Dobre ranko. Riesim takú dilemu. Sama neviem či od toho očakávam. Mám manžela. Sme spolu 11 rokov, manželia 8. Mame dve detičky. Muž je co sa týka otcovstva vzorný. Môžem ísť na kávu, ku kamoskam, hocikam a viem že sa postara. Navarí, úprace, operie, o deti sa postara. Mal milenku, chybu sme si priznali obaja, chodili sme do manželskej poradne a toto sme vyriešili. Ja to v sebe asi nemam uzatvorené ale snažím sa. A vidím že aj on sa snaží. Ale. Manžel je veľmi náladový. Hocikedy vybuchne. 2 krát má zbil. Nie zbil ale po ústach som dostala. Dnes som mu niečo ráno vytkla a už má zdrapol za vlasy dotiahol k zemi a ťahal kým som neprivolila k jeho názoru. Ja ho ľúbim, nám všetko klape. Len mu proste raz za čas prepne. Po dnešnom ráne ako som viezla dcéru do školy tak som plakala. A veľa rozmýšľa a preto zakladám diskusiu. Čo robiť? Zamestnanie mám no napriek tomu som finančne zavisla na ňom. Keby som veľmi chcela tak o rok cca by som vedela mat našetrené a osamostatniť sa. No neviem čo vlastne chcem. Ja som človek ktorý radšej veci opraví a zachráni ako zahodi. Neodsudzujte ma, my naozaj riešime veci racionálne. Len tie jeho “prepinaky” mi vadia a ja neviem ako ďalej. Ďakujem za každý normálny komentár.
@dskjhfdlkdjhl toto nie je štandard medzi nami. Toto sa stalo behom tých rokov 3x. My vieme posrandovat, ísť na dovolenku, podmienene sa. Sadneme si bez telefónov s veľa sa rozprávame. Ja si uvedomujem že ten zlý nie je len on ale aj ja. Tiež som po ňom v nervoch pár krát hodila niečo. Tiež som mu v nervoch bila do hrude až kým som to zo seba nedostala von. On je človek spoľahlivý a zodpovedný. Ale okej, ak odísť ako ? Kam ? Ja nemám nikoho. Rodina, priatelia nič. Fakt neviem ako sa pohnúť.
Mne pride divne ako ta dokazalzdrapit za vlasy a drzat na zemi kym neprivolis. Akoby bol v skolke.
Ale ja na tvojom mieste mu poviem co mi na nom vadi- tie prepinaky, ze nech sa zamysli a kona aby to.nebolo tak. Mozte skusit tu poradnu zas. A pocas toho roka si setri na pripadny odchod ak by sa to nezmenilo, ale o tom mu nehovor aby ten rok nehral divadlo ze uz je ok a potom sa zas vrati k tomu . Ak bude o rok vsetko ok a zmeni sa tak za usetrene peniazky mozte ist niekde na vylet, welnes a ak sa nezmeni tak odides aj s detmi.
Ja by som odisla. Pre mna je fyzicke nasilie stopka a vo vztahu nema miesto.. Neviem si predstavit, ze by som deti vychovavala v takomto vztahu a boli by svedkami podobnych situacii.. Chapem ta, tiez som racionalny clovek a vacsinou u mna prevazi rozum nad citmi, ale opakujem, ze fyzicke nasilie je pre mna neakceptovatelne. A do toho ta nevera.. Z mojho pohladu tazka kombinacia v manzelstve.
neverim, normalne neverim... mal milenku, odpustila si, fackuje ta... tolerujes... vlaci sa za vlasy po zemi... a ty uvazujes o zotrvani? dokedy? kym ti nezlomi ruku, ci nesposobi otras mozgu? ja som tiez za toleranciu, odpustanie, ale toto tolerovat a odpustat? uvedom si, ze chlap si k zene dovoli len to, co mu zena sama dovoli... a on tie mantinely prekracuje, pretoze ma priestor u teba, ty tie mantinely sama svojou toleranciou posuvas... uz neveru by som neprehryzla, po prvej facke by mal veci zbalene a adios amigo. bez moznosti navratu!
A ako citam aj ty sa musis ukludnit s hnevom. Inak to nepojde. A hadam nechcete dat taky priklad detom.
