Často tu čítam, ako ženy robia cez den milión veci, každý den vysávajú utieraju prach, dve teple jedla za den, dva krát za deň s deťmi von, ešte stíhajú aj seba. Poviem vám, po jednom takomto dni by som bola suca nie na pohár ale na fľašu vina. To len ja som taká neschopná alebo maju matky potrebu predbiehať sa v tom, ktorá sa viacej zrobí? Veď mi nikto netrvďte že štandard hygieny je každodenne utieranie prachu. Ak niekto nie je alergik, treba si kúpiť nábytok, na ktorom nie je vidno prach a nie behat každý deň handrou ako splašená. Ale niekedy si poviem, že či tento môj prístup -kúp si zariadenie na ktorom nie je vidieť špinu nie je humusactvo? Nemám doma bordel ani špinu, ale nepokakám sa z každej smietky. A to varenie. No to sa priznám ze som lenivá. Varím na dva dni a len jedno teple jedlo denne, lebo ma to nebavi. Ale nemám pocit, že by teple jedlo bolo zdravšie ako zdravá studena kuchyňa. Celozrnný chlieb s vajíčkami na masle je rovnako komplexne jedlo ako kuracie prso so zemiakmi a ryžou. Ale občas to tu čítam, ženy su na tie ich výkony často samé, muž úplne nepoužiteľný a začínam mať zo seba taky pocit menej cennosti. Moj muž tiež nie je nejaký pracant, ale keď mu poviem, tak síce z frflanim ale urobí. Čo sa deti týka tak tam to mame 50/50 okrem varenia s chystania jedla. Akože keď je niekto housewife, asi sa to dá zvládať, ale normálna pracujúca žena, ktorá nechce skončiť na psychiatrii pred prvým školským dnom svojich deti toto nemôže dávať
vdakabohu ze zijeme v 21.storoci a zena nie je len o starostlivosti o domacnost a deti...upratujem, ked je bordel, nevarim denne...venujem sa praci, rodine, zalubam, aby ten zivot nebol len o povinnostiach...
Ja neviem, mne príde, že svet akosi očakáva, že my mame niekde v génoch zakódované, že nás tie veci bavia. Moja mama mi tiež nepridáva, ona je pani dokonala. Vždy tip top upratané, vari na dva krát lebo ona sa stravuje zdravo a otec take nechce, pracuje v normálnej práci, do toho ma malý biznis, stíha chodiť na túry, za kamarátkami, cvičiť, tancovať no proste všetko a ešte aj chodi spať zo sliepkami. A ja si pri nej prídem ako taká neschopáčka, keď si niekedy radšej zapnem seriál než aby som si zacvičila alebo robila niečo iné, produktívne.
Autorka, neries ostatnych. Zi svoj zivot tak, ako to vam vyhovuje. Nie su ziadne tabulky na zivot…
Ale prosím ťa my niekedy nevaríme celý týždeň,včera som prišla z práce domov chytro ogabala kúpeľňu, napustila vaňu,pustila vysávač,zapla práčku,ľahla do vane,bola som tam dve hodiny ,muž keď prišiel,zjedol kura z predošlého dňa, ešte večer ,keď sme sa dívali na televízor ,sme uvarili fazuľu a dnes nič.A bolo upratané, opravte a aj navarené, prádlo zo sušičky budeme postupne nosiť a zvyšok poskladam niekedy ,keď sa mi bude možno chcieť.Len žiaden stres .Kto chce nech upratuje ,vari od rána do noci.Piznala som jednu čo aj dovolenku oželela,len aby mohla dom poriadne upratať
Tvoja mamka vsetko stiha, lebo uz nema male deti. Odkedy mi deti odrastli, aj ja mam kooooppec casu 🙂
Hlavne, ze doma mas cisto. Na ostatny "poriadok" sa vykasli. Ja som s detmi zvykla upratat pred spanim detsku izbu a pred odchodom vonku obyvacku. A potom ostala uz len obyvacka...
Ked navaris na 2 dni, mas viac casu na rodinu, co je na nezaplatenie. Deti odrastu a predsa nechces byt smutna, ze miesto usmievavej, polooddychnutej mamky, ktora sa im venovala, travili cas same so strhanou mamkou v sterilnom prostredi a teplou stravou 2x denne, ktorej sa prejedli a nerobila im dobre. Neries supermamky vo virtualnom svete. Vsetky mame iny vychodiskovy bod, zijeme za inych okolnosti. Tes sa z uspechu inych, ked nieco robis, sprav ako najlepsie vies, aby si sa k tomu nemusela vracat - vtedy sa ti veci/neporiadok nakopia.
