Mám napísať otcovi?

30. sep 2023

Ahojte. S mojím otcom sa nebavíme cca 10rokov. Ani ťuk. Pretrhol so mnou kontakt v mojom tínedžereskom veku, kedy si našiel priateľku, dnes už manželku a jej dvoch synov. Priateľka mňa a moju sestru neprijala a nejakým spôsobom časom dosiahla to, že sa otec od nás už úplne otrhol. Nemám mu to za zlé viem, že má na tom vinu hlavne ona. Otca mám rada. No od vtedy som ho ani nikde nestretla aj keď sme bývali v jednom meste.
Teraz mám dve detičky, svoju rodinu a od známych som počula, že otec sa presťahoval blízko mňa. Vedela som, že ho raz určite stretnem. A tak sa aj stalo.
Vošla som do obchodu a bol tam aj s manželkou. Hneď uvidel mňa aj môjho syna. Nepozeral škaredo, skôr to bol pekný pohľad. Ale akonáhle nás uvidela jeho manželka, ponáhľali sa k pokladni a rýchlo preč. Mňa to strašne mrzí, že sme sa ani nepozdravili. Tak veľmi mi chýba. Mám mu napísať smsku? Jeho číslo som našla na googli firemné, lebo ani to nemám. Čo by ste mu napísali na mojom mieste? Ak by ste mu vôbec písali? Ďakujem za rady.

adri266
30. sep 2023

Neviem si predstavit byt v takej situacii. Ale ruku na srdce. Mohol Ta oslovit cely ten cas poza chrbat novej manzelky a nespravil to.
Stretol Ta a mohol sa s tebou pozdravit a nespravil to. Preco si myslis, ze sa s Tebou bude chciet kontaktovat, ak spravis prvy krok? Viditelne sa posunol dalej. Bud mu este nechaj cas, alebo to riskni, ale rataj aj so sklamanim.

nafka0483
30. sep 2023

Ak to tak citis tak sa ozvi. Asi by som napisala to co ty tu - ze si rada ze si ho videla a ze ta mrzi ze ste sa ani nepozdravili a ze ti chyba a mas zaujem obnovit kontakt ak by aj on chcel.
Pocitaj s tym ze mozno neodpise alebo odpise ze nechce :(

jan510
30. sep 2023

ja by som pockala este na zopar takych nahodnych stretnuti a cakala ci on vyvinie aktivitu. Ak by nic tak by som sa ozvala ale najskor po dlhsom case

monikkatt
30. sep 2023

Ja by som napisala.. ze si ho rada videla a ze ti chyba
Zajtra tu uz nemusi byt a budes si vycitat ze si to neurobila
Ak neodpise uz by som to nechala tak

mikadooo
30. sep 2023

Otcovi nič nevyčítaš, lebo vieš, že za všetko môže jeho žena. No, pardon. On je čo - teliatko? Pokojne mu napíš. Len nemaj ružové okuliare a zbytočne si neprikrášľuj realitu... Môže byť dosť tvrdá.

autor
30. sep 2023

@adri266 je to ťažké. Áno mohol on urobiť prvý krok. Ale stretávam sa s tým, že v takýchto situáciách rodičia sú tí, ktorí čakajú od dieťaťa prvý krok, pretože si myslia že chyba je na našej strane. Tak isto aj tu neviem čo mu jeho manželka nahovorila o mne, keďže jej synov poznám a otec kvôli tomu pretrhol kontakt. Samozrejme má to mrzí ale rátam aj so sklamaním.

kaktusik007
30. sep 2023

neobhajuj ho a nevin jeho zenu, ze to ona je ta zla preco sa ti on 10 rokov neozval. Bolo to prioritne JEHO rozhodnutie, ze sa vykaslal na teba a tvoju sestru. zloz si ruzove okuliare, dievcatko.

mrzi ma ze som tak priama, ale presne toto spravil moj ex mojim detom - uz rok nema o nich zaujem, rovnako nova manzelka. Ale to ON sa deckam neozyva.

autor
30. sep 2023

@jan510 podľa mňa už do okolitých obchodov nevkročia keď ona videla, že tam chodím. Takže čakať na ďalšie náhodne stretnutia nemôžem. Ak mu mám napísať, tak teraz tesne po tomto stretnutí. Už dva dni nad tým premýšľam či áno a čo napísať.

