Mám toxickú rodinu

malinka03
9. aug 2024

Mam pocit ,ze ma len vsetci vyuzivaju koli peniazom.Ale uz som si povedala dost,zablokovala ich cisla a sustredim sa len na svoj zivot.Priklad:Isla som so sestrou a jej 10 rocnou dcerou do wellnes na cely den.Zaplatila som za seba 50€,za sestru 50 € vstupne a za jej dceru 30€.Spolu 130€,bloček som si odlozila.Ked sme uz vo vlaku sedeli,sestra mi povedala,ze ci by som jej dala ten bloček,vraj jej muz dostane z toho vo svojej robote premie naspät a celodnny pobyt mu bude preplateny.Ako by ste vyreagovali na svoju sestru ,kebyze Vam nieco take navrhne?.Nielenze som im celodenny vstup zaplatila ,este by na tom chceli dalej ryzovat.Ja som jej potom este v ten vecer volala,ze ci nema Boha pri sebe,ze o do mna este aj toto ziada.Ten blocek som jej vo vlaku dala.Povedala som jej ,ze ak teda dostanu z toho preplatene peniaze naspät,chcem svoj podiel.Ona to manzelovi vsetko povedala a on ten bloček rotrhal.Vraj on sa neda ponizovat.A to ze ja som im zaplatila celodenny vstup nie je ponizovanie?Ved on zaraba 1700€ v čistom!Odvtedy ako toto urobili,som si zablokovala jej cislo a uz ma nezaujma.

tundra
9. aug 2024

@malinka03 chyba komunikacie.Naco si im platila wellnes,ked ta to teraz štve🙈.

malinka03
autor
9. aug 2024

Pretoze to ma nahnevalo ,ze rozthal ten bloček.Az potom som si to uvedomila,ze ma len vyuzili

karolinakovac
9. aug 2024

@malinka03 nikdy by som v prvom rade ľuďom vstupné neplatila. Maximálne tak kávu, zmrzlinu zákusok. Pouč sa z toho, vždy plať len za seba. Ale kvôli tejto jednej veci by som rodinu neodstrihla od seba. Iba by som si na toto dala pozor a stanovila si pevne hranice

deti95060810
9. aug 2024

prečo si platila za sestru - žiadala ťa o to?
mala si zaplatiť za seba ....a sestra nech si platí za seba a svoje decko...
teraz to zbytočne hrotíš. už si to mala nechať tak a druhykrát si dať na sestru pozor.

malinka03
autor
9. aug 2024

Ty nevies aku mam rodinu.Su to vsetko asociali ,co cicaju s teba len peniaze a energiu

malinka03
autor
9. aug 2024

Ale mna zaujma Vas nazor,ze co si myslite o mojej sestre?Je to v poriadku ako sa ku mne zachovala?

karolinakovac
9. aug 2024

@malinka03 prečo ked vies aku mas rodinu teda za nich este platíš? Ak je niekto toxický nic mu neplatim lebo ich poznám a dopredu viem ze to bud zneuziju alebo nevrátia. Ak je toho viac v rodine negatívneho tak jasne, najlepšie riešenie je obmedzenie kontaktov

malinka03
autor
9. aug 2024

Ved to som teraz aj urobila.Vsetky cisla som zablokovala.

deti95060810
9. aug 2024

načo s ňou ešte aj ideš na kúpalisko... tak ak vieš čo je zač tak sa jej vyhnem na kilometre... že asociáli a švagor zarába 1700 e... 😉

vevebono
9. aug 2024

Nie, Toto by som nestrpela. Spýtala by som sa, kedy pôjdeme spolu najbližšie, pretože je na rade s platením ona.
Pokiaľ ste nemali dopredu definované, že pozývaš, tak by som čakala, že aj keď ten vstup zaplatím, tak sa bude mať snahu so mnou vyrovnať. Aspoň zaplatiť drinky, kávu, obed, večeru, hocičo.

ukgirls
9. aug 2024

ok ale nenapisala si ci si ju pozvala,alebo ako ste sa dohodli ked ste tam isli ... to je zakladna otazka ..cakala tam az zaplatis alebo si sa ty ponukla.. preco ak ti to vadi si nezaplatila len za seba alebo si peniaze proste nevypytala.. ok to ze si chceli dat cast preplatit a peniaze si nechat nieje voci tebe fer,ale tiez si to mohla povedat slusne vo vlaku a nie jej vynadat cez telefon .. myslim ze toxicky ste vsetci vratane teba

malinka03
autor
9. aug 2024

Ja som jej v telefone nenadavala,len som sa jej spytala,ci jej to neni blbe ze chce z toho este profitovat.Vraj ona tie peniaze chcela dat na decka a hrat eurojackpot