Hlavne klud ❤️ To by sme museli byt neschopne vsetky. A to nie sme 🙂
Chces potesit-ja som typ zeny, ktora nema upratovanie v sebe. Proste ma bordel netankuje, a necitim tlak doma surovat, a nic nerobim precizne, vacsinou len aby bolo😂 Vysavam tycovym vysavacom kazdy den, ale to je jedine, lebo neznasam drobky a vlasy a zaberie mi to 5 minut pobehat. Ja nemam problem cely vikend vyletovat, nevarit, a prist do bordelu. Moj muz mi to oncas vytkne, ale podla mna nie je zivot o tom sediet doma s prachovkou. Aspon moj zivot to neni. A radsej som oddychnuta a naplnena zazitkami a pokojne si sedim medzi tyzdnovym neulozenym pradlom a hrackami. A to som sa naucila aj od mojho muza, ktory nema problem prekracovat bordel(ako vavsina muzov co poznam vlastne😂) to len nas zeny programuju k tomu, aby sme zastali vsetko naraz
@majlo1234 tiež som to tak trochu prebrala od muža 😂 on čaká ze ten bordel sám zmizne, tak som začala čakať aj ja 😂 a tak si tam obaja čakáme a ten, ktorý to prvý nevydrží to urobí 😃 ale zas nemám doma nejaký sajrajt, ale ja som strašný bordelar, ja by som po sebe mohla ukladať najvyťahované veci aj hodinu denne, nedokážem sa to od naučiť
Ale občas si pozriem tie krásny domovy, ktoré vyzerajú ako by v nich ani nikto nebýval a je mi zo seba smutno.
Presne presne😂 oni to maju ako superschopnost😂 priznam, ze vacsinou som to nakoniec aj tak ja. Ale s deckom a s mojim bordelarstvom by som mohla 24 hodin denne len ukladat veci, co nie su na svojom mieste. A to je proste zbytocna robota, radsej to necham lezat😂
Ja by som nechcela byvat v domove, v ktorom by ako nikto nebyval
vobec ti nemusi byt smutno, rob tak aby si bola ty spokojna a neries, ved hadam nefotis pribytok do casopisu🤣ja upratujem velmi rada a moj muz zase rad vari, ale tiez mam dni kedy sa mi jednoducho nechce lebo je to stereotypna cinnost s kratkodobym vysledkom😅😅prach utieram a aj vysavam kazdy den, ale mame v byte kocura takze to inak ani nejde🤷🏻♀️bud varim ja, ked je doma muz tak on a ked sa nam nechce tak si objedname alebo niekde vybehneme
a dost aj zalezi aku ma clovek pracu, ci fyzicka, ci skor psychicka alebo iba taka aby sa nepovedalo🤣
Zariadenie na ktorom nie je vidieť špinu? Take ešte asi nevyrobili 🤣. Ak existuje budem rada za odkaz naň. No tie smietky na zemi, keď je doma batoľa tak áno, pre mňa je úplný štandard mať čistú podlahu tak, že by sa z nej jesť dalo. Pri starších deťoch čo sa neváľajú po podlahe už dajme tomu by sa dalo kus povoliť, ale ja mám skúsenosť, že večne sa práši aj sa vždy nájde nejaká omrvinka, mne osobne to vadí a tak si rada povysávam, netrvá to zas tak dlho a človek sa cíti prijemne, že má okolo seba čisto. A ver či never nie som otrok domácnosti, ale keď upratuješ pravidelne, tak ide to upratovanie ozaj rýchlo. Nie je potrebné drhnút domácnosť pol dňa. Mám aj prácu a neskončila som zatiaľ na psychiatrii. Okrem toho na domácnosť je vás tam viac, keď si naučíš deti aj muža na udržiavanie poriadku, vôbec nemusíš byť žienka domáca na 100% úväzok aby bol poriadok a čisto. O tom nakoľko u vás doma bude varenie a upratovanie zábavou rozhoduješ z velkej časti ty. Ako si to nastavíš, tak to máš. Keď sa postavíš ku tomu, že joooj musím variť, je to trápenie, nuda tak to aj bude trápenie. Ale môžeš si varenie spestriť niečim, čo máš rada a urobiť z toho zábavu pre celú rodinu. Zapojiť deti, pustiť si hudbu, zatancovať pri tom, porozprávať sa… ak som sa niečo doposiaľ naučila, tak rozhodne to je toto: väčšina vecí v živote je len taká dobrá, akú dobrú si ju urobíme. Ak ťa niečo nebaví, buď to nerob, ak môžeš. Alebo si to uprav tak, aby ťa to bavilo.
Taky krásny domov, akoby v ňom nik.nebyval som mala.ked som nemala deti a muža🙂. A ešte vlani v lete, ked som riadila celý byt a deti boli s manželom.na dovolenke. Aši tak.
Ako už písali, never čo píše internet.
Nrozumiem, preco by mal domov vyzerat, ze tam nikto nebyva, mne taka snaha pripada chora.
Medzi neobyvanym domom a totalnym bordelom.je predsa nieco ako bezne vyzerajuci obyvany domov s par vecami ktore sa pouzivaju.
Virtuálny priestor veľa znesie, rozumej - never všetkému, čo tu ľudia píšu… ži si svoj život tak, aby si ty bola spokojná, neporovnávaj seba ani svoju rodinu s inými, upratuj, var atď. ako uznáš za vhodné. Nestojí to za to, snažiť sa byť pani dokonalá, život je krátky, treba si ho užiť a nie súťažiť, kto najviac povinností za deň stíha.