Mám priateľku a chcem s ňou žiť

6. jan 2025

Ahojte,
prosím, skúste mi poradiť, lebo ja už neviem, čo robiť.

Našla som si priateľku, je skvelá, má svoje chyby, ale aj tak je to úžasný človek a veľmi ju ľúbim.
Náš vzťah je zatiaľ tajný, stretávame sa 6 mesiacov a sme si stále bližšie. Stretávame sa u mňa, v mojom byte.
Obe sme dávno dospelé, obe VS, ona je staršia odo mňa o takmer 10 rokov, ale to vôbec nie je problém, obe sme orientované rovnako, teda L a slobodné. Nikomu neubližujeme.

Problém je v tom, že nás delí diaľka, čo ja zle znášam. Priateľka sa ku mne chce presťahovať, ale sama neviem, kedy sa nám to podarí,na byte sú opravy, trvá to dlho, peňazí mám málo a od priateľky ťahať peniaze nechcem, aj tak ju už stojím dosť. (Hľadáme sa na plateni za večeru, kvety a tak, je mi to nepríjemné niečo brat, keď to neviem vrátiť v takej hodnote)

Problém je teda diaľka, peniaze a rodičia.

Priateľka už rodičov nemá, ale ja áno. Chceme spolu žiť a ja neviem ako im to povedať aby sa netrápili, aby ma nezatratili, aby nás vedeli prijať.

Priateľka nie je moja prvá, bolo ich viac, ale žiadna nebola taká, aby som s ňou chcela skutočne vzťah so všetkým. Prišlo to teraz,nečakane, a nechcem ju stratiť.

Poradíte mi, či to rodičom povedať, či mlčať a vyčkávať že sa to nejako dozvedia, alebo čo robiť ak už o mne nebudú chcieť počuť alebo ten vzťah a rodičmi už nebude taký ako je teraz

vanilkovazmrzka
6. jan 2025

Ked sa ta opytaju ci uz mas frajera, povedz ze frajera nie ale frajerku ano. Ci uz to prijmu, nijak nezmeni sposob akym im to oznamis

deti95060810
6. jan 2025

myslíš že rodičia vôbec netušia že si inej orientácie?
oni predsa niečo tušiť musia...

soldi
6. jan 2025

Vztah s rodicmi moze v zivote narusit vela veci, nielen orientacia. Svoj zivot by sme mali zit podla seba, tak, aby sme my boli stastni.

Netaj to pred rodicmi, normalne im to povedz. Ak su normalni, tak to vase vztahy vazne nepoznaci. Pre normalneho rodica je dolezite, aby jeho dieta bolo stastne.

Dialka a peniaze su okolnosti, ktore sa casom vyriesia. Verim tomu, ze vacsina slovenska je uz dostatocne vyspela na to, aby inu orientaciu extra neriesila. To odsudzuju len zatrpknuti a nestastni ludia, ktori Ti mozu byt ukradnuti, lebo taky clovek si vzdy najde zamienku na odsudenie a nenavist 🙂

martinmmartin
6. jan 2025

No a sudruzka priatelka ti neporadi najlepsie? Za mnou keby prisla milovana osoba sa podelit s trapeniami tak ju z domu nevyhodim....resp predstav si seba na jej mieste a ako by si sa citila keby si bola na druhej strane . Ak mate naozajstny silny vztah tak to narovinu vyklop tie financne problemy a rieste ich spolu, z nosa ti neukusne aspon sa dozvies ako to vidi ona a mozno to tragedia nebude

michal_dr
6. jan 2025

Autorka

Čo tak prist spoločne k vam domov a povedat mami, toto "Peťka", moja kamaratka, pozname sa pol roka, rozhodli sme sa, ze budeme byvat spolu u mna na byte... Vybavene, nevidim dôvod vešať na nos status partnerka/milenka, načo... Pokial sa nebudete pred vašimi bozkavať, tak pohoda... (čo by som nerobil, hoc by vedeli o orientacii). Zbytočne nedrazdit okolie 😉.
Poznam Gay par, uplne v pohode chalani, nik by to o nich nepovedal, na vonok nič... a čo si kto robi za dverami spalne, je zalezitost ich dvoch 😉
Rodičia su rodičia, najhorší je pocit zlyhania a obvinovania, preto by som poradil, neprovokovat...

Život je tak krasne rozmanitý 😉 Hlavne žiaden stres, klud pohoda 😉

eva8
7. jan 2025

Mas viac problemov. Ked sa na to pozries, zistis, ze to az take veke problemy nie su. Najprv napisem vseobecne, potom konkretne.
1. Kazdy vztah na dialku sa zda byt idealnejsi, nez keby ste sa stretavali osobne castejsie. Velmi dobre uvazujes o spolocnom byvani. To preveri vas vzteh.
2. Peniaze. Prespavate u teba. Teda je prirodzene, ze ostatne vydaje plati priatelka, najma ak je na tom financne lepsie. Ty predsa investujes do prerabky bytu.
3. Byt. Planujete, ze ten byt bude vas spolocny, teda ak chce investovat aj do bytu, aby ste cim skor boli spolu, tak to skuste vyriesit zmluvou - forma akejsi pozicky, ze ked vam to v buducnosti nevyjde, vratis jej dajme tomu 2/3 sumy, alebo odstupnovane - iste percenta z pozicanej sumy, ktoru jej vratis, pojdu dole kazdy rok. Podat to tak, aby sa neurazila. S tymi peniazmi ta chapem, som podobna ako ty.
3. Rodicia. Svojich rodicov poznas najlepsie ty. Aky mate spolu vztah? Su konzervativni? Uz si im niekoho = chlapca v minulosti predstavila? Pytaju sa, ci s niekym chodis?
Keby mi to povedali moje deti, bol by to pre mna sok. Ale viem, ze by som ich objala a povedala nieco v zmysle, ze budem mat 2 dcery a poziadaa cas na spamatania, urcite by som chcela partnerku spoznat.
Ja som mala vybornych rodicov, konzervativnych. . Asi by som to najprv povedaa mamke, urcite osobne. Nepriviedla by som domov partnerku bez oznamenia, aj ked viem, ze by cirkus nespravili, nebolo by to fer voci nikomu. Ak by to rodicia na prvy pohlad neprijali, nechaj im cas. Aj ja by som ho potrebovala, aj kvoli sneniu o vnucatach.

Prajem ti, aby vsetko dobre dopadlo ❤️❤️🙂

eva8
7. jan 2025

Este je velmi dolezite, ci si navstivila svoju priatelku v prostredi, kde byva ona. Pretoze aj navonok idealne hetero vztahy su niekedy nie az take idealne, ked nepozname prostredie, v ktorom sa partner pohybuje byva. A aj ked je vas vztah na "tajnasa", bolo by dobre spoznat vasich spolocnych kamaratov. Vie o tvojej orientacii nejaka tvoja kamaratka? Mas surodencov? Moja dcera ma kamaratku inej orientacie. Aj ja mam, pritom dlho som to o nej netusila, ani ked bola smutna po ukonceni vztahu. To ale bolo este davno a neboli sme casto spolu, skor cez socialne siete