Mám výčitky svedomia

1. júl 2024

Ahojte, chcem sa pozdieľať v krátkosti s tým,. že mám výčitky svedomia. Skúšala som sa láskavým spôsobom niekoľkokrát rozprávať s mojím ,,kamarátom (vzťah - nevzťah) ,"keď som mu chcela zdeliť nejaké veci, ktoré ma trápia. Zakaždým to bolo tak, že sa buď urazil, nahneval, či mi povedal, že môžem ísť ak sa s tým nedokážem zmieriť. Mnohokrát sme prišli i do nezhôd v podobe rozchodu, tak som to nechala tak. Dlho som o tom nikomu nehovorila, alebo hovorila len veľmi opatrno, aby som náhodou neohovárala. Viem, že ohovárnie je šírenie klamstiev o danej osobe, ale možno je môj pohľad subjektívny, tak ako moje prežívanie a vidím to len z vlastného uhla - nestáva sa to vtedy ohováraním tiež? Tak som sa už začala zdôverovať niektorým blízkym priateľkám, ale viem, že by to kamaráta nepotešilo, alebo by to bral za ohováranie. Mám preto zlé svedomie a v úprimnosti voči sebe i preto, lebo mnohokrát sú to veci na ktoré sa sťažujem, ktoré nevyhovujú mne, ale nič s tým nerobím. Premýšľam, že sa mu ospravedlním, že som sa pozdielala nejakým ľuďom a že to bolo zväčšas z mojej vlastnej nespokojnosti.

melanta
1. júl 2024

Kamarát na vzťah - nevzťah. Čiže kamarát na sex? V takom prípade je dobré si uvedomiť, že chlap, ktorý má ženu na sex, ju má na sex. Na nič iné. Nemá ju na to, aby počúval jej trápenia. Na to si nájdi skutočného partnera, ktorý okrem milenca bude aj tvojou spriaznenou dušou, s ktorou budeš môcť hovoriť o všetkom.

7miriam77
1. júl 2024

Prečo by si sa mu mala ospravedlniť??? Každý človek sa potrebuje vyrozprávať, poradiť, dostať zo seba von, čo ho trápi. Keďže tvoj kamarát nemá záujem ťa počúvať, tak je normálne, že sa rozprávaš s inými ľuďmi. Je smutné, že máš kvôli tomu ešte aj výčitky. Mne to pripadá tak, že ty ho ľúbiš a on teba vôbec. Proste neopätovana láska. Staci ti to k životu???

januska12323
1. júl 2024

Napísala si dosť slov ale obsah žiadny, kamarát je nejaký známy, s ktorým sa občas vyspíš a chcela by si vzťah? Máte nezhody keď to vzťah ani nie je a keď sa snažíš komunikovať sere na teba? Ale ty máš výčitky keď sa o tom divnom vzťahu rozprávaš s kamoškami? Nechceš sa radšej na celý divný vzťah vykašľať?

tanyan
1. júl 2024

Máš právo na svoj subjektívny pohľad, máš právo na svoj názor a máš právo ich aj zdieľať. Pokiaľ to prezentuješ ako svoje vnímanie, tak to nie je ohováranie.
Mimochodom, kedy sa tvoj "kamarát" ospravedlnil Tebe?

alickapusinka
1. júl 2024

Takže stručne a jasne máš kamaráta na sex a zaľúbila si sa ON nie a chceš mu hovoriť o svojich problémoch. A ON nemá záujem takže načase si nájsť normálny vzťah ktorý by ťa nepotreboval len ak ho svrbí čvirik ale mal pre teba aj pochopenie. Maj k sebe úctu žena však koná s tebou ako s handrou.

jaskolka
1. júl 2024

Odpoveď si si dala sama v prvých vetách. Je to len kamarát na vzťah nevzťah, tak na kieho vola sa mu chces zdôverovať? A ešte čakáš, ze ta bude počúvať alebo niečo riešiť? Má ta len na sex, iné nečakaj. Buď sa s tým vyrovnaj, alebo si nájdi normálneho priateľa nie kamoša na vzťah nevzťah. A nebudeš musieť ohovárať, ani sa potom zaoberať potenciálnym ospravedlnovanim

milos81
1. júl 2024

Aké výčitky ? Prečo sa chceš zdôveriť ? Je úplne jedno, čo komu povieš, v očiach toho druhého budeš stále odpad aj keď sú robila všetko pre váš vzťah a z lásky, viem to z vlastnej skúsenosti

mimka1402
1. júl 2024

Dievča zlaté, ty budeš tak ľahko zmanipulovatelne, že to nie je ani možné. Ani omylom. Nemusíš sa za nič ospravedlniť. Len už nevenuj energiu ľuďom z minulosti, ale sebe.

rorino
1. júl 2024

Uff,ty v tom máš riadny chaos,ak sa niekomu zdôverila so svojím subjektívnym názorom o ktorom vieš a povieš,že kamarát to možno tak nevníma,ale nechce s tebou Tom hovoriť,to ohováranie nie je.Najlepsie by bolo porozprávať sa o Tom priamo s ním,že ako to vidíš a cítiš,aby nevznikli domnienky,a formulácie typy"myslela som si",.To je škodlivé aj vo vztahu-nevztahu.Aj keď viem,že je veľa ľudí s ktorými môžeš mať dobrý vzťah,ale nedá sa s nimi baviť o všetkom

oliolijanka
2. júl 2024

Jezinmaria🙈
Slovo "ohovarat" neznamena IBA sirenie klamstva.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liv1
2. júl 2024

Nakladas stale sebe. Prosim ta zvolni, vykasli sa na vycitky, tie ti k comu pomozu? Kup si radsej nejake motivacne knihy a skus menit seba, svoju hlavu, skus zmenit tu nespokojnost. V konecnom dosledku robis zle iba sebe. No a jemu samozrejme nic nehovor