Ahojte, rada by som si prečítala nejakú radu, skúsenosť a pod. Ide o naše manželstvo. Sme spolu dokopy 12 rokov z toho 7r manželia. máme 2 deti 11r a 7r. Posledných cca 5-6r cítim že to nie je dobré. Nejaké konflikty sme ustáli, ale posledné asi cca 2 roky to je horšie. Úplne sme sa odcudzili, žijeme ako dvaja spolubývajúci, náš čas sa točí len kolo detí a roboty Max v lete jedna spoločná dovolenka (nechcem povedať že všetko je o dovolenkách) ale ide o to že netravime už moc čas osamote len my dvaja, nepríde ku mne sa porozprávať (ako by mu všetko takto vyhovovalo), sex máme 1x za 1-1,5 roka. Veľmi mi ublížil že rieši naše problémy s rodinou než so mnou, potom počúvam od jeho sestry ako im rozbijam rodinu druhá sa so mnou zrazu nebaví ohovárajú má akoby som neviem čo urobila pritom si nemyslím že by som im niečo urobila aby sa takto správali. Normálne keď pozriem na môjho muža úplne mám averziu voči nemu a neviem čo ďalej a čo je lepšie. Či ostávať v takom vzťahu bez lásky, dotykov atď alebo ostať kôli deťom. Podotýkam nemám kam moc ísť, rodinu mám 500km tam ísť nemôžem.
@sheila121 😢
Asi mate nieco po 30, tak si sama odpovedz, ci chces takto stravit zvysok zivota… ja by som nechcela. A “nemam kam ist” - nepracujes, nemas prijem aby si si zaplatila najprv podnajom a neskor po vysporiadani bsm vzala hypo na nieco vlastne? Ako mate vyriesene byvanie teraz?
@deti95060810 nepomýlila☹️ bohužiaľ je to tak
@sissy27 veď na jednej strane nechcem,ale mám obavy či urobím dobre kôli deťom aby mi to časom nevycitali... pracovať samozrejme pracujem len minimálne polovica platy by išla na nájom
Tak skus to vase manzelstvo nejako ozivit, napriklad tym sexom.
“Kvoli detom” je uplne otrepana vyhovorka, rozvodom predsa rodicovstvo nekonci… a okrem toho, deti nie su hlupe, skor ci neskor pochopia, ze len prezivate vedla seba. A teda nechcem malovat certa na stenu, ale ak doma mate sex raz za rok, tak by som nevylucovala moznost, ze jeden z vas dvoch na ten sex castejsie, akurat nie doma…
Prečo ste so nechali zájsť tak ďaleko?
Vypočuj si a vyskúšaj vsetky rady ako vztah zachrániť. A ak sa to nepodari odíď.
Žili sme rovnako a odišiel som. Zostávať kvoli detom je nezmysel, len im davas do zivota zly príklad a beries na seba zodpovednosť za nekvalitu ich vzťahov.
Si myslíš že to deti nevnímajú ? A hlavne ten starší 🤨
Veľa manželstiev takto prežíva dni ,každý s venuje svojej práci deťom a na seba a svoju polovičku nie je toľko času
Mozno by som ešte skúsila poradňu ale ak už k nemu cítiš averziu je lepšie si sadnúť a dohodnúť sa čo ďalej a nech každý ide svojou cestou
Úprimne ai neviem predstaviť byt vo vzťahu ešte ďalších 20 rokov bez lásky,porozumenia ,sexu …
Ako rozvedená ti píšem, že by som dala hodne za to, aby som svojim detom dopriala úplnu rodinu. Dnes sa rozvadzaju manželia kvoli maličkostiam - nude, vlastnemu pohodliu, vyprchanej vášni... Na vzťahu treba pracovat. Raz ste založili rodinu, priviedli na svet deti, tak pokial tam nie su vyslovene velké prekážky, tak je treba vztah zachranit.
Praveze koli detom by si mala odist z nefunkcneho vztahu a nerobit z nich pricinu -vinnikov tvojho utrpenia v nefunkcnom manzelstve. Sex mat raz za rok a pol to uz by som sa neobtazovala vobec . To je este fajn ked na najom pojde len polka platu, Hlavne sa rozist civilizovane a dalej sa spolu starat o deti nerobit si napriek a neventilovat si ze vam vztah nevysiel cez deti. Mozno budes mat menej veci mensi priestor. Ale budes mat vacsi klud ziadne hadky a ziadne pretvarky. Ved to musi byt velmi unavne hrat sa na nieco co uz davno nie ste.
On nepride za tebou sa porozprávať... A ty ides? Povies mu v kľude vsetko co sa ti nepaci a čo by si chcela? A nemyslim narazovo a popri tom vymenovat vsetky veci za 5 rokov .. ale priebezne
Tazko povedať ale ste povahu, ved poznate sa, vies coho by mohol byt schopný a ty tiez
Ono je to tazke vo vztahoch...ja prave uvazujem, co dalej..verim stale, ze sa to opat upravi, ale.. vzdy sa sklzne do toho isteho a ja som uz unavena.. chapem ale...ak.mas odvahu, radsej chodte od seba, ak mate aj hadky a tak.
