Mám vrátiť prsteň po rozchode?

8. jún 2022

Len pre predstavu, aktualne sa rozchadzam s partnerom, resp.nebavime sa a pri citani charakteristike narcistu sa mi otvorili oci. Velmi som bola zamilovana a dost mi ublizil.
Nezili sme spolu, boli sme spolu 1 a pol roka oficialne a pred tym cca 1 rok neoficialne. Minuly rok na 40 som mu navrhla prsten ako dar a symbol nasho vztahu. Nie zasnubny, ale commitment ring ( nezijeme na Slovensku ). Aby bolo proste jasne, ze niekoho mam.
On prsten odo mna v podobnom duchu odmietal. Prsten som si sama vybrala, stal cca 400e. Teraz sa mu chystam odniest jeho veci, ked nebude doma a neviem co s tym prstenom. Nechcem byt detinska, ale vsetko co predstavoval uz nechcem mat na ociach. Samozrejme uz ho nenosim a bol by skryty. Co myslite?

savoya
8. jún 2022

Predat!

banalu
8. jún 2022

Vratit. Ak by to bol dar na narodeniny a pod. bolo by to ine. Osobne si myslim, ze aj snubak sa ma vracat a toto patri do tej istej kategorie.

margaretka012
8. jún 2022

ak ho ani nenosis a chces prsten skryvat tak mu ho vrat. podla mna zbytocne sa drzat starych veci, ktore ti moc dobreho nepripomenu 🙂

marse
8. jún 2022

vrátiť všetko a uzavrieť kapitolu.

autor
8. jún 2022

Bol to dar k narodeninam. Ved tak som to aj ja myslela, vratit a uzavriet kapitolu, aby mu to bolo jasne tiez.

sissy27
8. jún 2022

neviem, vraciaš mu aj ostatné darčeky? Pre mňa je hlúposť už len to, že si si takýto darček musela vypýtať a nebol ti darovaný s úmyslom, ktorý by mal spĺňať, takže pre mňa by tú citovú hodnotu nemal. Proste šperk a nevracala by som ho. Časom prehodnotíš čo s ním, či ho budeš nosiť ako šperk bez citovej väzby, alebo ho dáš roztaviť a spraviť niečo iné, predáš...

stanulienkat
8. jún 2022

Ved to bol darcek. Preco by si ho vracala?

evabb35
8. jún 2022

Psychológovia radia zbaviť sa aj všetkých darčekov, všetkého, čo by mohlo vzťah pripomínať. Je to tak lepšie pre Tvoju psychiku.

simca06022011
8. jún 2022

podla mna sa darceky akekolvek nevracaju, vracat to je skor take teatralne, ze smarim po nom prsten nech sa s nim zadrhne atd... vraciate si aj ostante vsetky darceky? Asi nie. Mna by to ani nenapadlo, mozno keby som bola v nejakom par mesacnom vztahu a nieco take dostanem,alebo by islo o nejaky ich rodinny sperk, kt. by mu mal ostat.
Ono ak chcces vrat ho, ak sa ti nepaci a nechces ho nosit. ja takymto veciam nedavam takyto hlboky vyznam ako ty.

kandelabra
8. jún 2022

Ja by som si ho určite nechcela nechať. Vrátila by som mu ho. Jediný prípad kedy by som ho predala by bol, keby mi priateľ dlhoval peniaze, resp. vyrobil nejaký problém, ktorý by ovplyvnil moje financie.

mell27
8. jún 2022

Predaj ho a kúp si zaň kabelku 😃

banalu
8. jún 2022

No ale nebol to dar k narodeninam ako taky - nepredstavoval obycajny prsten k narodeninam. Predstavoval zavazok k vztahu, teda uplne nieco ine.

solange7
8. jún 2022

Bol to dar. Keby mi dal sveter, tak mu ho tiez nebudem nosit pred dvere. Ja by som ho predala a za tie peniaze by som pozvala kamosky na nejaku veceru alebo si kupila najnepotrebnejsiu blbost, ktoru som vzdy chcela a bolo mi luto si ju kupit.

lucijalucy
8. jún 2022

Predať a peniaze si užiť!

autor
8. jún 2022

Suhlasim aj s jednym aj druhym nazorom..preto sa neviem rozhodnut. On si na tom potrpel, aby som ho nosila, nech vsetci vidia. Ked som bola na dovolenke u nasich a nevidel prsten na fotke, hned sa pytal, kde ho mam. Mala som ho stale na prste, len na druhej ruke, ktoru na fotke nevidel. Len raz som ho dala dole, ked sme sa velmi pohadali a tiez to vyzeralo na rozchod, hned si to vsimol.
Darceky mu nevraciam...len osobne veci, oblecenie kozmetiku, co mal u mna.

