Mám problém zdielať súkromie a držím si odstup

17. aug 2024

Čo mám robiť? Ľudí a komunikáciu mám rada, preto som aj na tomto fóre. Ale všimla som si, že v poslednej dobe mám problém, keď sa ma niekto pýta osobnú vec. Či už sú to kolegovia v práci, známi na ulici alebo priatelia, tak normálne mám problēm im odpovedať na bežné veci. Rozmýšlala som, prečo je to tak a robím to preto, že nemám chuť byť hodnotená a posudzovaná. Žijem a robím si všetko ako sa páči mne a dneska je taký trend, že ľudia majú pocit, že musia komentovať a hodnotiť. A ja nechcem byť hodnotená a nepotrebujem sa chváliť kde som bola a čo som robila. Na druhej strane komunikácia musí byť vyrovnaná a keď nechcem byť totálny samotár, tak niekedy asi musím byť témov ja a môj život. Ale ja to už robím s takou nechuťou. Som potom za divnú a strácam kontakty. S kolegami sa radšej nebavím a s priateľmi musím mať náladu ísť von, lebo ak nemám, tak radšej nejdem, aby som nemusela rozprávať o sebe. Nechcem byť odlud, ale v práci je to len o klebetách a s priateľmi sme aj tak málo a ešte sa vypytujú. Pre známych na ulici stále vymýšlam odpovede, aby som síce bola zdvorilá, ale nič o sebe nemusela.Pri malo ľudoch mám pocit, že sa môžem v pohode rozprávať bez hodnotenia a škatulkovania.

autor
17. aug 2024

Oprava: témou

roja01
17. aug 2024

Ak mas tak silnu potrebu zamedzit tvojmu hodnoteniu a posudzovaniu cudzimi ludmi, je to asi dosledkom bud velmi silneho ega, pychy, nedovery v seba, alebo strachu. Nemyslim to v zlom, no lepsie by bolo, keby ti az tak nezalezalo na tom, co si kto o tebe mysli a hovori. To je tazke docielit vtedy, ak si mudra a inteligentna, no je to idealny stav.
Je pravda, ze mnoho hlupakov si mysli o sebe, ze su mudri. Hovoria hocico a nepripustaju si nic, ale zato hodnotia najma druhych. Na ich mienke by nam az tak nemalo zalezat i ked je ich cca 50%.

svetlonos
17. aug 2024

Tu nie si nútená odpovedať na osobné otázky. To ani neries, bud neodpovie vobec alebo ze to nebudeš rozoberať. Nie si trochu aj prepracovaná? Ja mam ľudí tiez rada ale po dlhšom čase práce s nimi som mala dosť. Tiez mam kamosky, u ktorých viem ze môžem čokoľvek povedať a žiadne súdy nie sú. S blbmi sa nebavili alebo pripadne rýchlo územnom.
Daj si pauzu a normálne odpovedz, ze súkromie je tvoja osobná vec a nemáš potrebu riešiť ho s druhými. A co si kto o tebe mysli keď neodpovie, no bolo by mi uuplne fuk!

autor
17. aug 2024

S tých reakcií mám skôr pocit neprijatia taká aká som. Nechcem byť iná. Žijem si to čo chcem a ako chcem. Len mi chýba ten pocit, že Ťa niekto chápe a prijíma Ťa inú. Každý chce akoby zapadnúť. Ale ja nechcem zapadnúť tak, že sa budem spravať a hovoriť len názor, ktorý je v súlade s osobou, ktorej ho hovorím. Keď Ťa neprijímajú, tak sa to podpíše aj na sebavedomí, to je jasné. Tak asi silné ego. Ale myslím si, že nie na úkor iných. Nepotrebujem nikoho presviedčať o svojej pravde. Každý je iný a má právo na svoj názor. Začínam byť samotár, ale ľudia mi chýbajú.

mk1111111111
17. aug 2024

Ja som spolocenska, ale tiez nerada ludi pustam do sukromia. Mam na to len par ludi, asi 4 ks a ostatnym informacie selektujem. Akosi viem z toho vzdy lahko vykorculovat a mam vzdy o com, aj na ine temy. Hoci je pravda, ze za butlavku ma povazuju viaceri, ale tak ja zasa neodmietne druhemu pomoc a poradit, vypocut, ak potrebune, ak to odo mna ocakava, ale, ani sa velmi nestaram a ani nevytahujem od ludi, ja ich plne respektujem a to ocakavam aj dostavam od nich aj ja. Tak si spokojne nazivam s okolim a vsetci sme spokojni.

karolinakr
17. aug 2024

ked chceš byt ina, tvoja sila je prave v tom, že sa nehanbiš za svoj životny štyl a stojiš si za nim..v tom je sebavedomie..vela ludi odpadne, ťa odsúdi a ziskaš prave novych, ktori taketo čosi obdivuju..aj najstrašnejši človek ma svojich fanušikov, vidim to denne na fcb, proste veci, ktore sa mne nezdaju, učaruju 100 inym ludom
takže za mňa zbytočne sa schovávaš za nejaký múr, vyjdi von a najdi si svoje miesto pod slnkom
i ked netuším presne, čo tym myslíš, nejaky tvoj zvlaštny životny štýl

rozculena
17. aug 2024

nikdy som nikam nezapadala,no a čo.....

matapo
18. aug 2024

...ja som spoločenský typ, ale svoje súkromie nemám potrebu preberať s nikým. Načo?

dasakasa
18. aug 2024

Ahoj,je predsa toľko iných tém,ak to tak necítis,nemusíš nikomu nič vysvetľovať,tobôž nie vyťahovať súkromie.niekedy to aj môže byť použité proti tebe.sama to vidíš a cítiš...