@evica17 onje tvrdohlavý baran. Bojím sa že chybu si neprizná. Alebo aj keď, tak veľmi veľmi ťažko.
@7lenka11 My sme sa stretli dvaja ľudia ktorý majú rovnaku povahu. Ťažké to je aj bolo.
@matkahelka Okej. Tak ale ako ? Kam ? Poraď. Ja uvažujem nad každou možnosťou.
ty si asi na fyzické násilie zvyknutá, keďže píšeš, že mu biješ v nervoch aj ty do hrude a hádžeš do neho veci, on ti šlahne občas cez papuľu.
Ja osobne by som odišla po prvom takomto prejave, ja toto rozhodne netolerujem, ani po mužovi nič nehádžem ani mu nebijem do hrude, ani po sebe nehučíme.
Ale ženy podotýkam. Deti nemajú sajnu co sa deje a že sa niečo deje ! Nikdy sme nič pred deťmi neriešili.
Standard nestandar, toton je nepripustne v manzelstve, chapes? Keby mna moj muz takymto sposobom nutil k zmene nazoru, tak by uz nebol moj manzel a este by skoncil plesaty.
Co by si poradila svojej dcere, keby sa k nej takto spraval raz jej manzel? A co ak aj ju bude Tvooj manzel, jej skvely otec takymto sposobom nutit k zmene nazoru? Tiez bude vsetko v poriadku a budes tu pisat o standarde?
@0silvia0 píšem, že to da stalo za 11 rokov 3x. Ja som mu bila do hrude keď som mu prišla na milenku. Proste som to musela zo seba dostať von. Prvé roky sme mali take “talianske manzelstvo”. Bolo to ťažké zvyknúť si na seba. Ale ustali sme to
@dskjhfdlkdjhl neútočí, ja som za obe alternatívy. Inak by som nezakladala diskusiu. Miesto toho poraď. Ostať a čakať cca rok kým si naslrabam na niečo svoje ? Odísť holá bosá?
Skutocne nemas kam odist? Vobec ziadna rodina, kamoska, kolegyna, ktori by vedeli o nejakom docasnom byvani, kym si nasetris? Ak to je naozaj tak, potom si zrejme budes musiet co to nasetrit sama a az potom odist.. neviem sama, co by som robila, ak by som bola pri muzovi nestastna a zaroven by som bola od neho zavisla.. neviem, ako mate vyriesene financie a majetok, no ak sa rozvedies, zrejme ti nieco ostane.. ci?
Nevyzera to tak, ze si za obe alternativy, lebo sa ho stale snazis obhajovat, ale su veci, ktore sa jednoducho obhajit nedaju. Ja som ti poradila, jasne som sa vyjadrila, ze v takom vztahu by som neostala, tak ak to nebolo dost zrozumitelne, tak pisem uplne jasne-odisla by som okamzite.
A teda, neviem, kde utocim-sice to mas dost prapodivne napisane, ale ak si z mojich prispevkov vycitila utok, tak potom si nejako divne nastavena. Utoci na Teba akurat Tvoj podareny manzel, nie ja.
@7lenka11 rodina nie. Tam je jediný človek bratranec a on žije v gb. Na ostatok sa nemôžem spoľahnúť v ničom. Pri deťoch mi nemá kto pomôcť. Majetku veľa nemáme, my sme “pôžitkári”. Samozrejme nejaku rezervu mame ale my si život užívame a nepozeráme na peniaze. To ani nie že som nešťastná. Lebo viac chvíľ je nám dobre ale zle. Ale fakt má dnes dorazil. A keď mu vidím ten hnev v očiach tak je mi zle.
Pozri, medzi dvoma NORMÁLNYMI partnermi nie je ani 3 x za 11 rokov normálne mat milenku, bit po ústach, ťahať za vlasy a mlátiť do hrude. Sorry, ale nie. Keď máte talianske manželstvo a ste tak spokojní, akú radu chceš počuť? Očividne ty nie si spokojná, lebo inak by si nepísala. Ale fakt neviem, čo by si chcela poradiť. Akurát zopakujem, ze normálne a v poriadku to nie je, čo robíte.Ale keď ty odísť nechceš, tak nič iné, ako zmieriť sa s tým, že párkrát do roka budeš preplesknuta a vysklbana za vlasy povlacena po zemi, ti neostáva.
