Mám dať kolegyni darček?

7. feb 2024

Pekný deň dievčatá. Kolegyňa pôjde čoskoro na materskú a mám dilemu, či jej dať alebo nedať nejaký darček. Máme normálny pracovný vzťah, nie sme žiadne super kamošky, ale normálne spolu komunikujeme, prehodíme občas aj niečo súkromné. Kolegovia čo som povyzvedala sa jej neskladajú na darček. Ale určite jen dá niečo naša vedúca ako za seba, ony sú ale kamošky. Mám dať či nedať? Ja by som niečo malé kúpila, len nechcem aby to vyzeralo divne, že sa vtieram alebo tak.

deti95060810
7. feb 2024

ja by som možno ešte oslovila pár kolegov či by sa nepridalo.. a keď nie - že nikto - tak aj sama by som jej niečo kúpila.

minka201
7. feb 2024

Ak nemáte v práci zaužívané skladanie sa a dávanie darčekov pri takýchto príležitostiach, tak by som to neriešila. Mne osobne by bolo zvláštne chystať jej osobitne darček, ak s tebou nemá bližší vzťah ako s ostatnými.

gaja78
7. feb 2024

Ja by som niečo malé kúpila, ked som odchadzala na MD ja, necakala som, ale potesila som sa darceku.

lonely66
7. feb 2024

tiež by som do toho nešla individuálne. zrejme to nie je bežná vec v tvojej práci

simca06022011
7. feb 2024

urob ako citis, je to uplne jedno.. ziadny trapas neurobis ak jej nieco das, aj ked jej nedas. Urcite sa potesi, a na druhej strane, aj seba potesis ze si potesila :D Poprajes jej vela stastia zdravia, vela pevnych nervov a skory navrat do prace a vybavene... :DDD
mozno by som oslovila kolegov, ci sa nechcu skladat, aby sa necitli divne (ale koniec koncov mozes to vybavit individualne bez kolegov a nemusia ani vediet).

autor
7. feb 2024

My sa v práci skladáme ak niekto oslavuje okrúhle narodeniny, inak nie.

javorinska
7. feb 2024

tak to fakt zalezi na tom, ako ste tam zvyknuti 🙂 my si v praci kupujeme vsetci, ale je nas malo a mame sa radi 😀 takze to je fakt asi ina situacia. a moze ti byt uplne jedno, co si ostatni pomyslia. ako dlho si vlastne tam?

autor
7. feb 2024

@javorinska Pracujem tu rok. Inak dala som kolegyni k meninám drobnosť, milka bonboniéru, keď som mala meniny ja, nedala mi nič. Ale tým nechcem povedať, že ja dám aby som dostala, ja dávam nezištne, ale trošku ma to zamrzelo.

autor
7. feb 2024

Trošku ma zamrzelo, že keď kolegyňa oslavovala narodeniny, ale nemala okrúhle, tak jej vedúca a kolegovia kúpili kyticu..keď som mala ja v decembri, tak nikto nič, ani mi nik nezagratuloval. To ma veľmi mrzelo.

minka201
7. feb 2024

@autorka
Tak kašli na to. Neupínaj sa na darčekovanie. Lebo ak jej dáš darček a po čase pôjdeš na materskú ty, zas ťa bude mrzieť, ak nič nedostaneš.

zobaka
7. feb 2024

mozno skor, ked sa jej narodi dieta, tak nieco v ramci toho

mamina7070
7. feb 2024

kupila by som jej a dala by som jej to dopredu nez odide kludne aj sama ak nemate vo zvyku sa skladat