Mám odísť zo vzťahu?

19. feb 2022

Ahojte žienky, chcela by som počuť váš názor, pripadne skusenosti s podobnou situáciou.

S partnerom spolu už rok a pol žijeme, momentálne som v 27tt, no stále viac a viac rozmýšľam o odchode a o tom že by som dieťa radšej vychovávala sama ako s ním.
Na začiatku to bol milý, usmiaty, veselý chlap plný nápadov energie a entuziazmu.
No v poslednej dobe je to neznesiteľné. Ja denno denne nepočúvam nič iné ako nadávky na politiku, nonstop téma covid , očkovanie, testovanie, ako sú všetci jeb**** a podobne. Žiadna pozitívna energia. Starám sa o domácnosť, varím, pečiem, periem... proste všetko. Ale ani jedno jediné slovko vďaky, pochvali. Žiadne "ďakujem, chutilo mi" alebo akákoľvek drobnosť. Proste ako keby to všetko bolo samozrejmosťou. O intímnom živote nejdem ani písať, tam je to poslednú dobu na úplnom bode mrazu, v posteli spíme čo najďalej od seba len aby sme sa náhodou nedotkli jeden druhého. Nonstop má v ruke len telefón a mňa si absolútne nevšíma. Skúšala som sa s ním o tom aj rozprávať ale márne, nezáujem. Momentálne každý po hádke sme v inej izbe a citim na sebe že už z mojej strany nieje žiaden záujem sa mu ísť podlizovať a urovnať to, mám ho proste plne zuby. A jemu je to evidentne tiež jedno.
Myslím si že som ešte mladá na to aby som žila v takomto vzťahu, stále sa snažila no nedostávala za to ani len kúsok vdaky a pár milých slov. Aby sme nonstop sedeli len na zadku doma a nešli ani na obyčajnú prechádzku lebo on je zaneprázdnený telefónom a politikov. Je tu ešte niekto kto to mal podobne? Odišli ste niektorá od partnera ešte počas tehotenstva? Alebo ste sa to snažili stále naprávať a Odišli až keď bolo dieťa staršie?
Ja osobne nemám najmensiu chuť zotrvať v tomto vzťahu. tpom

pribinak
19. feb 2022

Kľud. Si tehotná, hormóny robia svoje. Dieťa si zaslúži rodinu. To čo píšeš sú problemy ktoré sa dajú vykomunikovat

autor
19. feb 2022

@pribinak keď ja by som tak rada. Ale žiaden záujem o komunikáciu. 🙈 on nemá čas lebo on píše, on pozerá,on číta, on všetko ostatné len nie si sadnúť a normálne sa porozprávať 🙈

kate211
19. feb 2022

Budes mat kam ist, kde byvat a z coho zit? Ste spolu rok a pol, ty si 27tt. Nejak skoro ste si dieta zriadili. Rok je kratka doba, aby si vypozorovala stale chovanie v spolocnej domacnosti. Moze to byt aj hormonami.

spadnutaslivka
19. feb 2022

no treba mu vysvetliť, že vzťahy sú o komunikácii

autor
19. feb 2022

@kate211 áno chcela som to napísať aj do príspevku, ale nejako mi to telefón nedovolil. Mám kam ísť, peniažky Mám a myslím si že aj rodina nebude mať problém občas pomôcť postrazit malé.
Žijeme spolu rok a pol , ale pár tvoríme niečo málo cez 3.5r. Len sme žili každý vo svojom predtým

stanulienkat
19. feb 2022

Nuž veľmi skoro ste zamiesili, po takej dobe ešte len začínajú opadávať ružové okuliare. Bohužiaľ vy ste si to zariadili inak. On to dieta chcel? Musíš si spočítať za a proti.

janinah
19. feb 2022

Neunáhli sa,čo má teraz v zime robiť?pozerať na tehotnú ženu a debatovať o plienočkách? Však sa trochu k nemu pridaj k tej politike a stoč tému na niečo čo zaujíma aj teba....popros ho o pomoc,nech nakúpi,uvarí...ak vidí,že všetko zvládaš nebude ti predsa "zavadzať"....môj muž mi jedlo pochváli raz do roka,tak bol vychovaný,neriešim,má iné dobré vlastnosti,stačí mi,že si aj 3x jedlo naberie....čo vidím ako ozaj problém je to,že sa v posteli odťahujete od seba,možno si on myslí,že ako tehotná nemáš o nič záujem,ty mu nič nepovieš a potom to takto vyzerá a je to zlé....keby žena nemala vo svojej podstate ženskú prefíkanosť,intuíciu,diplomaciu a kompromisnosť,tak možno jedno zo 100 manželstiev prežije....manželstvo a rodina stojí na žene,raz na to prídeš

autor
19. feb 2022

@stanulienkat áno dieťa chcel, ja tiež.
Už som písala aj vyššie v komentári, žijeme spolu síce rok a pol ale pár tvoríme niečo málo cez 3.5r .

