Mám švagrine zagratulovať?

21. jún 2023

Ahojte, chcela by som vedieť nezaujaté názory mimo rodiny, na začiatok píšem že nejde o nič vážne. Švagriná (mužova sestra) bude mať narodeniny. Nerobia oslavu, ale jej frajer nám volal, aby sme jej prišli k nim zagratulovať. Ona mi nikdy na moje narodeniny a meniny ani ruku nepodala ani správu nenapísala (máme sa na soc.sieťach, kde jej chodí aj upozornenie že mám sviatok). Ja neviem, či jej mám niečo kupovať, minulý rok som jej kúpila bonboniéru a zdula sa, citujem, že zase dezert 🙂 možno to bude znieť detinsky, ja sa fakt snažím byť vyrovaná a milá ku všetkým, ale mám 100 chutí jej ani tú ruku nepodať. Minulý týždeň som mala promócie, konečne sa mi podarilo po X rokoch popri práci a malom dieťati dokončiť školu a tiež mi ako jediná z rodiny a blízkych nepoblahoželala len pozerala ako teľa. Čo by ste robili na mojom mieste, išli by ste gratulovať pre pokoj v rodine a kúpili niečo či sa mám takticky vyhovoriť?

malalienka85
21. jún 2023

neznižuj sa na jej úroveň, choď zagratulovat s velkym usmevom a s DEZERTOM 🙂

anjelicek26
21. jún 2023

Ludi vychovavame nasim spravanim... takze - neznizuj sa na jej momentalnu uroven ako pise kocka vyssie - doniest nejaky zakusok, pogratulovat, robit veci "spravne". Mozno ta o rok prekvapi a bude sa spravat lepsie... ono uprimne - vela mladych ludi pochadza s kadejakych rodin, zazila som kadeco... mozno nie je zvyknuta na taketo "normalne" veci s domu a musi sa to proste doucit..

blancheporte
21. jún 2023

Zagratulovať s úsmevom na tvári a kúpiť čokoládu.....aby zase nebolo,že DEZERT🙄

queen_mary
21. jún 2023

A ty si ju volala niekedy takto na narodky napriklad? Ja to tak mam so svagrinou 😀 ona mi dava darcek kazdy rok, lebo ju volame na oslavu, co robime. Ona nerobi nic, tak jej len napiseme. Niekedy som aj zabudla, lebo mam na fb vypnute notifikacie na narodeniny. Ze ci neni ona urazena skor na teba, ked ju nevolas.

jana_eyre_2
21. jún 2023

Prišla by som, kúpila jej tú istú bonboniéru čo minule a dala jej ju so slovami "zase dezert" 😂😂

autor
21. jún 2023

@queen_mary
Každy rok máme posedenie, máme narodeniny naraz so svokrou, zagratuluje mamicke a mne nie😀 vo štvrtok som ju zavolala na slávnostný obed po promóciach, písem ze mi ruku nepodala a pozerala ako teľa po ceremónii. Je odo mna o 7 rokov staršia.

janetinka27
21. jún 2023

ahoj, naozaj nejde o nic vazne ako aj sama pises, urcite by som prisla, ked ta zavolali a doniesla nieco, s cim jej podas ruku. moze to byt aj kava, lepsi caj. lebo len polozite zle zaklady vasim vztahom a budete sa potom odmietat stale? niekedy su veci skor o slusnosti ako o spravodlivosti a tak to treba aj brat, nic vazne, zagratulujem a zivot ide dalej.

reanda
21. jún 2023

ja by som sa chovala uprimne a neprisla by som.. mozno o to ani nestoji.. ja napr., ak by mi prisiel gratulovat niekto len zo slusnosti, preto, ze je to tak 'spravne' a este s 'vychovnym' usmevom na tvari, tak mu ani dvere neotvorim.. z takeho 'priania' by mi este naskali vyrazky hadam 😀 😝 bleh.. hnus 😖

reanda
21. jún 2023

@janetinka27 takze pretvarkou sa pokladaju zaklady dobrym vztahom? to su mi veci

salome123
21. jún 2023

ja len na okraj, nie kazdy ma nastavene notifikacie o narodeninach .... takze uplne normalne to mohla prehliadnut. Ak ta zavolala, tak chodte, kup jej vino za 4e, potras rukou a nerieš.

