Mám pocit, že sa nám rozpadá vzťah

mirka1618
18. dec 2020

Ahojte žienky, potrebujem sa vyrozprávať a počuť váš názor. S manželom sme manželia 3 roky. Máme 2 ročného syna a staviame dom,no zatiaľ bývame u svokrovcov. Mám pocit že som na všetko sama. Nevravím manžel chodí do práce a na stavbu vždy keď sa dá. Chápem že je unavený. ALE keď príde domov Max. Sa pozdraví a nič viac vždy ide do izby pozerá televízor a vôbec si nás s malým nevšíma. Keď sa k nemu ozvem porozpráva ale inak sám od seba nič. Teraz som mala problém s bolesťami hlavy neskutočnými. Chcela som aby ho raz zobral na 30 minút a druhý deň aby ho okupal. Ani jedno ani druhé. Mám pocit že sa nám rozpadá vzťah. Keď sa s ním chcem rozprávať poviem mu čo má trápi je ticho akoby som nič nepovedala. Pýtam sa ho či to má význam či chce so mnou skončiť tak na mňa len lúka či som normálna. Ale ja toto celý život žiť nechcem. Neviem čo robiť či cakat a zlepší sa to až budeme sami alebo čo. No sami budeme až keď tak o rok

marci77
18. dec 2020

@mirka1618 osobne si myslim, ze toto je iba take blbe obdobie, zazila som aj osobne, bolo to blbe obdobie, tiez sme takto stavali dom, mali male dieta, na chvilu byvali u mojich rodicov a muz dochadzal kazdy den 100km do jeho prace, lebo sme sa museli vystahovat z bytu, ktory sme predali....aby sme mohli dokoncit dom.....a potom sme prisli do domu a kym sme ho zariadili tiez to este nejaky cas trvalo
vsetko sa zlepsilo akonahle dieta islo do skolky a ja do prace....teda v mojom pripade, dovtedy som bola tiez neskutocne unavena, lebo som bola na dieta sama a manzela som chapala, ze nema cas ....ale moj zase vzdy chapavo pritakaval
tak by som poradila este vydrzat, maleho sa pokusit do najskor dostat do skolky ....a vy do prace, aby ste prisli na ine myslienky
co sa tyka manzela, to velmi poradit neviem, ale dobra skupinka na vyrozpravanie je urcite tato, skuste aj tam napisat:
https://www.modrykonik.sk/group/2008/

mirka1618
autor
18. dec 2020

@marci77 ďakujem pekne za odpoveď a povzbudenie ja mám pocit že keď s ním rozprávam tak akoby s hrách na stenu hádzala lebo je stále len ticho a že mu mám dať pokoj ved mi nič nerobí. Ozaj mám pocit, že už nevládzem. A teraz som chodila ak do práce síce len mesiac na zástup no mala som pocit že to je ešte horsiet

marci77
18. dec 2020

@mirka1618 tak asi iba komunikacia a zistit preco je iba ticho, ci ho nieco netrapi, ci v jeho robote vsetko OK .....neviem v tomto poradit, moj chlap bol vzdy chapavy ....a aj ma pochvalil....a zhrnul to iba tak, ze to musime vydrzat
Potom to bolo lepsie, aj ked sme sa nahanali stale, do roboty, skolky a vsade dake problemy, ale akonahle mal maly 4-5rokov, bolo to super
a potom prislo druhe dieta, a zase to iste ....ale nastastie teraz uz dom riesit nemusime ....ale prisla zase korona

marci77
18. dec 2020

a este som chcela poznamenat, ze snad teraz cez sviatky si viac oddychnete, aj on bude viac doma, niektori chlapi sa proste nevedia starat o male deti ....moj napriklad mozno raz prebaloval nase dieta, lebo jemu to smrdi .....ale tak snazim sa to chapat, kazdy je iny....
a teda cez sviatky mozno si viac najdete cas na rozhovor, pekne chvile
a u vas mozno by som si dala nejake magnezium a ine vitaminy, aby sa clovek necitil tak vycerpane, lebo tieto male deti vedia cloveka riadne znicit, poznam to, je to narocne ....a najhorsie, ze chlapi to asi nevedia ani ocenit

deti95060810
18. dec 2020

ste unavení obaja. Ty z dieťaťa - neustále musíš mať tak malé dieťa na očiach a manžel zo stavby. My sme to zažili tiež. Ja s deťmi a mm práca, stavba. U nás bolo super to, že sme stavali dom hneď vedľa rodičov, takže na stavbu mal blízko, popr. som tam za nim zabehla aj ja....
Treba len vydržať.

