Caute, pochadzam z maleho mesta. Kamosky a rodinu mam odtial. Bola som stale taka rebelka, za kazdu srandu, aj si vypila, proste taka otvorena, aj by som sa nazvala ze sedliacka (medzi styrmi dverami samozrejme). Vonku, v spolocnosti dama, ale s tymi kmaoskmai a so sesternicami taka baba do voza. 😅
Avsak, uz 7 rokov tam nezijem, zijem vo velkomeste v zahranici, mam super robotu, rodinu. Manzela tiez inteligentneho. Akoze, pozna ma, ze som zena do koca a do voza, avsak pred novymi ludmi som dama.
Ked sa vratim domov, tak mam pocit, ze musim zo seba robit sedlacku, aby ma mali radi... Akonahle som taka, ako normalne v mojom beznom zivote, tak hned davaju na moju osobu poznamku, ze, jaaaaaaj, nerob sa uz, my vieme kto si, robis zo seba damu, vysmievaju sa, ked nechcem cez den domacu palenku 🥲, atd atd. 😏
Je mi to take trapne. Mam ich rada, ale neviem, co s tym. A ked robim zo seba taku, akou som bola, tak mi je zo seba zle.
Každý sa vyvíja, snaží meniť k lepšiemu. Rob len to, čo je pre teba prirodzené, nepretvaruj a neštylizuj sa. Nech si hovoria, čo chcú. Buď úprimná, pravdivá, autentická. Rozumní po čase pochopia a ostatní asi nebudú pre teba ideálna partia.
Tak ked nechces pit nepi, ak nechces byt vulgarna nebud...ak sa ti vysmievaju, tak ich to cochvila prestane bavit a ak su to kamarati ktori ti nepasuju, tak sa nestretavaj
Bud taka ako sa citis dobre.
A musia ta mat radi? potrebujes ich k životu? Zijes inde... mas svoj novy zivot rada, vyzrela si, ved to je prave super, ze si tá dáma a nie to co ti vyčítajú ,s tou domacou akoze 🤦♀️
Je normálne, že si sa zmenila, dospela si a nie si už pojašená, ako kedysi v mladosti. Oni sa snáď nezmenili? Buď sama sebou, rob len to, čo chceš. Nechceš piť? Tak nepi. Majú poznámky, aby si sa nerobila, tak povedz, že sa nerobíš, že si sa zmenila a už si iná. Tak nech sú takí dobrí a prijmú to, ako fakt.
Bud sama sebou. To je vzdy najlepsie.
Ja myslim, ze by si sa nemala hanbit za to, ze si dospela. Zato, ze sedlaci ostali sedlakmi aj na stare kolena, ty predsa nemozes… mozno im skus vysvetlit, ze sa nehras na damicku, len uz proste si na niektore veci “stara”. Alebo skus najst nejaky kompromis, vsak neverim ze sa z teba stala uplna sucharka.
Autorka.. nepi ak nechces.. a ak ta niekto nema rad lebo nepijes, tak o take kamaratstvo nemusis stat. Sama som stratila skoro 90% “kamaratstiev” pretoze som prestala pit alkohol. Nechybaju mi 😉
Bud silna a bud kym chces byt a na koho budu tvoje deti (a manzel) hrdi ❤️