Napíšem asi stručne všetko.
Manžel ma za 2 roky keď sme sa hádali niekoľkokrát udrel a ponižoval.
Ale na druhej strane je to starostlivý Manžel a otec neodoprie ani mne ani malemu nic. Len ked sa pohadame je nepríčetny :( mame ročného syna.
Nechápem ničomu som zmätená. Som u starkej potom ako znova sme sa pohádali zbalila som všetko a sme tu teraz .
Pýtam sa kto ma ale príbehy. Pretože neviem načo sa mam pripraviť. Malého sok vytrhla z jeho domova . Nový život, všetko od začiatku začínat. Už teraz som na nervy ze co bude ako ďalej.
Papiere na rozvod mam spísané. Ale cítim sa vyslovene v začarovanom kruhu emócií totálne.
Mňa keby partner udrel, to je konečná ... cesta späť by neexistovala ... čo ako ťažký by bol nový začiatok, nevrátila by som sa k nemu.
@barborinkamisko
Neuveritelné čo dokáže ženský mozog vyprodukovať.
@ckocka prečo?
@ckocka netreba urazat ale podporit. Nie kazda ma zial stastie na dobreho muza. Tuto autorka uvazuje dobre, zbalila sa..len potrebuje nakopnut a uistit.
Dobre robis. Syncek ma super vek,je maly. Ma sancu vyrastat v pokoji, co sa dialo doteraz si pamatat nebude. Uz len vydrzat a dotiahnut do konca.
@svetlanka111 Podporiť v čom, ona nechápe.
@barborinkamisko vytrvaj, nema ta co otlkat, nech sa bije so seberovnym zmrd jeden. Bude chodit prosikat, slubovat, potom sa vyhrazat, ze ti vezme maleho, ze ti nebude platit atd klasicky scenar.... nedaj sa. Hlavne si uchovavaj vsetky dokazy ktore mozes potom pouzit. Zasluzis si normalny zivot, nie taketo tyranie
@barborinkamisko buď budeš vo vzťahu kde môžeš kedykoľvek čakať, že ťa muž udrie ALEBO začneš odznova, budeš si vážiť život, ktorý máš len jeden a budeš si hlavne vážiť samu seba. Vyber si.
@barborinkamisko máš to trošku pomýlené. Chlap, ktorý ťa niekoľkokrát udrie rozhodne nie je starostlivý a už vôbec milujúci. Starostlivosť bez lásky nie je starostlivosť. Je to studňa, ktorá zabezpečuje základné/vyššie potreby ale rozhodne to nemá nič s milujúcim a starostlivým otcom či manželom. Práve naopak, takýto "chlap" nie je ani len normálnym vzorom pre dieťa, takže ak si od neho závislá treba sa veľmi rýchlo pozbierať. Máš možnosť byť u starkej a bola by si veľmi hlúpa ak by si to nevyužila, množstvo žien ako ty, ktoré boli závislé od chlapa a to ich pri ňom držalo, lebo vraj im všetko dopraje, predsa tých pár faciek prekusnú, tak mnoho z nich nemalo kam odísť. Zatiaľ malého neovplyvnil ale takýmto štýlom sa dostaneš do štádia, kedy ťa bude ponižovať tvoje vlastné dieťa. A na tvojom mieste by som si aj vymazala fotku, pretože on ťa musel udrieť už keď si bola tehotná a ak si aj napriek tomu ostala, spala s ním v jednej posteli a tvárila sa, že sa milujete, tak to je riadna hanba.
Ja som vnútorne nastavená na nulové násilie. Chcem, aby v takomto pocite vyrastali aj moje deti. Manžel pochádza z rodiny, kde bolo násilie prítomné. Ešte pred manželstvom som mu povedala, že jeden úder by bol pre mňa konečná. Bez ohľadu na komplikácie z rozvodu, počet detí, finančné zabezpečenie. Keď človek udrie niekoľkokrát, NIKDY s tým neprestane. Tieto vzťahy fungujú v špirále. Na začiatku sú rozostupy medzi údermi väčšie a medzi nimi môžu byť pekné chvíľky, špirála sa ale bude zužovať a pekné chvíľky zmiznú, zostane len to ponižovanie a bitky. Chlap, ktorý toto robí (opakovane) najbližšiemu človeku, nie je dobrý manžel, akokoľvek sa snaží ospravedlniť svoje správanie. A nie je ani dobrý otec, pretože predáva nesprávne vzorce svojim deťom. A so ženami v takýchto vzťahoch je to ako s tou žabou v hrnci...keď ju hodíte do vriacej vody, vyskočí, keď vodu postupne zahrievate, nevšimne si to a uvarí sa. Najhoršie je, keď ženy začnú hľadať chybu v sebe, toto sa ale ospravedlniť nedá. Ja by som v takomto vzťahu nikdy nezostala, kvôli sebe aj kvôli svojim deťom.
Nechápem , prečo ženy, ktoré sú fyzicky napadane, majú výčitky svedomia a ešte obhajujú partnera. Ty nerobíš nič zle. Urobila si správnu vec. V žiadnom prípade sa nevracaj, aj keď to bude ťažké. Čo dáš svojmu dieťaťu? Tyranu ustráchanu mamu? Drž sa, prajem veľa síl ♥️
@barborinkamisko Je to slaboch zakomplexovany,ked udrie zenu....urcite nie je starostlivy a milujuci.Zena!!!Ber dieta a uz sa nevracaj.Myslim,ze si to,aby ta niekto otlkal nezasluzis!!
