Mám svokrovcom tykať?

kvetinka563
24. júl 2023

Dobrý deň, tykať alebo netykať? Keď som sa spoznala s priateľovými rodičmi vykala som im. No jeho mama (teda moja “svokra”) mi po nejakom čase povedala, že jej mám tykať.
A tu nastáva problém. Čo s mojím “svokrom”? On si so mnou nikdy nepotykal. A príde mi čudné jednému tykať a druhému vykať. Taktiež sa mi zdá trochu hanblivý a možno to berie ako samozrejmosť, že ak si tykám s jeho ženu tak mám aj s ním. Neviete mi poradit’? Mám mu stále vykať alebo tykať?

martyzpp
24. júl 2023

@kvetinka563 jemu by som vykala a svokre tykala. Tiez svokrovcom tykam ale dlllho mi trvalo kym som si na to zvykla. Svokra trvala na tykani, odmietala som ale nakoniec som povolila.

mmoonna
24. júl 2023

@kvetinka563 ja by som svokre týkala a svokrovi vykala. A možno mu potom docvakne a navrhne ti tykanie

pribinak
24. júl 2023

Pokial Ti svokor nenavrhne aby si mu týkala, tak mu vykaj.
Určite to neber tak že svokre týkala tak automaticky aj svokrovi

pralinka25
24. júl 2023

ak ti to navrhla tak jej tykaj. preco nie? a jemu vykaj. to mas ako v praci. niekomu vykas niekomu tykas. ako si kto povie. nevidim v tom problem. mozno casom navrhne aj on a mozno nie.

marina447
24. júl 2023

no, logicky mi vychadza, ze ked ti svokor nenavrhol tykanie (aj ked vraj zena prva ma navrhnut, ale proste slusnost ma nepusti), tak by som vykala iba svokre. ale ja osobne ked si predstavim, ze by som tykala tej svojej, tak sa citim divne 😀 nie este tak keby to bolo takto realne. viac sa mi rata, ked to zostane na takejto urovni 😀

wiwi28
24. júl 2023

Ja som svokrovcom do svadby vykala a vlastne na svadbe mi pri prípitku navrhli obaja tykanie (celkom vtipne je ze v tom čase som si už dlhodobo tykala s väčšinou rodiny). Môj muž mal ale veľký problém začať tykat mojim rodičom. Oni mu to navrhli keď sme spolu začali bývať čiže asi po roku a pól. A aj teraz sa ešte koľkokrát sekne ze mojej mame vyká. Pritom sme 14r. spolu a mame syna. Takže v tvojom prípade by som svokre tykala a svokrovy vykala a nech sa tvoj priateľ pred otcom "zmieni" ze ci si nechce aj on potykat s Tebou.

pininka1
24. júl 2023

Ja práve preto obom vykám, svokor mi navrhol tykanie, ale svokra nie, prišlo mi to blbé, takže obom stále vykam. Môj muž si tyka s našimi.

hladamematku
24. júl 2023

@kvetinka563 mojim svokrovcom vykam, som rada, ze som to nezmenila, zachovali sa tym zdrave hranice respektu, takt isto som si nikdy netykala s nadriadenymi, podriadenymi, a klientami

lindous
24. júl 2023

S rodičmi ex som to takto mala, síce sme neboli svoji, ale jeho mama mi navrhla tykanie, tak som jej tykala, otec nie, tak som mu vykala.. Nikdy mi to neprišlo nejak zvláštne

lucia13022023
24. júl 2023

Ja keď som sa zoznámila so svokrou mala som 16, hneď mi povedala ze nech jej tykam no mne to nešlo.. Teraz už keď máme spolu aj dieťa s jej synom, stále jej vykam, no aj by som jej už tykala ale nenavrhla to znova. Svokrovi tykam ale oni sú rozvedení čiže sa spolu nestretávame. Muž týkal mojim rodičom hneď od začiatku, tak to naši chceli. Ja by som svokre tykala a Svokrovi vykala, možno ti to aj on navrhne keď povieš svokre ahoj

kvetinka75
24. júl 2023

jej tykaj a svokrovi vykaj. Poznám také rodiny, kde to tak je.

ivik4
24. júl 2023

Samozrejme ze svokrovi mas vykat, on Ti ,,nedovolil" tykat mu

maribell
24. júl 2023

Mne svokra navrhla tykanie hneď v úplných začiatkoch, takže jej tykam. Svokrovi vykam už viac ako 10 rokov 😁. Vôbec mi to nepríde divné.

