Ak vám niekto viac krát ublížil a vy ste to zakaždým prehltli a išli ďalej .... Využili by ste príležitosť malej pomsty? Proste malú zákernosť?
Do teraz som si stále povedala, že kašľať na to....že sa tak správajú duševne nevyrovnané osoby. Že karma, že božie mlyny....a vždy som prehltla horkú slinu. Lebo hádať sa nemá vôbec význam. Je to vyčerpávajúce a nikam to nevedie.
Cítim proste krivdu voči mne a laka má využiť šancu niečo vratit. Jedná sa o prácu, nie moje súkromie. To je našťastie v poriadku a vďaka mojej rodine som vedela byť nad vecou, ak mi bolo v praci ublížené. Z práce odísť nechcem...
Viete čo má trápi? Že ak budem hnusná, že mi to krama vráti.....len teda im prečo karma nevrati?
Ja som naozaj slušná ku každému....takže vnútorne idem proti sebe s plánovaním pomsty...
Neviem sice o ake ublizenie ide ale ja by som to nechala tak.. a preco im karma nevracia? Ver ze vracia, len ty to nevidis. Ten clovek ma mozno kazdy den nove a nove problemiky ktore ho zozieraju 100x viac nez teba toto.. vobec nemusi byt stastny.
Bozie mlynu melu pomaly ale isto, kazdemu sa zlo raz vrati mozno ale v niecom inom, skor ci neskor to pride same a nemusis sa o to ani snazit,
Určite by som nešla proti sebe,ublížia si viac,ako chces ublížiť im
Ja sa nesprávam k ľuďom tak, ako nechcem aby sa oni správali ku mne, takže ja osobne by som to nechala tak, nechcem byť zákerná, robiť naschvál, ublížiť... v priamom konflikte sa treba vedieť zastať samej seba a v nutnosti vystrčiť aj ostré lakte, to hej, ale takto sa pomstiť neskôr skrz niečo iné, to nie... a poradila by som to aj tebe, aj keď si odmyslím všetky morálne a motivačné reči, v okolí som také pokusy videla, v drvivej väčšine prípadov to buď nepadlo na úrodnú pôdu alebo to nevypálilo vôbec dobre a otočilo sa proti tomu človeku
Ja by som sa do pomsty a zakernosti nezaplietala. Spravila by si zo seba pomstychtiveho a zakerneho cloveka, hoci mozno len trochu a aj by si si to vedela pred sebou asi ospravedlnit. Ale nejaky dovod na zakernost mal aj ten, co ublizil tebe, mozno taky, ze aj jemu bolo kedysi nejako ublizene. Treba sa samozrejme sameho seba zastat, ohradit sa, zakrocit, vynadat, dat najavo svoje pocity, ked niekto zajde prilis daleko. Ale pomsta je uz vyssi level, ktorym udrzujes v chode zlobu.
Nenechaj si po sebe voziť, jednoducho sa ozvi, keď sú zákerné, ohraď sa slušne a jasne, nech to nerobia... 🤷. A nie mstiť sa. A kašli na celú karmu. Keď budeš asertívna, zistia, že si nemôžu dovoľovať a zrazu nebudeš musieť čakať na žiadnu karmu. A nie mlčať a trpieť a potom byť rovnako zákerná ako oni.
@lindous
@marianarem Ale niekedy zlému človeku musíš odpovedať zlom. Lebo rozumejú len zlu...
pokial citiš, že ideš sama proti sebe, nerob nič proti svojmu svedomiu, zavidim ti, že si taka čista duša
Dievčatá, máte pravdu....nepôjdem proti sebe. Chcem sa vedieť na seba pozrieť v zrkadle. Nevyužijetem teda príležitosť. Zlo plodí zlo. A musím popracovať na tom, aby som sa za seba vedela postaviť a tiez si zle veci nepripúštat. Ja sa tu nechcem hrať na čistú dušu, ale niekedy fakt nechápem, kde sa v nich berie ta zloba....ked majú fayn život. Taký, ako ja. Bežné radosti a starosti.... A za to som vďačná, lebo moje problémy nie sú nič v porovnaním s niektorými ľuďmi. Ale viete čo? Tu na MK som aj prekvapená, že väčšina z vás by nerobila zlo. A to je krásne. Že ešte stále je dosť normálnych ľudí, čo nemajú potrebu ubližovať....a teda na som není nejaky snikek, ani veriaca. Len sa tiež držím toho, že nerob iným to, čo nechceš, aby robili tebe....a preto má zaráža takéto správanie.....ďakujem 😘
* snílek
To nevies, aky maju zivot. Malokto sa takyto narodi, moze to byt sice aj vrodena povaha, nejaka vrodena porucha, ale vacsinou nie je. Vacsinou sa clovek takym stane a nie len tak zo srandy.
@cheko alebo nepochopia a budú robiť ešte horšie, aby sa pomstili späť... čo vidím okolo seba je, že zákerných ľudí najviac rozhodí, keď vidia, že človeku nedokážu ublížiť a stiahnuť ho na svoju úroveň... samozrejme, netreba si nechať skákať po hlave, nebyť asertívny, nezastať si samého seba alebo neoplatiť štipľavú poznámku, keď sa to hodí, ale vyslovene plánovať pomstu je už trošku niečo iné
No pomsta... keby to bolo nieco nechutne a zakerne, co by tomu cloveku ublizilo, tak nie. Ale keby to je len taka "dostal o co si koledoval" priucka, na ktorej by sa pripadne dalo aj zasmiat, tak hura do toho 🙂
Jedná sa o nacistickú povahu konkrétne. A čo som si prečítala, nad nimi človek nevyhrá.... Moje predchodkyne dali výpovede....
Nie, nechaj to tak.
Nie nevracaj to, aby sa to este to zlo nezväcsilo na tebe.Nechala by som to bez pomsty,Uvidis, ze dusevne sa budes citit po case lepsie, stym, ze si sa nepomstila,lebo nikdy nevies, co este v zivote ta caka,a tu pomstu by si lutovala
Nepracujes v KE na PHF ?😁 akoby som citala o nich….
Citujem : Do teraz som si stále povedala, že kašľať na to....že sa tak správajú duševne nevyrovnané osoby. Že karma, že božie mlyny...
Sama si si odpovedala
Nie 😄
Prepac ale na mna tento prispevok posobi strasne negativne a nevykresluje pekne hlavne teba. Uprimne som alergicka na povedacky karma je zdarma, bozie mlyny, krivda... Vsetci ludia, ktorych poznam, ze tieto formulky pouzovali, boli len zloprajni, skodoradostni, zakomplexovani... A ty ich pouzivas fakt vela.
Pokial ti niekto ublizuje, sikanuje ta, ries to. S vedenim firmy, personalistkou, niekym. Alebo zmen pracu. Ludia ta budu ponizovat len do tej miery, ako im to dovolis ty.
Pokial ide iba o blbe poznamky, ver, ze najviac si brusia ego ti, co maju nejake trapenie - z detstva, doma.
Ale neznizuj sa ani k schvalnostiam, ani skodoradosti.
Preboha, ludia, karma neexistuje. Je to pen vychodna filizofia, obdobna krestanskemu -bozie mlyny🤦, na urdzanie poslusnosti ludi. Malo by byt samozrejmostou spravat sa slusne, moralne s hodnotami, kto to tak nerobi, tak tento "bic" na neho🤦
Sice sa hovori, ze svokra a pomsta su najlepsie studene, ale pravda to nie je.