Stalo sa vám niekedy v živote, že ste chceli nechať všetko tak a odísť niekam ďaleko?
V podstate sa so mnou nebaví nikto z mojej rodiny a manželka so mnou už tiež nespáva. Mame dieta,ktore strasne lubim ale všetci sú proti mne aj ked som sa snažil zabezpečiť všetko aby mali pokojny život bez starostí. Citim proste, že baterky došli. Nemám už na to energiu, v minulosti som si totiž tiež prežil svoje. Nechcem už niečo dokazovať a docielivať. Omrzelo ma to. Mam pred 40 tkou.
@deti95060810 skus sa rozkecať. Rád ťa vypočujem.
@ubuntu toto čo prežívaš je taký návrat do puberty alebo teda kríza stredného veku... Ja, ja, ja, potom dlho nikto, zas ja a niekde popri tom moja rodina... Poznám, prežila som, chápem, nesudim... Áno, aj do Afriky s ruksakom na chrbte by som bola odišla... Aj som odišla, opustila všetko na čom som roky pracovala. Všetko čomu som venovala svoju energiu, čas aj lásku... Nespalila som len tie mosty, ktoré boli nehorľavé, neznicitelne... A som tu, žijem, neľutujem...
Aj to dieťa je proti tebe, keď sa mu chceš otočiť zadkom? Aby si raz nebanoval unáhlené rozhodnutia. Prestávka ok, ale spojenie "páliť mosty" je trochu prisilné. Urob samozrejme ale ako uznáš za vhodné 🙂
Tak sa rozved a dalej sa staraj o svoje dieta. Palit mostly je ok. No nie so svojim dietatom .
Máš syndróm vyhorenia. Dokazovať nemusíš nič, nemusíš ani o nič bojovať, ale uvedom si, že keď nikto iný, tak to dieťa si žiadne pálenie mostov nezasluzi.
Ak naozaj nevládze tak vyhľadaj odbornú pomoc. Syndróm vyhorenia je dnes častý, ale dá sa z toho dostať. Len treba chcieť. Aj posramoteny vzťah s manželkou sa dá napraviť, ak obaja chcú. Aj s rodinou sa dá všetko urovnat. Ale nie tým, že im budeš niečo dokazovať. To nie je cesta. Ty nie si pred súdom, aby si niečo dokazoval, aby si sa bránil. Ty sám v sebe potrebuješ vedieť, že si robil a robíš to co chceš a nerobis to pre okolie a kvôli tomu aby si sa za dacil okiu ale pre seba.
Jaaaaj chlape stárneš! Všetko je to o tom, že stárneš a nevieš ako z toho von! Máš pocit, že ti nikto nerozumie a robíš všetko preto, aby si sám sebe dokázal, že na to ešte máš! Je to kríza stredného veku ako vyšitá a nepoteším ťa, len tak z ničoho nič nezmizne! Poznám, bojujem s ňou a zatiaľ remíza ale som v útoku, tak snáď ten rozhodujúci gól dám! 😁 Rob veci, ktoré ťa bavia, aj keď máš pocit, že ťa nebaví nič. Buď sám sebou a nerob unáhlené kroky, lebo výčitky ťa doženu aj na kraji sveta a pokoj nenájdeš.
@ubuntu z toho príspevku mi príde, že je koniec, normálne sa rozveď/rozíď, dohodnite starostlivosť o dieťa, aby si neprišiel o kontakt s ním a hotovo... Načo nasilu držať niečo, čo ani na jednej strane nefunguje? Neviem či rozvod u teba znamená "spáliť všetky mosty" a neviem ako chceš spáliť mosty s rodičmi. Predpokladám ale, že ak sú "všetci proti tebe", asi by si mohol trošku otvoriť uši a počúvať čo majú proti tebe, lebo ASI v tom bude dosť pravdy.
@ubuntu a porozprával si sa otom všetkom so svojou ženou ako sa cítiš a čo prežívaš? Možno ani netuší že ťa niečo trápi...... možno by vám pomohlo obom sa presťahovať úplne niekde inde začať spolu odznova na novom mieste občas aj to zaberie...... ľudia sa málo spolu úprimne rozprávajú.....ja mám perfektne manželstvo ale veľmi veľa spolu komunikujeme a hneď riešime ak jeden niesme s niečím spokojný hľadáme kompromisy aby sme obaja boli spokojní
pocuj nebavi sa s tebou nikto z tvojej rodiny, ani zena. hmm myslis, ze vsetci tito ludia su "zli" ? ja len, ze vzdy ked citam ako sa zeny stazuju, ze vlastne vsetci su zli..no sorry chyba bude zrejme vo vas
@ubuntu vsetko mozes urobit a mas na dosah. Ale budes sa starat o dieta ako rozvedený rodič a môžeš udržovať v rámci slušnosti komunikáciu s byv manzelkou a rodinou. Nic nie je nemožné, ty môžeš byť šťastný.
@ubuntu dobre, nastavil si si látku, ktorú nepodlzies. Je úplne v poriadku, že človek má sebeúctu a vie si nastaviť hranice kam až v rámci kompromisov pôjde a kde už nikoho nepusti. Ale aj po rozchode s manželkou neprestane byt otcom svojho dieťaťa. Aj po rozvode sa s ním máš stretávať, vychovávať ho v rámci možností, venovať mu svoj čas a pozornosť. Nie, tvoje otcpvske povinnosti sa neskončila prevodom výživného. Ak sa o dieťati neviete dohodnúť, pravidlá styku určí súd a ty tie pravidla máš dodržiavať, rovnako ako matka. Spáliť mosty aj s dieťaťom je zbabele a pokrytecké. Vyrástol si v rodine, kde boli problémy, s vlastnými rodičmi si sa rozišiel v zlom. Prečo to viete len vy. Ale prečo, kurna, chceš sam dobrovoľne a premyslené spravit ďalšiu nenapravitelnu chybu? Prečo svoje ego stavias pred vlastne dieťa? Sam vieš veľmi dobre, že trpis tým, že si nemal šťastné detstvo. Prečo chystáš tento scenár aj pre svoje dieťa. Lebo sa cítiš nepochopený a urazený? Toto nezapricino tvoje dieťa. Toto ste si spôsobili obidvaja v druznej spupraci. Pretože tak ako na vzťah treba dvoch, takisto dvoch treba aj na rozpad. Až na niekoľko málo vynimiek, je rozpad vzťahu vína obidvoch.
Samozrejme...len nemôžem... máme ešte 3 deti ktoré má potrebujú...