janetinka27
21. jún 2023

@reanda pretvarkou? preco hned pretvarka? nemam vo zvyku opakovat to, co robia druhi mne, ale spravam sa v sulade s vlastnym presvedcenim. pretvaruju sa ludia, ktori vo vnutri citia ine ako potom robia. ale ja vo vnutri predsa nemusim citit nic negativne, ani krivdu, ani urazku ani ublizenie.

svetlonos
21. jún 2023

Ja som raz od priatelovej sestry dostala praci prach a avivaz. Nevedela som, ci mam byt nasrana ci zacudovana.
Povedala, ze co mi bude davat blbost, ze toto je prakticke - byvali sme uz samy. Kupila ho aj sebe aj rodicom, vztah sme mali fajn aj sme vedeli o vselicom pokecat. Tak som to vzala, ze teda mala s tym darom najlepsi umysel, co aj mala.
Takze ked sa pani svagrovej nepaci, kup jej tiez praci prasok a avivaz 😁. Nie je to dezert ani lapac prachu 💃 Inak podla jej reakcie - ona ma 16st??
Tebe ani bu ani mu ale stazuje sa ze zase len dezert 😂 Ona nema ziadnu sudnost, vsak? To je radost mat taku svagrinku 😉 Co na to hovori tvoj manzel?

falbala132
21. jún 2023

ja by som sla, ale iba tam na nu "kukala ako tela" 😀

reanda
21. jún 2023

@janetinka27 no za mna je pretvarka, ist priat 'vsetko najlepsie' niekomu, o kom sa vyjadrujem, ze je ako tela.. ako to tuna pise autorka.. naco? nech jej praju ti, co ju maju naozaj radi a naozaj jej to aj praju

bloger
21. jún 2023

Určite áno dobré vzťahy sú základ.

h2
21. jún 2023

Diskusie, či ísť na oslavu, postúpili do ďalšieho levelu? Či zagratulovať? 😁
Keď tam pôjdete, tak áno, zagratuluj. Darček nech kúpi tvoj muž, za vás oboch. Je to jeho sestra. Ty jej nekúp nič, keď ona tebe tiež nikdy nič nedala a ešte aj tvoj dezert ofrfľala.

dilino
21. jún 2023

Pri slove zasa dezert by som jej dala ten najlepši dezert a to kockový cukor.

mell27
21. jún 2023

Choď jej zagratulovať a nabudúce si aj ty urob oslavu a pozvi ju, keď máš s tým problém. Ja bežne chodím gratulovať ľuďom, ktorí ani netušia, kedy mám narodeniny a nejak mi to neprekáža. Posedíme, pokecáme a hotovo. 😊 Btw,ja mám na facebooku vypnuté notifikácie o narodeninách. 😊

babatkoo
21. jún 2023

@svetlonos od maminy som dostala k 30tke 10kg balenie prasku ako darcek. Prave sme zacali byvat sami v novom byte. Tiez som nevedela reagovat, ci sa tesit a ci plakat. Mamina bola velmi prakticka 🙂

autor
21. jún 2023

@svetlonos
Ja by som sa asi tiež zacudovala, ale príde mi to milé😀 aspoň myslela na teba a máte pekne vztahy. Presne si ju odhadla, bohuzial sprava sa na 16 aj keď ten vek je už o dosť vysší, ona si potrpí na veľké gestá, vsetci musia skákať okolo nej, minulý rok jej chystali tajnu oslavu ako v amerických filmoch a ja som mala v hlave len že by som chcela byť takáto vyzretá, že chystám a vybavujem pre cloveka ktorý sa pre nikoho nepretrhne. Vsetci tu riešia upozornenia alebo ze ju nevolám, jasne píšem že chodí na oslavy. Ja ked pridem na oslavu, okamzite hladám oslávenca a podám mu ruku, ona ignor, ma len par vyvolených ktorým jej asi nevadi ruku podat.

