Mám sa udobriť s tetou?

natalia_r
22. sep 2023

Ten clovek mi velmi ublizil. Psychicky ma zdeptala, ohovarala ma pred zvyskom rodiny. Ked som ju konfrontovala strasne sme na seba nakricali, pohadali sa do krvy ona vycitala mne, ja jej.Preplakala som strasne strasne vela noci. Nejdem sa rozpisovat do detajlov lebo to by bolo velmi velmi na dlho. Zvysok rodiny ma presviedca ze sa mame udobrit, lebo sme rodina. Ja ju nechcem uz v vzivote vidiet. Ona to strasne hra na chudatko pred vsetkymi a robi zo mna tu zlu. Problemom su spolocne rodinne navstevy, obedy...Ja tam odmietam chodit aby sme sa nestretli a zvysom rodiny do mna huci, ze rozvraciam rodinu. JA!! Co mam robit? Mam sa cez to preniest a odpustit jej a pokusit sa ju mat rada? Nas konflikt trva uz vyse roka.

matula77
22. sep 2023

@natalia_r ahoj, ja mam podobne s jednou zenou v rodine. Tiez som povedala, ze v zivote sa s nou bavit nebudem a duplom udobrovat - my dve mame proste rozne hodnoty a ja tu toxicitu v zivote nepotrebujem - to bolo aj moja odpoved na navrhy od rodiny sa udobrit s nou. na rodinnych akciach ignoruj a bav sa so zvyskom rodiny. U mna to bolo tak

valeria_h
22. sep 2023

Chceš takéhoto človeka vo svojom živote? Ona Ti ublížila, Ty ju nechceš vidieť, neznášaš ju, ale rodina povedala aby ste sa udobrili. Rob ako Ty cítiš, nie druhí.

oranzovyvevericnik
22. sep 2023

Toto nikdy nepochopim. Preco ustupovat zakernym telatam len preto, lebo ide o rodinu. Prave preto, ze ide o rodinu by sa ta RODINA mala aj tak spravat.
Nedaj sa manipulovat, pokial ti jej pritomnost nerobi dobre, nie si povinna to trpiet. Mas pravo na kludny zivot, mas pravo si vybrat, koho si do svojho zivota pustis.
Ona rozvratila rodinu svojim ohovaranim, nie ty tym, ze odmietas take spravanie.

natalia_r
autor
22. sep 2023

@matula77 ano, tuto taktiku ignoracie som presne spravila. Ona sa postavila a odisla so slovami ze je evidentne ze ju ignorujem a neciti sa prijemne preto odchadza prec, slzy v ociach a pod. A to bolo pocas vecere asi s 12 clenmi rodiny. Samozrejme sa kazdy postavil na jej stranu, ze jej bolo ublizene chudatku, ze preco sa tak.k nej spravam. Ona sa ma nieco opytala a ja som sa robila ze nu nepocujem asi to.bolo na mne vidiet ako velmi sa s nou nechcem rozpravat.

martinusik91
22. sep 2023

Si dospelá žena, nie malé decko. Udobrovat sa nemusíš, ale na rodinné oslavy by som išla a ignorovala ju. Ja som to tak mala so svokrou 😅

stanulienkat
22. sep 2023

Prečo by si sa mala pokúšať mať ju rada? Prečo sa chceš týrať? Je to zlý, toxický človek. Buď ju ignoruj, alebo toleruj. Na oslavách ju slušne pozdrav a viac sa s ňou nebav a je vybavené.

oranzovyvevericnik
22. sep 2023

@natalia_r V takej situacii by som jej normalne povedala: Prepac, po tom vsetkom, co si mi urobila, sa s tebou nebudem bavit. Ublizila si mi.
na takych treba priamo pred vsetkymi. A pokial je rodina na jej strane, tak trosku asi nemaju gule alebo im je len jedno, lebo sa nejedna priamo o nich.

stanislavicenka
22. sep 2023

@natalia_r to nemyslis vazne, ze preto, ze do teba huci rodina, podlahnes takemu tlaku. nech ju presvedcia, ze sama tebe ospravedlnit. Ja by som neuhla. Ale to je moj nazor.

