Mám mu dať ultimátum?

2. nov 2024

S priatelom sme 2 roky spolu. Vztah mame pekny harmonicky ale mam pocit, ze priatel sa zo svadbou neponahla aj ked vie, ze pre mna je to dolezite pretoze sa nemienim vydavat v 40. Taktiez vie, ze tuzim po dietati ale pride mi, ze ma na vsetko cas. Uz aj nase rodiny ocakavaju, ze sa uz konecne vyjadri. Mam pocit akoby hladal dovody ze su ine veci dolezitejsie ako nasa svadba. Nedavno povedal, ze uz by sme aj mohli lenze nemame peniaze. Ja som povedala, ze svadba sa da aj za malo penazi ale on chce normalnu sice malu svadbu ale taku aby sme boli obaja spokojny. Premyslam, ze mu dam ultimatum do konca roka a ak sa nevyjadri tak po novom roku zacnem hladat podnajom a odstahujem sa.
Je to podobne ako s byvalim, ktory ma len vodil za nos.

p.j.jacky
2. nov 2024

Nenútila by som ho do svadby ak nechce on sám . Nemala by som ten úžasný pocit že má muž požiadal o ruku a bral si má preto že on sám chcel . Prišlo by mi to ponižujúce .
Veľa žien takto donúti chlapa k svadbe ( lebo chlapovi sa nič meniť nechcelo a vyhovovalo mu to tak ako to bolo bez svadby ) a nakoniec skončili samé rozvedené s deťmi .
Ak vy túžilte po svadbe a rodine a on nie rozisla by som sa snim a začala od znova s iným chlapom ktorý bude chcieť to
Čo ja .

deti95060810
2. nov 2024

do konca roka mi príde aj šibeničný termín...
asi to bez ultimáte nepôjde. aspoň budeš vedieť na čom si.

personality
2. nov 2024

A koľko máš rokov?

stanulienkat
2. nov 2024

Ved ste spolu LEN 2 roky. Az teraz sa zacinate spoznavat. Doteraz boli ruzove okuliare. Niektore zijete len aby ste chlapa uhnali.

majka1719
2. nov 2024

Presne tak, ste spolu len 2 roky. Ako kam sa ponahlas? Co ti svadba da? Nejaku istotu, alebo?

autor
2. nov 2024

Zijeme spolu od aprila 2023. Kupili sme spolocne byvanie a on sam mi rozpraval, ze ma chce za zenu ale treba aby sme mali vlastne byvanie co uz teda mame. Lenze teraz su ine veci ze co treba riesit. Takze svadba sa zas odsuva. Je to len o tom case ale ja nemienim zas zabit 2-3 roky cakanim. Mal by sa uz vyjadrit

autor
2. nov 2024
klotildabazarik
2. nov 2024

On ziadnu svadbu nechce a dieta tiez nie 2 roky ste spolu keby svadbu chcel tak uz ste davno zobrati, vyhovuje mu to tak ako je preto nic nerieši.

autor
2. nov 2024

@klotildabazarik i
Tiez si to myslim. Je pravda ze vlastne byvanie mame len od aprila tohoto roku a bolo tu treba dost veci porobit ale som mu hovorila, ze zasnubit by sme sa mohli a nema sa k nicomu. Tak premyslam, ze mu len poviem, ze dokial si to neutriedi v hlave odstahujem sa k nasim a nech potom riesi

mane01
2. nov 2024

Ja by som necakala, kym ma poziada o ruku. Celkovo mi tento model pride taky, ze zena ma necinne cakat ako na spasenie, kym sa urodzenemu uraci… hodila by som s nim rec… ked uz spolu byvate, nejaka mala svadba urcite nemoze byt problem. Ak si ta vziat nechce, tak nech sa vymačkne a nemusis s nim stracat cas.

princkrason
2. nov 2024

no nic o pet rokov si najde inu a ty budes na ocot, ci?
pravdebodbnost mas 2/3 ze sa to tak stane , ci?