pribinak
19. feb 2022

Vzťah treba pestovať, vkladať doň seba, často aj niečo obetovať

Zbaliť sa a ísť, to je take jednoduché, ale je tu za chvíľu dieťa. To nedostane šancu?

stanulienkat
19. feb 2022

Tak to mi je ľúto takého chovania, buď musíš byť iniciatívnejšia ty, alebo sa s ním porozprávaj. Povedz mu aké máš pocity. Povedz mu, čo ti na ňom vadí, lebo keď porodíš, budete mať veľmi veľmi veľmi náročné obdobie. Keď nekomunikujete už teraz, tak neviem si predstaviť, čo príde po príchode bábätka. To bude naozaj náročné obdobie minimálne 1 rok. Bude si musieť uvedomiť že je otec bude ti musieť pomáhať v domácnosti, pomáhať s dieťaťom, byť ti oporou...

autor
19. feb 2022

@pribinak
@stanulienkat
O komunikáciu sa naozaj snažím, ale z druhej strany nieje záujem. Ako som písala, zoberie si do rúk telefón a on "nemá čas sa somnou baviť " lebo on číta, píše, pozerá a bla bla bla . Nieje to problém ktorý trvá týždeň, že by som chcela hneď zdupkať ako sa prvý problém objaví . Je to problém ktorý sa stupňuje a stupňuje a ja už som zúfalá a nevládzem stále sa snažiť to naprávať keď on ani slovom na mňa nereaguje, maximálne čo ho za ten deň počujem nadávať na politiku , očkovanie a covid. Nemám problém sa o tej politike aj rozprávať, ale každý deň, cely deň to je proste nemožné už. Keď sa aj snažím o zmenu komunikácie, napr. Že bábo kope, či si nechce skúsiť chytiť, či sa nechce ísť prejsť a aspoň na chvíľku neriesit tie isté veci dookola alebo aj len keď ho poprosím že či by mi mohol natrieť chrbát lebo nechcem mať strie... to už sa môžem radšej porozprávať s papagájom, ten by mi aspoň odpovedal 🙈

makova333
19. feb 2022

@pribinak vztah je o komunikacii. Ale na komunikaciu musia byt dvaja. Inak je to monolog.

stanulienkat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
19. feb 2022

@makova333 áno, ale chce to trochu času a trpezlivosti. Niekedy je fajn aj monológ

stanulienkat
19. feb 2022

To sa za 3,5 roka neprejavil? To sa teraz zmenil? Smutne...

miadi
19. feb 2022

Take uplne odveci ale strie sa na chrbte nerobia 😁takze klud. A je uplne jedno ci sa natieras ci nie je to skor geneticka vec. Ja som nabrala 20 a 24kg v teho a nemam jednu striu. .. vztah .. pockaj kym sa dieta narodi a uvidis odist mas kde a mozes aj s babom. ( urcite necakaj kym bude dieta velke )

makova333
19. feb 2022

Autorka: Keď sa problemy stupňuju a nevidis ziadnu ochotu komunikovat (a skusala si viacere moznosti), skus sa z toho vztahu na chvilu vvzdialit. Povedat: Idem k rodicom na nejaky cas. Prides na ine myslienky a uvidis ako sa bude partner spravat. Uvidis ci bude mat zaujem o komunikaciu, o teba... Neutinaj to, len si daj odstup.

autor
19. feb 2022

@miadi tak ja som potom asi nejaký divný druh , ale mne sa na chrbáte urobili strie ešte aj v puberte , keď som rýchlo pribrala 😅 ale skôr tak oblasť krížov, z boku. Proste tam kde si nedočiahneš 🙈

annamarin
19. feb 2022

@miadi Ja mám praveze strie len na chrbte z toho ze som rychlo vyrastla do výšky. 😄

ninka99865
19. feb 2022

@makova333 súhlasím s týmto názorom, možno ta berie ako samozrejmosť a neuvedomuje si možnosť že by si reálne niekde odišla.. a keď to spravíš možno ty prídeš nato že ti vôbec nechýba alebo si on uvedomí ze i teba prišiel a zmení svoj postoj. Lebo ja mám zo svojho okolia a skúsenosti také, že chlapi si uvedomia až vtedy keď niečo stratia čo mali..

makova333
19. feb 2022

@pribinak nevieme kolko to trva, takze ani nevieme urcit kolko casu a trpezlivosti tomu venovala, kedze su spolu viac ako 3,5 roka.