natalia_r
autor
22. sep 2023

@stanulienkat len vsetci do mna hucia a ja uz zacinam ozaj mat pocit, ze ja som ta zla a nie ona, ze ja som ublizila jej, aj ked vo svojom srdci to tak necitim, ja nie som zly clovek. Nech sa na to pozeram z akejkolvek strany, vzdy mam pocit ze ok nespravala som sa k nej pekne a milo, ale bol to len dosledok jej strasnej provokacie. Ja uz neviem....😒

pribinak
22. sep 2023

@natalia_r na čas by som obmedzila tieto úchvatne rodinne stretnutia. Alebo by som sa stretávala s najbližšími, ale za podmienky, že padne jej meno a lúčim sa.
Si dospela, vieš snáď sama posúdiť čo áno a čo nie

dusankomoj
22. sep 2023

@natalia_r keď sa postavila,že odchádza,tak by som priamo tam pred rodinou povedala prečo s ňou nebudem komunikovať a viac ako základnú slušnosť odomňa nedostane. A nebude mať možnosť ohovárať ťa za chrbtom,lebo všetci budú svedkovia.

zuzulka558
22. sep 2023

Ja to mam tak z mužovej strany 4 tam začali kašlem na všetkých tam, u každého ten 1 je,,, a co si myslia ma nezaujima mňa ničiť nikto nebude blbymi rečami keď sa to napije na oslave ani utret si hubu na mňa už nedovolím

isis234
22. sep 2023

@natalia_r viem o čom to je. 2 také ženy v rodine. Jedna už tu našťastie nie je. Druhá? Urobila som hrubá čiaru. Nestretávala som sa s ňou. Bolo dobre, Jej syn ma presviedčal, že sme rodina a mali by sme sa sporadovať. Odpustila som jej, No zabudnúť sa nedá. Ale,, ona to zlo robí stále, Nezmení sa, Narobila mi ďalšie nepríjemnosti. Koniec. Nebudem sa s ňou kontaktovať. Odovzdala som ju Bohu, nech s ňou urobí čo je potrebné.
Prajem Ti veľa síl odolať rodine a presvedčiť ich, že nepotrebuješ, aby ti niekto bral energiu. Aj ty máš právo na šťastie a pokokjný život. Oni to časom pochopia.
Veľa šťastia prajem. Buď silná👍❤

kristinka92
22. sep 2023

cítiš to tak že sa s nou chceš udobriť ty sama? alebo to máš spraviť proti svojej vôli len preto že rodina? môžu byt vôbec radi že si ochotná tráviť svoj volny čas v jej prítomnosti. to že hneď hodi psie oci so slzami a skuvina keď odchádza je čisté divadlo. narovinu by som najbližšie povedala že teta baviť sa s vami nebudem, vy veľmi dobre viete ako ste mi ublížila, rozprávať sa s vami nebudem lebo ste prekročili všetky moje hranice. narovinu, nahlas, nech aj ostatní počujú. nenechaj sa furt lek zahnať do kúta zo strany rodiny, ak tým pôjdeš sama voči sebe

natalia_r
autor
22. sep 2023

@isis234 dakujem pekne, ❤️ ano, musim byt silna aj ked je to tazke.

natalia_r
autor
22. sep 2023

@kristinka92 @dusankomoj ano, mate pravdu, treba taketo veci riesit asi iz iba pred svedkami teda zvyskom rodiny. Lebo v opacnom pripade ona hovori len svoje prikraslene vezrie.

syslik81
22. sep 2023

@natalia_r si rozhodnuta ju uz nechciet vidiet- tak si za tym stoj.. nie kazdy kto je rodina nou aj musi ostat ... pokial to nebola hadka z malichernosti,ale ozaj je taka zla tak sa neudobruj .. respektuj ju na oslavach .. pozdrav odzdrav rozluc sa ..prehot nepodstatne veci o pocasi a tym komunikaciu ukonci ..

minenkak
22. sep 2023

@natalia_r aj keby si hneď bola ty zlá to je jedno,sami si môžme vyberať kto bude a kto nebude v našich životoch

hladamematku
22. sep 2023

@natalia_r toxická rodina...tvoja rodina.davno neplní funkciu rodíny a preto ju nepotrebuješ. Tetu do života nevpustaj...

svetlonos
22. sep 2023

@natalia_r
celu svoju rodinu posli do prdele za ich chovanie! Za to ze chcu aby si si nechala 💩 na hlavu, lebo rodina! Oni asi vedia aka je to falosnica a nik nema gule na to, aby jej pravdu do oci povedal. Tak ta kvazi obetuju ako baranka = tetka ta ma ako objekt zloby a ostatni maju od nej pokoj.
Sa ich opytaj preco je tetka viac ako ty a ci by boli taki skepi aj pri inceste - lebo rodina?!