janetinka27
21. jún 2023

@reanda mozeme mat na to rozny nazor. autorka napisala, ze pozerala ako tela. ale nie, ze je tela. myslim, ze vsetci uz sme sa v zivote v niekom sklamali alebo nenaplnil nase ocakavania, ale neznamena to, ze nemozeme navzajom prejavit srdecnost aj bez pretvarky. niekedy je to len vlastne sebazaprenie, potlacenie vlastneho ega a uvedomenie si, ze na banalitach svet nestoji.

mell27
21. jún 2023

@babatkoo no ja by som sa potešila, hlavne, že si spomenula a darček si využila. 😃 Ušetrené za prášok si môžeš utratiť na niečo pekné. 😃

reanda
21. jún 2023

@janetinka27 tak z napisaneho je, myslim, jasne, aky nazor ma autorka na svoju svagrinu.. a ano, na to, co su dobre vztahy a co je banalita, mozme mat rozdielny nazor.. a evidentne aj mame 🙂

autorka, ak povazujes za vyzretost to, ze niekto skace okolo ignoranta, tak na tu oslavu chod a gratuluj.. ja taketo nieco teda za vyzretost nepovazujem, ale kazdy mame ine gusto 😀

svetlonos
21. jún 2023

Žeby zavisť 🙂 ?

lenka567899
21. jún 2023

Nerob si z toho nič, podľa mna to nie je preto lebo s tebou niečo nie je ok, proste takýto nevychovani, zatrpknutí ľudia existuju

stanulienkat
21. jún 2023

Ani by ma nenapadlo. Ona tebe nikdy nepriala a este je aj nevychovana. Aj na bonbonieru sa hovori dakujem. A nie, ja ju nemam co vychovavat. Ignorovala by som ju.

bloger
21. jún 2023

@reanda Len popísala ako jej správanie vnímala. Neznamená to však, že si to o nej aj myslí. Ale vždy musí niekto urobiť prvý krok. Lebo potom nikdy nepríde k zmiereniu. A nie je nič horšie ako mať zlé vzťahy. Skús porozmýšľať nad tým čo @janetinka27 napísala. Ja som neskutočne hrdý, že ona je moja kamoška. Veľmi sa mi páčia jej názory. A jej pohľad na život a všetko. Je neskutočne dobrá a láskavá. A to prináša všade aj tu na MK.

bimbambim
21. jún 2023

Teraz jej kúp kávu 😁 ale ruku by som nepodala

dominikagier
21. jún 2023

ja osobne by som nešla, máme to v rodine podobne a tiež som bola tá, ktorá sa snažila kupovala, darčekové poukážky, na pamiatku darčeky a neviem čo a ja keď som mala sviatok som dostala "len" fľašu, alebo čokoládu - proste nehodné môjmu darčeku a jeden raz sa mi stalo, na meniny som si nechala na stole bonboniéru, ktorú som mala v pláne otvoriť pre priateľovu rodinu, a oni mi s tou bonboniérou, presne tou zagratulovali k meninám, tak vtedy som sa len pousmiala, "reku fajn aspoň vidím..." a na moju 25 som ich volala ku mne domov na oslavu, vyhovorili sa neprišli a presne viem čo spravím nabudúce keď bude mať ona narodeniny - proste nepôjdem, dodatočne jej dám fľašu a pokoj - mám to vysporiadané - nepchaj sa tam, kde ťa nechcú! budeš mať pokojnejší život

babulkomale
21. jún 2023

Toto inak nepochopim, gratuluje v zastupe cela rodina, som pozvana na ceremonial a obed, uz keby som bola aky asocial tak aspon napodobnujem, co ini robia 🤦