Dobry deň. Nie je to problém, ale v podstate mi to je veľmi ľúto. U mami som bývala 1,5r so synom ako som si nasla partnera odstahovali sme sa ( uz to bude polroka co som preč) ma mama neprišla ani pozrieť. Ona len caka ze budem chodit ja alebo jej tam necham syna a pojdem prec, ale uz ma to tak nebavi chodit. O par mesiacov, budem mat babatko, cize uz vôbec nebudem behat so novorodencom, mame som povedala ved vlakom pride na stanicu pridem pre teba a mozes tu byt kolko chces, mam aj pre nu miesto na spanie.. ale ona nechce nema zaujem. Ako by ste reagovali? Mna uz nebavi sa stale doprosovat, ale ani chodit tam, ja to mam po dialnici 90km, sice rychla cesta, ale nebavi ma to. Vlastne priatelovi rodicia ani moju mamu nepoznajú. Moja mama je mlada este, ale leniva a zatrpknutá, nema ani chlapa ani kamaratky, vikendy volne. Ma este vyznam ju pozyvat ? Dakujem za odpovede.
Tak asi nechce ist do cudzieho domu.
možno to berie tak že ona u vás nie je doma, ale vy ste u nej doma 🙂 a že ste mladší a mobilnejsi a flexibilnejší
Pozvaná je, keď nechce prísť tak nechce nič s tým nespravíš. Ty za ňou tiež nemusíš chodiť vždy keď ťa pozve.
Mojaama by tiez nesla nikam mimo mesta. A uz vobec nie nadlhsie. Ona vzdy bola najradsej doma. Pamatam raz sme boli ako deti u jej sestry v prahe. Mali sme ist na tyzden po dvoch nocoach nas uz tahala domov. Ze nemoze spat . V klude ist na wc. Prejst v gatkach. Nervozna bola.
Bývaš u priateľa, alebo je vaše bývanie spoločné?
Asi nema 70 ....takze mne by to luto bolo tiez. :/ Esteraz by som jej to vysvetlila a uz sa k teme nevracala... :/ a chodila,ked to bude vyhovovat aj mne s detmi!
U nas boli moji rodicia naposledy pred 5 rokmi. Sice byvame dalej (cca 600 km), ale volali sme ich xkrat. Dokonca manzel sa viackrat ponukol, ze pre nich skoci na otocku. Nie, nebudu cestovat, nechce sa im, co so zverincom, zahradou (pritom vedla byva mamin brat, co by sa postaral)... Chodime len my k nim. A ked dlhsie neprideme, uz sa vypytuju, kedy prideme, preco nechodime a tak. My asi podla nich vyuzivame na cesty teleport 🤷♀️
Viac by som sa nenatiskala a navstevy obmedzila.Velmi zvlastna mama.Ale zase 90 km pre stasieho cloveka tiez nie je malo.K svokrovcom chodime 95% casu iba my,byvaju daleko a nejak nam to vyhovuje.
Mama nie je stara praveze mala 50 ale na vyzor a vsetko postavu by to nikto nepovedal.. ona je len leniva lebo nechce ist sama .. ale tak rozhodla som sa to už nechať tak, ja tam s detmi chodim kazdy 3 víkend a tiez moc nie je nafty na behačky hore dole.. robim to len pre maleho aby videl babku lebo bol zvyknuty len okolnosti sa uz menia, uz sa mi nechce ani soferovat brusko mi zavadzia, necitim sa pohodlne ..
Dom je nas spoločný.. ale tak asi sa budem s tym musiet zmierit, lebo som tak rozmyslala narodi sa nam babatko, vlastne ani ho nepride pozriet, cize ho ani neuvidi, viem ako som sa cítila pri synovi, urcite sa mi minimalne mesiac nebude chciet cestovat hore dole .. cize asi len sa s tym zmieriť a predychať 😒
Nejako mam pocit, ze je tu toho viac veci o ktorych radsej budes mlcat a vina sa zvaluje na lenivu mamku/babku...vsak ak mas krasny spolocny dom s priatelom (predpokladam, ze ta pekne dal aj na LV oficialne) a ste si vytvorili novu rodinu, ta je predsa cas si vytvarat najprv svoju domacnost...babka pride aj potom...
Ci sa maju veci trosku inak
@lubkavargova1 neviem z coho taky pocit maš, a co s tym má koho je dom, aj keby ten dom alebo byt sme mali v prenájme co to s tym ma, ze mama nechce prist na navstevu ?
😃 trochu nechapem o co ti ide.. my uz sme tu polroka a sme zabyvaní, očakávame coskoro bbabatko, mamu sme volali 100x a nechcela.. nemam ti nahodou tu odfotit vypis z katastra nehnutelnosti ?
@maminkadeticiek aj nam to vyhovovalo, ale uz nevladzem cestovať a ani urcite po porode sa nebudem s malým trepať, a ked neprisla doteraz, neverim, ze by to babatko zmenilo, aby prišla nas pozriet.. prespať tu ma kde, mame hosťovsku izbu, hlavne koli nej sme to chystali, a moja mama je až moc čiperná jednoducho som usudila ze je leniva alebo mi nechce nieco povedat preco nechce prist neviem, ale ako píšeš sme sa dohodli, že uz sa tiskať nikomu nebudeme
Spytaj sa jej, ci jej nieco vadi? Ked nechce prist. Mozno preto, ze nie ste zobrati. Nikde nepises, ze by k nej aj priatel chodil s Tebou. Mozno v tom je problem.
Povedz, ze uz nevladzes a bojis sa aj syna vozit, aby sa cestou nic nestalo.
@lubkavargova1 Nie každý vidí rodiča raz za rok a stačí mu to. Tak je pochopiteľné, že pre ňu je vzťah s mamou dôležitý a chce aby sa videli častejšie. Čo je na tom nepochopitelne, že musíš až pasívne agresívne rýpať do zbytočne iných vecí ktoré nemajú žiaden súvis? Môže mať skvelý vzťah s partnerom a aj tak jej chýbať mama či synovi babka. To sa nevylučuje. Fakt netuším čo tam zas vidíš.
moja mama bola u nás len týždeň na vianoce no my sme u nej vítaní nonstop. Starší ľudia neradi opúšťajú svoj dom a idú do cudzieho. Teraz to riešime sviatkami u nej teší sa z toho a navštevujeme co najviac sa da.
@lubkavargova1 toto som nepochopila ja mam skoro 40 a mamu vidím minimálne raz týždenne q to bývame od seba skoro 100 km. Nie každý sa chce vidieť s rodičmi raz za rok.
A nemôže byť problém aj v tom, že mama si nerozumie s tvojim novým priateľom? Lebo sama píšeš, že si rok a pol žila u nej, potom sa odsťahovala, už s ňou pol roka nebývaš a za chvíľu rodíš. Na mňa osobne megarychle a možno aj pre tvoju mamku a preto jej je nepríjemné tam za tebou ísť. Však sa jej opýtaj v čom je problém
Môže tam byť aj žiarlivosť,alebo to že chcela aby ste od nej neodchádzali.
Niektori ludia nebudu cestovat ani keby neviem co, maju radi svoje pohodlie a tvoja mama patri k nim, treba to respektovat, aj ked ti to je luto.
@autorka ako sa hovori, prosit a davat je moc. snazila si sa, volala ju/pozyvala, ocividne to islo do stratena a tvoja mama nema zaujem (nech je dovod akykolvek). urcite by ma to mrzelo, ale keby Vas chcela velmi vidiet, tak verim tomu, ze by prisla (este ked si jej ponukla aj vyzdvihnutie na stanici atd).