777januska777
18. dec 2020

Myslim si, ze je veľmi unavený. Chod mu pomôcť na stavbu (malého nechaj pri svokre) a uvidíš, ze vám to obom pomôže. Ty uvidíš, ze stavba nie je len tak a ze je to veľmi náročné a on bude s tebou tráviť viac času. Ja som svojmu chodila pomáhať a teda mala som dosť.

kassandra25
18. dec 2020

@mirka1618 ja si myslim, ze sa to ma sancu zlepsit, ked budete sami🙂))

marca12
18. dec 2020

@mirka1618 boze zeny spamatajte sa.vasi muzi nie su stroje.maka v robote,na stavbe a cudujes sa,ze je unaveny? Namiesto vycitiek ho pochval,povedz mu,ze si cenis,co vsetko robi a popros ho o pomoc so synom.nie prikazom nanho. Preco sa rovno rozchadzat? Ved nieco budujete,stoji to usilie,vase sily,cas,nervy. Neboj,nastahujete sa do domu a bude super,ale dovtedy to chce aj kusok odriekania si a pochopenia. My sme si tiez kadeco prezili pri stavbe,odcudzili sa,obaje sme makali na stavbe a nemali sme nervy ani energiu na nic ine. Je to len obdobie,ktore treba vydrzat
A podla mna sa aj nudis,tak vymyslas. Keby si mala zabepecovat vsetko na stavbu a este tam aj robit,aj ty si padla rovno do postele.

jaass
18. dec 2020

@mirka1618 neboj určite sa to zlepší 🙂 keď chodí do prace a na stavbu, tak musí byť veľmi vyčerpaný. To prejde uvidis 🙂 aj keď to nemáš ľahké a je toho veľa aj na teba, tak sa nepoddavaj. Buď silná ;)

andreatytler
19. dec 2020

@mirka1618 Chlap potrebuje zrelaxovat ked pride domov a pre neho je relax bezduche cumenie do blba (televizora). Zevraj to maju z pravekej doby kedy chlapi cumeli do ohna.
Rozhovor alebo cokolvek ine ho vycerpava. Potom ako zrelaxuje sa aj porozprava aj pomoze ale u toho tvojho asi uz na to nie je cas, kedze chodi domov tak neskoro.
Myslim ze ta stale lubi, len je prilis zaneprazdneny a unaveny. Problem ale vidim v tom ze sa moze na toto bezduche sednie pred TV naucit a bude to robit aj po tom ako dostaviate dom. Snazila by som sa s nim stravit viac casu... mozno dat strazit dieta svokre a ist sediet s nim pred tou telkou raz do tyzdna na 1-2 hodiny... mozno si najdite spolocny serial, ktory budete pozerat a aj ked nepoviete ani slova aspon sa mozete pritulit na pohovke.

bdalibor
19. dec 2020

@mirka1618 príde z prace, unavený beží na stavbu. V posteli rozmýšľa nad stavbou. Peniaze, chlapi, taky, onaky majster, taky, alebo taky materiál..... Ukludnite sa. Vazte si ho. Robí to pre vás. Vydržte. Raz to pominie a potom budete s úsmevom spomínať, čo všetko ste museli vydržať a prekonať. Doba je ťažká. Zodpovedný manžel a otec to naozaj dnes nemá jednoduché....

bdalibor
19. dec 2020

@andreatytler presne tak!!!

janulka1802
19. dec 2020

Hm, moj manžel, keď staval svojpomocne, tak ten toho stíhal až cez hlavu. Robotu, tréningy, mňa, všetko. Nikdy sa nesťažoval, že je unavený, nevládze. Som ho doslova nútila, aby si oddýchol. Obdivovala som ho za to neskutočne, že odkiaľ bral tú energiu.