoré matky chcú ozaj nezmyselné veci. Ale prilba na dopravnom ihrisku, nejesť ovocie na ktoré je dieťa alergické, to sú normálne veci, kde musí byť nulová tolerancia nerešpektovania.
@thoughtfulweirdo no ale ja napriklad na prilbe na chodniku by som ani nebazirovala.. ale muz ano tak davam .. ale na tom dopravnom ihrisku je to niekedy fakt nebezpecne .. a proste moja mama je taky trn typ ze najmudrejsia na svete, ze pod prilbou je horuco a dcera jej povedala “ ved ja si dam pozor “ tak prilba sla dole 🤦🏼♀️ by som chcela vidiet co by robila keby dosla dcera k urazu
@melanta no ja viem, ze sa musim zatnut a vydrzat :D ach ked potom pridu otazky v mojej hlave ci neprehanam atd 🤦🏼♀️🤦🏼♀️ hlavne ked sa dcera na nu pyta.. ale moja mama proste si doslova “ narokuje” na cas s nou o samote … proste ona nepozna hranicu
Prilbu treba aj na chodníku, muž má pravdu. Či myslíš, že ak padne na obrubník mimo ihriska, nič sa nestane a stane sa len ak padne na dopravnom ihrisku.
Si matka, tvojej mame povedz, že ona svoje deti mala, tam sa mohla realizovať. Aké nárokovanie? Prepáč, ale čo si nesvojprávna? Proste povedz nie. Každý si k tebe dovolí len toľko, koľko mu dovolíš ty. Ty určuješ hranice. Iba ty ako rodič. Tvoja mama si dovoľuje toľko preto, lebo vidí, že nie si asertívna. A dieťaťu vysvetli, že babka môže prísť na návštevu ak chce, ale sama s ňou chodiť von nebude, pretože babka nedbá na bezpečnosť a tá je veľmi dôležitá.
U nás sa napríklad prilba nosí úplne, ale že úplne všade, aj na 2 minúty po koniec ulice. Ale zas zmrzlinu im kúpim aj pri chorobe 😄 každopádne, v našej rodine je samozrejmé, že základné pravidlá určujú rodičia a ktokoľvek s dieťaťom je, ich rešpektuje. Moja mama tiež nesúhlasí s niečím, na čom ja trvám a zas naopak podľa mňa preháňa a zveličuje blbosti 😅 ale keď je raz za uhorský rok s deťmi, proste dodržia to, o čo poprosím. Takže na tvojom mieste by som pri každom naliehaní v kľude, ale jasne a krátko zopakovala, že pokým nebude dodržiavať základy bezpečnosti, nemôže žiaľ byť sama s vnúčaťom. Môže sa s ňou prísť hrať k vám alebo pôjdete von spolu.
Ale ved jej povedz, ze ano k druhej babke chodi castejsie a bude! chodit castejsie. Lebo druha babka respektuje zdravie a bezpecnost.
@beata_k lenze jej divnou optikou to druha babka nerespektuje tiez a ja podla nej robim rozdiely a potom zacne svoje litanie o tom ako jej moj otec zakazoval jej rodinu a nakoniec lutovala a ostala po rozvode sama 🤦🏼♀️ proste tam neni triezve zmyslanie len jej optika stale v popredi … ona proste inak vidi svet nez je
@melanta no lebo tam deti narazaju do seba ale ano mas pravdu davam uz aj ja stale
@melanta podla mna u nej koliduje moja vola s tym ze chce dat vnucke vsetko co jej na ociach vidi … aj mne s muzom dohovara ze sme na nu prisni a montuje sa do vsetkeho … ze ked pride z von si ma umyt ruky alebo upratat hracky .. to je podla mojej mamy prisna vychova
@melanta pricom podla mna nasa vychova je dovod preco si ju kazdy chce brat .. lebo je to zlate nerozmaznane dieta ktore si nic nevynucuje … presne preto lebo je zvyknuta ze ja s muzom jej vsetko nedame a nedovolime
Tak ked sa jej neda vysvetlit, tak tam dieta nebude chodit. Sa nebavime o jednom kolaciku na tajnasa od babky. Ale nedat prilbu je cez.
Ešte ti nenadava do biomatiek🙃aby to bolo úplne, lebo tvoj problém v jemných obmenách je tu týždenne..... (matka sa bojí pohnúť od parmesacneho babca, lebo matka ho naleje z mliekom z tetrapacku👽)
Nežiarlit, nerobiť prieky, nesabotovat... Len na to treba trocha inteligencie...
Tak bude ofucana rok a cakat kym sa “priplazis” alebo si bude narokovat cas s dcerou o samote? Ty sa tej mamy nejak bojis ze ani nevies coho vlastne. Ked sa ofuci budes mat rok pokoj 😀 a ked si
zacne narokovat tak vtedy musis nieco vymysliet, asi len odolavat a oddalovat stretko, az jej samej docvakne.
@namornicka no viac menej ano neviem co vlastne chcem … asi normalny vztah s mamou ktora ma necha dychat … no v podstate ano budem mat “klud” zaroven viem ze dcere bude chybat, mala je len raz … je mi blbe chodit po meste a bat sa ze stretnem vlastnu matku 😂 proste ja neznasam tieto ofucovacky … som zvyknuta povedat si nazor a ist dalej ale ona nie, to pride urazenie, stazovanie sa kamoskam ake ma hrozne deti, sebalutost .. vsetko mozne len jedine co jej nenapadne je uznat ze to prestrelila… ALE tu som matka ja, cize ak chce respekt mna voci nej tak musi zacat respektovat ona mna..
nuz jednoduche pravidlo, bud budes respektovat alebo nedostanes dieta same vobec🤷♀️