Ahojte. Byvame u svokrovcov v spolocnej domácnosti a moje dieta (3 roky) ma odmala volalo maminka, mamička. Svokra teraz asi dva tyzdne zacala pred nim vraviet, napríklad: spytaj sa mamy, tam je mama, chod to dat mame a moje dieta ma zacalo volat mama alebo zakrici na mna mamaaa. Pred dvomi dnami mi akurat svokra rozpravala, ze stretla spoluziacku a ta jej povedala, ze jej vnuk ju vola Maja, ze kazdy ju tak volal, tak ze aj on ju tak vola a rozhorcovala sa, ze jej by sa to nepacilo, ze to si mala pekne naucit - starka, a tak. Mam jej na to nieco povedat, alebo sa spytat, ze preco ma tak pred dietatom zacala volat? ci som len precitlivena a nechat to tak?
Máš ty ale problémy... 🤣🙈
Ah …nemam problem vyrobim si🤦🏼♀️
Podľa mňa si precitlivena a je čudné , aby ťa mala svokra oslovovať maminka alebo mamička . Oslovuješ ty ju babička ?
My zijeme v at ….ja som na 99,9% mama.
Ked ma dobru naladu tak som mami😂
Ved si mama.
A pred tými dvoma týždňami svokra ako hovorila?
Cca vo veku okolo tých 3 rokov aj mne začal syn hovoriť mama, hoci predtým som bola maminka. A ani to od nikoho nepočul. Ak chceš, aby ťa volal ináč, oprav priamo jeho. Ja som nechala tak, mne to nevadilo. Postupom času som "mami" a keď niečo chce, alebo má citlivú chvíľku, vie vymyslieť najneuveriteľnejšie zdrobneniny.
@lenuska9999 Svokra ju tak neoslovuje. Označuje ju tak pred dieťaťom.
Oslovuj svokru "baba" pred dietatom. Inak 3r uz vysvetlis ze nie si mama ale maminka.
Skoda, chapem ze ti to pride luto. Mozno skus dietatu povesat, ze si mamka 🤷🏻♀️
Vlastne dieta Ta vola MAMA
Ako Ta ma volat
Pane boze
zazila som rovnake. tiez si zelam, aby ma deti volali maminka. vzdy ked moje dieta povedalo mama, opravila som len jednym slovom, maminka. Napriklad sa dcera spytala. co robis mama? ja som najprv povedala "maminka" a potom som pokracovala v odpovedi. to som robila a spravim vzdy, ked mi povie mama. trvalo to dlho, ale teraz ma nezavolaju inak ako maminka, nie preto,ze som si to vynutila, ale ani ich uz nenapadne volat ma inak. druhych ludi neopravujem, len svoje dieta. u nas to zafungovalo.
Normálne vysvetli - ja som maminka, nie mama. Nepáči sa mi keď ma voláš mama. Ja ta tiež nevolam Tereza ale Terezka.
@anavianavi a čo je zle na slove mama? Toto nepochopim
@luliu nic na to nie je zle. je to preferencia.
moja zlatá, moje dieťa nevie rozprávať a možno ani nikdy nebude, ale vie ma objať.... takže úprimne ti hovorím, zamysli sa čo je v živote skutočný problém
Chapem ze chces aby ta dieta volalo maminka mne sa osobne tiez nepaci mama ( budem to pocuvat ked pride do puberty a ten ton tiez nebude prijemny 😂) , myslim ze 3 r sa uz da vysvetlit ze nech ta vola tak ako ty chces a ze ostatni ta volaju inak a je to v poriadku
so svokrou by som to vobec neriesila nemusela by to pochopit tak ako to ty myslis
Veď si mama, čo sa ti na tom nezdá?
Ak chceš, aby ťa dieťa volalo maminka, úplne normálne popros svokru, či by bola taká zlatá a hovorila o tebe ako o maminke, že sa ti to páči viac ako mama. Nerieš, či si precitlivená, je to len jedna úplne obyčajná prosba, ktorá nikoho nič nestojí a tebe urobí deň krajší. Možno sa svokry opýtaj, ako ju máš nazývať pred dcérkou ty. Možno sa jej napr. nepáči "babka" a radšej by bola "starká" ale tiež nechce nič povedať, aby si si nemyslela, že je precitlivelá alebo čo 😉.
@anavianavi "nevolaju ma tak preto,ze som si to vynutila'...nie vobec😂
Si precitlivela. Ty svojej mame hovoris tiez cely zivot mamicka?
neter vola sestru mama a najnovšie aj mamí 😀 co je na tom akože zle?
bud rada za mamu, mna moje dieta vola podla jedneho zvieratka, takeho maleho, sice roztomileho, ale uuuplne blbeho hlodavca
nieco na pobavenie … ked ma dcera (4r) skaredo zavolala povedala som jej zo srandy ze ma bude volat “vela vazena pani matka” a ona si to povedala po svojom : “ matka co vela vazi “ 🤣🤣🤣🤣🤣
Moje deti nám celý život hovoria mami,tati, maminka,tatinko,starší 15 ročný sem tam milo mamča...som im raz povedala, že mama sa mi nepáči a nikdy ma už tak neoslovili..
Moji rodičia aj manželovi vždy vraveli deťom,že opýtaj sa maminky, tatinka
@hendikep 🤣🤣🤣
Moja staršia dcéra ma vždy volala mama keď bola úplne malá a neskor až doteraz mami alebo mom a syn napriek tomu, že to od mala počúval a aj napriek tomu, že všetci jeho kamaráti volajú svoje mamy mom (žijeme v zahraničí) ma volá mamička. Sám od seba, netušíme kde to počul, zvykol si a aj teraz keď už má 15 rokov ma stále vola mamička.
Čo som tým chcela povedať? Je jedno ako ťa oslavuje svokra, učiteľka, kamarátka, syn si vyberie sám, ako ťa bude volať. Teraz ťa volá mama, nevidím na tom nič zlé, si jeho mama.
môj syn mi od malička hovoril mama, dcéra maminka. Sú už dospelí a doteraz mi hovoria rovnako. Nemám pocit, že by ma syn mal menej rád, keď mi hovorí mama a nie maminka
Joj toto su take zabomysie vojny... Pre tvoje dieta budes vzdy ta najdolezitejsia a je uplne jedno ci ta bude volat mama, mamka, maminka, mami... Ked pride puberta budes rada aj za matku.
Ja som pre svojho mamka, ale obcas sa na mna stazuje, lebo mama nedovolila, kazala, nedala... a teraz co mam robit?
Rozumiem ti ze ti to vadi. Ja som tiez svojim detom povedala ze sa mi paci keď ma volaju maminka alebo mami. Raz na ihrisku jedno dieta kricalo mamaaaa a moje dieta na mna tiež mamaaa, ignorovala som a po chvilke jej hovorim, ze neviem na koho volaš ale ak na mňa tak mne sa nepači oslovenie mama, a ze sa mi viac paci maminka alebo mami. Rešpektuje to a povedala som to aj inym ked o mne hovoria ze nemaju hovorit mamina alebo mama, ze mne sa paci maminka. Po viacerych upozorneniach sa to naučili. Za mna jej to povedz. Clovek sa az po 4-7 razoch nauci a dostane to do hlavy tak nestracaj nadej a určite jej povedz 🙂
veď si mama....čo myslíš ako o tebe budú hovoriť v škôlke keď sa budú dieťaťa na teba pýtať alebo keď sa ktokolvek opýta, nikto sa neopýta kde máš mamičku, ale kde máš mamu?