Mala som vztah, nadherny, asi som taketo nieco este nezazila, z toho muza som citila neskutocne vela lasky. Chodime na rovnaku vysku, on je uz konci, ja este nie. Ziarlil na spoluziaka z mojho rocnika, na zaciatku mal aj preco sa ma neustale snazil pobozkat, mal ku mne narazky a priatel to vedel a niekedy nas uvidel spolu na obede no ja som tomu spoluziakovi nikdy nic neopatovala, naopak stale som mu hovorila nech prestane, vacsinou som sa tie jeho hlasky snazila zahovorit alebo obratit na srandu. Nakoniec to konecne zacal respektovat ze som zadana a prestal lenze priatel mal uz strasne nervy. No a posledna kvapka bola ked ku koncu semestra sme spolocne ako skupina kupili profesorke kvety, teda kupil ich jeden z mojich spoluziakov a zhodou nahod mi ich na parkovisku dal nech ich zanesiem do satne a potom ju spolocne odovzdame. Moj priatel to videl. Vyzeralo to ako keby boli tie kvety od spoluziaka pre mna. Po skole sme sa mali s priatelom stretnut, neodpisoval, nedvihal a vecer napisal len tolko ze ma lubi a nie je prenho lahke ma opustit ale ze uz ma toho dost a ze je hlupak, ze mi veril. Od vtedy nereaguje na moje spravy ani telefonaty. Ked sa niekde stretneme, nepozdravi sa, pozera mi do oci a otaca sa na mna, ale nic. Mne sa chce plakat. Chcem sa za nim rozbehnut, vsetko mu vysvetlit a povedat mu ze ho milujem. Chcem ho silno objat a vyplakat sa mu na ramene ako velmi mi chyba a co vsetko by som dala za to aby si nemyslel co si mysli. Myslite ze ho mam nabuduce ked sa niekde stretneme oslovit osobne?
Vykašli sa naňho! Chlap, ktorý ti neverí a nedá si ani nič vysvetliť, nestojí za to. Neskôr by si mu musela vysvetľovať aj, kto ťa to pozdravil v meste, alebo prečo ti sused podržal dvere... Nemá ti vôbec za čím byť ľúto!
Okrem toho, ten, čo druhého neustále podozrieva z nevery, to robí podľa hesla "podľa seba súdim teba", čiže on je z vás dvoch ten neverný.
Ja neviem, nemala by byt otazka, ci ma on sancu ta ziskat spat? Ak si ho nepodvadzala ani len v myslienkach a spoluziak ozaj nemal u teba sancu, tak za mna tento vztah pokazil on. A on by si mal urovnat veci k sebe a potom ked tak prist, lebo kto ma taketo sklony, tak sa to skor ci neskor prejavi. Keby nebol tento spoluziak, mohol by to za par rokov byt nejaky kolega, alebo nejaky stary kamarat a podobne, niekto by sa uz nasiel.
Ak ťa miluje a ty jeho, tak sa určite dáte znovu dokopy. Ak ťa mal len ako majetok a žiarlil na svoj majetok, tak buď rada, že to tak dopadlo. Ja si ale myslím, že sa obaja trápite a to k začiatkom vzťahu patrí. Je to taká skúška a napätie, ktoré keď povolí bude to medzi vami ešte lepšie. Ak ťa miluje, bude šťastný keď ho oslovíš, odprosíš a nič tým népokazíš. Je ešte riziko, že ozaj stratil dôveru a bral to ako ublíženie a jeho zranenie. Potom môže mať problém ťa prijať aj keby chcel. Ale to si nemyslím. Ty si ho nepodviedla, nevynadal si mu. Len jeho žiarlivá fantázia zapracovala. Daj pozor aj na to, aby nebol chorobný žiarlivec a neobviňoval ťa pri každom pohľade na iného muža. Také sú varianty. Začal by som s tým, že sa máte obaja radi a došlo k nedorozumeniu ako v romantickom filme a trápite sa navzájom. Potom mu to vysvetli a záves sa mu na krk so slzami v očiach aj keď sa bude najprv odťahovať. Ja by som na jeho mieste zmäkol. Či to nebudú tie iné - nezdravé varianty vzťahu , to zistíš potom. Nezabudni na ne a prever ho nimi potom. V prípade že áno, tak radšej na neho zabudni, aj keď to bude bolieť.
