Mám tri deti a som v manželstve nešťastná

brigushka
5. máj 2022

Ahojte
V skratke prestavim moju rodinku. Mam tri deticky 4rocny 2,5rocn a pomaly rocna dcerka. S manzelom sme manzelia pomaly 5 rokov. Uz dlhu dobu pomaly 2 roky mame dost velke problemy. V podstate som zostala sama na vsetko. Na domacnost, na deti, na firmy, na financie a pod. Manzel nema sajnu kedy co a kolko platime, isiel vkuse prec z domu, bolo to jedno preco. Ci futbal kamosi zabava…vyhovorka sa vzdy nasla. Darmo som aa prosikala apod. Na velku noc sa stala vec ktora u mna spravila taku definitivnu ciaru za nasim vztahom. Povedala som mu ze sa chcem rozviest. Povedala som to aj rodine. On toto odmieta. Mysli si ze sa to da este zachranit. Momentalne hra to, cim vlastne on nie je. A dlho mu to podla mna ani nevydrzi. Kazdopadne skoro kazdy by ma do toho este tlacil aby som mu dala sancu ze deti a pod. Najstarsi syn uz odchadza z domu. Ledva spava doma. Snazim sa neriesit veci pred nimi ale niekedy staci. A najhorsie ze som uz tak unavena a frustrovana ze moja zlost vrcholi na nich. Neviem co mam robit. Citim vo vnutri ze uz s nim nechcem byt. Neviem mu uz verit. Je mi neprijemne ked sa ma iba dotkne alebo mi da pusu. Je to velmi zle vo mne a on to nechce ani za svet pochopit. Lebo on mi dokaze apod. Len nechape ze ja nechcem aby mi dokazoval uz hocico. Mal na to moznost. Vedel o problemoch nielen ja som mu uz dohovarala ale aj moja teta. Ignoroval. Sluboval a predo mnou robil co robil. Neviem ci ma podviedol, aj ked uz som pocula aj to ze sa s jednou ex bozkaval. Nechcem aby deti videli to ze toto je normalne. Rodinu uzivim vsetko. Co sa financii tyka sa nebojim. Ale nechce odist z domu. Dom je moj

brigushka
autor
5. máj 2022

Este som zabudla pripomenut jeho veci ktore robil. Bola som vzduch. Isiel za mnou uz len ked chcel sex. S detmi nebol, isiel vzdy prec. Ak prisiel vecer tak telka alebo telefon. Nezaujimalo ho ci som chora alebo unavena. Co sme robili cez atd. Maximalne ma od seba odstrcil. A
Teraz chce aby som sa robila ze vsetko ok

h2
5. máj 2022

@brigushka Nejako nerozumiem tomu, že najstarší syn už odchádza z domu, ledva spáva doma... Píšeš, že máš 3 deti, najstarší má 4 roky. Niečo mi tu nesedí. 🤔

blaazi
5. máj 2022

@brigushka krízy patria k vzťahu. Podľa mňa stojí za to pokúsiť sa vzťah ozdraviť. Nerozmýšľala si nad párovou terapiou či nejakou poradňou, to pomáha pri konfliktoch... Chápem Ťa, nedostávalo sa Ti pozornosti, pomoci, opory, lásky. To sa dlho lieči. Nedá sa uveriť zo dňa na deň, že manžel sa zmenil či chce zmeniť..môžeš cítiť hnev a odcudzenie, je to normálne. Ja by som dala šancu, pokúsila sa komunikovať o problémoch a hľadať riešenie v rámci vzťahu, keď aj mužovi na tom záleží.

hipuska
5. máj 2022

Zabezpec si peniaze a majetok. Keď si vyrukovala a rozvodom, mozno to umelo naťahuje aby si poprepisoval veci

brigushka
autor
5. máj 2022

@h2 vsak ten 4 rocny odchadza spavat k starym rodicom. 4x do tyzdna spi tam

h2
5. máj 2022

@brigushka Tak toto by mi z napísaného nenapadlo ani za 100 rokov. A prečo ho tam teda dávaš? Určite sa štvorročný nevyberie k starým rodičom sám proti tvojej vôli.

brigushka
autor
5. máj 2022

@blaazi no terapiu som mu uz navrhla pred troma mesiacmi nechcel ist. Rozpravta som sa s nim uz rozpravala minimalne 80x to som urcite malo povedala. Ked uz bolo velmi zle nasluboval vsetko. Zmena nastala na cca 2 tyzdne a vratil sa do starych kolaji. Vypisoval babam aby s nim isli tam a hentam. Pisal ex vyhladaval ex apod. Neviem ci ma aj podviedol. Ale nemal problem tancovta predo mnou s inymi babami tak ze ja som pracovala. A ten tanec nebol z rovna typu sme kamarati

brigushka
autor
5. máj 2022

@hipuska nemoze si poprepisovat. Majetok mam dostatocne zabezpeceny a riesiny aj pravnikom 🙏🏻🙏🏻

panelacikova
5. máj 2022

@brigushka ak je to tak, ako píšeš, požiadaš o rozvod. po rozvode on odíde z tvojho domu, keďže mu podľa tvojich slov nepatrí. a máš vyriešené. načo žiť ďalej s takým ozembuchom? len nerozumiem (ako vždy), že prečo tretie dieťa, keď píšeš, že už zo dva roky je to takto na figu.... 🙄