ailiba
8. jún 2022

Ja by som nevratila. Nebol to snubny prsten, ale darček. Ak by s tym mal problem, tak si ho vypyta. Ale co by s nim on robil? Dal inej?

gabika99
8. jún 2022

Kolegyňa sa rozviedla, šperky rok po rozvode predala v záložni.
Ja by som počkala, možno si ho aj bude pýtať partner, vtedy by dom mu ho smarila, ak nie, tiež po čase predala.

pribinak
8. jún 2022

Vrátiť! Nech tá s ním už nič nespája.

jaskolka
8. jún 2022

Iný typ darčeka by som nevrátila. Ale ak to bol znak nejakeho vzťahu,prísľub niečoho, tak áno. Za mňa aj zásnubny by sa mal vrátiť, ak nedôjde k svadbe. To nie je obyčajný dar, je to symbol niečoho, čo sa malo udiať a už sa nestane. Takže za mňa vrátiť.

majoranka24
8. jún 2022

Ukaz svoju hrdost a prsten vrat. Nemozes ho predat. Ak ste sa rozisli v zlom, bude ho pytat naspat.

cimage
8. jún 2022

Je to dar, nevratila by som ho, jedine ak by pytal, alebo by som sa ho opytala ci ho chce. Ked nie, tak by som ho predala, nechcela by som ho mat doma.

suge
8. jún 2022

Ja by som nevrátila ani snubák. Jedine, že by sa dedil v mužovej rodine, vtedy áno.

alberto1
8. jún 2022

V zahraničí nie sú záložne? 😁

simca06022011
8. jún 2022

sperk by som nikdy nepredala, duplom nie v zalozni za par eur

evaachesa
8. jún 2022

Vráť ho a máš pokoj. Ja som chcela bývalému vrátiť sadu prsteň, náušnice a retiazku čo mi dal k promóciám, no strašne sa so mnou naťahoval že to v žiadnom prípade a mám si to nechať. Tak teraz to mám niekde odložené, nenosím nič z toho, no predať by mi to bolo tiež blbé. 🤔 Určite by som bola spokojnejšia keby si to vtedy odo mňa zobral.

liljana
8. jún 2022

Slusnost je vratit. Nechces ho a vlastne si si ho predtym vydupala. Ked ho nebude chciet naspat, mozes ho potom predat. Alebo dalej darovat.

melanta
8. jún 2022

On trval na tom, aby si ho nosila, ale pritom si si ho musela vypýtať, aby ti ho kúpil. Zvláštne. V každom prípade, darčeky sa nevracajú. Ak ho nechceš nosiť, urobila by som ako píšu @mell27 @solange7 predala by som ho a niečo si za neho kúpila, či už hmotnú vec, alebo nejaký zážitok s kamoškami alebo ešte lepšie, kúpila by som za to hračky do krízového centra či deky do útulku, nech ten vzťah ukončím niečim pozitívnym.

solange7
8. jún 2022

Dobrý čurák mimochodom. Ešte že už máš klud.

karmen118
8. jún 2022

Ak bývate spolu, ja by som mu prsteň nechala na viditeľnom mieste, keď sa budem sťahovať preč, aby pochopil, že je to naozaj koniec vzťahu. Ak spolu nebývate proste mu ho vráť s jeho vecami, ktoré mu pôjdeš vrátiť. Keďže ten prsteň ti kupoval, preto, aby každý vedel, že si zadaná a záležalo mu na tom, aby ho bolo vidno na tvojej ruke + sama ho nechceš nosiť - o dôvod viac to ukončiť úplne aj takto symbolicky...

petkavka
8. jún 2022

No jasne, ze si ho mas nechat - moze krasne pasovat k niektorym satom. Pripadne ho mozes roztavit a spravit privesok a nosit ho na krku. Alebo z toho spravit prstienok pre dalsieho partnera. Vsak to si treba permanentne pripominat vztah, ktory nefungoval. A k tomu si este nezabudni zaramovat vase spolocne fotografie a idealne nad postel vyvesit a samozrejme vsetky darceky co si dostala, tak na nejaku specialnu policku dat- to by bola skoda vyhodit. Co tam po psychike a neuzavretom vztahu. Prachy su prachy.