V niecom mal ale pravdu... Mužskí kamarati, ktori neustale stoja za ritou tvojej priatelke a vyznavaju jej lasku vždy robia neplechu vo vztahu.. je jedno, či je to 150cm trulko :D .. nejde ani o to, že by mal šancu ako o to, že tym žena nerespektuje svojho chlapa ak nevie odbiť typka ktory do nej neustale doraža.. ženy to nepochopia , kym to nezačne robit partner a nenajde si v praci štabajznu, ktora mu bude robit obedy, pozyvat na kavy, bude mu plakat na ramene .. :D o ktorej priatelka toho chlapa bude vediet o čo tej druhej ide, ale chlap to bude vidiet len kamaratsky.. tiež by si sa zamyšlala, kde to az zajde.. chlapec spravil prve velke rozhodnutie a ukazal, že ma gule.. nenecha si skakat po hlave a urazat sameho seba.. za mna ma rešpekt, ma nastavene hranice tak ako sam chce a bude ich respektovat aj za cenu straty partnerky.. bez ohladu na to, komu to vyhovuje a komu nie.. presne tak to ma byť.. dnes je už malo chlapov, ktori si stoja za svojim..
@drago12587 Ďalší! 🤦♀️ Čo konkrétne urobila autorka zle, keď na parkovisku prevzala od spolužiaka kvety pre vyučujúcu?! Či čo mala na tvojom mieste urobiť? Odstrčiť ho s tým, že "Preboha, nedávaj mi tie kvety, lebo môj chorobne žiarlivý priateľ má nechá!" ?
Velka laska, velka ziarlivost … daj si povedat, to by nebol stastny zvazok.
V prepise do reality to je: velka naviazanost/orientacia na partnerku a pocity majetnictva, ze ma byt iba jeho, patri iba jemu, je mu povinna. Neakceptovanie, ze existuje aj zivot okolo nej, na ktory ona nema vplyv. Kladenie narokov, ze keby ho lubila, tak… sa asi zavrie do skalnej kobky vysoko v horach, aby obmedzila cokolvek, co by jeho stresovalo vo vztahu k nej (teda eliminovala vsetky, aj iba nahodne kontakty s inymi muzmi).
Navrch sa vedia tito “poziadavkari” na absolutnu vernost odmenit neverou. Aj preto casto vidia neveru tam, kde nie je.
Vies, co mal ako spravny milujuci muz urobit, ked ta opaloval spoluziak? Zabojovat o teba. Nevzdat sa. Obracat tvoju pozornost na seba.
A on co urobil? Urazene sa stiahol ako decko.a ziadal od teba, nech ho ukludnis, ze mu nic nehrozi, a uistis ho, ze ani jeho miesto u teba nie je ohrozene.
To mas rozdiel medzi muzom a detskym muzom.
Vsimla si si, ze ked konecne ukazal dake ramena (urobil daky rozhodny cin), tak voci tebe? Opustil teba, aby ochranil seba?
Miesto toho, aby siel a kupil ti hoci aj jeden kvet a dal ti ho s dakym vtipnym milym gestom, ktorym by zahviezdil aj nad domnelou kyticou pre teba?
@drago12587 ty zas ako muz vies, ze je kopec muzov, co nie neberu ako nie a budu doliezat i tak, nez to konecne pochopia, ze ona to nie mysli smrtelne vazne.
Ty by si vazne radsej ublizene zdupkal miesto aby si si pristavil spoluziaka a priatelsky mu vysvetlil: pocuj, kamo, daj si od mojej slecny odstup. Uz ti parkrat povedala, ze ta nechce, tak ju nechaj napokoji.
A este by si mal pocit, ze si konecne urobil razny krok, ked si zdupkal?
Ale mas pravdu. Jej by si urobil sluzbu. Naco je zene taky detsky chlap?
@h2 že došlo k nedorozumeniu, že to nechcela, nevedela, že jej je to ľúto. Slzy zaberú. Asi mám rád citove vydieranie. Možno máš pravdu, treba to zvážiť. Mne sa niečo podobne stalo na začiatku vzťahu s manželkou, ona prišla a prosila a ja som plakal s ňou. Možno to nebolo správne z psycholigického hľadiska, ale nás to zblížilo a ja som to nezneužíval ďalej. Pohladilo to moje ego. Ona zas flirtovala s iným aby som žiarlil. A možno nie. Možno chcela ozaj toho druhého. Už to zisťovať nebudem. V ten moment ale jej ospravedlnenie veľmi pomohlo.
@h2 asi to nie je taký istý prípad v realite. Ale v jeho hlave áno. Zle si interpretoval situáciu. Odkopnúť ho bez vysvetlenia? No dobre, nemusí sa ospravedlňovať hneď ale zas len prísť a bez emócií povedať že bolo to tak čo ďalej? Nech proste citovo prejaví svoje emócie. Keď bude chcieť plakať môže. Nútiť sa do emócií nemôže.
