Ahojte. Mám ťažké srdce na mamu, za veľa vecí v minulosti ktoré sa stali. Odsunula ma na druhú koľaj (veľa krát) a teraz sa tvári že nič. Našla si priateľa, keď som bola v najhoršom pubertálnom období a odvtedy ho má na prvom mieste. Ozve sa len vtedy keď jej to vyhovuje, ja tam prísť nemôžem. Viem že je to hnusné ale mám tesne pred pôrodom a keď si predstavím že ma chce prísť pozrieť hneď do pôrodnice tak mi z toho vôbec nie je dobre. Neviem čo mám robiť, mám na rovinu povedať že nemám o návštevy jednoducho záujem ?
Otvorené by som povedala nech nechodí, alebo ak sa na to necitis, tak nech to urobí tvoj muž
Otvorene by som povedala, že si návštevy neprajem
Presne ako aj žienky radia, nemusíš mať žiadne výčitky, ona ich očividne nemá.
Ďakujem za podporu🙂 Mrzí ma to, kvôli malej hlavne lebo by som chcela pre ňu babku, ale aj tak je to asi zbytočné keď ona sa ozve raz za čas, príde raz do mesiaca keď má partnera v práci alebo keď jej dá priepustku😅
Poprosila by som sestricky, ze ziadnu navstevu okrem manzela
Podla mna navstevy do porodnice okrem otca dietata nepatria. To musi kazdy pochopit, ze clovek potrebuje pokoj, seba dat do poriadku, o babatko sa starat...kludne jej to narovinu oznam a ze si dohodnete navstevu ked sa budete na to citit.
Ja nechápem pojem "mať babku" načo?
rozhodne to nehadz na manzela a uz vobec nie sestricky .. bud k mame uprimna a povedz jej pravdu sama ..
Aj tú akože "babku". vieš upratať, len podľa svojej predstavy. trebárs raz za mesiac, či sviatky. Na druhú stranu, snáď vie tvoj postoj k nej, prečo to tak je.
@anita6666 Myslím si že pre dieťa je lepšie keď má okolo seba aj iných ľudí a generácie, nie len rodičov.
@syslik81 To vôbec, určite jej to poviem sama. Len som chcela asi viacero názorov.
@gribka1 Ja by som bola práveže rada keby to bolo častejšie, ale ona má zakázané😄Rovnako ja nemôžem ísť k nej, ona môže ku mne len keď partner nie je doma. Dokonca ani na malú svadbu na matrike neprišla, len sa hlúpo vyhovorila.
No nič kašlem na to, ako to tak čítam po sebe tak zachraňujem niečo čo je už dávno stratené.
Tak ona je asi dosť submisivna a počúva partnera, čo je celkom smutné. Možno by aj prišla častejšie, keby nebola s ním. Také ženy to majú v živote dosť zle nastavené, ale s tým asi nič neurobíš.
Tak ak chceš pre dieťatko babku, tak nech príde kedy sa jej dá. Veď je to vlastne chudera, ak je pre ňu henten tak dôležitý. Ale pôrodnicu urob podľa seba, nech sa troška spamätá.
@anita6666 vztah so starymi rodicmi je dolezity a pre dieta aj velmi vhodny. To,ze ty nechapes,je tvoja vec
@janickacrazy Viem že s tým nič neurobím, len ma nebaví sa jej stále prispôsobovať v týchto veciach. Plus keď bude malá väčšia tak neviem čo jej poviem😄že babka síce môže prísť ale ty ku babke nie ? Taká divná situácia, a nechcem nikomu ublížiť ale už ma to naozaj nebaví.
Skúsila by som si s mamou sadnúť a otvorene sa porozprávať, že ako si to predstavuje. Že nech nečaká, že keď bude pokračovať takto, že bude mať s vnučkou nejaký vzťah. Či jej nebude ľúto, že zahodí lásku vnučky (vlastnej krvi) kvôli cudziemu chlapovi, ktorý ju evidentne nemá za nič keď ju nemôže prísť navštíviť vlastná dcéra alebo ona k tebe kedy sa jej žiada?
