Ahojte,
momentalne prezivam velku dilemu vo svojom zivote. Som s priatelom 10 rokov od 13tich. Prezili sme si vselijake dobre aj zle chvile, ale najhorsi bol pre mna posledny rok, kedy sa mi priznal s neverou. Ja som sa mu to snazila odpustit, ale to ze on to spravil pre to lebo chcel nabrat skusenosti, tak to sa ma dotklo a ja som si tiez povedala, ze to skusim. On mi to dovolil, lenze ked som to aj ja skusila s inym velmi mu to tiez ublizilo (neveril tomu, ze to spravim). Odvtedy ho uz proste romanticky nemilujem, ani neziarlim, keby sa vyspi s inou zenou. Chcem sa opytat, myslite si, ze vztah v ktorom si dvaja rozumeju dokazu spolu travit spolocne chvile dokaze aj po takejto nevere fungovat dalej alebo je to lepsie ukoncit? Bojim sa urobit nejake rozhodnutie, neviem si bez neho predstavit zivot. Za rady alebo vase skusenosti vopred dakujem.
Si ešte mladučká, ak nie si spokojná, tak sa rozíď.... ide ale o to, či to chceš. Vzťah evidentne ochladol, život máte pred sebou, načo sa trápiť a zožierať ....
@ariana50 práve to by si mala skúsiť. Byt chvíľu sama. Sama so sebou a sama sebou. 🤷♀️
Mat prveho chlapa v zivote je sen asi kazdej zeny, ale malokedy je toto realne.Pride vek ked clovek zacne lutovat, ze si nic nezazil.Su ludia ktori to nelutuju, ale vacsinou ziju s vierou alebo su spolu aby sa nepovedalo.
Za mna je urcite lepsie sa najprv vyburit, urobit chyby a tak ist do vztahu ktory by mal byt na cely zivot.Vtedy si clovek viac vazi tu stabilitu ak zisti, ze mat pevny vztah nie je samozrejmost s kazdym partnerom.
Obaja ste boli v posteli s niekym inym.Ten vztah uz nikdy nebude taky aky bol.
Radsej blbnut v mladosti ako mat potom v manzelstve starosti.
Nema to vyznam podla mna ak ti je uz vsetko jedno.
Ukončiť. Začali ste si spolu, ako deti. Medzitým ste dospeli a už ste niekde inde. Váš vzťah už svoj účel splnil, treba ísť ďalej.
@ariana50 Už sa nemilujete, tak načo byť v takom vzťahu ? A neveru si budete vykrikovať ešte aj ďalších 10 rokov, ak ostanete spolu...Apropos....v 13-tich som si myslela, že ju mám len na cikanie 😝 A prvého frajera som mala v 17-tich.
@mandarinka555 ako ja si myslim tiez, ze vela problemov plynie z toho, ze sme sa dali dokopy este na zakladke
no bud este rozduchate romantiku, lasku vasen a objavite novy level dlhodobeho vztahu a ked to dokazete tak aj o dalsich 10 rokov si budete uzivat jeden druheho alebo je na case toto skor priatelstvo ukoncit alebo ponechat naozaj len v kamaratskej rovine... vela ludi co poznam co si zacali v takom skorom veku sa cca po tych desiatich rokoch rozchadzaju.. a to ze nevies si bez neho zivot predstavit, neni to uz len taky zvyk?.... radsej by som sa vykaslala nanho a tesila sa ako zahorim laskou k niekomu novemu
5 jazykov lasky.. planovanie buducnosti.. rodina..spolocne byvanie..znovuobjavovanie sa. Dospeli ste. Ste ini ale ak chcete obaja vztah budovat,da sa to. ;) Ak v tom nevidite zmysel,ani snahy nevychadzaju...tak je ten cas to ukoncit.
@ivangeline tak ako na spolocnom byvani rozmyslame, len on este deti nechce, ja by som uz aj chcela, to by nas tak podla mna spojilo
@ariana50 ak ho nelubis a je to len zvyk hlavne si nerobte dieta, nie je pravda ze dieta vas na isto zblizi praveze vo vela vztahoch dieta skor urobilo vacsiu priepast medzi partnermi hlavne ak neni ozajstna laska.. neriskuj ze budes nakoniec s dietatom sama a zase mat rodinu v ktorej neni laska len zvyk, to radsej sa vykasli na to, si mlada na taketo riesenia.. v mori je plno ryb..
Začali ste spolu chodiť ako deti, pubeetiaci. Vtedy to bolo úplne o inom, ako teraz. Očividne ani jedného vás to už nenapĺňa, nebaví, je to normálne, veď aj vaše postoje, hodnoty a vôbec celý pohľad na život, plány sa mohol zmeniť, ako je to pochopiteľné vzhľadom na vás vek. Načo to ťahať do aleluja? Keby ze mate pred 40, tri deti a hypotéku, tak možno to dáko lepiť, zachraňovať, ale z vás nie je o com. Obaja ste boli neverni, obaja ste už úplne inde. Ukončiť to s čistým štítom a ako slobodni ľudia každý úst svojou cestou
@ariana50 od 13 nástich? Tak vtedy ste sa snáď iba kamošili, nie? To nebol normálny, plnohodnotný partnerský vzťah (teda aspoň dúfam). Po rokoch je tonuda a ste na to proste príliš mladí, aby ste žili ako dvaja seniori na dôchodku, ktorých spája celý život prežitý spolu a deti, rodina, tam sú úplne iné hodnoty. Spoznávajte svet, seba, iných ľudí, je to úplne prirodzené. Ten vzťah je o ničom a pravdepodobne príde ďalšia a ďalšia nevera, kým to pochopíš.
@ariana50 ..deti nespajaju. Skor naopak. Je to namaha. :D
Vzťah bez dôvery, nie je vzťah...ak on tá podviedol a ty jeho... tak potom to nemá význam...potom to môže byť zakaždým, tak že si budete ešte väčšie polená hádzať pod nohy ...evidentne obidvaja hľadáte cestu von a ani jeden z vás není šťastní...
@ariana50 Kamarátenie sa v 13- tich rokoch sa ani nedá nazvať vzťahom ....
o čom je tento vzťah...🙄
si mladá ale život ideš žiť ako 50 ročná žena po 30 ročnom vzťahu...