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
brigushka
autor
5. máj 2022

@h2 preco nie? Vsak mam tri deti a najstarsi chodi prec z domu. No nechavam ho, pretoze on tam vyrastal. V tomto dome byvame rok aj pol a on sa citi u starych rodicov doma. A druha vec niekedy uz nemam silu ho pocuvat plakat ze on chce spat u starkej. A v podstate asi viem aj dovod preco odchadza. Mozno ani preto to neriesim
A mamina moja ho tam aj taha

h2
5. máj 2022

@brigushka Žeby preto, že je to tvoje dieťa a má spať tam, kde ty?

brigushka
autor
5. máj 2022

@panelacikova na figu to zacalo byt hlavne ako som treti krat otehotnela. Nechceli sme uz tretie ale ja som nebrala antikoncepciu a on si raz nedal pozor. Nelutujem. Dostala som princeznu

brigushka
autor
5. máj 2022

@h2 nepotrebujem si poradit co s dietatom. Dakujem. To asi viem ja lepsie kedze som jeho matka 😊

h2
5. máj 2022

@brigushka OK, keď myslíš, tak nech sa ti darí.

komplikovana
5. máj 2022

pozeraj v prvom rade na seba, na to aby si sa citila dobre. Ty vies najlepsie co pre seba chces, nie rodina, oni tvoj zivot neziju. Otca detom urcite rozvodom nevezmnes, pretoze je iba na nom ako sa k tomu postavi. Ci bude chciet budovat s detmi vztah aj po rozvode. Nie si za jeho spravanie zodpovedna.

brigushka
autor
5. máj 2022

@h2 nebolo to zle myslene ale prispevok som nepisala kvoli detom. O deti sa viem postarat. Aj doteraz som sa vedela 😊 mam problem s manzelom a v podstate som potrebovala o tom sa vyrozpravat

brigushka
autor
5. máj 2022

@stvura je to na figu…nikdy som si nemyslela ze ma toto caka. Co sa deti tyka a domacnosti aj doteraz som bola na nich v podstate sama. Rodicia mi pomahali 🙏🏻🙏🏻

54tinka54
5. máj 2022

@brigushka no, tvoj pohár trpezlivosti už zjavne pretiekol.. rob tak ako to cítiš a nedaj sa učičíkať jeho sladkými rečami.. zvlášť keď sa po sľuboch aj tak stále vrátil do starých koľají.
Ak máte byť spolu tak budete, hoci aj po rozvode.. mám známu približne v tvojom veku, síce majú len jedno dieťa sle rozviedla sa s manželom, už si s nim nevedela dať rady.. a po troch rokoch sa dali naspäť dokopy, spamätal sa a zjavne im to klape.

brigushka
autor
5. máj 2022

@komplikovana dakujem 🙏🏻

brigushka
autor
5. máj 2022

@54tinka54 dakujem krasne za povzbudive slova ❤️

panelacikova
5. máj 2022

@brigushka no hej, stane sa asi.... tak ak si na tom finančne dobre a nie si od neho závislá, tak nemáš čo rozmýšľať. on ťa nateraz uchlácholí a potom sa to vráti do starých koľají. čím budú deti staršie, tým to bude horšie, lebo to môžu začať ešte tebe vyčítať. takže za mňa čím skôr...

sovica
5. máj 2022

Ty si sem už o týchto problémoch písala, však? Myslím, že keď máš už k nemu taký odpor, že Ti je nepríjemné, keď sa Ťa len dotkne, tak by som na Tvojom mieste podala žiadosť o rozvod. Je super, že nie si na ňom finančne závislá, podľa toho, čo píšeš a dom je Tvoj. Chápem, že to rozhodnutie podať žiadosť o rozvod je veľmi ťažko urobiť. Ale myslím, že keď to urobíš, tak Ti odľahne. Načo Ti je muž, ktorý Ti nie je oporou, naopak, vôbec sa o vás (o Teba a deti) nezaujíma a Tvoje pocity sú mu ľahostajné. Bude Ti ľahšie (minimálne na duši) bez neho. Držím palce🍀

andrejka1974
5. máj 2022

A čo ťa vlastne trápi že sa ti manžel nevenuje a venuješ sa ty jemu a však je pracovné vyťažený a čo ti ani peniaze nedáva nepochopila som to

brigushka
autor
5. máj 2022

@sovica asi nie ale uz ani neviem 😕😕 trva to uz dlho

brigushka
autor
5. máj 2022

@andrejka1974 ano pracovne. Na polovacke, na futbale, s kamosmi na pive alebo len tak vonku v nasom bare, alebo doma pred telkou alebo na telefone….

sasa1310
5. máj 2022

@brigushka ty brďo toľko záujmov ten tvoj muž. To kedy ste stihli za 5 rokov 3 deti?

brigushka
autor
5. máj 2022

@sasa1310 nebol on vzdy takyto…

sasa1310
5. máj 2022

@brigushka sorry, ale ja som prečítala, že nebol on vždy pri tom 😀

andrejka1974
5. máj 2022

@brigushka však keď je doma daj mu tri deti a ty chod von