autor
19. feb 2022

@makova333 problémy sa začali stupňovať od októbra, dovtedy sme mali bežné partnerské problémy vyriešené pokecom, dobrou večerou a ... však asi každá žena vie 🤭 ale od toho októbra ta komunikácia stojí, všetko je to zo dňa na deň horšie a horšie, intímnosti žiadne... až po súčasný stav kde ma prakticky partner už iba obchádza, ja mu varím, pečiem, starám sa a on nič. Hovorím keby to bol týždňoví problém nepoviem ani pol slova... ale už je to tak niekoľko mesiacov a stále žiaden posun , už som z toho zúfalá, smutná, nešťastná 🙈

makova333
19. feb 2022

Autorka: Skus ist mimo domacnosti na cas a uvidis, co sa bude diat.

hindakus
19. feb 2022

Nevrlý, háda sa, žiadne intímnosti, stále na mobile. Bohuzial to moze byt aj tak, že ta chce dohnat k rozchodu, pretože už má vyhliadnuté niečo iné, ale nechce byť tým zlým, čo opustil tehotnú..

miadi
19. feb 2022

@annamarin to moze byt ale nie z teho 😂Ja mam tak z puberty na kolene dve ciarky na strane. Lenze ziadny krem proti tomu nepomoze. A tusim aj na zadku mam ale ten si tak nesledujem😁

liljana
19. feb 2022

Zober sa a chod na tyzden k rodicom, mozno sa spamata. V tehotenstve si viac precitlivela, vsimas si aj to, co by ta predtym ani nenapadlo. Nechodis zaroven do prace, mas (pri)vela casu na rozoberanie vsetkeho mozneho.

hope87
19. feb 2022

Ja by som ti na zaciatok radila, aby si sa zbalila a isla na par dni mimo vas spolocny domov. Napr. k rodicom. Samozrejme by som neodisla potajomky. Normalne by som sa pred nim balila a ak by sa ta naaahodou opytal, ze kam ides, tak by som stroho odpovedala, ze k rodicom. A ak by sa opytal, ze preco, tak by som sa schuti zasmiala a povedala mu, ze kvoli nemu a tomu ako sa sprava a ze si ta nevsima aj napriek tvojej snahe. Nech sa laskavo zamysli nad tym, ze idete mat spolu dieta a on ta ma na haku. A dalej by si videla, ze ako by reagoval. Urcite by som mu povedala, ze mas vazne obavy o vas vztah a ze ty takto trpis. Nech ten cas, ktory tam nebudes, vyuzije na to, aby tuho premyslal...

nnnuuunnn
19. feb 2022

Pochybujem, že sa tu niečo dramaticky zmení. Takže ano odísť by bola najlepšia voľba. No kvôli dieťaťu by to ešte stalo snáď za snahu, ale ak nemáš finančne problém, tak možno lepšie bude odísť.

sissy27
19. feb 2022

Väčšina ti tu radí komunikáciu a snaž sa, dieťa potrebuje rodinu bla bla bla… boha jeho a on čo ?? On nevie o tom, že si tehotná a že dieťa bude potrebovať aj otca?? To si všetky myslia, že v deň pôrodu nastane zázrak, otvorí sa nebo, svätý Peter mu poklopká po hlave a bude z neho skvelý otec a partner? A že čo má chudáčik robiť v zime s tehotnou?? Aká zima? Veď sme neboli doteraz zasypaní snehom bez vody a elektriny, normálne sa dalo a dá robiť ÚPLNE VŠETKO. Akurát jemu je prednejší telefón a všetko ostatné.
Ja by som si veru “buchla po stole” - môj zlatý buď sa preberieš a začneme znova žiť ako partneri so všetkým čo k tomu patrí, alebo ak nechceš tak tam sú dvere. Žiadne ofuky, náznaky, prosby, trpezlivosť, toho už bolo dosť. Neviem či bývaš uňho, ste v prenájme alebo ako to máte, len teda nesmie zostať len pri vyhrážkach z tvojej strany, naozaj si priprav plán odchodu - kde budeš, z čoho budeš financovať život, že budeš musieť súdnou cestou riešiť zverenie dieťaťa, výživné a styk dieťaťa s otcom… nie je to úplne ľahké, ale určite ľahšie ako žiť vedľa takéhoto chlapa po zvyšok života.

autor
19. feb 2022

Žienky čo radite odísť, bola som pred nedávnom v nemocnici na rizikovom , viac ako týždeň.
Že by mal záujem sa mi ozvať a opýtať sa ako mi je alebo niečo.. žiaľ nie.
Aj keď som ho poprosila či by na konci hosp. pre mňa mohol prísť tak to ofrflal s tým že si musí zobrať pol dňa voľno. Prišiel pre mňa, ale žiadna radosť že ma vidí, že som v poriadku . Prišiel, odviezol ma domov a išiel do roboty. Myslím si že to bude to isté aj ak pôjdem k rodičom 🤔