domkakvet
22. sep 2023

@natalia_r tak sa s nou udobri pre dobro rodiny, ved to este neznamena, ze s nou musis mat priatelsky vztah a s niecim sa jej zdoverovat, proste normalny formalny vztah.

ahhola
22. sep 2023

Co je to za tetku, sestra matky, otca, ona ma deti, koľko rokov ona, ty?
Prečo si sadla zrovna na teba, v rámci rodiny?
Dosť ma to zaujíma, tiež mam zaujímavé tetusky 🍃🍃🍃

natalia_r
autor
23. sep 2023

@ahhola ja mam 38 ona 62. Zasadla si zrovna na mna, lebo ma velmi provokovala svojimi recami, ocapila sa aj na mojho manzela. Ja som sa proste nenechala a povedala som jej svoje. A to som nemala, vraj takto sa nepatri aby som sa rozpravala so svojou tetou, ktora ma ma velmi rada a sme rodina. Ja som jej povedala ze ok, ale ze ja sa len branim ja na nu neutocim. Ale ona je strasny manipulator, velmi prekruca realitu, chyta za slovicka a uplne to cele otocila proti mne.

natalia_r
autor
23. sep 2023

@domkakvet ja sa s nou viem formalne udobrit, aj sme to raz spravili, ale je zo mna strasne citit ten odstup voci nej. Ja vo svojom srdci k tej citim obrovsky hnev a navonok sa neviem pretvarovat a ona to vidi na mne a aj zvysok rodiny. Moj manzel ju uplne nanevidi nedovoli mi ani nase dieta aby som so sebou bravala na stretnutia, on tam nechldi vobec.

janulka1802
23. sep 2023

Mňa by nikto, rodina, nerodina neprinútil udobriť sa s kýmkoľvek, keby som to sama nechcela. Ľudí, ktorí mi ublížili, odstrihnem a viac neriešim. Niekedy to proste nejde. Nevidím dôvod nasilu trpieť niekoho v mojej prítomnosti a aj naopak.

domkakvet
23. sep 2023

@natalia_r tak zasa sa nerobit hluchou, odpovedat jednoducho, napriklad mam sa dobre a nove nic nemame.

mirka438
23. sep 2023

Mne dlho vadila osobnost mojho svokra... veeeeeeela rokov som si hryzla do jazyka pre pokoj v rodine. Manzel ho ma za Boha tak som proste bola ticho. Vychadzali sme dobre pokial sme sa my dvaja nepustili do rozhovoru... no az jedneho dna som si povedala naco, preco... pred kazdou navstevou, ked sme k nim mali ist som mala 2 dni hnacky, tam som sedela ako na ihlach, o com zas sa budeme.dotahovat, co mu budem musiet zase vysvetlovat, v com sa budem musiet zase obranovat...moje nazory mu nikdy neprisli dobre, on mal vzdy zo zasady opacne...az raz ma tak nasral, ze som si povedala dost..ziadny pokoj v rodine. Je tomu uz viac ako pol roka co s nim nekomunikujem a uplne som spokojna. Manzel menej ale zvykne si...ani so svokrou nekomunikujem lebo ta ho pocuva na slovo, telefonuje s hlasnym odposluchom atd takze ja mam az teraz konecne pokoj v rodine, neplnaujem to menit

natalia_r
autor
23. sep 2023

@mirka438 ano, myslim, ze takyto postoj zaujat je najlepsie. Proste nepustat si k sebe toxickych ludi, za kazdu cenu.

mirka438
23. sep 2023

@natalia_r ja by som aj bola mozno ochotna ked som sa ukludnila si to nejako vyriesit s nim...aby nebolo take dusno z toho (zo zaciatku sme sa velmi kvoli tomu doma hadali) ale svokor bez mojej pritomnosti muzovi rozpraval presny opak toho, co sa stalo a doteraz sa ani neospravedlnil, ani akoze, ziadne trapne sorry, nic ...tak som si povedala, ze by to zase skoncilo iba tak, ze by som zas musela byt ticho, nevyjadrovat nazory lebo by som si ich musela potom hodinu obhajovat a kazdy by to bral stale tak, ze ved to je proste starky, taky on uz raz je a iny nebude atd...co je vela to je vela.. zisla som radsej z kratsej cesty a mam pokoj. Niekde v inych rodinach ked sa chce, vztahy sa mozu kludne zlepsit, nas pripad to ale asi velmi pravdepodobne nebude