Práve! kvôli deťom som odišla.Nic lepšie sa nemohlo stať im aj mne.Momentalne ti iba chýba odvaha na taký krok,to je celé.
Ono je dôležité z akého dôvodu máte sex 1-2 do roka. Veď to nie je normálne ani 1-2 do mesiaca. Prečo ste to nechali zájsť až tak ďaleko? Veď sa skúste porozprávať, párovú terapiu alebo niečo podobné. Len vy dvaja viete, čo sa vo vašom vzťahu stalo a deje.
@belaaaaaaaaa na otázku prečo neviem odpovedať.... jednoducho už dlho z mnou nepríde, asi aj vie že ho odmietam ale nepovie nič ani sa nebaví ohľadom nášho vzťahu, ak začnem niečo riešiť ja tak odpovie že mi zas ,,jeblo,, v hlave asi tak, na jednej strane mi chýba dotyk aj sex ale už s mojím chlapom ho nedokážem mať proste sa mi zhnusil a viem že takto sa žiť dlho nedá
Sadnite si a porozprávajte sa, povedzte si, ako sa obaja cítite a či viete niečo pre to spraviť, aby sa to zlepšilo...ak to nepôjde, porozprávajte sa o tom, ako sa rozísť, kde budú deti, kto koľko bude na ne platiť....
Daj konečne seba na prvé miesto lebo Tam máš byť ty a odpoveď budeš vedieť aj sama.drzim ti palce
Aj u nas je to bez lasky.to uz ani neveim co to je. Manzel sa otocil o 2000 stupnov. Ja mam ineho uplne ineho cloveka ako pred rokmi. Z neho nic dobre nezostalo.
Najprv skús vložiť všetko do záchrany, navrhni mu manželsku poradnu, vydiskutuj všetky problemy.. ked sa ta 10 rokov pyta " čo ti je" a samozrejme ženy odvetia " nič" ..tak komunikacia stagnuje, odcudzite sa, chlap nevie čo žena chce a po rokoch ho to už ani nezaujima..preto travi radšej čas sam ako byt s nonstop nespokojnou ženou.. každy chlap je prve roky vo vztahu pozorny, vzdy sa snazi vyhoviet, stara sa o teba ako vie a po 7+ rokoch to začne stagnovať.. ženy su nespokojne, nikdy nepovedia prečo, v domacnosti je ticho takže chlap už vzdá namáhu žene vyhoviet a porozumiet, kedže po dlhych rokoch s nou nemal jedinu plnohodnotnu konverzaciu.. to hovorim z mojej skusenosti aj skusenosti hadam stoviek chlapov čo poznam.. s kolegom som sa minule rozpraval, kedže jeho žena podala žiadost o rozvod. Hovori " Žena mi vytyka, že som sa zmenil, že sme ako dvaja kamarati a nie partneri, nememe sex, nerozpravame sa a už ku mne nič neciti..dlhe roky bola večne nespokojna, nikdy mi nič nepovedala,nikdy sa nerozpravala, na všetky otazky odpovedala len neviem alebo nechaj tak.. takže som to par rokov dozadu tak nechal a už som sa nestaral. Začalo jej všetko vadit, aj ako poukladam riad do umyvačky, takže nasa jedina konverzacia boli hadky.. ako som mal vediet, čo jej je ? Ako sa citi ? Čo napraviť ? Otazka čo sa deje ju len rozzurila, lebo som sa jej to pytal každy den 5x .." .. toto pozná asi každy chlap.. po pár vztahoch mam rovnaku skusenost a cela grupa čo to počula mu dala tiež za pravdu.. proste ženy myslia emocionalne a chlapi logicky.. ked postaviš pred ženu problem, bude plakať, bude ticho trucovať, bude kricat alebo bude agresivna ale aj tak ti nepovie čo sa deje, čaka že jej budeš čitat myšlienky.. samozrejme chlapi maju obmedzenu trpezlivosť a kedže sa so ženou nevieš normalne LOGICKY porozpravat dlhe roky, vyložit problemy na stol a vyriešit ich, chlap prestane minat energiu na ženu a vztah, lebo nema ako vyriešit problem, o ktorom nevie.. konverzacia a riešenie problemov, hovorenie čo ti je a čo ta trapi je vo vztahu klučova.. zjavne preto hovori o problemoch s rodinou, kedže s tebou sa neda.. chceš spet pozorneho muža ? Začni s nim konečne rozpravať... O všetkom !
@drago12587 úplný súhlas. A dodám, že ak tam nie je týranie, oplatilo by sa zahodiť ego a skúsiť nájsť cestu k nemu. Čo ak na to čaká, chce a nemá odvahu ak vidí len samé odmietanie.
@drago12587 s tvojim nazorom suhlasim 🙂 komunikacia je zaklad asi som to podcenila ale uz sme mali vazny rozhovor (trval asi 4 hodiny🙂 ) ale ja nemam jediny dovod s nim ostat teda okrem deti to je jediny dovod iny nie proste vo mne sa vsetko udupalo pod ciernu zem a proste s tym on nic neurobi potrebujem vydychnut ja som z toho strasne unavena , urcite veci ktore sa stali pocas vztahu sa zabudnut nedaju a vylolali iba vacsi odpor a nedoveru voci nemu.
v tom sexe si sa pomýlila že? lebo neverím