Spravila si prvý krok na ceste z pekla. Nikdy sa nebrať tam odkiaľ odchádzaš. Pretože manželstvo, kde muž siahne k akémukoľvek násiliu je peklo pre za u a aj pre deti. Akokoľvek sa ten chlap tvári medzi svojimi výbuchmi, jeho spravanie je neakceptovatelne
Si sympaticka, pekna zena, rozhodne mas na viac ako nechat sa otlkat. Mas stastie, ze mozes byt u starkej, vyuzi toto privilegium a zostan tam.
Samozrejme, ze si zmatena, v tvojom zivote nastala velka zmena. Okrem toho mas urcite po spoluziti s tyranom znizene sebavedomie, mas pocit, ze bez neho to nedas. Daj tomu cas a neskor sa budes schopna obzriet naspat s chladnou hlavou. Budes stastna, ze si od neho odisla a postupom casu ziskas vacsi pokoj a sebavedomie, zistis, ze sa zaobides velmi dobre aj bez neho, vas zivot bude omnoho lepsi.
@barborinkamisko stačila mi prvá veta. Už by som sa nevrátila. Ročné dieťa si zvykne rýchlo. Hneď zajtra choď na súd podať o rozvod.
Vymaz si profilovú fotku, nemusia všetci vedieť, že ťa niekto bije, aj keď je to hanba hlavne pre toho magora s ktorým žiješ.
@barborinkamisko
davam babam za pravdu. Rozvod aj keby mal kolena krvave od prosenia.
Zabezpecvsebe i malemu pekny pokojny zivot. A ze si ho vytrhla z domova? Moj muz sa stara, s malym je rad sj ked ide do vyvrtky, ak maly pisti rano hned a on este spi- rozumej 5:00 🙈😁 Venuje sa mu, byval nim raz v tyzdni aj sam. Takze vztah maju ozaj peky. Bola som na dovolenke u sestry try tyzdne ken s malym. Muz mal novu robotu, musel byt doma. Maly zacal avagra po tyzdni volat ocinko, vsetci sme z toho mali kino. A to mal cerstve dva roky Takze sa o naleho v tomto pripade neboj, rafsej zmena prostredia ale Bozsky klud.
@grammarking 🤦🏻♀️🤦🏻♀️cosiii no raz by sa na mna zahnal alebo na dieťa tak by to bola konečná , neverím, že naozaj sú tu také, ktoré nechajú otĺkať seba a dokonca aj svoje dieťa 🤦🏻♀️nechapem,že môže nato pozerať a ešte aj rozmýšľať , že sa tam vráti 🤮🤮🤮ľútosť jej veru netreba
@barborinkamisko Mozes mu este dat ultimatum, nech ide na terapiu ohladom zvladania hmevu. Tam by mal ale dochadzat aspon rok a naozaj sa angazovat. Potom sa moze k vam na skusku vratit. Ano, je to take na dlhe lakte a s neistym vysledkom. Ale ak na nom inac naozaj nevidis ziadnu inu chybu, tak na tomto sa da pracovat. Len teda ozaj treba zvazit, ci je toto jediny problem. Podiela sa na starostlivosti o deti, na domacich pracach? Dopraje ti cas pre seba? Citis sa pri nom ocenena ako manzelka a matka?
@barborinkamisko kontaktuj bezplatnu poradnu Pomoc obetiam nasilia.Dostanes odborne psychologicke poradenstvo(mail,telefon hoci aj anonymne) a nie premudrele rady z modreho konika,ktore ta este viac stiahnu dole. Pracujem v tejto oblasti,tych liniek je viac,ale ja odporucam práve Pomoc obetiam nasilia,pretoze viem ako pracuju .
Vela sily!
@zuzinabila ďakujem
@marianarem to áno cítim. Len keď je hádka tak mu rapne a udrie
@grammarking ako siahol na pol ročné dieťa? Co pisala,ze robila?
@barborinkamisko neexistuje aby si napisala v jednej vete ze ta fackuje, ale inak je starostlivý. Co to je?! Si týraná,a potrebuješ psychologa, to je dobra rada je ze za chcem urazit.
Mysli len a len na tvoje dieta,a seba.
@barborinkamisko Tak v takom pripade mu mozes navrhnut, co som pisala. Len si potom musis stat za svojim a nenechat ho vratit sa predcasne.
Ja by som sa v tomto prípade zamyslela nad budúcnosťou, aká ťa s mužom čaká a aký to bude mať dopad na syna. Myslíš, že jeho neudrie keď bude starší? Teraz má iba jeden rok, ešte je malé bábätko, ktoré nič nevníma. Vyrastie, začnú starosti s výchovou a nebude to len prebaľovanie a kŕmenie, ale naozajstná výchova. Syn bude mať aký mužský vzor? Výbušného cholerika, ktorý udrie ženu, ktorú "miluje" a aj svoje dieťa. Určite teda z neho vyrastie vyrovnaný, kľudný človek bez psychických následkov 🤦 A potom si raz uvedomí, že aj ty si zodpovedná za jeho trápenie lebo si to nechala tak. Neurobila si nič aby si mu zabezpečila lepší život. A nepíšem to len tak. Poznám to na vlastnej koži. Matka nechala otlkat seba a aj svoje deti, nenabrala odvahu odísť a riešiť to. Do poslednej chvíle obranovala muža. A deti si uvedomili, že aj ona je na vine za ich dosraty život...
@barborinkamisko Niekoľkokrát ťa udrel a ponižoval. Tu nie je o čom. Rozvod.