Mám výčitky, lebo sa mi páčia iní muži

3. jún 2024

Som s priateľom už niekoľko rokov, som šťastná a ľúbim ho. Mala som predtým aj iných, nie som ani najmladšia aby to bola nevyzretosť. No napriek tomu si všímam, že sa mi páčia iní muži. Nie v zmysle, že "vyzerá dobre" a idem ďalej, ale napríklad uvažujem nad nimi, aké by to bolo s nimi, či sa im páčim ja, poskočí mi srdce pri nich atď. No reálne max pár krát pokecame ale stalo sa už, že jeden môj takto 'vyhliadnutý' mi začal vypisovať, volal ma von. Hneď som ho stopla, nechcela som nič viac len snívať, možno pokecať. Len sa mi páčil ten pocit tých motýlikov, toho zakázaného a neznámeho.
Mám však výčitky, viem, že nerobím nič zlé no trapia ma moje pocity.

really8
3. jún 2024

Svojho partnera nemilujes. Easy peasy. Poznala som tie pocity az kym som si nenasla svojho manzela.

yelena159
3. jún 2024

To, že máš partnera, neznamená, že ťa ostatní ľudia prestanú priťahovať. Si len človek. Je to prirodzené. No je na tebe, či to necháš zájsť až za hranicu alebo zostaneš len pri "nevinných" pocitoch.

kluska
3. jún 2024

asi je ten tvoj priatel tvoj prvy chlap vobec co?

januska12323
3. jún 2024

Láska je rozhodnutie milovať svojho partnera aj keby sa ti iný hodil holý do postele. Páčiť sa ti môže hocikto ale ďalej by to nemalo zájsť ak si vo vzťahu.

k47
3. jún 2024

Ak ti na vzťahu záleží, nemala by si sa v tom fantazírovaní podporovať. Proste vždy, keď máš také pocity alebo myšlienky, tak si povedz "áno, ok, je príťažlivý, ale nepotrebujem ho" a odvráť od tých myšlienok pozornosť, nechaj ich sa rozplynút.
Ak sa nechceš vzdať motýlikov, tak asi nie si zrelá na vážny vzťah. Aspoň nie so súčasným. Lebo teraz je to príležitostné snívanie, ale raz sa to prehupne do zaľúbenia. Obzvlášť pri kríze vo vzťahu. Aj zaľúbenie do iného sa síce dá prekonať, ale tiež to vyžaduje námahu.

danica2711
3. jún 2024

ale veď to je úplne normálne. Partnerstvo/manžesltvo neznamená slepotu, hluchotu a asexualitu. Pokiaľ to nezájde ďalej, nič sa nedeje...

hope87
3. jún 2024

@autorka ja si nemyslim, ze by si sa mala za co "bičovať". Ako pises, nenechala si to zajst dalej a hned si to stopla, len ta potesil zaujem. A to ze mas nejake predstavy? A kto ich nema?? Je to uplne normalne...to absolutne nevylucuje to, ze svojho partnera/muza milujes a si s nim stastna. Samozrejme zalezi aj od toho, do akej miery si ochotna ist, aby si mala motyliky. Je rozdiel mat len myslienky alebo si nevinne v style "ako sa mas?" ako ked uz riesis s takymto clovekom svoje sexualne fantazie, pisete si kadejake steklive veci, atd...tak to uz hranici s podvadzanim...predstav si svojho muza, ze by to robil. Asi by si nebola spokojna 😉

domkakvet
3. jún 2024

Ak sa ti tvoj priatel nevenuje dostatocne, tak by to mohlo byt sposobene aj tym.

kluska
3. jún 2024

no neviem, ale nie je to normalne podla mna, ano normalne je keby si sla po ulici a povies waw jaky krasavec, ten by stal za to a koniec. Par rokov vztahu nic nie je, pockaj ked to bude 10- 20 rokov. Nie si spokojna, hladas nieco ine, mozno sa ti vztah neposuva tam kde by mal. Ty uvazujes nad chlapmi ako nad potencionalnymi partnermi, rozmyslas ake by to bolo s nimi, staci len ze ty budes mat slabu, nestastnu chvilku a bude to tam.

k47
4. jún 2024

@hope87 Ak my si moj muz pisal s nejakou babenkou ze "Ako sa mas?" prave preto, ze sa mu paci, tak by mi to neprislo v poriadku 😣.