Mám priateľa, ktorý je z detského domova

mollanda17
10. júl 2024

Ahojte. Našla som si priatela z detského domova. Nedokážem s ním komunikovať aj ked vážne chcem. Neviem ako mám reagovať na to že má dalších 5 súrodencov a každý je v inej rodine, neviem ako sa mám celkovo rozprávať o jeho rodine, nechcem ho nahnevať alebo rozosmutniť. Pomôžete mi čo mám robiť?

mollanda17
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
10. júl 2024

Babka bola z detskeho domova, surodencov ponachadzala dvoch z troch v dospelosti. Aj boli v kontakte. Neviem, niektoré témy nechaj na nom, nech rozpráva on,inak by som sa v tom nevrtala. Babka bola skvelá mama a aj skvela babka, podľa mňa dávala deťom 200% práve kvôli tomu, čo kedysi nezažila ona...

Každopádne človek ma milión tém, nie len rodinu.. začiatok vzťahu je o vás dvoch. Jeho rodina to kto je síce ovplyvnila, ale netreba ho na to "dieta z detskeho domova" redukovať.

modrykolibrik
10. júl 2024

@mollanda17 ja som tiez z ,,decaku". Vacsina ludi z dd potrebuje mat pri sebe cloveka na ktoreho sa moxu upnut. Potrebuju mat pocit zazemia. Nepytaj sa ho na nic. Ked bude chciet sam Ti o tom povie

veronka1996
10. júl 2024

Najlepšie sa nič asi nepýtať na túto tému. Ja som vyrastala v destskom domove, neskôr v náhradnej rodine a keď som to niekomu povedala, hneď som bola zasypaná množstvom otázok, ktoré mi boli nepríjemné, až som musela na dotyčných zvýšiť hlas, nech mi nekladú žiadne otázky na túto tému. Mám teda pochopenie.

sevrin
10. júl 2024

Jeden kamarát mal prvú frajerku z DD a asi doteraz ľutuje, že to nakoniec nevyšlo.

mirkam3
10. júl 2024

@mollanda17 komunikáciu o týchto témach by som asi nechala na neho a navrhla, že ak sa o téme A, B, C bude chciet raz rozprávať, rada si ho vypočuješ (aby si nemyslel, že nepýtaš sa = nezaujímaš sa). A uvidíte, ako sa to časom medzi vami vyvinie.

A ohľadom tvojho vyjadrenia “je to take moje malé babo” - neviem akí ste starí, no tu by som bola opatrná, aby ste nepostavili vzťah na tom, ze budeš časom fakt ako jeho matka/starsia sestra/tútor,… viem ako si to asi myslela, no predpokladam, ze hladas rovnocenného partnera, nie niekoho, kto ti dovolí sa o neho starať a upne sa na teba.