katica06
2. nov 2024

Neviem koľko ťa ex vodili za nos ale za mňa sú aj dva roky veľa. Prepáč ale už nebudeš mladšia ani plodnejšia. Keby si mala 28 tak píšem,že trocha vyčkaj. Koľko.má rokov tvoj priateľ? Lebo niektorým chlapom po 40ke sa už veľmi sa do zakladania.rodiny, detí veľmi nechce

janetinka27
2. nov 2024

Ahoj, 2 roky v tomto veku je uz podla mna dobakedy by mal mat clovek vo veciach jasno. Spolocne byvanie byva casto akasi pasca, v ktorej vztah casto prestane napredovat, ludia sa usadia a nastupi pohodlnost.vzdy sa najde dovod, preco svadbu odlozit. Ak to myslite vazne a bavili ste sa o svadbe uz v minulosti,teda ste rozhodnuti sa vziat, aky je problem sa zasnubit? Ved to su dokopy 4 slova. Pokial si nepotrpis na specialnych efektoch,tak slusnu svadbu pripravite rychlo.
Ty vas vztah poznas najlepsie a vies,ci je len pomalsi, nerozhodny, flegmaticky alebo spekulant. Ak je to chlap podla tvojich predstav,tak s nim hod rec,ale nevydierala by som ho - aby si ta nevzal pod natlakom,to by nemuselo dopadnut dobre

sovica
2. nov 2024

@autorka Tebe tikajú biologické hodiny, takže Ťa úplne chápem. On nevie počítať alebo biológiu v škole flákal? Nech sa vymáčkne. Ak Ťa nechce, nech Ti to povie na rovinu, aby si mala ešte aký taký čas založiť rodinu s niekým perspektívnejším a porodiť dieťa. Ak Ťa ma rád a chce Ťa, tak na čo čaká?

gribka1
2. nov 2024

Buď ti je s ním dobre, ale zmier sa s tým, že svadba ani dieťa nebude. To sú také jeho drísty. Môže ťa mať rád, ale nie dostatočne, pretože taký chlap by nezaháľal. Ak to dosiahneš cez ultimátum, to nie je dobré.

alickapusinka
2. nov 2024

Podľa mňa sa nechce ani ženiť ani si ťa brať a ani deti nechce.Keby si mala 25 rokov poviem vyčkaj ale podľa mna na 38 rokov nie je na čo čakať.Moja sestra tak mala priateľa vždy odkladal svadbu deti boli spolu viac ako 15 rokov.A nakoniec z neho vyšlo že nechce sa ženiť rozišli sa a sestra už ma dieťa s iným mužom a on na podiv tiež ma dieťa a rodinu.Takže sestra stihla dieťa pred 40 tesne. Takže myslím si že nič s toho.Už keby chcel už by si ťa vzal.V 40 rokoch už ma vybudovaní asi svoj komfort ide kde chce príde kedy chce a ak by boli deti už by musel všetko prispôsobiť rodine.A tak je mu dobre.Ak máš ine priority v živote ako ON tak sa rozid a najdi si takeho s rovnakými hodnotami ktorý si ťa aj vezme a založite spoločne rodinu.

autor
2. nov 2024

S byvalym som bola skoro 6 rokov. Vkuse ma natahoval, potom ma akoze poziadal o ruku a ked som zajednala miesto na svadbu aj termin povedal mi, ze on k oltaru nepride. Nasla som si terajsieho lenze ten ma cas lebo je odomna o 4 roky mladsi takze on ma cas.
S nim ked hodim rec povie ze aby som na neho netlacila ze je dost casu ale v praci mu kolegyne uz hovorili, ze ja ten cas uz nemam a on je jak vymlety. Snazi sa odviest pozornost alebo vobec neodpovie.
Pride mi to, ze ma potreboval iba na ziskanie byvania a teraz to bude len posuvat aby uz na vsetko bolo neskoro

stanulienkat
2. nov 2024

Zda sa ti fer, ze ho tlacis do velkeho zivotneho rozhodnutia len za to, ze tebe tikaju bio hodiny? Chapem aj teba, ze nemas vela casu. Ale ste spolu kratko a mozno ma pochybnosti. Ved je to zavazok. Ved vo vztahu sa mate spoznavat a nie kazdy vztah vyusti do manzelstva. To by potom spoznavanie a randenie nemalo zmysel. A za mna odvaha ist do hypo po kratkej znamosti s cudzim clovekom.

mamina7070
2. nov 2024

v tomto veku musite vediet po dvoch mesiacoch ci to ma zmysel

gribka1
2. nov 2024

A to bývanie ste načo riešili, keď nie ste svoji? Ste obaja majitelia?

