Prosím hlavne ma neodsudzujte, tiež som sa uz poučila z vlastnej chyby.
S exmanželom máme za sebou búrlivý vzťah a aj rozvod, keďže si našiel milenku. Zaplatí výživné, raz za pár mesiacov sa ozve aby sa nepovedalo a to je tak všetko. Vyrevoval, ze sa chce stretavat s nasim dietatom osamote, fajn dovolila som mu to, po zmene rozsudku, ho ale len kazdy vikend cakame cely den a on sa neuraci ani len ozvat, ze nepride. Tvrdi, ze nema stalu pracu, co ale viem ze je hlupost. Cely zakaz vychadzania sa jeho priatelka stretava s kopou dalsich, ludi z inych domacnosti, a ex len po fuskach chodi. Zverejnila videa, kde sa chvali navstevami, aj o tom, ze si zarabaju nacierno. Chcela som, aby nášmu dieťaťu kúpil bicykel, ked mu nekupil nic celu vybavu som kupovala doteraz ja sama. Jeho reakciu som ale vazne necakala. Zacal sa mi vyhrazat, ze zverejni moje nahe fotky z manzelstva. Kedze v minulosti som uz od neho pocula vela vyhrazok, lenze som nemala dokazy, vela veci som sa vzdala aj vlastneho majetku. Ale uz poucena cudzie cisla, ktore volaju s nastavenym Clir si proste natacam, kedze to vola jedine on. Vyhrazal sa mi uz, v minulosti, ze zmiznem, to by nespravil, ale viem, ze toto schopny urobit je. Znicilo by to mna, moju rodinu, moju karieru. Nikdy som si nedovolila sa mu vyhrazat, len som mu pripomenula, ze je jediny kto kazdemu klame a ze sa da jednoducho dokazat, ze zaraba na cierno, ked sme boli na sude. Tuto jeho reakciu, ale naozaj sposobil 1 poziadavka na bicykel. Sikanuje nas cely cas, mohla som mat super pracu na par mesiacov v zahranici, nedovolil nam odist, odmietol podpisat ziadosti do skolky, kazdu sobotu ho vyckavame, nic mu navyse neda. Robi vsetko preto aby nas znicil. Nikdy tato sikana od neho neskonci, nechce sa ani vzdat otcovstva, aj ked veri, ze nase dieta nieje jeho. Co by ste robili? Podat trestné oznamenie? Ist najprv za pravnikom? Riešiť to naozaj už chcem, nevládzem už toto zažívať.
Okaslat takého chlapa je to uboziak.Mozes skúsiť mediátora, alebo mu pohroziť trestným.je to blázon nerozvijaj s ním viac debatu, lebo všetko použije proti tebe
ja by som podala trestné oznámenie pretože to čo robí nie je normálne. to nie je chlap a otec, ale idiot.
@zooeynka toto uz fakt nejde o bicykel, tu uz ide o nase sikanovanie, nepodpisanie prihlasky do skolky, skoly, nedovolenie vycestovat, nase ohovaranie. 5rokov toto trpim, nase dieta bolo male, ked mi do oci povedal, ze zmiznem, snazil sa mi aj nase dieta vziat lebo sa im spolocne dlho nedarilo.
Minimalne do skolky jeho podpis nepotrebujes, viem ze uz mas dieta vacsie, ale stacia udaje matky...vies kolko zien sa nepohodne s chlapom? Proste vypisu len za matku a skolky to akceptuju. Skoly neviem, ale tipujem ze tiez.
Obmedzila by som kontakt na totálne minimum! Komunikácia osobná len v prítomnosti svedkov, určite nie sama.
Alebo používať SMS, mail, mesenger, určite nie telefonovať. Ak ti niečo povie, bez svedka to nemáš ako dokázať, ale keď to budeš mat v SMS, maily tak to už máš dôkaz
Ak by sa ti vyhrážal tými fotkami, poslala by som mu SMS, že kľudne, ale ty ideš na políciu dávaš trestne oznámenie
Inak ak si má v sobotu vyzdvihnúť dieťa napr o 9.30, pockala by som do 10.00 hod a potom b som už kaslala na neho
Ako mate v rozsudku napísané termíny stretnutí, vysku výživného a platby za ine veci ?
Uved konkretne udaje a lepšie ti poradime.
Inak ako ti písala hore - výlučne písomne.
Doporučene listy, maily, sms. Bud sa vyhnes blbym reciam bez svedkov alebo mas dokazy
Najlepšie je sa od takého človeka odstrihnúť, nekomunikovať s ním. Ak nepríde po dieťa v stanovený čas, nečakať a urobiť si vlastný program. Vyhrážanie, že zverejní tvoje fotky nie je trestný čin, len ak by to urobil. Nič od neho nežiadaj, keď je debil. Dieťa sa zaobíde aj bez bicykla alebo ho môžeš kúpiť z druhej ruky. Jediné na čom by som trvala je platenie výživného v normálnej výške. Aj to len cez súd. Nevolaj mu, píš SMS alebo maily, aby si mala dôkazu v prípade sporu.