0silvia0
9. aug 2024

@malinka03 preco su asociali, ked jej muz slusne zaraba? Ale ved to sa takto nerobi, ked si ich neplanovala pozvat, mala si si zaplatit len svoj vstup

malinka03
autor
9. aug 2024

Priklad : Druha sestra.Dala do zalozne svoj jediny telefon.Som jej poskytla pomoc a navrhla ze jej poziciam jeden svoj.Mam ich štyri tak som jej ho pozicala na dva dni.Ked som prisla a chcela svoj telefon naspät.Zacala ma z celej sily kopat do brucha a nôh,ruk.Povedala e mi ho zlomi.Potom ked sa jej to nepodarilo,tak mi ho z celej sily hodila o zem.Samozerejme ze je teraz uz nefunkčny.

fantaghiro21
9. aug 2024

@malinka03 a nemyslela tým,že dá peniaze na decká s hrať eurojackpot ironický/sarkastický?

Ja neviem,keď niekoho pozvem, nepýtam nič naspäť ani si neodkladam bločky.ale ty si si hneď bloček odložila
Čakala si vrátenie.a to mi prišlo vypočítavosť z tvojej strany.uz keď sú takí zlí,prečo im teda čosi platíš.
Akosi buď zle čítam alebo tam vidím trošku pokrivené informácie

h2
9. aug 2024

@malinka03 Čudné správanie. Myslím teraz tvoje. Ideš so sestrou a jej dcérou do wellnessu, všetkým to platíš ty (prečo?), potom si sestra vypýta blok, ty jej ho bez slova dáš a až potom sa ti to rozleží v hlave? Veď komunikujte normálne. Sestra si mala svoj vstup platiť sama, aj vstup svojej dcéry. Potom si mohla bloček rovno zobrať. Hanba by ma fackovala, nechať si platiť od sestry a ešte mať tú drzosť pýtať blok. Alebo si ich tam pozvala ty a ináč by nešli?
Teraz čítam tvoj ďalší príspevok o druhej sestre a telefóne, vy ste fakt divná rodina. 😦

fantaghiro21
9. aug 2024

@h2 mne to všetko akosi divne pôsobí.Pravda niekde uprostred

hellwant
9. aug 2024

Zas pises, navrhla som jej a pozicala mobil. Preco? Ok, si poucena,nerob to. Komunikuj iba potrebne veci, nevsuvaj im pomoc, ak sa opytaju, povedz, ze ti to nevychadza.
Pre ostatnych asocial vôbec nesuvisi s platom, ale so znizenym socialnym citenim, bezohkadny k druhym. Slovaci si to slovo vysvetluju zle

ivik4
9. aug 2024

Otras

ivangeline
9. aug 2024

Akoze pekne, že si chcela pozvať. Akoze fajn, že chcela bloček, keby sama navrhla, že niečo z ceny vráti… ináč divne vôbec, že pýtala…Super, že muž roztrhol.

januska12323
9. aug 2024

Platbu treba riešiť ešte pred platením

lonely66
9. aug 2024

@malinka03 kopala ťa do brucha kvôli telefónu, hej? no a už len zhasnúť svetlo a ísť spať.

mqkm
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rozculena
9. aug 2024

@malinka03 čistý plat 1700 je asociál?

rozculena
9. aug 2024

@malinka03 neverím ti ani nos medzi očami

anketkarka
10. aug 2024

@malinka03 prečo Ti tu máme pisať, čo si myslíme o Tvojej sestre? Ja si myslím, že máš problém sama so sebou. Máš zvláštne správanie a posudzovanie ľudí. Ísť so sestrou, ktorú považujem za asociála a nemám ju problém pre prkotinu zablokovať? To maš veľký problém sama so sebou a chceš tu riešiť sestru. Popracuj na sebe a svojom sebavedomí.

evcagabi
10. aug 2024

@rozculena ja poznam takeho asociala. Plat moze mat s danovym bonusom plus/minus rovnaky ale co z toho, ked to prechlasce, prefajci, preflaka s kamosmi. 🥲

brendaa
10. aug 2024

@malinka03 si čakala ze ti švagor vrátí peniaze aj za teba 🤣🤣🤣 sestre požičiaš telefon a už o dva dni ti ho vrátiť 😅 vedela o tom? ....
Ty máš problém sama zo sebou...riešiš švagrovu výplatu🤦‍♀️ Zaplatíš a potom chceš preplatiť...Alebo požičiaš a už to chceš naspäť
Možno sa tvoja sestra sa nemá az tak dobre pri svojom muzovi, keď nemá peniaze a tešila sa na pekný deň s tebou...
Rieš seba, potom ostatných....

rorino
10. aug 2024

@malinka03 Ja by som sestre povedala,že som ju tam chcela pozvať,ale,že keď si to chcú dať preplatiť,tak nech ti dá na ruku 130€ a ty jej dáš bloček