Mám odísť zo vztahu?

19. okt 2024

Ahojte , chcela by som počuť vaše skúsenosti alebo názory ako sa odhodlať odísť zo vztahu alebo ako si už konečne spraviť v hlave jasno .
Sme spolu 8 rokov , jedno malé dieťa , on je skôr manipulatívny typ človeka , rýchlo ho niečo vytočí, všetko len podľa neho , vo všetkom aby som sa prispôsobovala ja.. jeho potreby , jeho záujmy , jeho nálada ,,, ja som opačný typ človeka , ja dám každému srdce na dlani ,, vždy pomôžem , svoju zlú náladu si nevybijam na nikom druhom , vždy si poviem nikto zato nemôže , nebudem sa rozčuľovať , kaziť si náladu . Snažím sa byť dobrou mamou , dobrou ženou , dobre naladená , vždy mu zlepšiť náladu , keď treba , no on je niekedy nevychovanec , jeho niečo rozčuli, nemá problém mi povedať drž hubu , čo si už prije.b.á.,, v zápätí je normálny . Proste je cholericka povaha . Ja flegmatik ,
Nie som ale taká že by som si nechala srat na hlavu , vždy poviem nech dobre rozmýšľa ako sa so mnou baví , lebo mu to budem vracať , a ešte len uvidí aké je to príjemné .. ale stane sa ,ujde mu , povie. , zanadáva ..
50% môjho tela , rozumu, duše mi hovorí kašli už nato, chod si svojou cestou možno ti bude lepšie , zvládneš to aj ako slobodná matka, má toto vôbec zmysel ?
A tá druhá polovica má stále drží pri ňom , sama zo seba som už na nervy , mám v hlave chaos , chcem s ním byť , neviem si predstaviť život bez neho , cítila by som sa ako bez ruky a na druhej strane by som ho niekedy kopla do riti a viac ho nechcela vidieť .

miadi
20. okt 2024

Je to take verbalne zneuzivanie. Na mna to je dost . Skus sa opytat sama seba ci by si snim
Este bola Keby ste nemali dieta . Ak je odpoved nie .. tak by si mala ten vztah ukoncit.To nie je laska to je zavislost co si opisala na konci .

thirstymonk
20. okt 2024

Ja svojej manželke som nikdy nenadával, keď hej, tak len zo srandy ("Ty si kravka") a tak... Ale jej veru paru razy ušlo, keď som ju nasral do nepričetna. Nemam zatiaľ v plane odisť. :D

gerber58
20. okt 2024

Nemaj srdce na dlani pre kazdeho, lebo takto ti začnú srat na hlavu ako aj on. Ser na neho a ži svoj život s dieťaťom a on nech sa stará takisto len nie v tvojej prítomnosti

anketkarka
20. okt 2024

A prečo s ním chceš byť a nevieš si predstaviť svoj život bez neh?. Osamote v pokoji si sadni a predstav si ten život do každého detailu bez neho. Môžeš to robiť aj hodiny a pozoruj pri tom svoje pocity. Skús reálny pohľad na taký život. Žiadne vzdušné zámky. Hlavne pozoruj svoje pocity pri tých predstavách. Nikto Ti neporadí lepšie ako Ty sama, keď budeš počúvať seba a svoje pocity. Buď k sebe úprimná a skús vyhrabať z podvedomia všetok bordel, ktorý Ťa drží pri ňom a aj ten krorý Ťa ťahá od neho preč.

dorottka
20. okt 2024

To len ty vies, ake prostredie a atmosfera doma je pre teba ok. Ja by som cholerickeho muza vedla seba nedala, mna take typy nesmierne stresuju a pohoda doma je pre mna najdolezitejsia, ale to som ja, nemam ani takeho a ani nemame spolu dieta. Predpokladam, ze taky bol odjakziva, cize ocividne ti to az tak nevadi by default, inak by si sa s nim ani nedala dokopy v dlhodobom meritku. Nebudem ti teda radit odchadzat, lebo zjavne s tym vies zit, len sa skor zamysli nad tym, preco ti to predtym nevadilo a teraz ano - tam bude pes zakopany. Mozno si aktualne pretazena, mozno spolu travite malo cas ako par atd atd.

stanulienkat
20. okt 2024

No sprava sa ako prasa, ale nic si nepisala o fungovani ako rodiny. Postara sa o dieta? Nakrmi ho, oblecie ho, odvedie do skolky, na vylet? Hra sa s nim, uci ho, cita mu? Doma uprace, ozehli..?? Ako fungujete bezne? Dovolenky, nakupy?

lonely66
20. okt 2024

@thirstymonk ty si kravka? no zbohom.....

autorka - ja som tiež cholerik. teda, som skôr flegmatik, ale keď pretečie pohár, môže sa skryť aj cholerik predo mnou. výbuch ako sopka. ale NIKDY, NIKDY by som nepovedala milovanej osobe sprosté slová. že pokričím, že sa rozčúlim, to áno (aj to málokedy, načo? život je krátky). ale nadávať? to nie... toto mi príde, že tvoj muž je poriadne hovado. a len keď sa kontroluje, ale poriadne kontroluje, vtedy máš tých príjemnejších 50%. a vekom to bude horšie, ak máš možnosť, odpútaj sa. nikto si nezaslúži také sprosté jednanie.

@stanulienkat mne by toto nestačilo, ak by mi povedal, že som pri..... vieš čo alebo ak by použil iné "chutné" výrazy... to si radšej budem všetko riešiť sama celý život, ale nadávať na seba si nenechám.

stanulienkat
20. okt 2024

@lonely66 aj mne by to vadilo. Mozno nam napise, ze mu to ujde raz za rok a inak maka doma ako fretka. 😄Len myslim, ze je len buran, ktory doma nepohne ani slamkou a dieta vidi len pri obede. Pretoze tato sorta chlapov je doma uplne k nicomu.

jazzbow
23. okt 2024

@stanulienkat ahoj ja som žila s takýmto človekom 20 rokov ponižovania a jeho nálad všetko sa točilo iba aby on bol spokojný vtedy to. Bolo ok ale ako náhle mal zlý sme v práci ktore sa kopili dal mi to pocítit keď som ja od neho niečo potrebovala dokázal mi ale nadávať a niekedy sa nedokázal ani po to ospravedlniť pre pokoj v rodine som to bola stále iba ja ale vyznávať lásku to vedel a následne ako keby to ani on nebol.az raz som si povedala dosť keď som zistila že dokonca namotal akési mlade dievča v práci lebo tak tam je dokonalý gentleman.je to už 3 mesiace ale spamätávam sa s toho pomaly.viem že som rada že som není s ním ale som tak zničena že mám pocit ako keby som žila v pekle
@stanulienkat