@pribinak snazim sa, to dat na minimum naozaj, ale ako mi bolo povedane, aj keby prisiel len na pol hodinu, je to jeho rozhodnutie a ja by som mu branila v styku s dietatom. Vsetko riesime len mailom, preto viem, ze na mna nejake vyhrazanie hodit nemoze, ked mu len prippmeniem,ze on mi vypisoval ja komunikovat viem, ale tiez som poucena a nahravat hovor pri pokuse alebo pria
o pri trestnom cine nahravat mozem. A to vyhrazanie vyvesenia mojich fotiek na socialne siete, po nasom bydlisku, uz je plus nazyvanie prostitutkou. Bolo mi povedane, ze aj naklady na vybavu, zariadenie mozem od neho polovicu ziadat, doteraz nemam nic.
Tiez vie, preco mi vola z utajeneho cisla a nepiseto v maili. Bola som z neho roky kopka nestastia, nonstop urevana, strasne som sa ho bala, konecne som sa dala dokopy a zase to zacina. Viem ze sa len brani, aby jeho priatelka a jej rodina nezistila co je zac, ze za mnou chodil, aj ked spolu zili a neskoro som prisla nato, ze to robi lebo tahal peniaze zo mna. Nechcela som dietatu brat otca, snazila som sa vztah napravit a stale som si myslela, ze chyba je len vo mne. Az teraz odstupom casu vidim, ze to tak nebolo. Ale nechcem sa opat dostat na to dno a takto sa tma dostanem a znici to naozaj mna aj mojich najblizsich. On sa ani nechce vzdat otvovstva, v prospech mojho partnera,len aby mi toto stale robil
Počkaj, to že, on nepríde na dohodnutý čas a ty si urobíš s dieťaťom iný program nie je bránenie v styku!!!!!! To máš zle info.
On máš v papieroch zo súdu napísané, kedy si má dieťa vyzdvihnúť, nepríde v ten čas, má smolu
Jasne, sa sa počkať ešte chvíľa, ale určite nie cely deň na neho čakať
Čo sa týka nákladov na vybavu, daj si normálne návrh na súd
@matabb73 toto uz trestny cin je, ja by som sa rada odstrihla,ale on nechce
bože to je ale strašný kokoX
Vsak dieta je zverene tebe, to i tak treba aby podpisoval prihlasky? To fakt neviem, ja tiez este rozsudok nemam. Ale co sa tyka mna, mna by nenapadlo stalkovovat co moj ex robi so svojou priatelkou. Sledovat ich s kym sa stretavaju, ake prace na cierno a pod. Ved ste rozvedeni. Vyzivne plati, mozno sa raz aj s dietatom bude stretavat- Zbytocne to podla mna hrotis. Bicykel nie je taka polozka, aby si ho dietatu nekupila sama, resp. vyzberat sa s rodinou ako spolocny darcek. Zbytocne sa angazujes. Co sa tyka tych vyhrazok, ale nemyslim ze na to ma odvahu, Uz sa stalo, ze za taketo veci boli ludia odsudeni. A neviem aku mas karieru, ale myslim ze nic take strasne by sa nestalo a este by si na tom mohla zarobit , ak by si ho dala na sud. Vyser sa na nho, co najmenej ho ries a zi si svoj zivot. Bud rada, ze uz nie je jeho sucastou takyto drbo.
Ja nedvíham cudzie čísla a už vôbec nie také čo sú utajené. A nechápem prečo to robíš ty. Keď chce niečo nech sa páči sms, mail. Hovory dvíhať len čísla, ktoré poznáš.
Mne by žiadne prachy za také stresy nestáli. S tým vyčkávaním si pekne over u právnika poriadneho. Čakaj v určený čas so svedkom. Počkaj pol hodiny. Nedošiel, nedal vedieť náhradný termín, tak si robíš svoj program.
Školu nepodpíše tú čo ty chceš? Lebo školská dochádzka je povinná tak niekde prihlášku podpísať musí.
A k tomuto nemam co povedat: Viem ze sa len brani, aby jeho priatelka a jej rodina nezistila co je zac, ze za mnou chodil, aj ked spolu zili ...
@dadis nie brani, radsej ma zrazi na dno, aby som s nim nic neriesila. A ja by som velmi rada, aj otcovstvo mu zrusila, nech si vsetko necha, len nech mam pokoj. Ale odmieta, len preto lebo zije z toho, ze nervy robi celej rodine
Nechapes? Neries snim nic a hotovo. Je koniec.
A strasne chces rusit otcovstvo a pritom pytas peniaze na bicykel. Ty tento vztah v prvom rade v sebe ukonci, nekontaktuj ho, nestalkuj jeho ani priatelku, nezdvihaj utajene cisla a maleho v sobotu max 2hodiny zadrz. Nepride, bud rada, ze mate vikend pre seba. A nad trestnym oznamenim uvazuj, ak nieco zverejeni, co si myslim, ze nespravi.