@h2 s tymi kvetmi to beriem, je to hlupost. s tym " kamosom " nie.. zjavne mu davala dovody na žiarlenie.. a ked niekomu daš dovody, tak ich potom vidi aj ked nie su.. ked som randil ako nastrocny, tiež som mal priatelku ktora robila podobny bordel . Ten kamoš jej dal pusu, ale bol skaredy, ten ju buchol po zadku ale zo srandy... Bla bla.. tiež som bol decko... A rozhodne som žiarlil.. neskor mi už stačilo aby mi napisala , že je na zmrzline s kamošom a mal som depky, čo zase robi.. narozdiel od spominaneho chlapca, som nemal odvahu ju nechat bohužial.. všetko slo rokmi ešte k horšiemu.. neskor som už nežiarlil a hovoril som si, že je to normalne.. aj ked to takmer žiadna partnerka kamošov a neskor kolegov nerobila..večer mi pipali spravy a fotky od kamošov, čo robi ta moja k**a po baroch :D to už som bol dlhe roky vo vztahu, ona to brala ako malu srandu :D .. ved to je stary kamarat.. až po nej som si nastavil realne hranice.. tiez o mne hovorila, že som prehnane ziarlivy, kym neprišla baba, ktora zacala robit to iste čo ona.. dala jej facku a oplula ju, lebo mi kupila pivo... :D .. dlha historia
@h2 ako rozumiem ze toho mal uz fakt dost. Lebo som si to v jednom byvalom vztahu zazila tiez, jednemu z mojich ex sa neustale dobijala byvala a mala som pocit ze v tom vztahu sme traja tak som sa rozisla a uz mi tiez bolo jedno ze ten ex za to v podtate nemohol ale ona proste neprestavala. Tu to ten moj spoluziak aspon pochopil a naozaj prestal. Len potom ta hlupa nahoda s kvetmi.
@h2 on ju nenechal. On len trucuje. Urazená hrdosť. Možno to nie je správne ale to sa medzi zaľúbenymi deje. Zažil som to aj ja. Aj manželka. Dokonca aj nedávno. Ja som sa urazil ona sa urazila a vypnutý zvuk. No a jeden musí povoliť. Raz ja, raz ona. Možno aj keď to nechá tak a prestane si ho všímať, tak on ju nakoniec osloví, lebo to nevydrží.
Tvoja chyba bola: ze si si neurcila hranice - ak druhy robi nieco, co mi je neprijemne a co si nezelam, asertivne mu poviem, aby prestal. Ak ma to vyslovenw otravuje, vyhybam sa mu. Dalsia chyba: ty cces utekat za chlapom, ktory ta nechal pre taku blbost? Totalne nevyzrete decko, co ta chcelo vlastnit. Tretia chyba: zacni si vazit sama seba a budes pritahovat psychicky vurovnanych ludi a noe psychosov, co si cez svoje komplexy idu riesit vztah so zenou. Ako sorry, ale spamataj sa.
Jeden ďalší ex, budeš mat dobru zbierku
Ako keby sa ma snazi niekto pobozkat proti mojej voli, okamzite sa mu vyhrozim, ze ak neprestane, v momente idem podat TO za sexualne obtazovanie. Dozrej aj ty, prosim ta. To, ze ides s niekym na obed, nema byt dovod na ziarlenie, pokial si dvaja doveruju a maju vsetkych 5 pohromade.
@victoriab tak ja nepíšem tu názory aby každému vyhovovali. Vy robíte z neho automaticky chorobného ziarlivca a majetníckeho manipulátora. Veď ja som tiež aj na to ju upozornil aby si dala pozor a potom to ukončila. Ale on zle vyhodnotil situáciu a urazené ego zapracovalo. Napísal, že ju miluje. Aj z toho som vychádzal. Pred tým ho dráždila tým že bola mäkká na ex. Tiež argument to ešte skúsiť. Ste tu zrazu všetky veľké hrdinky, keď sa vás to osobne netýka. Ale vzťah nie je sranda. To bolí.
Takto sa nesprava zrely chlap, ale ste este mladi..
@drago12587 No neviem neviem 😀ja keď som bola tehotná, tak mi kolega v práci nosil obedy, vážne super varil a mne to jeho jedlo nenormálne chutilo 🤣 Vždy sa ma opýtal, či má vziať extra porciu aj pre mňa a nikdy som neodmietla 🫣 takže som nemala určené hranice? neviem, ale ani on a ani ja sme za tým nič nehľadali. A dokonca o tom vedel aj môj partner a nikdy nežiarlil a vieš prečo? Lebo mi plne dôveroval. Keby mi robil žiarlivostné scény tak by som určite za ním neplakala, lebo takého človeka v živote nepotrebujem.
@drago12587 Áno, to, že sa o jeho priateľku zaujíma a snaží iný chlap, sú možno dôvody na žiarlenie, ale nie sú to dôvody, ktoré by mu dala ona. Ona toho spolužiaka predsa odmietala. To, ako sa správa tento chlap, nie je normálne.
Dievča, si mladá kašli naňho je to žiarlivý pako
Respektuj jeho rozhodnutie: Aj keď ti to príde nespravodlivé, má právo na svoje pocity a rozhodnutia.