dronix23
24. júl 2023

@kvetinka563 Podľa mňa ,záleží všetko iba na Vašom charaktere, a úcte k starším ľuďom, ak si ich vážiš-netykaj...Nie je to prírodzené , nakoľko medzi nevestou a svokrovcami, musia byť určité hranice, nazývať ich (mama, otec) ale s tým, že ide o vykanie, to je lepší spôsob vyjadrovania sa, osobne si myslím, že tykanie svokrovcom , aj napriek ich súhlasu , mení zásady slušného správania.. Potom to už nebude také, aké má byť.

petamich
24. júl 2023

@kvetinka563 roky skvokre tykam a svokrovi vykam 🙂 nic cudne sa mi na tom nezda

eva8
24. júl 2023

@kvetinka563 poradila by som sa so svokrou, ako na svokra. Ako žena môžeš navrhnúť svokrovi tykanie, mne by to bolo zvláštne, preto by som navrhla svokre, aby to tykanie zariadila v trojici, t.j. svokra, svokor, ja 🙂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
domkakvet
24. júl 2023

@kvetinka563 jej tykaj a jemu vykaj.

tabakmirka
24. júl 2023

Mne by bolo zvláštne aj svokre tykať, vykám si s oboma a je to pre mňa také lepšie. Pretože je tam taká väčšia úcta alebo akoby som to povedala.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilitela
24. júl 2023

@kvetinka563 myslim ze by mohlo ist aj o to, ze caka ci ty nenavrhnes, tu je to take zradne, je sice starsi, ale ty si zena, moze to mat nastavene inak. Skus velmi opatrne, ze ak by mal chut, moze ti povedat, ze mu mozes tykat, ale ze to nechas nanho, kedy je spravna chvila - podla mna tym sa nic nepokazi, iba mu taktne naznacis, ze si o tom premyslala.

kvietok2012
24. júl 2023

U mňa je to tak jak u teba, svokra mi navrhla tykanie , tak tykam...svokor nie, tak vykam...nejak som si zvykla...u mňa bol väčší problem ich oslovovať "mama-otec"...no našťastie vďaka tykaniu-svokru oslovujem menom a svokra oslovujem maďarsky otec-apu...to mi vychadza z úst lepšie.. (mojich rodicov oslovujem po slovensky)

pribinak
24. júl 2023

@eva8 nie, nemala by mu ako žena navrhnúť tykanie, tu platí, že starší navrhuje tykanie mladšiemu

janka1011
24. júl 2023

@kvetinka563 automatické to nie je, pokiaľ ti sám nenavrhne, musíš/mala by si mu vykať.
Ináč, na tomto sa mali najprv dohodnúť spoločne a navrhnúť to obaja. Takto je to ako dosť blbé, že jednému tykať, druhému vykať...ale na to mali myslieť oni...

nikoleta1234
24. júl 2023

@kvetinka563 ja im vykám... Zvláštne by bolo týkať

pink_lady
24. júl 2023

@dronix23 a k muzovi nemas uctu, ked mu tykas? 🙈 Tykanie/vykanie nemá nic s tým či si niekoho vážím či nie...

o__o
24. júl 2023

Samozrejme mu vykaj.. mozno ti onedlho navrhne tykanie aj on

zmrzlinka2021
25. júl 2023

@kvetinka563
Urcite by som to respektovala.

A hlavne, ak ide o ludi, ktori su starsi a potencialne raz ti fakt mozu byt aj svokrovci. Cize ak sa nechces zapisat do "pamati" ich rodiny ako clovek, co nevie co sa ma a nema, respektuj prianie kazdeho z nich.

lilitela
25. júl 2023

@kvetinka563 Moze mat problem s tym, ze nevie, ci ti ma navrhnut tykanie on, ako starsi, alebo ty jemu, ako zena, mozes podsunut svokrovi vetu typu: "Ak by ste chceli aby som Vam tykala, kludne mi to povedzte, necham to na Vas."

kukuk29
25. júl 2023

@kvetinka563 a co je na tom cudne jej tykat a jemu vykat ? Ked si to on nepraje alebo nevie povedat aby si mu tykala..Ja som napr cely zivot vykala babke z otcovej strany aj ked ostatne vnucata jej tykali a nikdy babka nepovedala ze tykaj mi a vobec blbe mi to nebolo.. aj ked tam bola cela rodina a vykala som jej sama teda cela nasa rodina ..zvysne tety,bratranci a sestranice jej tykali...