@dadis chapes, ze ja aj ked neriesim, zase nieco vytiahne aj ked neodpisem na mail tak uz sa vyhraza, ze mu odmietam odpisat ked sa pyta na nase dieta?
Informacie o dietati mu davaj, preco mu neodpovedas?
Ja mam mojho ex bloknuteho na WA a gmail. Pretoze mi pisal hovadiny. Ale ak mam informaciu od lekara napr, alebo nieco o detoch, tak mu to ihned posielam, alebo mu zavolam. On ma bloknutu nema, nema dovod, ja som mu sprostosti nevypisovala, AK by ma blokol, posielam mu to raz mesacne postou. Informacie o detoch mu musis dat. Telefonujeme si, ale riesime len deti. Raz zacal riesit nieco mimo det,i som mu povedala, ze o tom s nim rozpravat nebudem a zlozila som mu. Je rozdiel neriesit ho ako partnera a rozdiel neriesit ho ako otca, Oddel tieto dve role a zi si svoj zivot.
Ked uz musis informovat o deťoch, max 1x za týždeň napíš mail jednoduchu správu o podstatných veciach.inak ignor.
Povinnosť si si splnila tak nema páky na súd.
Ja by som poslala anonym jeho frajerke aj jej rodine čo vyvadzal. Ako kamaratka za kamošku.
Neodpovedala si mi na otazku hore
@dadis vzdala som sa len kvoli vyhrazaniu kedze som to nemala ako dokazat, majetku. On ma ma bloknutu, ja som mu vzdy hned vsetky informacie davala vediet okamzite ako napisal, ci ako sme prisli zo speci vysetreni. Ale kurnik aby kvoli bicyklu toto robil? To uz je proste moc
ja by som skusila asi taktiku, ze nekontaktovat. vykaslat sa na cely bicykel, komunikácia z tvojej strany nech ide len prostrednictvom mailu alebo sms spravy, nech mas rukolapny dokaz, ked ti bude volat nezname cislo nahravat hovor. Uvidis ako sa sam zachova ked ho nebudes vbc kontaktovat- max mu mailom napisat o synovi, ale to tak neutralne diplomaticky... aj to len max 1x za tyzdne. ak nadalej bude pokracovat vo vyhrazani, vtedy by som zhromazdila vsetky dokazy co mas, a sla to riesit. sudnou cestou.
hlavne on nema zaujem o vase dieta, ale chce len vytrestat teba...
To píšeš hlupost, že stačí, že príde za dieťaťom na pol hodinu ...nestačí má ho mať celý deň, alebo ako znie dohoda.
@cacianka vyzivne plati nacas, lebo mal nan exekuciu, stretavanie ma od do cely den, bez mojej pritomnosti, vyrevoval zan aj ked som to ja nechcela, ale neukazal sa ani raz, predtym uz tiez 2roky za nim nebol vraj kvoli mne. Ja som mu jasne napisala, ze s nim budem komunikovat len pisomne. On ma ma bloknutu. Nikdy by som si nedovolila sa mu vyhrazat a nadavat mu do neviem coho, aby som si problemy narobila. Nedviham cudzie cisla, ja som ho vypla, tak mi prezvonil zo svojho a opat volala slz utajeneho, preto som vedela ze to je on a automaticky dala nahravanie, lebo nevolal by kvoli popriatiu pekneho dna. Su to naozaj roky pre mna co ma psychicky nicil, obral o vsetko co som mala, este aj zariedenie bytu si nechal, napadol ma a zavolal policiu na mna a skoncila som ja s pokarhanim, lebo kym som ja dieta ukludnovala on si tricko dotrhal. Je to proste manipulator, ktory vie klamat bez mihnutia oka a zasluzi si oskara. Chcem jedine aby nam dal pokoj, ale ked som konecne zacala zit s normalnym muzom, ktory ma nase dieta rad, zase zacal s natlakom na mna. Priatel je ochotny si nase dieta osvojiť, len aby nam dal pokoj. Ale to ex odmieta a sud to neschvali len tak ked otec nechce, lebo vyzivne plati. Chcela som len bicykel a suhlas s vycestovanim.
@ewelinka21 ja ho nekontaktujem prva, len ked sme sli zo speci vysetrenia som mu poslala spravu, nic viac vzdy len odpovedam na jeho maili.
@dadis ja mu odpoviem vzdy, ale nemam cas mat telefon teraz stale v ruke a odpisovat mu v sekunde, ked na mail chodim proste minimalne, raz sa ozve po tydni, niekedy po 2meaiacoch, niekedy aj 3x za den.
aha... tak ked je to takto tak asi vase stretnutie na sude bude jedine mozne vychodisko. bike by som kaslala, skor by mi slo o suhlas s vycestovanim.
Ser mu na bicykel...nic ine ako kedy pride/nepride pre dieta by som s nim neriesila. Vyzivne plati a viac by som s nim absolutne nekomunikovala