stanulienkat
2. nov 2024

@mamina7070 nemyslis vazne????? Po dvoch mesiacoch sukania absolutne nepoznas cloveka. Preboha, ved prvy rok si zamilovana a prehliadas aj velke red flagy.

gribka1
2. nov 2024

@stanulienkat Koľko času je dosť? Lebo dva roky by malo byť dosť.

dharmasanata
2. nov 2024

Chce to s ním rozhovor. Povedz mu že nech berie ohľad na tvoj vek, čo sa týka detí. Myslím, ale že sa mu do toho nechce a jemu to vyhovuje tak ako to je ..
Ja osobne by som ultimátum nedala pre mňa je to ponižujuce sa nejak prosiť o svadbu či deti. To musia chcieť obaja a dobrovoľne. Opýtaj sa ho kedy si to predstavuje a podľa toho sa zariaď.

andrea78
2. nov 2024

Ja keby ma takato situacia trapila, tak by som to riesila na rovinu. Normalne by som mu povedala pri kave - pocuvaj drahy, ako to s nami teda bude? Mne sa nechce zbytocne zabijat cas. Zila som dva roky v tom, ze sa vezmeme a budeme mat dieta. Ty si chcel najskor byvanie, to mame. Co teda s tym? Nechcem uz cakat. Alebo to riesme v dohladnej dobe, alebo ak si stratil zaujem povedz rovno , nech nezabijame zbytocne cas, mladsi uz nebudeme, ja chcem rodinu. Rozmysli si, co vlastne chces, je cas sa posunut. Alebo spolu, alebo od seba.
A vybavene. Ze by ma po tomto nechal? Zrejme ano, ak to len natahuje a vyhovuje mu to ako to je. A co? Ved ak to nevedie tam, kam chcem a po com tuzim, skoda to umelo zivit a cakat na zazrak. Ale bolo by mi jasne, ako sa veci maju.
Hod s nim rec , necakaj. Podla mna uz sam ani tak nechce, ako chcel, alebo povodne mal v umysle. Byvanie mate, bolo jasne, ze po nadobudnuti peniaze nebudu. Je hlupe uviest to ako dovod, preco este so svadbou cakat. S tym bolo treba ratat uz predtym, ze na nakladnu svadbu nebude, mne by toto napadlo uz pred tym spolocnym byvanim. Aj preto myslim, ze len ziskaval cas, do zenenia sa mu uz nechce a mozno ani naozaj nechcelo. Anilen ako nejaky medzikrok aspon zasnubenie neriesi, hoci vie, ze by Ti tym zalepil na chvilu oci. Aspon to mate pravne aj investicne osetrene pol na pol? Ci je to jeho byt/dom?

autor
2. nov 2024

Lebo sme obaja chceli rodinu a mali sme rovnake sny a tuzby. A byvanie sme chceli spolocne. Ja som mu povedala, ze nehladam len chodenie ale manzela a otca deti a on hladal to iste. Ako nemozem nic zle na neho povedat. Je uzasny len v tomto dost zabrzdeny

stanulienkat
2. nov 2024

@gribka1 min. 2-3 roky, aby si vedela s kym mas do cinenia. Potom su tu diskusie ako sa chlap po svadbe zmenil. Nezmenil. Len bol dotlaceny do niecoho, co mozno nechcel a stihacka ho uhnala, len aby bola vydata. A zobrala hocico bez toho, aby ho spoznala.

mamina7070
2. nov 2024

autorka daj mu lehotu na rozhodnutie je to fer pre oboch

gribka1
2. nov 2024

@stanulienkat Dva majú za sebou, svadba sa rieši aj rok. To by už do toho bodu došli a možno nie. Možno ani tá svadba nie je tak dôležitá, ako jej chýba ten pocit, že to s ňou myslí vážne a plánuje s ňou rodinu. A pravda je, že spoločné bývanie si zabezpečiť, bez jasnej budúcnosti je tiež blud.

autor
2. nov 2024

@andrea78 ano hypo mame spolocnu a dom je pol na pol. Platime hypo spolocne

martul
2. nov 2024

Žiadne ultimátum, žiadne rozhovory nepomôžu a sú zbytočné. Jemu to proste musí docvaknúť samému.
Akože teraz sa s ním pekne porozpravas, on o mesiac vyberie prsteň a ty budeš nadšená?! To bude ale že úplne dobrovoľné!!