@dskjhfdlkdjhl ale kam ? Rozumieš že ja nemám kam odísť? Pre mna je reálne odísť najskor o rok keď si čo to našetrím.
Tak trp dalej jeden rok, setri a cakaj. Pozri, ked je niekomu zle, tak odide aj do azyloveho domu.
@jaskolka ja asi potrebujem nakopnúť začať si robiť rezervu finančnú, zaťať zuby, rok vydržať a potom kľudne odísť.
Kam by si odchadzala... Neprovokuj ho, suhlas s nim a pripravuj si zadne vratka - priatelov, uspory a emocnu vyrovnanost. Ak budete mat kam ist, toto si k tebe uz nikdy nedovoli.
Hanba nehanba, este by som pouvazovala, zajst dnes na policiu a nahlasila domace nasilie. Nabuduce si to panko rozmysli, ci ta bude kvakat za vlasy.
@dskjhfdlkdjhl to som už zisťovala. Mame v meste jeden, kde sú len neprispôsobivý občania a pracuje tam rodinný známi. Čo by tebou problém. Ale ten azilak vyzerá fakt ako niekde v osade.
Rezervu si si mala začať robiť už keď si našiel milenku. A keď ti 1x dal cez ústa. Co ešte potrebujes, aby si sa nakopla? Aby ta plieskal každý deň?A mimochodom, ak ste manželia, aj keď si nasetris, bude na to mat nárok aj on. To nie sú len tvoje nasetrene peniaze, aj keby, si si hneď byt kúpila.
"píšem, že to da stalo za 11 rokov 3x." ??? dobre vidim? raz by sa to stalo u nas a odchadzam, ci ho lubim ci nelubim... neviem vlastne co chces pocut, aby sme ta polutovali ked evidentne odist nechces? v tom pripade trp dalej...👏
@oliolijanka políciu určite nie. Ohrozilo by to aj mna. Nebudem rozoberať ako. Skôr asi nejaké nahrávky a videá či fotky keď sa náhodou niečo stane.
@vero013 ja som nepovedala že nechcem odísť. Je to možnosť. Viac než reálna. Len momentálne nemám kam. Čiže tak či tak musim nejaký čas ešte vydržať.
Fuha...ťažko čítať...nieto žiť...ja ťa nesudim a ani tvojho muža...každý sám musí posúdiť čo môže a čo už nemôže vo vzťahu tolerovať...ešte ako mladá som robila v talianskej rodine pestunku...a tam bolo nie bežné ale stalo sa, že ona prefackala muža...keď som sa pýtala čí je všetko ok.. Povedala, že oni aj tak prejavujú lásku...vravim neodsudzujem nikoho...len sama sa zamysli či ti správanie tvojho muža ešte vyhovuje, alebo už ti to vadí...
Preber sa zo sna, že deti nič netušia. A nechápem, čo ľúbiš na mužovi, ktorý Ti dáva po papuli, zdrapí Ťa za vlasy a ťahá k zemi, kým sa nepodvolíš a ešte navyše Ťa aj podvádzal. A Ty si mu odpustila. Nikdy nepochopím, prečo ženy toto tolerujú. Čo ešte Ti musí urobiť, aby si odišla?
@jaskolka to samozrejme viem. Preto budem šetriť spôsobom “do ponožky”. Vyberať a odkladať niekam mimo.
Ako chces, ale sa urcite pripravuj, aj ked dnesne emocie vyprchaju.
@h2 najviac má odrádza to že by som nemala ten životný štandard ako mám teraz. Musela by som ísť do maleho bytu kde by som bola sama s deťmi. Ale samozrejme, ak by som tam mala byt v klude a pohode tak nie je čo riešiť.
Vsetko vam klape? Preto ta zdrapi za vlasy a musis suhlasit s jeho nazorom? Dalej som ani necitala, u mna konecna. Podvadzal, bije ta, co este musi urobit, aby si pochopila, ze vam nic neklape?