kristinka92
30. sep 2023

autorka myslím že z tvojho príspevku citit že kontaktovať otca chces. podla mna mu napis, lebo presne ako tu bolo napísané, nevies čo bude zajtra a môže byt už neskoro. aspoň si nebudeš neskôr vyčítať že si to neskúsila. ale priprav sa aj na situáciu, že neodpise. aj keď si myslím že minimalne keď sa pekne na teba pozeral s detmi, že ho tvoje slova potešia- len bohvie či sa odváži aj odpísať keďže manželka je proti tomu.

jan510
30. sep 2023

ved ak byva v blizkosti teba ako si spominala a nezijes vo velkomeste tak stretnut sa asi mozete celkom casto. Ved napisanim nemas co stratit len aby si nebola sklamana ked to bude small talk a potom zas nic

stanulienkat
30. sep 2023

Potom, čo ťa videl v obchode aj s jeho vnukom a nemal toľko chochmesu, aby ťa pozdravil, by som určite nič nepísala. Pripájam sa k dievčatám, ze nie je to vina jeho ženy, že sa s tebou prestal kontaktovať. Bolo to jeho rozhodnutie. Milujúceho otca nemôže nikto na svete prinútiť, aby sa prestal stretávať sa so svojím dieťaťom. Bolo to od neho egoistické, alibisticke a hlupe a nič na svete ho neospravedlňuje. A to stretnutie v obchode, že sa ti otočil zadkom a nemal toľko slušnosti, aby pozdravil svoje dieťa -u mňa by bol dupľom odpísaný.
Sama si odpovedz na otázku, čo by muselo urobiť tvoje dieťa, aby si ho odstrihla, prestala s ním komunikovať a milovať ho.

autor
30. sep 2023

@mikadooo je veľa mužov, ktorí niesu zlí ale majú ženu sekeru. Tá žena stačí, že zapíska a oni skáču podľa nej. Môj muž má presne toto isté s otcom. Museli sme trhnut kontakt, pretože JEJ to vadilo. Chodil k nám potajomky ale prišla mu nato. Žiaľ je to realita.

mamina7070
30. sep 2023

chyba je nanjeho strane on je otec a on bol vyedy dospely ked sa pretrhol kontakt zbytocne ho ospravedlnujes
pravda je taka ze ona na teba a tvoje deti kasle a ste mu ukradnuti

svoj cas pozornost peniaze venuje detom (nie jeho pokrvnym jeho manzelky

nevyvijala by som ziadnu aktivitu mozno pozdravila dobry den pri nahodnom
stretnuti a isla dalej

autor
30. sep 2023

@stanulienkat aj nad týmto uvažujem. Čo ak som si aj ten pohľad domyslela ja? Pretože ja ho tak chcem vidieť? V podstate najprv spozornel keď nás videl ale potom sa otočil k manželke akoby nič. Neviem možno je to tak, možno nie. Nevidím mu do hlavy.

janinah
30. sep 2023

Nechala by som to tak,ani anglická kráľovná sťaby manželka by poriadneho chlapa nedonútila,aby odkopol svoje deti.Mohol ťa x krát kontaktovať,mohol ťa v tom obchode pozdraviť a aspon sa opýtať ako sa volá jeho vnuk.Nespravil to,podľa mňa je to viac ako jasné.nenatískala by som sa.

olimuc
30. sep 2023

Budes sklamana… osobne by som nepisala… nemal zaujem doteraz, preco by to malo byt Teraz ine. On je svojpravny a ty si bola a budes vzdy jeho dieta, nezavisle od toho s kym momentalne leze do postele. Sprava sa ako chuj. Cim skor to pochopis, lepsie pre teba.

syslik81
30. sep 2023

skus to- zivot je ratky co mozes stratit ? napis mu bolo mile ta stretnut po tolkych rokoch .. chybas mi a rada by som s tebou zasla aspon na kavu ak by si si nasiel cas ..

autor
30. sep 2023

Ono čím viac nad tým premýšľam, tým viac mám obavy. Hlavne z nej teda, pretože ona nás fakt neznášala. Keď za mnou prišiel otec bez nej, pamätám si že mal nato presný čas, keď zavolala musel má odviezť domov a ísť. A ak by som mala podobné zažívať znovu, asi by som sa cítila hrozne aj kvôli mojim deťom.

janinah
30. sep 2023

Hlavne do toho neťahaj svoje deti,rozprávkový dedko z neho nebude,ušetri im sklamanie...a vlastne aj sebe.Máš svoju rodinu,máš s kým žiť svoj život.