Mňa by zaujímalo, ze keby si u nej zazvonila na zvončeku, ze ahoj prisla som na kávu, tak ťa akože nepustí dnu? Či?
Ja by som podrypla otázkami kebyže sa zase opýta na návštevu pôrodnice, že či už dostala priepustku a môže ísť kedy sa jej zachce...alebo rovno povedala tak ako ja nemôžem ísť ku tebe tak ani ty do pôrodnice 🤷♀️
@matullienka To som skúšala už veľa krát, viac krát boli aj od seba, ale tam nič nepomáha. Jedine keby s ňou preruším kontakt, ale to asi nedokážem.
@kvietok2012 Ani nehovor😅Raz som takto prišla, pán ľudstva ma ani len neodzravil (ja som mu nikdy nič neurobila, skôr naopak) a mama sa so mnou poriadne ani nerozprávala🤷🏻♀️Totálne dusno, to isté keď som jej volala a náhodou bol pri nej, odvtedy nie som iniciatívna čo sa týka kontaktu. Keď napíše že príde, poviem jej že dobre nie je problém ale to je všetko.
@katulienocka999 Na také mi povie, že ona si priepustky nemusí pýtať alebo že veď prísť môžeš, ale dopadne to tak ako som opísala vyššie😄
Tvoje dieta si navstevu v porodnici aj tak pamatat nebude, podla mna je to zbytocny stres pre kazdeho a riziko infekcie. Ak chces aby malo s babkou vztah, tak jedine jej nechat priestor nech chodi na navstevy. Raz do mesiaca je podla mna v pohode frekvencia. Nie kazdy byva s rodicmi alebo vo vedlajsom dvore, aby sa vnucata so starymi rodicmi vidali nonstop a vztah napriek tomu maju.
A čo má s tebou za problém? Či on má takú povahu? S mamou by som sa o tom porozpravala a opytala sa jej či jej je prednejší ten trulo ako vlastná dcera
@kvietok2012 On má problém s každým😄A to si nerobím srandu. Nemá rodinu, nemá kamarátov, väčšinou nemá ani robotu alebo ich vystrieda 10 za pol roka. Toto sme riešili veľa krát už, za to aké hnusné veci mi porobili by som ich najradšej odstrihla úplne, len ma to nepustí lebo kým on neprišiel mama mi bola aj najlepšou kamarátkou. Teraz je to takéto a musela som to prijať, len nechcem aby tým trpelo v budúcnosti aj moje dieťa.
O narodení by som povedala smskou az ked by som bola s dietatom doma, viac nic. Pocas sestnedelia by som sa neozyvala. Po skoncení by som tam zasla (aky zakaz??? pokial nemas sudny zakaz priblizenia sa, nech si vytrie chujko zadok), zavolala mamu von ze ides pokocikovat a ma prvu a poslednu prilezitost sa vyjadrit ci chce byt sucastou zivota vnucky. Trapenia uz bolo dost a nie si nicie jojo na spagátiku, aby si dalsie roky čakala že čo, a či....
Tak mozes je narodenie dietatka oznamit neskor. Nie si povinna prijimat v nemocnici navstevy.
možno chce len návštevu narýchlo v pôrodnici, aby nemusela k tebe domov. 😉
@jaond19 Máš úplnú pravdu, len neviem kde na to zoberiem odvahu lebo asi viem aký záver ma čaká.. tak ako neprišla na svadbu, tak nepôjde ani kočíkovať 🤷🏻♀️
@deti95060810 Vôbec by som sa nečudovala keby to tak bolo
Vieš, niekedy je štarsia suseda lepšia babka ako tá bio....
Ak chces mať v živote svojho dieťaťa aj staršie generácie, v okolí susedov nájdeš asi vhodnejších kandidátov.
Je to voľba tvojej mami, či si vyberie chmula alebo vnúča
a tvoja matka je svojprávna??? Ja by som asi nechcela, aby sa okolo môjho dieťaťa motala osoba, ktorá sa môže u vás objaviť len keď dostane "priepustku". To s akým magorom žije???
Ano, bud uprimna a rob tak, aby bolo tebe prijemne, budes to potrebovat.