2006_1211
30. sep 2023

Byt tebou by som napísala ale keby ti aj neodpísal tak by som sa nečudoval keďže jeho manželka bohvie ci nemá aj jeho telefón keď je hentaka

sev111
30. sep 2023

Presla som niecim podobny. Ak chcete nspiste ip.

januska12323
30. sep 2023

Kľudne mu napíš ale nič nečakaj. Dobrý otec by sa aj na kolenách doplazil len aby ti povedal prepáč. A nie, že ani nepozdraví a uteká preč.

mamina7070
30. sep 2023

Tak ako ti pise vyssie netahaj do toho svoje deti

tvoj otec absentoval v tvojom zivote ked si sa stala dospelou ked si sa vydala (nasla partnera) porodila deti
bolo to jeho rozhodnutie nebyt sucastou tvojho zivota a samozrejme to na teba vplyva ak tak zvaz terapiu

tvoje deti nemaju ten zazitok ako ty ze ich niekto svoju krv vymenil za inych tak ako teba
samozrejme to ze on sa k tebe chova ako k handre nic nevypiveda o tvojej hodnote a o tom ze ako rodic ta mal bezpodmienecne milovat

tvojim detom nechyba nepoznaju ho nezatazuj ich clovekom co o ne nestoji

svetlonos
30. sep 2023

Ahoj oci, velmi ma mrzi, ze si nemal a nemas gule postavit sa za svoje deti. Hlavne ze na nade splodenie si ich mal, vsak??
....
Mila autorka, prepac za drsny text, ale presne toto by som takemu otcovi mala chut napisat.
Moji rodicia su rozvedeny, mala som vtedy 12 rokov. Priateliek mal potom ajajaj. Raz mu dala jedna na vyber - deti alebo ona. Poslal ju kade lahsie! Mohla by byt milionarka nádherná - nikdy by sa nas takto nevzdal ako zen tvoj.
Aj ta chapem, ze ti chyba. Ten nas bol tiez par rokov na inom kontinente, kontakt niekedy len 1 za mesiac. Tiez mi chybal a aj som sa o neho bala. Ale on nemal zial inu moznost v tej dobe. No nevymenil nas za onu rodinu. U teba mi to pride ako v rozpravke Mrázik, dal ny Boh aby aj ten koniec u vas taky bol.
Vies, co z takeho otca ked by ta kontaktoval po tajomky? Mozno ma zenu stihacku a vydiera ho detmi.
Pokial ma svoju firmu, kde ta jeho zena nepracuje, skus mu tam zavolat. Mozno sa budete vediet porozoravat, stretnut a vysvetlit si co sa stalo/deje.
Uvidis podla toho, aka bude vasa buducnost.

marca12
30. sep 2023

Je mi luto otca,ze sa nevie postavit svojej zene a bojovat za vlastne deti. Ja by som mu napisala a obnovila kontakt. Navrhla by som mu stretnutie. Casom uvidis ako sa to bude vyvijat a mozno mu dodas odvahu,aby sa vzoprel zene. To ie chore zakazovat muzovi stretavat sa s detmi.

autor
30. sep 2023

@janinah a možno áno? Čo ak práve on čaká na toto? A rád by bol dedko mojim deťom? Možno nevie ako začať, on nie je z tých komunikativnejšich. Poznám ho. Žiaľ jeho manželku až tak nie, keďže dosť rýchlo sa nás zbavila.

autor
30. sep 2023

@2006_1211 určite má. On si musel vymazať aj Facebook. Používa iba email celé tie roky. Takže aj toto je na zváženie. Možno mu tú smsku vymaže skôr ako ju uvidí on.

mable123
30. sep 2023

Ako nechcem byť zlá ale uprednostniť ženu pred vlastnými deťmi je hajzlovstvo... a v čom konkrétne ti chýba ? Mne to príde ako by Ťa mal na háku.

autor
30. sep 2023

@mable123 tak mne chýba. Nebol zlý otec, staral sa o nás ukážkovo odmalička. Mal záujem vždy, či bol za hranicami alebo nie. Brával nás k sebe, všetko bolo normálne kým neprišla pani manželka. Takže mne normálne chýba môj otec my sme nemali zlý vzťah.

autor
30. sep 2023

@svetlonos máš pravdu, nemôžem povedať že nie. Celé roky myslím na neho prečo netresne po stole a nepríde za vlastnými dcérami. Ale čím som staršia, viac to chápem keď vidím jeho manželku.